Vaccinare obligatorie
Raspunsuri - Pagina 10
ioanadara spune:
Eu nu cred ca tratamentul costa mai mult decat vaccinarea tinand cont de faptul ca de luni de zile de cand a aparut gripa asta in Romania au aparut 300 de cazuri care trebuie tratate iar vaccinul se va produce pentru "n" milioane presupuse .Mai ales ca se stie, producerea unui vaccin necesita multi bani, nu vorbim de paracetamol.In schimb, se pare ca daca pacientul nu sufera de nimic altceva(cronic) se trateaza ca o "gripa obisnuita".Pai gripa obisnuita nu are nevoie de reanimare, internare sau alte chestii scumpe.
Deci eu cred ca Andacos este indreptatita sa se intrebe de unde bani? Pai toti stim ca de fapt,notiunea de "gratuit " nu mai exista demult nici la nivel de stat.Undeva, niste bani se plimba, insa nu la vedere din punctul nostru de vedere.La nivelul buzunarului cetateanului care se vaccineaza , vaccinul este gratuit dar la alte nivele se plateste fiecare doza.Ca doar Cantacuzino nu face munca gratuita si nici medicii care vor face vaccinul.
In afara de asta, daca ar fi asa rentabil, nu ar fi Romania prima care aplica "vaccinarea obligatorie" in locul tratamentului gripei.Pana acum, eu una nu am mai auzit alta tara care sa ia decizia asta.Doar speculatii.
Si inca ceva ce ma intreb eu : in afara de Romania mai exista vreo taricica prin jur care sa produca vaccinul propriu impotriva gripei porcine?(sunt mandra, mai cum sa nu fiu , deci nu pentru polemici intreb ci doar asa de curioasa ce sunt)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Eu nu cred ca ... eu una nu am mai auzit ... |
Si totusi, informatiile primite pe surse () spun ca:
Australia tocmai www.healthemergency.gov.au/internet/healthemergency/publishing.nsf" target="_blank">a lansat un program national de vaccinare.
Marea Britanie este si ea in pragul lansarii unui www.dh.gov.uk/en/Publichealth/Flu/Swineflu/DH_105132" target="_blank">program panbritanic de vaccinare.
Franta are deja trasat www.sante-sports.gouv.fr/actualite-presse/presse-sante/communiques/publication-avis-du-haut-conseil-sante-publique-matiere-utilisation-vaccins-contre-virus-h1n1.html" target="_blank">planul de vaccinare a tuturor cetatenilor sai, asteptand doar semnatura lui Sarkozy.
Uniunea Europeana a stabilit saptamana trecuta un cadru comun pentru combaterea pandemiei de gripa porcina, masura principala fiind vaccinarea.
Rusia, mai hotarata (), a adoptat deja de o luna www.minzdravsoc.ru/health/sanitation/8" target="_blank">planul national de vaccinare.
Romania e si ea pe-acolo, nici mai cu mot, nici mai oropsita.
PS. Intre sursele guvernamentale ale tarilor sus-pomenite si sursele de la parterul blocului, voi in care aveti baza?
Vauva spune:
In Suedia a inceput deja campania de vaccinare, dupa cum am inteles eu.
Si in Finlanda se produce acest vaccin.
Vaccinul antigripal este gratuit si aici pt copiii intre 18 luni si 3 ani si pt pensionari.
sirimie spune:
ioanadara te inseli in tot ce crezi: costa mai mult tratamentul, exista vaccin si in alte tari, exista programe de vaccinare si in alte tari.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Vauva In Suedia a inceput deja campania de vaccinare, dupa cum am inteles eu. |
Exact. In cateva saptamani www.krisinformation.se/web/Pages/NewsPage31640.aspx" target="_blank">incepe.
