Stop biciclistilor in parcuri

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Nu mai divagati de la subiect, carucioare, role etc, ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre circulatia civilizata. Pietonii, bicicletele, motocicletele, masinile nu au ce cauta impreuna, fiecare trebuie sa circule pe partea destinata lui!

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Eu cred ca aveti nevoie si voi de campania "Verde pentru Biciclete" - http://www.pedaleaza.ro/ desfasurata in Timisoara :-).
Si in Bruxelles sunt pistele pe trotuar, uite www.brusselslife.be/imgs/fret/r1605_lg4.jpg" target="_blank">aicipoza de la fata locului - Rue de la Loi.

Cred ca nu vorbesc romaneste ca vad ca se bate pe langa subiect cu gratie. Din poza de mai sus, ce se vede? Zona destinata biciclistilor colorata si separata de cea a pietonilor! Pietonii nu circula impreuna cu biciclistii!!! Asa este normal si civilizat si este exact ceea ce doresc sa fie si la noi. Este asa de greu de inteles?

Natasa, spui ca nu mergi pe trotuare late de 20 cm, bravo tie! Ce faci insa atunci cand trotuarul pe care mergeai e ingustat si alocat pistei biciclistilor (chiar, o mamica cu un carucior pe unde trece oare?) si intrarea in locuinta ta este pe un astfel de trotuar? Zbori?

Eu as spune ca te uiti in stanga , te uiti in dreapta , si daca nu trece vreun biciclist intri in casa sau treci peste pista lor.
Mamica cu caruciorul trece pe trotuar pe unde trecea si pana acum.
iar la noi in Tm cel putin , pista biciclistilor este colorata si delimitata clar lasand un trotuar spatios acolo unde se poate.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Natasa, spui ca nu mergi pe trotuare late de 20 cm, bravo tie! Ce faci insa atunci cand trotuarul pe care mergeai e ingustat si alocat pistei biciclistilor (chiar, o mamica cu un carucior pe unde trece oare?) si intrarea in locuinta ta este pe un astfel de trotuar? Zbori?

Nu te supara, dar esti rauvoitoare. Dupa teoria ta, chiar daca ar face piste de biciclisti ar face bine sa nu le faca prin fata scarilor de bloc, a intrarilor in parc samd. Pai ti-a spus bine Xio, te uiti in dreapta si in stinga si treci peste pista, asa cum traversezi si o strada. Unde ai vrea sa se faca pistele astea de biciclisti, prin padure si eventual unde nu culege ghiocei o bunica amarita si bolnava cu nepotelul de mina, presupun...Tu ai vrea sa vezi biciclistii undeva departe, am inteles, dar asta nu se poate. In rest, la biciclisti e la fel ca la pietoni sau la soferi, fiecare cu educatia, cu eleganta/mirlania lui. Generalizarile nu au niciun sens!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Denizel, nu mai exagera, ca nu e nici o criza. Hai sa-ti mai explic inca o data, ca vad ca n-ai priceput. In afara tarii pietonul nu circula pe pista biciclistilor (nu are voie!) si nici biciclistul pe zona destinata pietonilor, e greu de inteles? Exact acelasi lucru doresc sa fie si la noi. O circulatie civilizata!

Xio, de acord cu tine, insa ce faci cand practic tu, pieton, nu mai ai pe unde sa circuli. Crede-ma, ca sunt zone in Bucuresti unde trotuarele sunt inguste si alocate acum si biciclistilor. Daca trece o mama cu un carucior nu mai trece nici un biciclist pe langa, ca nu are cum. Daca se va circula mai mult cu bicicleta nu va mai circula nimeni pe langa. Asa cum spui ca la voi zona biciclistilor e colorata si separata, exact asa vreau sa fie si la noi. Un loc unde pietonul/biciclistul sa poata circula in siguranta, fara sa deranjeze pe nimeni. Am mai spus si o mai repet, partea proasta e ca acum au inceput sa circule si cu motocicletele pe trotuar. Mie mi-e frica sa-mi trimit singur copilul la scoala! Am discutat zilele trecute cu un politist. L-am intrebat daca i se pare normal ca motocicletele sa circule pe trotuar. Mi-a spus ca nu, dar nu are ce sa le faca, ca daca au voie biciclistii, ca legislatia... blablabla... L-am intrebat ce se intampla daca ma calca o motocicleta pe trotuar, cine raspunde. Cica daca sunt in zona alocata biciclistilor, nu au ce sa faca . Ca stie ca nu au ce cauta pe trotuar, dar nu are ce face... Deci eu, ca pieton, trebuie sa zbor pentru ca sunt zone in care practic nu mai exista trotuar!

