Caz umanitar sfasietor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Oameni buni, pe mine nu ma intereseaza absolut meseria plangaciosului de mai sus. Sint de acord ca magistratii muncesc fefe mult sint fefe stresati si trebuiesc platiti fefe bine. Problema e ca omul isi prezinta suferinta financiara (alte plangeri inteleg ca n'au) explicandu'ne noua ca are doua masini o vila si o durerea ca vacantele lui sint limitate pe un continent. Pai in felul asta garantat 1% din popu'latia tarii il va injura ... printre dinti. Toti ceilalti in gura mare. Dl judecator este complet decuplat de restul societatii. Ma intreb cum se vede din bula lui de siguranta financiara un caz in care, de exemplu un amarat isi da angajatorul in judecata ca in loc de 800 de lei care i se cuvin primeste 600? Ce inseamna pentru asta 200 de lei cand nu realizeaza penibilul "suferintei" sale?

Ah, si daca va intrebati cum se face ca un ziar se aliniaza cauzei magistratilor cu un articol de fond, doua de sustinere si un editorial
aflati ca noului director de la Cotidianul, cornel nistorescu urmeaza sa i se finalize un dosar penal pentru ca in urma cu cateva luni si'a infipt rotile masinii de neam prost in ficatii unor copii. 6 luni cu suspendare!? Da cineva mai mult?

Xio ai dreptate! Un medic trebuie platit cel putin la fel de bine ca un magistrat. Pentru ca daca un magistrat incompetent te poate lasa fara bicicleta care ti'a fost furata, un medic incompetent te poate face sa nu te mai sui niciodata pe ea.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Mey, cine o mai fi inventat si termenul asta, "spor de solicitare... neuropsihica??? . Cum adica... neuropsihica???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Oameni buni, pe mine nu ma intereseaza absolut meseria plangaciosului de mai sus. Sint de acord ca magistratii muncesc fefe mult sint fefe stresati si trebuiesc platiti fefe bine. Problema e ca omul isi prezinta suferinta financiara (alte plangeri inteleg ca n'au) explicandu'ne noua ca are doua masini o vila si o durerea ca vacantele lui sint limitate pe un continent. Pai in felul asta garantat 1% din popu'latia tarii il va injura ... printre dinti. Toti ceilalti in gura mare. Dl judecator este complet decuplat de restul societatii. Ma intreb cum se vede din bula lui de siguranta financiara un caz in care, de exemplu un amarat isi da angajatorul in judecata ca in loc de 800 de lei care i se cuvin primeste 600? Ce inseamna pentru asta 200 de lei cand nu realizeaza penibilul "suferintei" sale?

Ah, si daca va intrebati cum se face ca un ziar se aliniaza cauzei magistratilor cu un articol de fond, doua de sustinere si un editorial
aflati ca noului director de la Cotidianul, cornel nistorescu urmeaza sa i se finalize un dosar penal pentru ca in urma cu cateva luni si'a infipt rotile masinii de neam prost in ficatii unor copii. 6 luni cu suspendare!? Da cineva mai mult?

Xio ai dreptate! Un medic trebuie platit cel putin la fel de bine ca un magistrat. Pentru ca daca un magistrat incompetent te poate lasa fara bicicleta care ti'a fost furata, un medic incompetent te poate face sa nu te mai sui niciodata pe ea.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Pe cuvant ca inteleg opinia ta dar nu pot sa iu de acord cu ea. Ii inteleg ff bine pe cei care se uita crucis la cei cu venituri mai mari care spun ca au probleme financiare. Pe de alta parte ii inteleg si pe cei cu venituri mai mari si care au probleme.Adica inteleg de ce un om care are 6 mil pensie e frustrat cand citeste un articol de genul celui de sus, cand el poate nu are bani sa isi cumpere o paine.
Pe de alta parte, il intelef f bine si pe cel care si-a cumparat o casa / o masina prin credit si si-a asumat rate lunare raportate la un anumit venit pe care acum risca sa nu il aiba. Si, in cazul de fata, mie chiar nu mi se pare vaicareala aiurea. Adica inteleg faptul ca ai o rata de cateva sute de euro, rata pe care o ai ca ai vrut sa iti iei o casa (nu un iaht sau un hotel) in care sa traiesti decent si pe care ai obtinut-o ca urmare a unui anumit venit. Si inteleg frsutrarea cand esti amenintat ca iti scade salariul si nu iti mai poti achita ratele.
Dar, nu mi se apre corect sa faci asemnea comparatii. Pentru ca in aceasta ipoteza ar trebui sa comparam toti factorii (scolarizare, nivel de cultura, vointa de a invata si de a munci, de a-ti depasi conditia etc.) si nu vom ajunfge nicaieri. Sau vom ajunge, unii, la concluzia ca tare era bine pe vremea comunicmului cand , cica, toti trebuia sa fim egali.
Si repet, parerea mea, e ca bula aia de siguranta financiara chiar trebuie sa existe. Si nu numai la magistrati. Sincer nu vafd legatura dintre bula financiara a magistratului si obiectul litigiului de 2 mil. Obiectul litigiului il poate constui si o gaina si o afacere de miliarde.
Legat de ziar, nu comentez. Ca ma indoiec ca magistratii sunt in greva asta din cauza lui Nistorescu. Deci nu despre ziar era vb aici.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
Ii inteleg ff bine pe cei care se uita crucis la cei cu venituri mai mari care spun ca au probleme financiare ...

