Stop biciclistilor in parcuri
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Cl,chiar si in acest caz ,daca ne-am respecta mai mult unii pe altzii,ar fi alta situatzia !
Dar atita timp cit merg pe principiul"fiul/fiica mea are doar 2,3,4 ...ani si toate drepturile de a merge pe unde si cum vrea" se intimpla ceea ce se intimpla!
Eu nu spun acum ca bicilistii aia-s "cheie de biserica"dar daca e si dreptul lor sa circule pe acolo...hai sa-l respectam!
Imi aduc aminte ca pe faleza la Galatzi s-a trasat acum ceva ani in urma o linie care departaja pietonii(spatziul lor9de cel al rollerilor!Credetzi cumva ca cineva respecta respectivul spatziu?Credetzi cumva ca mergea lumea la promenada doar pe spatziul adresat lor?Sa nu mai spun ce era la gura pietonilor atunci cind trecea cite un roller pe spatziul adresat lor!
Asa ca...respect si tolerantza!
Dana
Luna1 spune:
Aici sunt piste amenajate pentru biciclisti si in parcuri si exista de obicei o bucata de parc unde se afla si leaganele de copii in general unde biciclisti au interzis, adica se pot da frumos jos si impinge la bicicleta (exact asta e semnul "cyclist dismount" adica sa descalece bicicleta).
Eu nu vad nimic rau in a interzice intr-o anumita zona de parc mersul pe bicicleta astfel incat sa se poata relaza si parintii ca acolo pot alerga odraslele in voie, ca de altfel unde pot alerga?
La fel de bine sunt de acord ca ar trebui implementate mai multe piste de biciclete pentru ca probabil asta e solutia la traficul din Bucuresti.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
cl spune:
Dana, scuze, dar eu nu asa vad lucrurile. Daca va fi un flux continuu de biciclisti (asa cum se doreste sa se ajunga, pentru a fi mai putine masini si mai putina poluare), pietonii chiar nu mai au pe unde circula. Vor trebui sa circule ori numai unii, ori numai altii... Ca sa nu mai zic de o mama cu un carucior, care sigur nu va mai avea cum sa treaca! De ce nu bagi biciclistii cu masinile? Ei, vezi ca nu e bine nici asa? Fiecare e bine sa aiba portiunea lui si sa nu perturbe circulatia celorlalti. Asa e CIVILIZAT. Nu amesteci nimic ca iese prost. Iar tolernata, da, dar cand intra unul cu viteza in tine si te accidenteaza sa vad cata toleranta mai ai... Si iti propun si un exercitiu de imaginatie. Un copil ce 2-3 ani de mana cu un bunic. Copilul mai topaie (nu poti sa-l tii legat!), se mai opreste, mai admira o gaza, mai culege o pietricica. Apar biciclistii, ce se poate intampla?
Scuze, dar trotuarul este doar pentru pietoni (portiunea aia marginala, vopsita pentru biciclisti nu se mai numeste trotuar, ci pista pentru biciclisti!), locul unde poti circula linistit si in SIGURANTA. Uite si aici, sursa DEX:
TROTUÁR, trotuare, s.n. Portiune marginala; special amenajata; din suprafata unei strazi, mai ridicata decât partea carosabila rezervata circulatiei pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.
Pietoni, da? Nu biciclisti!
Kariguld, faza cu masinile pe trotuar am patit-o si eu si nu o data, din pacate (zona de pe Splai dintre pod Cotroceni si pod Grozavesti, partea cu Carrefourul; si nu cred ca politistii nu stiau ca acolo se circula asa!)! Claxonau si treceau cu viteza, de parca erau pe strada, nu pe trotuar. Nu au dat peste mine pentru ca am avut bafta, am sarit la timp mereu. Copilul meu insa incepuse sa se teama sa mai mearga si pe trotuar! Este inadmisibil, dar foarte posibil in Romanica de astazi, din pacate...
andacos spune:
Cl,poate nu m-am exprimat eu clar dar exact asta sustzin si eu!Fiecare pe particica lui de drum!
