Cauzele opririi din ev.a sarcinii -Trombofilia-12
Raspunsuri - Pagina 13
miki-miki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm Miki-miki , ceea ce nu imi e clar este cand trebuie inceput tratamentul cu vitamine pt MTHFR (daca MTHFR-ul este descoperit inainte de sarcina sau de FIV, bineinteles): unii medici spun ca inainte de a avea o sarcina este de ajuns o luna de vitamine, altii spun ca este nevoie de 3 luni de vitamine (evident, tratamentul se va mentine si dupa ce sarcina este confirmata).Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta! |
Balanta
cred ca e f imp sa faci tratam cu cel putin 3 luni inainte de FIV. Am sa-ti spun de ce, cand am facut ultimul FIV nu aveam 3 luni de tratam si cu toate ca m-am simtit mai bine datorita vit si aspenterului cand am bagat hormonii stimularii s-a dat totul peste cap. A mai contribuit si alimentatia proasta care am avut-o (bogata in vit K ). Simptome: picioarele umflate si aritmie (inainte si dupa punctie) . Credeam ca dupa ce incep clexan-ul o sa-mi dispara simptomele dar nu a fost asa
.... sarcina oprita din ev la 4,5 sapt. Acum dupa 2 luni si ceva de la FIV ma simt f bine, nu mai simt nevoia sa-mi desfac breteluta de la sandale si nu mai am aritmii. In per ac am continuat sa iau 2 aspirin protect/zi(de cate 100mg), B6 25 mg, B12 500mcg, vit C 250mg, acid folic 5 mg si omega 3 cu vit E 3/zi. La CM-ul cu ET-ul B6 il voi inlocui cu Magne B6 iar B12 nu sunt sigura dc il voi mai lua in sarcina. A...voi creste doza de acid folic la 10 mg. Se zice ca e bine sa faci tratam inainte de a ramane insarcinata deoarece se face un depozit de vitamine in ficat si eu cred ca nu e bine sa-l bombardam pe bb cu cantit de vit asa mari at cand se implanteaza (in special B12).
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
balanta_tm spune:
miki-miki
, multumesc mult de raspuns!
Mie mi se umfla in mod constant picioarele, dar am pus inconvenientul asta pe seama varicelor pe care le am (am mai dres situatia purtand ciorapi medicinali
). Acuma insa, citind ce ai scris, ma gandesc ca poate 'draguta' de gena MTHFR ar putea fi defapt responsabila
. In cateva saptamani o sa trec si eu pe vitamine. Inca o data, multumesc de raspuns!
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
danny1 spune:
miki,m-as anunta eu ca te ajut cu prima pag,dar vezi ca inca nu am tradus acel articol.nu-sh ce am is ramolita rau.si am mai gasit alte art care ar trebui traduse,dar ce ma fac cu timpul si oboseala.perioada asta ma termina psihic.......
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
miki-miki spune:
Balanta
poti sa ai varice de la MTHFR . Ai luat o per indelungata AC? Dc da posibil ca MTHFR sa fi fost accelerata si de aceea sa ai varice dar sfatul meu este sa te mai cauti poate mai ai o alta anal de trombofilie proasta.
Danny
esti o draguta, multumesc pt oferta dar stiu ca nu te pricepi la editare
. Tb sa se ofere o fata care are experienta pt ca dc se greseste se duce toata munca noastra .
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!
balanta_tm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miki-miki Balanta poti sa ai varice de la MTHFR . Ai luat o per indelungata AC? Dc da posibil ca MTHFR sa fi fost accelerata si de aceea sa ai varice dar sfatul meu este sa te mai cauti poate mai ai o alta anal de trombofilie proasta.Miki Anul asta pun de-un pui DOAMNE AJUTA!! |
miki-miki
, eu am facut toate analizele de pe prima pagina legate de 'Analize pentru Sindromul antifosfolipidic (SAFL) + Trombofilie'. Mi-a iesit mutatia protrombinica pozitiv heterozigot si MTHFR C677T pozitiv heterozigot; restul analizelor sunt ok. Anticonceptionale am luat foarte rar: cred ca de doua ori in viata mea am luat pilula de a doua zi, si asta era cu multi ani in urma; iar in urma cu vreo 4 ani am luat 3 luni de Loette (stiu ca e unul din cele mai usoare anticonceptionale), ca asa mi-a recomandat atunci un ginecolog sa iau pt un chist ovarian (care chist, evident ca nu a trecut cu 3 luni de anticonceptionale); apoi mi s-au recomandat Diane35, pe care bineinteles ca am refuzat sa le iau
Insa in cazul meu exista varice pe linia paterna; ma gandesc ca din directia asta le-am mostenit.
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
cris_81 spune:
Fetelor spuneti-mi si mie sambata este d-na dr. Uscatesu la spital?
Daca da pana la cat are program?
Un numar de tel la care as putea sa intreb de program, aveti?
Lidia74 spune:
Buna fetelor!
Am pierdut o sarcina acum 3 luni (la 14 sapt). la analize mi-a iesit prezenta mutatia MTHFR C677T si A1298C. Factorul V mi-a iesit negativ. Mai are cineva dintre voi aceste rezultate? Ce tratament luati?
MCRISSA multumesc de PM.
Pupici 

lavinia78 spune:
luck
multumesc de respuns
Am sunat la cabinet si am rugat sa ma programeze neaparat saptamanile astea. Sunt curioasa ce o sa zica dna doctor. Eu nu fac stimulare ca nu este nevoie.
Am primit si rezultatul de la homocisteina care a iesit bine adica 5.79 cand valorile normale sunt [5 - 12]. Nu mai inteleg. Nu ar fi trebuit sa fie inafara limitelor daca am MTHFR?
cris-81
eu maine sunt la Fundeni sa vad la ce ora imi zice asitenta sa merg vineri. Daca vrei o sa o intreb daca dna dr este sambata si pana la ce ora si iti scriu maine seara mesaj. 
balanta_tm spune:
lavinia78
, si eu am MTHFR C677T pozitiv heterozigot si homocisteina mea e in limite normale (9.75, la o limita de 12 ca valoare normala). Ce inseamna exact, nu stiu; pot doar sa presupun ca organsimul nu e (inca) dat peste cap de la mutatie (pe prima pagina scrie ca homocisteina trebuie dozata pentru a vedea cat de grav e afectat organsimul de mutatia MTHFRului).
Am si eu o rugaminte: daca aflii cumva daca dr Uscatescu este la spital Sambata asta, trimte-mi un MP sa imi spui. Multumesc
.