Vaccinare obligatorie

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ma, noi nu ne vaccinam impotriva gripei.Sunt total PRO vaccinuri dar asta mi se pare o tampenie, scuze daca supar pe careva.
Sotul saracul e obligat de meserie sa o faca si de cate ori face vaccinul se imbolnaveste si sufera ca un caine. Imi e atat de mila de el...
Anul trecut, nu stiu de ce, nu i-au mai vaccinat si nu s-a mai imbolnavit.
Eu in 27 de ani ai mei nu am avut niciodata gripa asa ca eu zic pas la vaccinul asta. La copil la fel, nu il va face.

Din cate am inteles nu exista cura pt gripa si pt ca virusul muteaza mereu,astfel incat vaccinurile devin ineficiente, nu vad cum, orice vaccin antigripal ar putea ajuta impotriva gripei.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Popor popor toata suflarea care de-abia asteapta vaccinul iata veste "buna":

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/139731/Copiii-vor-fi-vaccinati-gratuit-contra-gripei-A-H1N1-de-la-1-decembrie.html

Deci ca sa zic asa, spor la intepat!

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Eu stitzi ce nu-ntzeleg si n-am intzeles nici la vaccinarea impotriva cancerului de col uterin?

Cum sau de ce mai bine spus Romania ofera aceste vaccinuri gratuit?

In Germania aceste vaccinuri se platesc,nu stiu cit costa un vaccin antigripal(gripa normala obisnuita ,nu ma refer la cea procina)insa stiu ca vaccinul contra cancerului este scump!

Deci cum un sistem atit de darapanat ca cel romanesc isi permite totusi sa dea gratis aceste vaccinuri?

e doar campanie electorala sau e altceva ce-mi scapa mie?

Dana

editez sa spunca nu cred in teorii de astea cnspiratzioniste la adresa po****tziei romanesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Cum sau de ce mai bine spus Romania ofera aceste vaccinuri gratuit?

In Germania aceste vaccinuri se platesc,nu stiu cit costa un vaccin antigripal(gripa normala obisnuita ,nu ma refer la cea procina)insa stiu ca vaccinul contra cancerului este scump!

Deci cum un sistem atit de darapanat ca cel romanesc isi permite totusi sa dea gratis aceste vaccinuri?

e doar campanie electorala sau e altceva ce-mi scapa mie?

Dana

editez sa spunca nu cred in teorii de astea cnspiratzioniste la adresa po****tziei romanesti!

numai pentru copii e gratuit
cel facut in Romania de catre institutul cantacuzino, probabil

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Sirimie,in Germania se plateste chiar si pentru copii!

Deci cum e posibil?
De unde bani?

Dana

Mergi la inceput

rectific ca vad ca si nemtzii vaccineaza gratuit!Dar nu obligatoriu!

http://www.nzz.ch/nachrichten/panorama/schweinegrippe-impfung_wird_kostenlos_1.3595215.html

Insa,vaccinul contra cancerului este unul dintre cele mai scumpe din Europa!477 euro/person!

http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/0,1518,647195,00.html

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca se plateste, de ce se plateste? Daca-i gratuit, de ce-i gratuit? Daca-i obligatorie, de ce-i obligatorie? Daca nu-i obligatorie, de ce nu se face pentru toata lumea? Daca, daca, ... forumul daca, forumul dc.

Daca mult mai multa lume l-ar INTELEGE pe Darwin, n-ar mai fi atat de multi daca.

Mergi la inceput

Capcaunul,daca te-ai referit la mine...eu am mai precizat...sunt pro-vaccinare!

dar...nu pot sa nu ma intreb de unde banii aia?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Nu exista gratuit.
Statul poate decide sa salveze bani nevaccinandu'si gratuit cetatenii. Pentru anumite boli insa de la un anumit numar de imbolnaviri mai departe costurile medicale (asigurari, tratament. concedii) devin mai mari decat cele ale vaccinarii gratuite. Gripa este una dintre aceste boli. Costurile a cinci zile de terapie intensiva doar pentru un batran sau copil ar putea acoperi vaccinarea gratuita a persoanelor din grupa de risc dintr'un intreg cartier.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

xenocid,daca am intzeles eu bine la ora asta,,ministerului sanatatzii ii convine mai mult din punct de vedere financiar sa vaccineze decit sa trateze!asta valabil in cazul gripei!

Dar a vaccinului contra cancerului?Unde totusi numai vaccinul costa cit costa!Se merge pe acelasi principu?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

xenocid,daca am intzeles eu bine la ora asta,,ministerului sanatatzii ii convine mai mult din punct de vedere financiar sa vaccineze decit sa trateze!asta valabil in cazul gripei!

Ai inteles bine. Si cred ca si tu preferi acelasi lucru.

Citat:

Dar a vaccinului contra cancerului?Unde totusi numai vaccinul costa cit costa!Se merge pe acelasi principu?

Stai sa caut un servetel de hartie*.
Asa. Conform campaniei de informare HPV mortalitatea (in Romania) este de 32/100.000 ceea ce inseamna ca anual ~ 3000 de femei mor de cancer de col uterin. Deoarece incidenta maxima este la pop.ulatia activa: 15 - 44 de ani fiecare din aceste tragedii este pentru stat o mica drama. Considera o romanca medie cu un salariu mediu, impozitata mediu: 12*2000*(0.36 impozite + 0.19 TVA ) = 13200 lei in MINUS pentru stat. Decesele cauzate de HPV aduc anual statului pierderi de 3000*13200 = 39.600.000 lei adica ~50.000 de doze de vaccin. Anul urmator inca 3000 de femei vor muri dubland suma de mai sus. Apoi se va tripla, samd. Fara sa mai adaugam si costurile anuale ale tratamentului celor nu mai putin de 40.000 de bolnave de cancer de col vedem ca deja e fezabil ca statul sa vaccineze gratuit, fetele de clasa a Va adica ~ 60000 de persoane anual.

=====
*Atentie! Calcule cinice

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput