Stop biciclistilor in parcuri
Raspunsuri - Pagina 4
alessia105 spune:
Eu am invatat ca pentru a fi respectat trebuie in primul rand sa respecti! Parcul este o proprietate publica deci toata lumea se poate recreea acolo ... pentru copiii exista locuri speciale de joaca- nu prea vad eu biciclisti mergand cu viteza maxima in locurile de joaca ( in Herestrau spre ex locurile de joaca sunt facute cam in scuaruri mai departate de aleile principale ) ...Apoi pe alee iti poti tine copilul de mana sau ii poti explica cum se merge pe strada ( chiar si in parc)...nu e loc de "deslegat" copilul si sa faca ce vrea el ca doar e in parc .In Olanda ( cel putin din umila mea experienta )nu exista in parc piste speciale pentru de biciclisti ( decat daca vb de locurile de mountain bike sau alte acrobatii cu bicicleta ) ... punctul 2 cazand ...se poate convietii in parc si cu role ..skatebord-uri...stat pe iarba la soare ..scos copilul sau soacra la plimbare ...Si ca sa ma refer la trotuare ..in spatiile unde chiar nu se poate trotuarul cu pista de biciclisti se intalnesc ..de fapt sunt un mare toot .. dar nu te injura nimeni ca el/ea are prioritate si nu trebuie nimeni sa arate altuia ca e mai "tare in gura" , ci isi cedeaza unul altuia prioritatea .Noi romanii ne-am obisnuit sa cerem de la altii ceea ce nu putem/nu ne convine noua ,dar uitam ca schimbarea vine de la noi..parerea mea..hac .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Creativitatea nu înseamna gasesti un lucru, ci sa faci ceva din el dupa ce l-ai gasit " - James Russell Lowell
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui taticu2007 pentru ca am copil mic - 2 ani! Pentru ca nu avem piste de biciclete! Pentru ca nu suntem inca destul de civilizati! Pentru ca aleile si spatiile verzi din parcuri au devenit nesigure pentru copii! Pentru ca viteza biciclistilor abia daca-ti mai permite sa ai timp sa-ti iei copilul din fata lor! Pentru ca parintii nu mai au timp sa-si educe copiii! Pentru ca marea majoritate a biciclistilor din parcuri este formata din tineri teribilisti! Pentru ca nu v-ati mai plimbat demult intr-un parc bucurestean! Va rog opriti accesul biciclistilor in parcuri, pana cand infrastructura acestora si gradul nostru de civilizatie vor creste! http://www.petitieonline.ro/petitie-p51044040.html |
Stop carucioarelor cu copii in parc (si mamelor insotitoare). Stop copiilor sub 3 ani in parcuri!
pentru ca am copil mare si roller si biciclist - 7 ani!
Pentru ca nu avem nici un fel de facilitati pentru carucioarele cu copii! Si pentru ca pustii sub 3 ani nu-s in stare sa se fereasca si umbla aiurea pe alei!
Pentru ca nu suntem inca destul de civilizati! (copii sub 3 ani trebuie dusi in brate pana in locul amenajat pentru ei si paziti sa nu iasa de acolo!)
Pentru ca aleile si spatiile verzi din parcuri au devenit nesigure pentru copii biciclisti!
Pentru ca din viteza de biciclist abia daca mai ai timp sa feresti un carucior sau copil care abia se tine pe picioare!
Pentru ca parintii nu mai au timp sa-si educe copiii!
Pentru ca marea majoritate a copilasilor sub 3 ani din parcuri parasesc spatiul destinat lor si ies pe alei!
Pentru ca nu v-ati mai plimbat demult intr-un parc bucurestean!
E bine asa taticu'???
Evident cele de mai sus sunt o gluma.
Mi se pare insa aberant daca tu ai copil de 2 ani sa "interzici" accesul in parcuri al copiilor mai maricei si la fel de aberant ar fi si invers ....
In fine sunt curioasa unde o sa-si plimbe taticu pustiul de 7-8-9 ani cu bicicleta ... pe holul apartamentului poate? Sau nu o sa-i ia niciodata bicileta (la ce-i trebuie?)
