Stop biciclistilor in parcuri
Raspunsuri - Pagina 2
denizel spune:
Nici eu nu cred ca biciclistii au devenit un pericol public.
Sa circule pe sosea? Vai de capul lor, saracii, ar pieri cu totii intr-un an, la cat de aglomerat e Bucurestiul si la cat de protejati sunt biciclistii/motociclistii de catre soferi.
Piste pt. biciclete aproape ca nu exista (iar acolo unde exista, lumea se plimba in tihna pe ele :D), in parc sunt copii mici, in Austria nu-si permite sa mearga tot biciclistu' in weekend, unde le-a mai ramas sa bicicleteasca si ei putin?
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
denizel spune:
Cl, si in afara tarii exista piste de biciclete pe trotuar, nu doar cele separate de sosea.
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
Natasa spune:
Cl, ai dreptate ca e haos, dar pe trotuare ar fi loc si pentru biciclisti si pentru pietoni daca nu ar fi parcate masinile pe absolut orice trotuar din Bucuresti. Si noi, in loc sa protestam ca-s prea multe masini, prea multa poluare, prea mici preturile parcarilor din buricul tirgului (de fapt nu prea sint parcari, dar asta e alta discutie), am vrea sa interzicem accesul biciclistiilor(in parcuri pentru ca-s copii mici, pe trotuare pentru ca sint deja ocupate de ghertoii cu masini si pe strada ca sa nu-i incurce pe soferi. Traim intr-o tara nebuna in care nu m-ar mira ca cineva chiar sa dea curs unei astfel de cereri, ce atita miscare, ce atitea biciclete. Spui ca biciclistii ar trebui sa mearga doar pe piste. Sint de acord cu tine, dar daca astea nu se vor face niciodata in tara asta (pentru ca nu se vor face!), atunci sa punem biciletele pe foc, nu????
Pentru ca eu si sotul meu mergem cu bicicleta la serviciu asta inseamna mai putin 2 masini in trafic. Dar vad ca nu se bucura nimeni, am ajuns un fel de inamic public, spre deosebire de milioanele de masini care circula cu o singura persoana, care sint prietenoase si nu deranjeaza pe nimeni. Vreau sa vad intr-o zi titluri gen: stop masinilor in centrul capitalei, stop masinilor in virful muntelui (bine, toapele pe tcuri n-ar mai vedea muntele din cauza asta), stop masinilor pe spatiile verzi...Nee, astea ar afecta prea multe persoane, mai bine le dam in cap biciclistilor si se rezolva problemele.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Cl, ai dreptate ca e haos, dar pe trotuare ar fi loc si pentru biciclisti si pentru pietoni daca nu ar fi parcate masinile pe absolut orice trotuar din Bucuresti. Si noi, in loc sa protestam ca-s prea multe masini, prea multa poluare, prea mici preturile parcarilor din buricul tirgului (de fapt nu prea sint parcari, dar asta e alta discutie), am vrea sa interzicem accesul biciclistiilor(in parcuri pentru ca-s copii mici, pe trotuare pentru ca sint deja ocupate de ghertoii cu masini si pe strada ca sa nu-i incurce pe soferi. Traim intr-o tara nebuna in care nu m-ar mira ca cineva chiar sa dea curs unei astfel de cereri, ce atita miscare, ce atitea biciclete. Spui ca biciclistii ar trebui sa mearga doar pe piste. Sint de acord cu tine, dar daca astea nu se vor face niciodata in tara asta (pentru ca nu se vor face!), atunci sa punem biciletele pe foc, nu???? Pentru ca eu si sotul meu mergem cu bicicleta la serviciu asta inseamna mai putin 2 masini in trafic. Dar vad ca nu se bucura nimeni, am ajuns un fel de inamic public, spre deosebire de milioanele de masini care circula cu o singura persoana, care sint prietenoase si nu deranjeaza pe nimeni. Vreau sa vad intr-o zi titluri gen: stop masinilor in centrul capitalei, stop masinilor in virful muntelui (bine, toapele pe tcuri n-ar mai vedea muntele din cauza asta), stop masinilor pe spatiile verzi...Nee, astea ar afecta prea multe persoane, mai bine le dam in cap biciclistilor si se rezolva problemele. |
si cind o sa arate asa orasul ce o sa mai ne spui natasa? pe unde o sa mai mearga CL?
http://www.wisechat.com/images/China_1486.JPG
cl spune:
Natsa, nu din contra, e mult mai bine sa se circule cu bicicleta decat cu masina, ai dreptate. Au inceput sa fie din ce in ce mai multi biciclisti. Foarte bine, mai putine masini, un oras mai respirabil! DAR!!!! Numai ca asa cum nu trebuie amestecate masinile cu biciletele, nu trebuie amestecati nici biciclistii cu pietonii. Fiecare trebuie sa circule prin locul lui. Deci repet, trebuiesc amenajate piste speciale pentru biciclisti, nu desenate benzi pe trotuare, fara sensuri, fara nimic! Si sunt zone in care pietonul nu mai ramane cu nimic din trotuar! Ca sa mai mergi si cu un copil mic de mana sau cu un batran/bolnav, nici nu se mai pune problema!
