Cauzele opririi din ev.a sarcinii -Trombofilia-12
Raspunsuri - Pagina 8
Ignatica spune:
Danny multumesc, asta si intentionez, astept acum sa mi se clarifice situatia.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
goggy spune:
Hai ca numai la capitolul asta nu scrisesem pana acum! Ziceam ca p-asta am ratat-o.....
Dragele mele, astazi am primit rezultatele de la Synevo: Mutatia protrombinica ( factor II ) pozitiva, genotip heterozigot si MTHFR 1298C pozitiva, genotip heterozigot 
Ok, acu' ce fac?
irinabobe spune:
goggy te duci tu in continuare la unguri frumusel faci fivul si dupa ce iese testul pozitiv dai fuguta la fundeni sa iti faca uscateasca dozarile si sa te treaca pe clexane. mie pana la testul poz mi se recomandase un aspenter la 2 zile banuiesc ca nu iti strica cu nimic nici tie. ramane sa o mai mutam pe catalina aici si gata facem trupa completa ![]()
adrianaBuc spune:
Buna fetelor, tocmai am primit rezultatele la testele de sange care confirma oprirea in evolutie, s5. Intrebarea mea este: faptul ca inainte de a ramane insarcinata am urmat un tratament de intarire a imunitatii poate afecta dezvoltarea fatului? Mentionez ca am obtinut cu greu aceasta sarcina, sotul avand diagnostic de oligoastenospermie severa. Am ramans gravida dupa ce el a luat BU timp de 30 zile.
danny1 spune:
goggy,eu as merge la uscatescu sa-mi faca anal la sange care arata daca boala se manifesta sau nu clinic.la multe fete de aici,aceste anal au iesit ok si totusi tratam pe durata sarcinii va fi musai.ea iti va da tratam inaintea sarcinii.tratam care va semana cu ce avem pe prima pagina.(asta din propia experienta).si cand mergi iar la fiv in ungaria,tre sa-i anunti de aceste mutatii.musai.eu zic ca in sarcina nu scapi de clexane.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
goggy spune:
Irina, eu ma gandeam sa dau o fuga luni la uscateasca, nu e nevoie? Tot ce trebuie sa fac se intampla dupa Fiv? Nimic inainte?
O sa bag niste aspirina de 100, asta ca sa nu spuna nimeni ca nu ma implic
.
Cu Catalina nu avem sanse sa o aducem aici, i-a iesit bine profilul de trombofilie. Saraca, asta ii mai lipsea!
goggy spune:
danny, am inteles. In fond, nu cred ca strica sa o cunosc pe doamna dr.
Bineinteles ca ii anunt pe unguri, poate chiar repet analizele acolo.
Clexane, hmmm....papa bun! Ce ce sa fim gravide fara, cand se poate cu , nu?
balanta_tm spune:
goggy
, in primul rand nu dispera.
Ai marele avantaj ca esti din Bucuresti si ca poti ajunge usor la dr Uscatescu. Eu am mers de la Timisoara la Bucuresti ca sa imi spuna ce am de facut si a meritat. O consider un medic competent si un mare OM.
Din pacate pentru mine, eu la momentul la care am fost la ea, stiam doar de mutatia protrombinica pozitiv heterozigot. La vreo doua saptamani dupa ce am fost la Fundeni, am aflat ca am si MTHFR C677T pozitiv heterozigot 
.
Clar, o sa fac Clexane daca o sa fie ok FIV-ul, plus o sa iau si vitamine pt MTHFR, dar astea probabil ca o sa le incep inainte de FIV (o sa ma consult cu dr Uscatescu pe mail la faza asta). Medicamentul exact pe care o sa il iau pt MTHFR, nu il stiu inca, momentan cer pe la prietenii din alte tari sa vad ce imi pot face ei rost.
Asa cum scrie si pe prima pagina, nivelul homocisteinei iti arata daca este afectat organismul din cauza lui MTHFR. Nu stiu daca se face homocisteina la Fundeni, mie nu mi-a facut-o, dar poate pt ca m-am dus acolo cu mutatia protrombinica doar.
Oricum, eu mi-am facut in Timisoara tot profilul de trombofilie si toate au iesit ok. 'Doar' ca am astea doua mutatii
.
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
irinabobe spune:
goggy din cate am inteles uscateasca nu e pana pe 5. eu o vizitez pe 7 daca ai chef sa ne impreunam pana la fundeni...
sa mai donezi niste sange. de bagat baga aspenter nu aspirina. (off topic hai ca pe catalina o convingem sa bage si ea niste clexane ca dc ramane gravi se plictiseste fara injectii in burta ce naiba nu mai are nici un farmec viata asta, parca ne vad stand la masa cu cartea de psiho de clasa a 10 intepandu-ne in burta si bucurandu-ne de vremile cand alergam dupa ferestre de implantare
)