Sorana si Monica (in curand scolarita)
kariguld spune:
cand fiecare va invata ca trebuie sa-l respecte pe celalalt, pieton/biciclist/sofer/copil/roller/persoana in varsta cu caduru ajutator/etc, etc, abia atunci nu vor mai exista impotrivitori!
daca in alte tari se poate si funcioneaza si fiecare il respecta pe celalalt participant la trafic indiferent de modul cum se deplaseaza, si se poate si in unele orase din Ro, atunci se va reusi si in Bucuresti. candva, cu rabdare si inteegere, dar se va reusi!
eu merg foarte mult cu bicicleta si pe pista pentru biciclisti intalnesc frecvent copii sau alte persoane, incetinesc si atentionez usor, ne multumim reciproc si fiecare merge mai departe, cu zambetul pe buze.
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
sorana spune:
Kari eu pana acum n-am avut probleme in parc. Poate sunt un caz fericit, nu stiu. Nu am avut probleme nici cand aveam copilul mic, cumva nu m-au deranjat niciodata biciclistii si nu am probleme nici acum, nu am avut "accidente" nici din postura de mama de mama de copil mic, nici din postura de mama de roller (cu bicicleta recunosc ca mergem mult prea putin). Poate de asta nu prea inteleg inversunarea.
Dar sunt atenta in jurul meu pentru a evita pericolele atat ca pieton (sau roller) cat si ca sofer (eu nu merg pe bicicleta). Si o invat si pe fiica-mea sa fie atenta pe unde umbla, chit ca e pe jos, chit ca e cu bicicleta.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
cl spune:
Nu mai divagati de la subiect, carucioare, role etc, ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre circulatia civilizata. Pietonii, bicicletele, motocicletele, masinile nu au ce cauta impreuna, fiecare trebuie sa circule pe partea destinata lui!
citat din mesajul lui Deianira Eu cred ca aveti nevoie si voi de campania "Verde pentru Biciclete" - http://www.pedaleaza.ro/ desfasurata in Timisoara :-). Si in Bruxelles sunt pistele pe trotuar, uite www.brusselslife.be/imgs/fret/r1605_lg4.jpg" target="_blank">aicipoza de la fata locului - Rue de la Loi. |
Cred ca nu vorbesc romaneste ca vad ca se bate pe langa subiect cu gratie. Din poza de mai sus, ce se vede? Zona destinata biciclistilor colorata si separata de cea a pietonilor! Pietonii nu circula impreuna cu biciclistii!!! Asa este normal si civilizat si este exact ceea ce doresc sa fie si la noi. Este asa de greu de inteles?
Natasa, spui ca nu mergi pe trotuare late de 20 cm, bravo tie! Ce faci insa atunci cand trotuarul pe care mergeai e ingustat si alocat pistei biciclistilor (chiar, o mamica cu un carucior pe unde trece oare?) si intrarea in locuinta ta este pe un astfel de trotuar? Zbori?
kariguld spune:
citat din mesajul lui cl Nu mai divagati de la subiect, carucioare, role etc, ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre circulatia civilizata. Pietonii, bicicletele, motocicletele, masinile nu au ce cauta impreuna, fiecare trebuie sa circule pe partea destinata lui! |
eu exact ce ai spus tu, sustin! in special partea bolduita!
editez, ca mi-am amintit ceva, acum cativa ani m-a lovit o masina pe TROTUAR!!! care vroia sa depaseasca o intersectie supra- aglomerata. noroc ca n-am patit nimik, dar daca era un copil il facea una cu trotuarul.....
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
andruskandu spune:
Ei, uite, eu am avut parte de un accident, in Herastrau...
Mergeam pe marginea lacului, unde e amenajata si o pista de biciclisti, practic era juma'-juma' aleea pentru pietoni si biciclisti. E adevarat ca totul s-a intamplat si din cauza unei mamici ce-si plimba odorul pe tractoras, pe pista, dar noi circulam regulamentar.
