Caz umanitar sfasietor!

Caz umanitar sfasietor! | Autor: xenocid

Link direct la acest mesaj

Dragi forumisti, imi permit sa va atrag atentia asupra acestui zguduitor caz umanitar. Este povestea cutremuratoare a unui tanar de doar 38 de ani care este in pericol, din cauza indolentei sistemului, sa'si piarda ambele masini si poate, daca nu vom reusi sa ne mobilizam, chiar si vila.

In ultimele zile suferinta sa a devenit atat de atroce incat nu mai poate sta nici macar in Corfu. Haideti sa'l ajutam, sa nu'l condamnam la un viitor trist tintuit pe vecie pe frun sezlong in Mamaia sau, doamne fereste, in Saturn. Nu e inca tarziu sa'l trimitem la un tratament totu' inclus macar in Antalia.

Oameni buni, sta in puterea noastra sa ajutam acest tanar napastuit sa se ridice din scaunul cu ratb. Haideti sa dam cu totii biiiip la Curtea de Apel.



Come to The Dark Side ... we have cookies!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Oare individul asta (magistratul din articol) e constient de cat e de penibil?

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Poate sunt eu deplasata..dar eu nu gasesc cinismul tau deloc intemeiat.
Punctual: 1. daca iei la puricat declaratiile de avere ale magistratilor si nu te uiti la faptul ca in ultimii 2 ani au obtinut niste drepturi retroativ (sume mari, ca sunt drepturi banesti pe perioade mai mari), o sa vezi ca, cu exceptial celor de la Inalta Curte salariile nu sunt mari. Din punctul meu de vedere un magistrat trebuie sa fie ff bine platit. Si nu vreau sa intru in polemici gen care meserie trebuie platita cu cat. Doar spun ca, in opinia mea, magistratii trebuie sa aiba salarii mari.
2.Un concediu in Corfu nu mi se pare deloc deplasat, dupa 13 ani de munca.Cred ca poti sa ai surpriza (de fapt poate sa nu mai fie o surpriza pt nimeni) ca un concediu la Mamaia sa te coste mai mult ca in Corfu.
3. Legat de incarcatura de care vorbeste respectivul magistrat, sunt de acord cu el si stiu cam in ce ritm se luceaza in justitie. Precizez din start ca nu sunt magistrat. De multe ori ma duc in instanta si vad cate 60 de dosare pe lista si ma intreb cand apuca oamenii astia sa le citeasca pe toate.
4. Legat de solicitarea neuropsihica: eu le-as da dublu. Argument: mergeti o zi, o singura zi, la sectia penala a Inaltei Curti de Casa#355;ie si Justi#355;ie si statzi 4 ore in sala, ca sedintele sunt publice. Dupa al cincilea criminal si al 4 lea procesoman o sa intzelegeti.Bun, am putea spune ca si altii lucreaza cu oameni si munca, cu oamenii intotdeauna a fost dificila, dar nu se compara sa stai la ghiseu si sa rezolvi niste lucrari cu sa iei decizii prin care influentezi viata oamenilor in mod semnificativ.

In alta ordine de idei, nu sunt de acord cu faptul ca amana procesele pe banda rulanta si ca sunt multi oameni amarati care isi cauta dreptatea si ei sunt "greva".

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Nici eu nu inteleg bascalia, sincera sa fiu. Daca luam peste picior ce spune inseamna ca ii suspectam pe toti de incorectitudine si de spagi, ceea ce e deja alta poveste. Dar ca o famillie cu 2 copii are venituri oficiale de 1500 de euro si asta ni se pare de neconceput, asta chiar nu mai inteleg...
Are 2 masini si a fost in Corfu!!!! La inchisoare cu el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary87 spune:

Sunt pe deplin de acord cu fetele de mai sus. Si la faza cu vacanta in Corfu....pai hai sa ne uitam repede pe ofertele agentiilor de turism si tot asa repejor sa facem un calcul estimativ...Pai...ori ma duc in Mamaia sa cheltuiesc dublu sau chiar triplu si sa ma desfat cu fitzele tuturor panaramelor din dreapta soferilor smecheri si sa ma familiarizez eventual si cu enterocolita (nu mai vb de copii)...Saaaauuu...Ma duc oriunde in Grecia si ma simt bine, si sunt tratata si mai bine si nici nu cheltuiesc ca in propria tzara...
Eu zic sa facem schimb de roluri cu magistratul respectiv sau cu oricare si sa vedem daca ne tin ,,balamalele" (scz expresia) si apoi sa ne apucam sa judecam... Doamne...in ziua de azi orice om cumpatat in cheltuieli poate merge o sg data pe an in Bulgaria sau in Grecia si sa chlet muuult mai putin decat pe ,,,,litoralul romanesc"""".
Eu zic asa...Haideti sa nu mai judecam aiurea cand nici nu stim exact cum stau treburile. E cel mai usor sa judecam... Pai hai sa vedem ce facem daca un inculpat ne injura cum ii vine la gura in timpul sedintei si tipa si urla...asta pana sa se repeada gardienii sa il ia de acolo... Sa muncim poate si 18 ore pe zi ca sa facem fata unei sedinte pline de nepravazut...cand orice le-ai face tot nemultumiti sunt toti...
Asa ca... Hai sa nu mai judecam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si cu toate astea , unora li se pare normal salariul de 850 ron a unui medic rezident.

Ce parere am despre articol? Pai in comparatie cu altii avea omul un salariu maricel , adica un salariu care ii permitea sa supravietuiasca destul de bine .
Nu stiu care sunt salariile in alte tari , dar pt. noi salariul initial era ok(daca avea atat in mana).
Ar putea sa le mareasca si lor .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Oare realizeaza cineva de aici cat castiga un judecator inafara...altfel cum ar mai vrea cineva sa fie judecator in loc sa aleaga sa fie avocat sau notar sau mai stiu eu ce...cand aia castiga fabulos?

XIO si doctorii castiga bine evident, pentru ca de ei depinde sanatatea noastra.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Problema salariilor in justitie este cea mai putin grava dintre toate. Daca marirea salariilor de 10 ori ar putea garanta independenta justiei , eu m-as duce la miting cu ei. Din pacate judecatorii iau spaga la fel de endemic si cu salariile mari, sunt la fel de absurd organizati incat au cate 80 de dosare, procedurile sunt extrem de greoaie, alambicate si nesigure, sictirul fata de justitiabil la fel de mare.
Ceea ce fac acum ei numesc protest desi este greva totala (absolut neconstitutional), nu functioneaza in nici un fel nici macar pentru cazuri urgente sau chestiii minore de procedura (spre exemplu o stampila cu titlu executoriu pe o hotarare data deja sau eliberarea unei copii dupa vreo hartie). Pur si simplu nu se face nimic. Vreau sa vad un judecator ca se duce la spital la urgente si usa e incuiata deoarece medicii "protesteaza" si prin urmare nu acorda nici un fel de prim ajutor minimal, nici macar un pahar cu apa..asa la misto. Toata lumea ar sari in sus la asa o veste in privinta medicilor, vad ca presa nu are insa nici o problema ca in acest moment nu avem justitie, nici parchet, nici arhive..nimic.Sistemul si asa mizerabil este total inchis.Pentru ca in mod evident fundul doamnei Udrea e mult mai interesant pentru dezbaterile politice interminabile la TV.
E exact ca in testul ala de pe un blog: http://eugenhriscu.ro/2009/08/25/un-mic-experiment/

Prin urmare nu am nimic impotriva sa le mareasca salariile, dar am o mare problema cu ce se intampla in continuare. Ok, au salarii mari..ma incalzeste pe mine ca justitiabil asta cu ceva?
Iar ceea ce fac acum este incalificabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

4. Legat de solicitarea neuropsihica: eu le-as da dublu. Argument: mergeti o zi, o singura zi, la sectia penala a Inaltei Curti de Casa#355;ie si Justi#355;ie si statzi 4 ore in sala, ca sedintele sunt publice. Dupa al cincilea criminal si al 4 lea procesoman o sa intzelegeti.Bun, am putea spune ca si altii lucreaza cu oameni si munca, cu oamenii intotdeauna a fost dificila, dar nu se compara sa stai la ghiseu si sa rezolvi niste lucrari cu sa iei decizii prin care influentezi viata oamenilor in mod semnificativ.




De acord cu tine, legat de solicitatea neuropsihica. Numai ca vezi tu, nu sunt judecatorii singura categorie care "influenteaza vietile unor oameni". E drept ca influenta lor e directa, pentru ca trebuie sa decida niste pedepse pentru oameni care au gresit sau nu. Dar un profesor nu influenteaza oare vitile oamenilor? Numai ca e un proces de durata.... Un profesor comunica zilnic cu aproximativ 150 de omuleti a caror viata poate sa depinda de felul in care el se comporta cu ei... Si nu sunt niste oameni care stau la un ghiseu... Dar ii pasa cuiva de asta? Nu... atata timp cat profesorii sunt catalogati drept o "categorie neproductiva care mananca banii statului". Unde e dreptatea atunci?