Natasa, scuze, dar nu eu sunt cea rauvaitoare. Ai citit cu atentie ce am scris? Nu am absolut nimic cu biciclistii, ci cu cei care s-au facut ca le fac piste, care au trasat dungile alea pe unde nu trebuie, intelegi? Uita-te, te rog, pe la altii cum sunt facute pistele pentru biciclisti. Sunt facute intre strada si trotuar, iar pietonii nu au voie sa calce in zona aia. Oare de ce? S-au gandit si la accidente, nu crezi?
E rau ca-mi doresc ca asa sa fie si la noi, ca doresc un trafic civilizat? Ai copii, Natasa? Un copil mic nu-l poti tine legat. Merge, se intoarce, se opreste, e imprevizibil, e distrat, e neatent. Iar pe trotuar ar trebui sa fie in siguranta, intelegi? Si cum crezi ca vei reactiona cand copilul tau va veni ranit de un biciclist neatent? Nu crezi ca normal e sa circule fiecare pe banda lui?

Ei, nu ma mai mir ca la noi sunt lucrurile cum sunt...

Asa cum a mai spus cineva mai sus, mai bine ne-am uni si am face ceva ca sa fie amenajate piste (adevarate) pentru biciclisti, sa fie facute asa cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl
Uita-te, te rog, pe la altii cum sunt facute pistele pentru biciclisti. Sunt facute intre strada si trotuar, iar pietonii nu au voie sa calce in zona aia.

Nu ai dreptate. Sunt piste din astea, dar sunt si piste direct pe trotuar, adica este o linie trasata si intr-o parte e pentru biciclisti, in alta pentru pietoni.
In parcuri de obicei nu e trasat nimic, se descurca lumea si asa.
Cum spunea cineva mai sus, depinde de bun-simtul fiecaruia, cum circula.

Pe trotuar, cand e doar linia aia, des merg si pietoni "Unde nu trebuie", dar de obicei nu-i bai - ori le claxoneaza biciclistii si fac loc, daca nu aud, le ocolesc biciclistii, doar n-o sa intre in ei :)

Desigur, in zone foarte aglomerate ar fi de preferat sa aiba banda aia intre strada si trotuar. Dar ce te faci ca merg atunci masinile pe acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Scanteie spune:

pentru ca am copil mic - 2 ani!
Pentru ca nu avem piste de biciclete!
Pentru ca nu suntem inca destul de civilizati!
Pentru ca aleile si spatiile verzi din parcuri au devenit nesigure pentru copii!
Pentru ca viteza biciclistilor abia daca-ti mai permite sa ai timp sa-ti iei copilul din fata lor!
Pentru ca parintii nu mai au timp sa-si educe copiii!
Pentru ca marea majoritate a biciclistilor din parcuri este formata din tineri teribilisti!
Pentru ca nu v-ati mai plimbat demult intr-un parc bucurestean!

Va rog opriti accesul biciclistilor in parcuri, pana cand infrastructura acestora si gradul nostru de civilizatie vor creste!

Tu-le mama lor, din cauza asta nu mai poate omul sa isi parcheze masina pe trotuar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Hai sa-ti mai explic inca o data, ca vad ca n-ai priceput. In afara tarii pietonul nu circula pe pista biciclistilor (nu are voie!)

Exagerez daca rad? :)
Cum adica pietonul nu are voie sa circule pe pista bicicletelor????
Ba pietonul are voie sa circule pe pista pt. biciclisti si chiar o face. In afara tarii, da!!!

Uite, apelez la amabilitatea Adinei si o rog sa spuna daca a fost vreodata in plimbare cu bicicleta in jurul lacului ala, pe malul caruia e Pertisau (cum ii zice lacului, jur ca am uitat in momnetul in care am parasit Pertisau ).
Lumea se plimba cu nerusinare pe pista pt. biciclete, iar eu, fata fina de Romania :)), ma jenam sa-i claxonez si, daca aveam ghinion ca din sensul opus sa vina biciclisti, opream, ii lasam pe aia sa treaca si apoi imi relaum drumul .
N-am stiut ca trebuia sa sun la politie ca sa-i ridice pe pietonii care incalcau legea :)).

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Denizel, poti sa razi pana nu mai poti. Eu vorbesc din experienta, am vazut nu stiu cate locuri pistele de biciclisti si imi dorescca si la noi sa fie la fel. O tot tii una si buna cu lacul ala, eu vorbesc de un trafic civilizat la noi. Daca nici acum nu ai priceput, asta e.