Daca autoritazile au gasit de cuviintza ca si biciclistii se pot plimba in parca (pe pista lor)nu ne ramine decit sa respectam lucrul asta!
Pentru deplasarile pe strada(noi vorbeam de parcuri acum)eu am vazut parca fisie de aia speciala pentru biciclisti!Dar...si aia trebuie respectata de catre conducatorii auto in acest caz!
Dana
editez sa spun,ca intr-un mesaj anterior am spus ca poate si impunerea unei anumite viteze nu ar fi un lucru rau,daca autoritazile au considerat ca se pot plimba si bicilistii si pietonii!
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl Dana, scuze, dar eu nu asa vad lucrurile. Daca va fi un flux continuu de biciclisti (asa cum se doreste sa se ajunga, pentru a fi mai putine masini si mai putina poluare), pietonii chiar nu mai au pe unde circula. Vor trebui sa circule ori numai unii, ori numai altii... Ca sa nu mai zic de o mama cu un carucior, care sigur nu va mai avea cum sa treaca! De ce nu bagi biciclistii cu masinile? Ei, vezi ca nu e bine nici asa? Fiecare e bine sa aiba portiunea lui si sa nu perturbe circulatia celorlalti. Asa e CIVILIZAT. Nu amesteci nimic ca iese prost. Iar tolernata, da, dar cand intra unul cu viteza in tine si te accidenteaza sa vad cata toleranta mai ai... Si iti propun si un exercitiu de imaginatie. Un copil ce 2-3 ani de mana cu un bunic. Copilul mai topaie (nu poti sa-l tii legat!), se mai opreste, mai admira o gaza, mai culege o pietricica. Apar biciclistii, ce se poate intampla? Scuze, dar trotuarul este doar pentru pietoni (portiunea aia marginala, vopsita pentru biciclisti nu se mai numeste trotuar, ci pista pentru biciclisti!), locul unde poti circula linistit si in SIGURANTA. Uite si aici, sursa DEX: TROTUÁR, trotuare, s.n. Portiune marginala; special amenajata; din suprafata unei strazi, mai ridicata decât partea carosabila rezervata circulatiei pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir. Pietoni, da? Nu biciclisti! Kariguld, faza cu masinile pe trotuar am patit-o si eu si nu o data, din pacate (zona de pe Splai dintre pod Cotroceni si pod Grozavesti, partea cu Carrefourul; si nu cred ca politistii nu stiau ca acolo se circula asa!)! Claxonau si treceau cu viteza, de parca erau pe strada, nu pe trotuar. Nu au dat peste mine pentru ca am avut bafta, am sarit la timp mereu. Copilul meu insa incepuse sa se teama sa mai mearga si pe trotuar! Este inadmisibil, dar foarte posibil in Romanica de astazi, din pacate... |
cl, eu sunt intru totul de acord cu tine. problema asta o aveam si eu cand traiam in RO. nebunia traficului zilnic si teama ca oricand si oriunde te poate lovi ceva.
din pacate primariile vor trebui sa gaseasca solutii pentru rezolvarea aceste probleme. caci pe un trotuar de doi metri latime, chiar mai mic, nu este loc si pentru o masina parcata si pentru pista de bicicleta si pentru pietoni.
iar oamenii vor trebui sa priceapa si sa respecte regulile impuse. altfel va fi mereu haos! fiecare sa respecte in dreptul lui!
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
denizel spune:
Valeu, tot nu i-ati lasat in pace pe biciclisti?
Romanul e conservator si ne-deschis schimbarilor.
Daca s-a pomenit din mosi stramosi ca trotuarul sa fie doar pentru pietoni, poate sa aiba trotuarul si 10 m latime, ca tot nu ar fi cazul sa se imparta in doua, ca sa aiba loc si biciclistii.