Denizel, singurele piste de bicilisti pe troatuare pe care le-am vazut in afara tarii (si am umblat ceva prin Europa!) le-am vazut in Franta, Paris, undeva in zona Pietii Italiene (ca mai sunt si prin alte parti, zone marginase cu astfel de piste, e foarte posibil, nu contest). Sa-ti spun ce latimea avea trotuarul acolo???? Si ca ce era pentru biciclisti era pentru biciclisti si ce era pentru pietoni, era pentru pietoni, nu erau incurcate? La ce latime au trotuarele noastre, scuze, dar nu au cum sa circule impreuna.
Se doreste un trafic mai mare de biciclisti si unul mai mic de masini. Bravo! Sa presupunem ca acest lucru se va intampla. Daca pietonul ramane cu cca 10-20 cm din trotuar, pe unde circula, pe strada? Nu e normal ca fiecare sa circule pe bucatica lui, fara sa perturbe ciculatia altuia? Sincer, nu asa trebuie?
cl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus si cind o sa arate asa orasul ce o sa mai ne spui natasa? pe unde o sa mai mearga CL? http://www.wisechat.com/images/China_1486.JPG |
Guestus!!!! Ce dor mi-era de tine!!!
Lasa mey, nu-ti obosi neuronii, ca-ti dau eu solutia: ma iei tu cu masina ta . Daca n-o ai, ma cari in brate si faci slalom printre masini/biciclete.
Natasa spune:
Cl, cu ce trebuie sintem de acord! Ce ne facem pina in tara asta se intimpla ce trebuie? Interzicem bicicletele ca ne incurca rau sau incercam sa ne respectam/evitam/toleram reciproc?
Gabitza1977 spune:
ar trebui sa veniti prin herastrau...unde, in afara de biciletele clasice impotriva carora nu am nimic impotriva (daca nu ar aparea teribilistii care merg pe-o roata printre copii si parinti ar fi super), au aparut (sunt de inchiriat) niste "enormitati", nici nu stiu cum sa le spun... niste biciclete pentru 4 persoane...si mai nou, sarete cu cai !!!
toate au voie sa mearga si pe cele mai mici alei ale parcului... asa ca avem balega, miros cat cuprinde... plus pericolul ca ti-ar putea pune la pamant copilul acele enormitati de "biciclete" pentru mai multe persoane... in cazul meu, mai aveau f putin si intrau in mine si carucior cu o chestie din aia, fara sa fii claxonat macar, ca sa avertizeze ca vin din spate.
mami de Denis Stefan (07.11.2008)
http://lt1f.lilypie.com/Wkh3p3.png
cl spune:
Natasa, mie sa-mi spui un singur lucru, ce faci cand vezi nu stiu cati biciclisti pe o bucatica de trotuar de latimea de 20 cm si cu un copil sau batran de mana? Te lipesti de gard (nu conteaza ca te murdaresti sau iti rupi ceva!) si astepti, da (dar tu, biciclistul, te opresti si astepti oare sa treaca pietonul????)? Bun, si vezi ca au trecut biciclistii si mai faci 5 pasi si apar altii si tot asa. Si mai apar si motociclete cu viteza! Ti se pare normal? Scuza-ma, mai repet, inca o data, pietonii, biciclistii, masinile nu trebuie sa circule impreuna, ci fiecare pe drumul/pista/trotuarul lui. Asa cum tu esti indignata ca nu mai ai cum sa circuli, tot asa sunt si eu. Trotuarul este pentru pietoni si atat! Fara suparare. Ca ametitii astia de la noi au facut ce au facut, e altceva! Nu au decat sa ia bucatica de strada si bucatica din trotuar, sa faca pista pentru biciclisti, astfel incat fiecare sa aiba portiunea lui pentru circulatie. Probabil ca au avut niste fonduri europene pentru piste pentru biciclisti si s-a optat pentru tras de dungi...
denizel spune:
Cl, ultimele piste pentru biciclisti (pe trotuare) pe care le-am vazut au fost in Spania si Germania (Barcelona si Munchen, de ex).
Mergeam impreuna cu niste prieteni munchenezi si baietelul lor, nemtizat suta la suta , ii pandea pasii baietelului meu si il tragea de mana daca pasea cumva peste linia pistei pentru biciclete :)))).
Iar motociclisti pe trotuar inca nu am vazut. Or fi, nu zic nu, poate chiar am vazut vreodata (si nu-mi amintesc acum) dar, slava Domnului, inca nu sunt atat de multi incat sa nu mai pot merge linistita pe trotuar si sa le stiu de frica.