Stop biciclistilor in parcuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

In Germania piste comune pietoni-biciclisti???? Nu-mi vine sa cred!!!
A, stai asa, denizel, am recitit! Mama avea grija ca al ei copil sa nu depaseasca linia, sa nu intre in zona biciclistilor! Ei, vezi? Latimea trotuarului era mare, pietonii circulau separat de biciclisti! Ha, separat, nu impreuna, exact cum spuneam si eu! Nu se poate sa se circule si si pentru ca se incurca unii pe altii, nu e normal asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Dar daca ar face 1 trotuar de biciclisti si cel pe partea opusa de pietoni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Dar daca ar face 1 trotuar de biciclisti si cel pe partea opusa de pietoni?

Si cand ai de intrat intr-o cladire care are intrarea pe pista biciclistilor, ce faci?
Sa ia parte din trotuar, parte din strada si sa faca piste pentru biciclisti, cu sensuri, exact ca in Germania, Italia, Olanda etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Natasa, mie sa-mi spui un singur lucru, ce faci cand vezi nu stiu cati biciclisti pe o bucatica de trotuar de latimea de 20 cm si cu un copil sau batran de mana? Te lipesti de gard (nu conteaza ca te murdaresti sau iti rupi ceva!) si astepti, da (dar tu, biciclistul, te opresti si astepti oare sa treaca pietonul????)? Bun, si vezi ca au trecut biciclistii si mai faci 5 pasi si apar altii si tot asa. Si mai apar si motociclete cu viteza! Ti se pare normal? Scuza-ma, mai repet, inca o data, pietonii, biciclistii, masinile nu trebuie sa circule impreuna, ci fiecare pe drumul/pista/trotuarul lui. Asa cum tu esti indignata ca nu mai ai cum sa circuli, tot asa sunt si eu. Trotuarul este pentru pietoni si atat! Fara suparare. Ca ametitii astia de la noi au facut ce au facut, e altceva! Nu au decat sa ia bucatica de strada si bucatica din trotuar, sa faca pista pentru biciclisti, astfel incat fiecare sa aiba portiunea lui pentru circulatie. Probabil ca au avut niste fonduri europene pentru piste pentru biciclisti si s-a optat pentru tras de dungi...

Eu pe trotuare de 20 de cm nu merg pt ca nu-s la circ si nici pe birna. Unde nu pot merge pe trotuare/piste, merg pe strada. Evit cit de mult pot bulevardele si strazile f circulate, prefer stradute mici si drumuri ocolite, dar din pacate nu pot sa zbor ca sa nu ma vada nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

A, stai asa, denizel, am recitit! Mama avea grija ca al ei copil sa nu depaseasca linia, sa nu intre in zona biciclistilor! Ei, vezi? Latimea trotuarului era mare, pietonii circulau separat de biciclisti! Ha, separat, nu impreuna, exact cum spuneam si eu! Nu se poate sa se circule si si pentru ca se incurca unii pe altii, nu e normal asa!

Nu, Cl, nu mama avea grija ca al ei cupil sa nu faca un sfert de pas pe pista pt. biciclete.
Baietelul munchenez avea grija ca al meu baietel sa nu savarseasca aceasta imensa incalcare de regula!! .

Intr-adevar, trotuarul era ceva mai latut (nu cine stie ce) in locul unde erau laolalta trotuar pt. pietoni si pista pt. biciclete.
Iar pista pt. biciclete nu avea dimensiunile ridicole ale unor piste din Bucuresti (pai, eu una nu as putea sa merg pe pistele alea de o palma latime din unele locuri din Bucuresti). Mai bine nu se oboseau sa le faca...

Iar sa interzicem bietilor biciclisti sa mearga prin parcuri, in asteptarea pistelor separate de sosea care ar trebui sa se faca, eheeee, cam mult de asteptat :).

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

In Munchen e exact cum spune Denizel, diferenta dintre Munchen si Bucuresti este ca la M trotuarele sunt mai late. Mult mai late.

Ce draguti astia micii, auzi, ii urmarea pasii sa nu calce pe pista biciclistilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Acelasi mesaj merge si pentru:
- stop celor cu role/skate board in parc - stiu niste parcuri unde pot prinde o viteza ametitoare
- stop celor care construiesc tobogane/leagane/balansoare in parc
- stop celor care aduc in parcuri diverse jucarii precum trenulete/masinute/trambuline in parc
- stop celor care au copii mai mari de 10 ani in parcuri sau de ce nu, celor care au copii mici, in parc.

Iar fimea nu a fost lovita de o bicicleta ci de o alta fetita - in urma cazaturii are si acum semn in frunde desi au trecut mai bine de 2 ani.

So, dupa cum spuneam... mai sunt si altele de interzis

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In Tm s-au facut piste pe trotuar si sunt foarte ok , exceptand faptul ca oamenii carora nu le pasa de biciclisti se plimba pe pista lor.
Chiar am vazut o mamica cu un copil care se legana usor pe pista biciclistilor.
Asa ca , spuns i eu : fara mamici cu carucioare sau tatici cu carucioare prin piata, magazine , pe trotuar.
De ce ?
-daca nu esti atent te poti accidenta
-trebuie sa ai grija sa nu te loveasca
-e greu sa ocolesti "obstacolul"
samd.

merge?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Eu cred ca aveti nevoie si voi de campania "Verde pentru Biciclete" - http://www.pedaleaza.ro/ desfasurata in Timisoara :-).
Si in Bruxelles sunt pistele pe trotuar, uite www.brusselslife.be/imgs/fret/r1605_lg4.jpg" target="_blank">aicipoza de la fata locului - Rue de la Loi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mie mi se pare hilara discutia.Mai ales ca pe Unirii unde trotuarul este lat si au fost amenajate piste circula masinile pe acele piste si te claxoneaza sa te dai d.... la
o parte,iar pe partea rezervata pietonilor,lata de asemenea ia ghiciti ce se afla.

Mergi la inceput