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Citat:
citat din mesajul lui cl
Uita-te, te rog, pe la altii cum sunt facute pistele pentru biciclisti. Sunt facute intre strada si trotuar, iar pietonii nu au voie sa calce in zona aia.

Nu ai dreptate. Sunt piste din astea, dar sunt si piste direct pe trotuar, adica este o linie trasata si intr-o parte e pentru biciclisti, in alta pentru pietoni.In parcuri de obicei nu e trasat nimic, se descurca lumea si asa.
Cum spunea cineva mai sus, depinde de bun-simtul fiecaruia, cum circula.

Pe trotuar, cand e doar linia aia, des merg si pietoni "Unde nu trebuie", dar de obicei nu-i bai - ori le claxoneaza biciclistii si fac loc, daca nu aud, le ocolesc biciclistii, doar n-o sa intre in ei :)

Desigur, in zone foarte aglomerate ar fi de preferat sa aiba banda aia intre strada si trotuar. Dar ce te faci ca merg atunci masinile pe acolo...

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina, deci are fiecare banda lui, da? Parca nu vorbim aceeasi limba! Eu ce am zis pana acum???? Ca nu exista zona comuna, trotuarul ala e impartit, parte e pista pentru biciclisti, da? Si se poate circula civilizat!
Edit: Poate ca nu mai stiu eu sa ma exprim ... Adina, la noi au facut zona comuna, biciclisti si pietoni. Trotuarul ingust nu avea cum sa fie impartit in doua, asa ca au tras dungi (uneori raman pana la zid doar 20 de cm), asa ca practic pietonul nu mai are pe unde circula. Asta ma deranjeaza pe mine, de aceea spun ca vreau zone strict delimitate, pentru ca oricand pot aparea accidente. Nu e normal ca un biciclist sa iasa in strada ca sa evite un grup de pietoni sau sa se opreasca, sa se dea jos de pe bicicleta si sa se traga intr-o parte, pentru ca nu e loc pentru un carucior de copil. Sau pietonul sa se lipeasca de zid ca apare un biciclist cu viteza. Intelegi ce vreau sa spun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Denizel, poti sa razi pana nu mai poti. Eu vorbesc din experienta, am vazut nu stiu cate locuri pistele de biciclisti si imi dorescca si la noi sa fie la fel. O tot tii una si buna cu lacul ala, eu vorbesc de un trafic civilizat la noi. Daca nici acum nu ai priceput, asta e.

Pai, degeaba vrei tu sa existe piste separate pt. biciclistii din Ro, pentru ca nu se poate. Nu-s bani. Pana una alta, pacientii din spitale vin cu analgezice si vata de acasa.
Va trebui sa te multumesti deocamdata cu impartirea trotuarului, la fel cum se face si in alte tari ale Europei, chestie pe care, vad, pana la urma ai acceptat-o ca exista.

edit
Nu, la noi nu sunt toate pistele pt. bicicleta asa cum le descrie Cl.
Exista loc si pentru biciclete (o bicicleta pe ambele sensuri ) si pentru pietoni.

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Pai, degeaba vrei tu sa existe piste separate pt. biciclistii din Ro, pentru ca nu se poate. Nu-s bani. Pana una alta, pacientii din spitale vin cu analgezice si vata de acasa.
Va trebui sa te multumesti deocamdata cu impartirea trotuarului, la fel cum se face si in alte tari ale Europei, chestie pe care, vad, pana la urma ai acceptat-o ca exista.

Ori faci un lucru ca lumea, ori nu-l mai faci. Solutii sunt daca se doreste. Daca tu nu le-ai gasit nu inseamna ca nu exista.
Cu acceptatul vorbeste in numele tau, nu-mi pune mie in gura cuvinte pe care nu le-am rostit! Nu ai de unde sa stiii cum gandesc!
Iar cu analgezicele de acasa, fa-ti subiect separat, aici era vorba despre biciclisti si traficul civilizat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel
...
edit
Nu, la noi nu sunt toate pistele pt. bicicleta asa cum le descrie Cl.
Exista loc si pentru biciclete (o bicicleta pe ambele sensuri ) si pentru pietoni.

Vorbesti asa... Le-ai verificat tu pe toate? Ai facut o statistica, un procentaj ceva???
Te invit sa iei orasul la pas si apoi sa vorbesti. Si sa vezi ce frumos poti circula la orele de varf, cand masinile sunt bara la bara, iar pe trotuar trec biciclete si motociclete. Si sa mai fii si cu copilul de mana!

Mergi la inceput