Concluzia: E foarte greu sa gasesti un echilibru care sa multumeasca pe toata lumea din punct de vedere financiar... pentru ca e foarte greu sa evaluezi cu niste criterii obiective cat de importanta e munca fiecaruia...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ilse, sa stii ca nici in Romania posturile de magistrati nu mai sunt prioritare pentru cei f bine pregatiti. In aparenta, pentru cei care nu cunosc sistemul, e fix invers. Dar stiu despre ce vorbesc. de ex. anul acesta au fost inmatriculati la Drept numai la stat in Bucuresti vreo 800 de studenti. Numai la stat in Bucuresti. Nu mai vorbim de celelalte facultati de stat si private din tara. E o inconstienta, din punctul meu de vedere, ceea ce se intampla la ora actuala in acest sistem. Pe de alta parte, la Institutul National al Magistratilor s-au inscris vreo 2700 de candidati din care 2500 nu au trecut de grila eliminatorie. Este si examenul ff greu, intr-adevar, parca o fac musai sa nu isi ocupe posturile vacante. Pe de alta parte, studentii care termina in primii 10, 20 in facultatile bune sunt "angajati" / recrutati inca dupa primul an de facultate. Am de ex. o cunostinta a terminat anul acesta la stat, a lucrat vara intr-o mare casa de avocatura inca din anul 2, vorbeste fluent trei limbi straine si a fost angajata cu 2000 Euro la terminarea facultatii. Iar casa de avocatura ii plateste taxele de admitere in barou, tot tacamul. Adica vrobim de 2000 Euro la un avocat care de fapt va fi avocat din octombrie.
Repet insa ca vorbimm de cei ff bine pregatiti, pentru care posturile de magistrati nu mai sunt atractive.

Xio, nu sunt de acord nici cu salariile dr.

Dar aici ideea era ca nu mi se pare corect sa te iei de oameni care chiar lucreaza. Pentru ca eu una nu am fost la nici un proces in care judecatorul sa nu cunoasca dosarul, indiferent ca era cauza 20 sau 60 pe lista, sau sa doarma in sedinta sau sa chiuleasca pentru ca e in campanie electorala. Aia care freaca menta trebuie judecati, nu aia care lucreaza.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

4. Legat de solicitarea neuropsihica: eu le-as da dublu. Argument: mergeti o zi, o singura zi, la sectia penala a Inaltei Curti de Casa#355;ie si Justi#355;ie si statzi 4 ore in sala, ca sedintele sunt publice. Dupa al cincilea criminal si al 4 lea procesoman o sa intzelegeti.Bun, am putea spune ca si altii lucreaza cu oameni si munca, cu oamenii intotdeauna a fost dificila, dar nu se compara sa stai la ghiseu si sa rezolvi niste lucrari cu sa iei decizii prin care influentezi viata oamenilor in mod semnificativ.




De acord cu tine, legat de solicitatea neuropsihica. Numai ca vezi tu, nu sunt judecatorii singura categorie care "influenteaza vitile unor oameni". E drept ca influenta lor e directa, pentru ca trebuie sa decida niste pedepse pentru oameni care au gresit sau nu. Dar un profesor nu influenteaza oare vitile oamenilor? Numai ca e un proces de durata.... Un profesor comunica zilnic cu aproximativ 150 de omuleti a caror viata poate sa depinda de felul in care el se comporta cu ei... Si nu sunt niste oameni care stau la un ghiseu... Dar ii pasa cuiva de asta? Nu... atata timp cat profesorii sunt catalogati drept o "categorie neproductiva care mananca banii statului". Unde e dreptatea atunci?

Concluzia: E foarte greu sa gasesti un echilibru care sa multumeasca pe toata lumea din punct de vedere financiar... pentru ca e foarte greu sa evaluezi cu niste criterii obiective cat de importanta e munca fiecaruia...

MElise


Tocmai din aceasta cauza am spus in postul initial ca nu vreau sa intru in polemici legate de care profesie ce riscuri si responsabilitati comporta, nu asta a fost scopul postului meu.
Am exemplificat doar ca sa subliniez ca nu mi se pare normal sa te legi de o categorie profesionala care munceste. Ca au si ei uscaturile lor..nimeni nu neaga asta, dar asta se intampla, mai mult sau mai putin, mai pe fata sau mai mascat, peste tot in lume.
Da sunt atatia care i-au bani de pomana in statul asta si bani frumosi si nu fac nimic..

Baietzii mei

Mergi la inceput