Si in Finlanda se asteapta doar un decret pentru www.stm.fi/en/pressreleases/pressrelease/view/1426783#en" target="_blank">startul in octombrie a campaniei de vaccinare, pe etape, a intregii popu'latii.
ilse spune:
citat din mesajul lui sirimie ioanadara te inseli in tot ce crezi: costa mai mult tratamentul, exista vaccin si in alte tari, exista programe de vaccinare si in alte tari. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog si poze in album Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
Exista, dar nu sunt obligatorii...ceea ce nu este cazul nici in Romania, adica cine vrea go ahead spor la intepat.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
capcaunul spune:
Nici macar in China www.asiaone.com/Health/News/Story/A1Story20090901-164861.html" target="_blank">programul de vaccinare nu se face cu pistolul la tampla. Nici nu se pot fabrica in cateva luni 1 miliard de doze de vaccin.
Dar chinezii, mesteri in falsuri, au deja www.chinadaily.com.cn/world/2009-09/19/content_8712081.htm" target="_blank">vaccin contrafacut la vanzare pe piata neagra!
Adrianaa spune:
« Ca si īn cazul altor medicamente, reactiile adverse rare nu pot fi depistate decāt īn conditii de utilizare largi a vaccinului. Autoritatile de reglementare si producatorii de vaccinuri vor pune īn practica planuri de investigare si monitorizare active ale sigurantei acestor vaccinuri si de luare a unor masuri rapide īn cazul aparitiei unor probleme de siguranta.
Ce se va īntāmpla de īndata ce se vor autoriza vaccinurile pandemice?
Odata vaccinurile autorizate, CHMP va continua sa evalueze toate datele suplimentare generate de studiile clinice desfasurate de companii.
Desi este de asteptat ca vaccinul final sa aiba acelasi profil de siguranta ca si vaccinul macheta, reactiile adverse nu se pot depista decāt īn conditiile utilizarii largi a vaccinurilor. Īn acest context, CHMP solicita producatorilor de vaccinuri sa efectueze īn continuare studii de siguranta si sa implementeze planuri speciale de management al riscului īn caz de pandemie. Acestea vor asigura posibilitatea de monitorizare foarte strānsa a sigurantei vaccinurilor atāt de catre companii cāt si de catre autoritatile de reglementare odata ce vaccinurile se utilizeaza īn po****tia generala.«
http://www.emedic.ro/Articole/2092.htm
Se pare ca adjuvantii din acest vaccin prezinta un mare semn de intrebare in ceea ce priveste siguranta pentru sanatatea noastra viitoare. Imi poate da cineva explicatii care sa elimine temerile mele? Despre posibilitatea reactiilor adverse pe termen lung?
ilse spune:
Pai la ei totul se invarte in jurul economiei, de piata sau nu, numai conteaza, bani sa iasa...asa ca virgula ca niste baieti intreprinzatori ce sunt, ce s-au gandit...tot e isteria asta generala cu pandemia de gripa porcina, ia sa gasim noi "panicatii" si sa le vindem niste vaccinuri.
Mie una mi se pare ok, atata vreme cat omul nu mai gandeste cu creierul lui si asculta fascinat precum pitonul Ka tot ce aude, vede, citeste in presa...daca falsificatorii gasesc niste "cumparatori", nah, oricum e la risc.
Caci nici ala "adevaratu" nu stiu astia inca ce o sa faca.
Asa ca ori ca asa, ori ca asa, tot aia e.
Adrianaa pai reactiile adverse oricum or sa se vada la fata locului=actiunii(atata vreme cat de-abia ce-l scoasera pe piata), cand ii inteapa p-aia care vor si pe urma vedem restul ce s-a intamplat.
Nu zicea Guestus mai devreme ca asa a fost mereu, corect, are dreptate omu.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Adrianaa Se pare ca adjuvantii din acest vaccin prezinta un mare semn de intrebare in ceea ce priveste siguranta pentru sanatatea noastra viitoare. Imi poate da cineva explicatii care sa elimine temerile mele? Despre posibilitatea reactiile adverse pe termen lung? |
www.cbsnews.com/stories/2009/08/17/earlyshow/health/main5246940.shtml" target="_blank">Cifre:
- daca te vaccinezi, probabilitatea de a avea ghinion este undeva pe la 1/1000000.
- daca nu te vaccinezi si da virusul H1N1 peste tine, probabilitatea de a da coltul creste de 1000 de ori.