Si vin din urma 4-5 biciclisti in viteza, nici macar n-au incetinit, i-au depasit pe cei 2 "infractori", iesind de pe pista, iar unul dintre ei mi-a acrosat bratul cu ghidonul. Doamne, nu va pot spune cat m-a durut de tare, ca aproape ca mi-au dat lacrimile... si ma gandeam ca bine ca am fost eu lovita si nu Andrei.
Da, daca ar exista intelegere din partea ambelor tabere, si respect, n-ar mai aparea asemenea situatii... mai ales acolo unde e locul stramt.
Mamica aceea a fost de-a dreptul nesimtita, pentru ca i-am spus sa lase pista libera, si s-a facut ca nu aude...
Iar biciclistul isi cere "drepturile"... daca n-am loc pe pista, intru in pieton... trebuie sa circule, nu? Si cu viteza, ce conteaza ca locul e plin de copii zvapaiati care vor sa alerge, nu sa mearga la mama in brate, ca-i periculos!!! In parc!!!
Iata ca, desi eu i-am respectat dreptul, eu am avut de suferit. Grija mea cea mai mare in acel loc trebuia sa fie doar sa nu-mi intre copilul pe pista de biciclisti pentru a nu fi lovit, nu de a-l lua in brate ca-i periculos. In fond, biciclistul putea sa intre in mine si cu copilul in brate, nu???
Asa ca mai bine interzicem pietonilor sa mai circule pe trotuarele amenajate si cu piste de biciclisti, pentru propria lor siguranta...
Problema se pune si in felul urmator: in cazul unei ciocniri intre pieton si biciclist cine se poate rani mai tare? Pietonul, nu? Biciclistul trebuie sa inteleaga asta, si sa inteleaga ca viteza de reactie a unui pieton, mai ales copil de 2,3,4,5 ani e mult mai mica decat a lui. Mai ales daca vine din spate.
Aici vad eu problema.
Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006
andacos spune:
citat din mesajul lui andruskandu Asa ca mai bine interzicem pietonilor sa mai circule pe trotuarele amenajate si cu piste de biciclisti, pentru propria lor siguranta... Aici vad eu problema. Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii (Vrajitorul din Oz) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici [/font=Georgia][/size=3] Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Andreea lui[/purple] Andreiut Puiut 11.06.2006 |
Deci daca fiecare ar merge pe locul special amenajat,daca fiecare l-ar respecta pe celalalt atunci numarul accidentelor ar fi redus!Si poate si o limita de viteza impusa biciclistilor in parcuri nu ar fi o idee rea!
Insa daca mamicile plimba copilasii pe zona amenajata bicilistilor mergind pe principiu"lasa ca trebuie sa ocoleasca"ne invirtim in jurul cozii,nimic mai mult!
dana
Rufus spune:
citat din mesajul lui sorana Stop carucioarelor cu copii in parc (si mamelor insotitoare). Stop copiilor sub 3 ani in parcuri! |
Asta n-am inteles-o...nici ca gluma. Sunt asa periculoase mamele, carucioarele si copiii de 3 ani?
Pana la urma inteleg sa nu fie consens un asa subiect...dar sa faci misto de copiii accidentati si de parintii lor, nu cred ca-i in regula...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
cl spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Deci daca fiecare ar merge pe locul special amenajat,daca fiecare l-ar respecta pe celalalt atunci numarul accidentelor ar fi redus!Si poate si o limita de viteza impusa biciclistilor in parcuri nu ar fi o idee rea! Insa daca mamicile plimba copilasii pe zona amenajata bicilistilor mergind pe principiu"lasa ca trebuie sa ocoleasca"ne invirtim in jurul cozii,nimic mai mult! dana |
Dana, problema la noi e ca sunt multe zone in care si biciclistii si pietonii au aceeasi pista/trotuar(si au inceput si cu motocicletele sa circule tot pe acolo!). Au trecut domnii cu vopsea si au trasat niste dungi pe trotuare, au pus semnul de biciclisti si pietoni si gata, avem piste pentru biciclisti, ca si ceilalti europeni . Cica e comuna zona . Intelegi? Daca erau ca la voi, in Germania, nu mai scriam eu aici .