Ne-am procopsit! - (2)
Raspunsuri - Pagina 17
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid LA VOT! RIDICATI'VA! LA STAMPILE! |
, too late. Cica nu mai ajuta. O spune www.gandul.info/opinii/candidatul-antipolitica-4952267" target="_blank">ala de-l citai tu, cu incintare, mai daunazi.
I-auzi:
"Folosind dispretul si ura populatiei, justificate de prestatia politicienilor, dl. Basescu desfiinteaza imaginea partidelor, guvernului, parlamentului. Ce īnseamna partide, guvern, parlament? Īnseamna politica, acestea sunt principalele moduri de fiintare a politicului īntr-o tara democratica. Dl. Basescu nu este preocupat sa fraudeze alegerile prezidentiale īn decembrie, d-sa le "fraudeaza" chiar acum, constituindu-se drept candidatul antipolitica."
Si:
"Ca si Nicolae Ceausescu, el doreste sa anihileze politica, lasānd sa functioneze o singura legatura privilegiata: Basescu si poporul.
Dl. Basescu nu doreste doar īnca un mandat. Vrea un alt fel de mandat, īn care sa nu mai fie sācāit de parlament, de guvern, de partide, sa nu mai existe īntre el si popor decāt un echipaj executiv mic si supus, care asta sa si faca, sa execute ordinele lui īntocmai si la timp. Si daca va reusi, n-o va face furānd voturi cu ajutorul Ministerului de Interne, ci prin votul nostru liber."
Asa ca, Xeno, azi chiar poti deschide sampania. Ai (ati) cistigat.
Ramine de vazut cum o sa te tii de promisiune. Aia ca-ntr-o tara membra UE si NATO nu niciodata etc.
P.S. "fi'vor cei ce'si traisi'vor" Tu in ce limba vorbesti, mai??? :)))
Triunghiul portocaliu *
b.nica spune:
citat din mesajul lui sirimie nu pot sa cred ca pot face ei ce vor. pina la urma sint guvern minoritar. sper ca nu ma imbat cu apa rece |
Ei lasa ca guvernul defunct PNL-ist era si mai minoritar(pardon de expresie!)si a domnit mult si bine( pt. ei!).
iileana spune:
A, Simona, uitasem sa-ti zic de ordonanta de urgenta prin care Guvernul ii zice Parlamentului cum tre' sa functioneze, cind de fapt ar trebui sa fie invers.
Uite demonstratia neconstitutionalitatii ei: aici
Hm, se pare ca va trebui sa ne deprindem cu asta, e doar inceputul...
Dupa cum v-am obisnuit in ultima vreme, nici de aceasta data nu am apelat la zicerile vre-unui fan al lui Crin, ba chiar dimpotriva. Sper c-ati remarcat/apreciat acest lucru. :).
Triunghiul portocaliu *
xenocid spune:
citat din mesajul lui iileana Ramine de vazut cum o sa te tii de promisiune. Aia ca-ntr-o tara membra UE si NATO nu niciodata etc. |
Imi este foarte greu sa ma mai tin de promisiune. Iti dai si tu seama ca acum cand garantii binelui comun - oamenii lui Vanghelie de la MI au fost indepartati, orice ni se poate intampla.
sirimie spune:
Vremuri grele.
Am o intrebare despre cum e guvernul acum. Are ministrii interimari pentru 45 de zile, dupa asta trebuie sa treaca propunerea unui nou guvern prin parlament?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
iileana spune:
Are ministrii interimari pentru 45 de zile, dupa asta trebuie sa treaca propunerea unui nou guvern prin parlament? |
Cine poate stii?
Basescu www.mediafax.ro/politic/basescu-plecarea-psd-nu-e-un-lucru-bun-dar-e-departe-de-a-fi-o-tragedie-4952104" target="_blank">spune ca "īn momentul de fata, Guvernul Romāniei are toata capacitatea de exercitiu". Deci nu e interimar.
Boc www.mediafax.ro/politic/premierul-boc-a-anuntat-interimarii-pdl-pentru-ministerele-psd-4952146" target="_blank">spune ca "interimatul va fi asigurat pe o perioada de maximum 45 de zile".
Dat fiind ca Guvernul si-a schimbat compozitia politica, nu poate functiona nici ca interimar.
Iar Blaga nu putea fi numit interimar la interne, conform Constitutiei, pentru ca postul respectiv s-a vacantat ca urmare a revocarii. (art. 107, pct. 3 si 4). Deci, in acest moment, deciziile sale sint nule.