Uiti un amanunt esential.
Cu cei care au venituri mai mari in sectorul privat nimeni nu are nimic de impartit.
Dar cand vin unii si ne spun in direct la televizor ca noi trebuie sa platim biruri grase din veniturile noastre subtirele pentru masinile si vilele lor si pentru asta nu primim la procese decat amanari de la o vacanta in Corfu la urmatoarea, este prea mult pentru bunul nostru simt (in substanta lui, ca sa zic asa ).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
... inteleg faptul ca ai o rata de cateva sute de euro, rata pe care o ai ca ai vrut sa iti iei o casa (nu un iaht sau un hotel).

Da' cine īl obliga sa-si ia o casa "la pamānt"? Eu zic ca e cam scumpa o casa (si ca achizitie, dar mai ales ca īntretinere si plati curente... o-ho!)... Omul putea sa se limiteze la un apartament bun si spatios la bloc. Nu stiu de ce, unora li se pare aproape o rusine sa stea la bloc. Mie nu.

Iar Toyota Avensis e si ea cam pretentioasa... O Octavia, un Megane, chiar nu erau destul de īncapatoare pt.o familie?
Ca sa nu mai zic de un Logan MCV... care mie nu-mi displace... ah, scuze!... am uitat ca aia e "masina de peizan cu lubenite īn portbagaj" :(. Nu vreau sa dau exemple pretioase, dar sotul meu si cu mine avem aproape 70 la suta din venitul magistratului. Si stam in bloc vechi de 40 de ani, avem o masina de 10.000 euro si nu renuntam la concediile pe batrānul continent nici picati cu ceara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Daca vom perpetua sistemul "la stat trebuie sa fii muncitor, profesionist de exceptie, cinstit si sarac=platit prost" o sa ajungem la pepeni.

Mie mi se pare ca nenea judecatorul are chiar un salariu mic acum si are dreptate sa se planga ca nu are munca normata (adica are n dosare per sedinta).

Eu daca as fi in locul lui as iesi din magistratura is m-as duce doirect la o casa de avocatura, pe 4-5 mii de euro lunar. Stiti cat are un head of legal de multinationala in ro? 8 - 10 mii euroi lunar plus beneficii.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da nu sint astia nene cei care au toata vara libera pe motiv de vacanta judecatoreasca?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Daca vom perpetua sistemul "la stat trebuie sa fii muncitor, profesionist de exceptie, cinstit si sarac=platit prost" o sa ajungem la pepeni.

Mie mi se pare ca nenea judecatorul are chiar un salariu mic acum si are dreptate sa se planga ca nu are munca normata (adica are n dosare per sedinta).

Eu daca as fi in locul lui as iesi din magistratura is m-as duce doirect la o casa de avocatura, pe 4-5 mii de euro lunar. Stiti cat are un head of legal de multinationala in ro? 8 - 10 mii euroi lunar plus beneficii.

Andries

Nu comentez daca magistratii ar trebui sa fie mai bine platit. Probabil ca da. Eu ma gāndeam doar la cei care se angajeaza pe termen lung la cheltuieli foarte mari, desi ar putea sa se bage la cheltuieli mai moderate.

off-topic complet: cum sa-i īnteleg pe acei oameni cu 800 ron/luna care au telefoane de 2000 ron, sau pe cei care au venituri modeste / medii, dar care se īnfig sa-si ia masina de 30.000 euroi?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

Si cine-l opreste? Ah, uitasem, nu poate iesi caci e inamovibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary87 spune:

Dar chiar aveti impresia ca in sistemul juridic e asa de simplu sa iti schimbi profesia...adica ..nu mai vreau judecator, vreau avocat. Chiar credeti ca daca de exemplu ai fost judecator 5 ani sau 10 ani iesi din meseria si gata te pricopsesti cu o functie inalta cu salariu de mii de euro. Nu stau lucrurile asa de usor nici in avocatura.(vorbim de cei definitivi, vreo 7000 in Buc, ca sa nu mai vb de stagiarii, 2000 in Buc, care vai de capul lor, ca unii muncesc de le sar capacele in multinationale, sau individuale si uneori daca primesc 100 de lei la 2 luni e fff bine...). Asa ca haideti sa nu mai judecam atata. Ar trebui sa stiti f bine cat de usor se duc banii. Hai sa fim seriosi... Nu e nimeni vinovat ca traim in Romania, cu toate ca , credeti-ma, sunt state in lume care dpdv juridic sunt la pamant cu salariile...ca sa nu mai vb de pregatirea acelora. In Fac. se invata pe rupte aici daca vrei sa ajungi undeva, fiind si cazuri in care desi inveti...tot nu reusesti . DAr asta nu inseamna sa ii acuzam pe toti. Ca jud poti sta cu nasul in hartiile alea si 18 ore, poti capta zeci de boli de pe hartiile care trec prin alte zeci de maini, poti epuiza la un moment dat incat sa nu mai fii in stare nici lumina zilei sa o mai suporti (si o spun avand la baza exemple concrete).
Haideti sa nu mai judecam noi atata, sa nu mai comparam meseriile...fiecare e grea in felul ei.
Se pierde timp pretios punandu-i la zid pe altii fara sa stam putin sa analizam situatia concreta.
O zi buna!

Citat:

Andries

Mergi la inceput