S-ar trezi atunci cineva care sa faca o petitie online cu subiectul biciclistilor care pun in pericol prietenia dintre parintii cu carut, care, pana sa apara biciclistii, mergeau cate trei-patru cu carucioarele in paralel si erau cum nu se poate mai fericiti :))
Piste separate pentru biciclete nu se pot face (surpriza, nu-s bani), trotuarele nu sunt atat de late incat toata lumea sa fie multumita, biciclistii sunt in pericol pe sosea (pe o parte din cauza soferilor nesimtiti, pe de alta parte din cauza gropilor si denivelarilor de pe marginea strazilor, unde sunt nevoiti sa mearga), asa ca vor imparti trotuarul cu pietonii (acolo unde e posibil) si ne vor pune viata in pericol in parcuri.
Imi pare rau pentru mamicile care au avut probleme din cauza biciclistilor .
Sunt si biciclisti cu capul in nori, stiu, dar majoritatea au grija cum merg, incetinesc atunci cand vad copii mici etc.
A, iar felul in care percepem modul de a conduce al biciclistilor e identic cu felul in care percepem modul de a conduce al sotilor: niciodata nu-s suficient de precauti si daca n-am fi noi langa ei s-ar intampla mari nenorociri .
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
cl spune:
citat din mesajul lui denizel Valeu, tot nu i-ati lasat in pace pe biciclisti? Romanul e conservator si ne-deschis schimbarilor. Daca s-a pomenit din mosi stramosi ca trotuarul sa fie doar pentru pietoni, poate sa aiba trotuarul si 10 m latime, ca tot nu ar fi cazul sa se imparta in doua, ca sa aiba loc si biciclistii. ... |
Romanul conservator pentru ca doreste sa fie piste pentru biciclisti, sa circule CIVILIZAT??? HA! Nu noi am inventat pistele pentru biciclisti, dar ni le dorim si noi! Arata-mi tu unde in afara tarii noastre mai circula si biciclistii si pietonii pe exact acelasi culoar! Si daca trotuarul are latimea de 10 m (si nu 1 m!) si se imparte in 2 e ok, numai ca, vezi tu, portiunea care va fi destinata biciclistilor nu se mai numeste trotuar, ci pista pentru biciclisti!
Trotuar inseamna cu totul altceva (vezi explicatia din DEX).
Solutie? Nu stiu, dar nu faci tampenii fara sa te intereseze ce se va intampla, numai ca sa spui ca au piste biciclistii (au dungi, nu piste!)! Ori faci un lucru cum trebuie, ori nu-l mai faci! Poate ca ar trebui sa se faca strazi cu sens unic si atunci din 4 benzi destinate masinilor, faci 3 pe un singur sens si una o aloci biciclistilor... Doar vor circula mai putine masini, nu?
Guestus spune:
Yo cred ca trebuie putina disciplina...intre ora 7-8 biciclistii...intre 8-9 pietonii. Ce este asa greu sa mergi la plimbare numai cind trebuie? Pun pariu ca > juma din pietoni se plimba aiurea..fara noima pe strazi.
cl spune:
citat din mesajul lui Guestus Yo cred ca trebuie putina disciplina...intre ora 7-8 biciclistii...intre 8-9 pietonii. Ce este asa greu sa mergi la plimbare numai cind trebuie? Pun pariu ca > juma din pietoni se plimba aiurea..fara noima pe strazi. |
denizel spune:
Cl, uite, n-am stiut ca in Romania se va declansa o noua criza(biciclistii ) dar, iti promit ca data viitoare cand ma duc in Spania, iti fac o poza cu pietoni care merg pe pista de biciclete de pe trotuar (deh, spanioli, romani, tot pe-acolo :)). Nu e dunga, e pista pentru biciclete, obtinuta prin impartirea trotuarului (iar aici is exact la fel pe unde le-am vazut eu). Nu exista bordura intre pista pt. biciclisti si pista pentru pietoni , deci trotuarul e impartit in doo.
Din Germania nu iti pot arata poze din acestea rusinoase , deoarece in Germania regulile sunt reguli :)).
edit
iar atata timp cat pietonii pot circula fara sa primeasca amenda pe pista pt. biciclete (aia de pe trotuar) se cheama ca trotuarul tot trotuar a ramas :))
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March