Ma rog, nuante... Mai conteaza? Cine dreaq e Parlamentul? Ce naiba e Constitutia?
Nu vezi? Dragii nostri B.nica si Xeno, in partizanatul lor lipsit de nuante, nu vad c-ar fi vreo problema. Ei sint foarte multumiti...
Xeno, Vanghelie ar fi indicat sa plece nu numai de la pirghiile guvernului, ci chiar din tara, chiar de pe planeta, altfel parca-l vad, peste 10 ani, pe lista de candidati la presedintie, si-atunea tre' sa plec eu de pe planeta, de scirba. Dar nu despre asta era vorba.
B.nica, diferenta dintre guvernul asta si cel al lui Tariceanu este ca ultimul a fost validat de Parlament!
Triunghiul portocaliu *
viviana spune:
IIleana: Basescu a spus ca guvernul are toata capacitatea de exercitiu referindu-se la faptul ca daca ministrii au in subordine cate 2 ministere acestea pot functiona la intreaga lor capacitate. In nici un caz nu s-a referit la faptul ca nu e interimar.
Blaga a anuntat deja ca nu mai face parte din stafful de campanie al Presedintelui. De ce as alege sa nu-l cred? Pentru ca toata lumea vorbeste de masluirea alegerilor? Nu a existat an electoral in care sa nu se acuze unii pe altii de fraude electorale.
Nu ma pricep sa interpretez constitutia dar am gasit aici www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c3s0a107" target="_blank">http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c3s0a107 articolele.
Aseara a aparut Antonescu si a spus ca el va inainta o motiune de cenzura si in discursul lui i-a santajat pe PSD-isti cu semnarea ei. OK. si daca motiunea trece, cade guvernul si cine va face noul guvern? O luam de la capat? Aruncam romania in si mai mare haos? In certuri izvorate din ura? Asta se cheama iresponsabilitate politica. Sau poate a vrut doar sa fie vizibil sa apara cu ceva...
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
sirimie spune:
au anuntat ca vor trece prin parlament noul guvern peste 45 de zile
oricum va fi haos, inainte si dupa alegeri
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
iileana spune:
Viviana, Blaga a facut anuntul dupa ce i s-a batut obrazul. In fond, putem spune si altfel: Blaga n-are cum fi seful de campanie al lui Basescu deoarece acesta nu si-a anuntat candidatura.
(Si unii zic ca nici n-o va face: www.inpolitics.ro/articole/47351/Traian-pregateste-sah-matul-Mihai-Razvan-Ungureanu-candidatul-PDL.html" target="_blank">Traian pregateste sah-matul? Mihai Razvan Ungureanu, candidatul PDL. :))). Asta v-o spun ca sa ne amuzam un pic, nu ca as lua-o in serios)
La acel link citisem si eu articolele respective din Constitutie. Are rost sa le dau copy-paste? Sau sa subliniez formularea "cu exceptia revocarii"???
PNL-ul planuieste o motiune de cenzura pentru ca sint niste ticalosi nemernici care nu lasa guvernul sa lucreze in liniste.
Si, daca tot am ajuns la Constitutie, poate ca n-ar strica sa cititi si cum sint reglementate raporturile dintre Guvern si Parlament. Care-l controleaza pe care.
A, si poate ca nu stiati: opozitia parlamentara nu a fost lasata pe Pamint ca sa incurce lucrurile prin instigarea la "certuri izvorite din ura". Ea are un rol clar in functionarea statului. Fara ea, sau cu o opozitie prea redusa, lucrurile nu mai merg conform planului, a planului presupus de o democratie. Motiunile (simple si de cenzura) sint mijloacele prin care opozitia isi indeplineste fisa postului, ca doar de-aia o si platim. Pentru ca da, si opozitia e platita din impozitele noastre.
Triunghiul portocaliu *
xenocid spune:
citat din mesajul lui iileana La acel link citisem si eu articolele respective din Constitutie. Are rost sa le dau copy-paste? Sau sa subliniez formularea "cu exceptia revocarii"??? |
Ileana tu vrei sa spui ca un prim-ministru oricare (ar fi el) nu poate da afara un imbecil din guvern fara a fi obligat apoi sa'si treaca guvernul prin parlament? Nu cred. Revocare si demisia produc efecte egale. Sa vedem ce zice CC