Stop biciclistilor in parcuri

Stop biciclistilor in parcuri | Autor: taticu2007

Link direct la acest mesaj

pentru ca am copil mic - 2 ani!
Pentru ca nu avem piste de biciclete!
Pentru ca nu suntem inca destul de civilizati!
Pentru ca aleile si spatiile verzi din parcuri au devenit nesigure pentru copii!
Pentru ca viteza biciclistilor abia daca-ti mai permite sa ai timp sa-ti iei copilul din fata lor!
Pentru ca parintii nu mai au timp sa-si educe copiii!
Pentru ca marea majoritate a biciclistilor din parcuri este formata din tineri teribilisti!
Pentru ca nu v-ati mai plimbat demult intr-un parc bucurestean!

Va rog opriti accesul biciclistilor in parcuri, pana cand infrastructura acestora si gradul nostru de civilizatie vor creste!

http://www.petitieonline.ro/petitie-p51044040.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Cu primul amendament sunt de acord, si eu am copil de 2 ani.
Pe al doilea nu il inteleg. Adica STOP BICLISTILOR IN PARCURI, fiindca nu avem piste de biciclete? Unde-i logica?
Nu suntem inca destul de civilizati....si cand o sa devenim? Sau mai ales, CUM?

Pentru ca parintii nu mai au timp sa-si educe copiii? Asa si? Ce are asta de-a face cu mersul cu bicicleta in parc?
Majoritatea..sa nu generalizam...
Printr-un parc bucurestean nu m-am plimbat de mult, ce-i drept.

Imi pare rau daca am fost prea dura...motivatiile petitiei sunt...nu sunt logice.

P.S. Copiii mici (3-7 ani) cu bicileta in parc au voie? Si daca nu, pe unde sa mearga?

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...

ABSOLVENTE!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

si cand copilul tau o sa aiba 5 ani si va vrea cu bicicleta pe unde o sa-l duci?

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu cred ca ar trebui interzise cu totul bicicletele,ce sa ne mai incurcam cu ele.De altfel,wow ce bine ar circula masinile pe pistele amenajate pe trotuare,in acest moment mai trebuie sa fereasca un biciclist nesimtit,daca s-ar interzice bicicletele in orasul european Bucuresti ar fi perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

nu loryi - ar fi cel mai bine daca copii si adolescentii ar fi obligati prin lege sa stea frumos pe banca, admirand imprejurimile. fara fuga, fara sarit, fara tipat... fara mingi, fara triciclete, fara role, fara distractie!!!

si de pe banca topa in masina sa mearga repede acasa.

de fapt sa le interzicem cu totul accesul in parcuri.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Nu mai radeti, ca e foarte serioasa treaba si are dreptate omul. Si as adauga eu si stop biciclistilor pe trotuare. Au inceput sa fie din ce in ce mai multi si in multe locuri practic nu mai ai loc sa treci ca pieton. Nu am absolut nimic cu biciclistii, numai ca nu mi se pare normal sa nu circul in siguranta pe trotuar, sa trebuiasca sa fiu tot timpul cu ochii in patru si in fata si in spate, ca nu se stie ce apare si de unde! Ar trebui facute piste pentru biciclisti, nu amestecati pietonii si biciclistii! Trotuarul este numai pentru pietoni! Ba, ca sa fie tacamul complet, au inceput sa circule si cu motocicletele pe trotuare. Trebuie sa te lipesti de ziduri/garduri ca sa nu fii accidentat. Vi se pare normal? Pietonul nu mai e in siguranta nici macar pe trotuar (ca pe trecerea de pietoni, pe verde, de mult nu mai e!). Noi ce facem, zburam?
Subscriu si eu taticului2007 si cer ca biciclistii sa circule numai pe piste special amenajate pentru ei! Sa li se amenajeze piste speciale, asa cum sunt in tarile civilizate, unde pietonii nu sunt amestecati cu biciclistii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

decat sa luptati contra biciclistilor, mai bine pentru ceva constructiv. piste speciale pentru biciclisti. asa cum este in alte tari, pe trotuare sunt amenajate special, delimitate prin benzi albe. sau langa trotuare, la fel delimitate, si unde masinile nu intra nici moarte!
daca prin parcuri nu, pe trotuare nu, pe sosea nu, atunci pe unde ????

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si pina se amenajeaza piste si sint luati soferii nesimtiti de pe alea care exista, biciclistii pe unde sa mearga??? In plus, pina la 14 ani ,oricum copiii nu au voie pe strada, prin urmare sa nu mai videm biciclete pentru copii pentru ca e speriat taticu2007. Sa invete sa mearga direct printre masini sau mai bine sa emigreze parintii din rahatul asta de tara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu il inteleg foarte bine pe initiatorul acestui subiect.
Si asta pentru ca al meu copil a fost trantit de un pusti (de vreo 15-16 ani) care circula cu viteza si n-a mai avut timp sa-l evite.
Desi pana atunci ii ignoram cu desavarsire,imi era indiferent pe unde si cum circula,in acele momente cand l-am vazut pe puiul meu sangerand de la rana facuta in barba de la aparatoarea rotii (avea facuta o gaura efectiv) si de la zdrelitura de pe sold si cot,de cum la tarat pana a reusit sa opreasca...as fi fost in stare sa sustin pana in panzele albe interzicerea bicicletelor.
Desi a patit ce-a patit,copilul meu n-a prins fobie de bicicleta,ba dimpotriva as putea spune. Dar am grija intotdeauna sa-l ponderez daca da prea repede din pedale,sa-l atentionez sa fie atent cand trece pe langa un copilas...
Da,spun si eu "stop biciclistilor TERIBILISTI"! Nu celor de 3-7 ani,ci celor mari care ar trebui sa circule pe sosea si nu pe trotuar sau alei de parcuri.

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Asta e asa o exagerare..chiar au napadit biciclistii Bucurestiul? Da, sunt ceva mai vizibili...ceea ce nu e rau..dar de aici pana la a deveni un pericol e mult.
Poate mai potrivita ar fi o petitie "Stop masinilor parcate pe trotuar", poate asa ar avea loc si copii/tinerii cu biciclete si pietonii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Pe cei care comenteaza ii invit sa circule pe trotuare/piste de biclisti de latimea de 50cm-1m si mai vorbim! Sa vada cum e sa te lipesti de gard ca sa nu fi doborat/accidentat. Nimeni nu e contra biciclistilor, insa nu au ce cauta impreuna cu pietonii! Trebuie amenajate piste speciale pentru ei, nu desenate benzi pe trotuare!

Natasa, fie ca e in parc, fie ca e in afara, biciclistul trebuie sa circule numai pe pista special amenajata. Nu stiu daca ai fost in afara tarii sau nu, ca sa vezi cum arata pistele pentru biciclisti. Anul trecut au desenat benzile alea pe trotuare, precum baietelul ala cu creionul dintr-un desen animat de demult, numai ca sa se spuna ca avem piste pentru bicilisti. Asta vara, la iesirea din tara, cand fi-miu a vazut pistele de biciclisti nu mai contenea sa se minuneze saracul, imi tot spunea: "mami, uite piste de biciclisti adevarate!".

Inca o data, nu cred ca cineva are ceva personal cu bicilistii, numai ca locul lor e doar pe pistele (nu desenele!) pentru biciclisti!

Mergi la inceput