Cauzele opririi din ev.a sarcinii -Trombofilia-12
Raspunsuri - Pagina 12
balanta_tm spune:
Miki-miki
, ceea ce nu imi e clar este cand trebuie inceput tratamentul cu vitamine pt MTHFR (daca MTHFR-ul este descoperit inainte de sarcina sau de FIV, bineinteles): unii medici spun ca inainte de a avea o sarcina este de ajuns o luna de vitamine, altii spun ca este nevoie de 3 luni de vitamine (evident, tratamentul se va mentine si dupa ce sarcina este confirmata).
Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!
danny1 spune:
asa mi-a zis si mie uscatescu.e cea mai mica problema genetica ce se poate transmite.si totusi......am intrebat-o pt c asi acum,nu exista o manif a bolii,de c epierd,atata vreme cat anal sunt ok.nu stia.teoretci,nu din cauza bolii,practic,cine poate spune.
aluxutza,felicitari,sa-ti traiasca pitica.ce fericire......
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
lavinia78 spune:
Danny1 si fetele care mai stiu ajutati-ma ca sunt crizata. Am primit rezultatul de la analizele de tiroida si la Anti-TPO (Anti - tiroidperoxidaza) rezultatul este 320 cand normal ar fi < 34.
Simt ca inebunesc ce naiba ma fac? La endocrinolog am programare abea pe 10 octombrie 
danny1 spune:
nu faci"nimic".iei aspenter,ca ebun si pt tiroidita.cum stai cum anal hormonale ale tiroidei?asta e f imp.si am citi un art care spunea ca ar fi bun si anticoagulantul in sarcina pt afectiunile acestea,ca sa impieice o necrozare a placentei din cauza acestei anomalii care poate crea in lant si altele.dar acest art l-am citit demult,sper sa nu gresesc.
si nu te criza.
aceste stari influenteaza anticorpii.aaa si conform lui uscatescu,ai grija la alimentatie.nebuniile umflate de hormoni pe care le mancam,duc la cresterea anticorpilor.frunzareste si topicull cu sarcina si bolile autoimune,poate gasesti ceva.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
lavinia78 spune:
multumesc danny1 
Restul analizelor mi-au iesit bine. Iata rezultatele:
T3 ( Triiodotironina )1.4 nmol/L 1.3 - 3.1
FT4 ( Tiroxina libera )3 14 pmol/L 12 - 22
TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana )2.44 #956;UI/mL 0.27 - 4.2
Anticoagulant nu cred ca mi-am facut. Chiar asa se numeste analiza?
Azi am fost si mi-a recoltat sa imi fac si homocisteina. 
lavinia78 spune:
Nu stiu cum se editeaza ce ai trimis deja asa ca o sa fac o corectie la mesajul anterior, am bagat degetele gresit
FT4 ( Tiroxina libera ) 14 pmol/L 12 - 22
Avalon spune:
Lavinia
, eu nu ma pricep la problemele legate de tiroida, cred ca Danny
e doxa in materie... dar am gasit pe sfatul medicului interpretarea asta:
Valoare introdusa: 320
Interval optim: 0 - 34
Valoarea anti-TPO este peste limitele considerate normale.
Valori crescute se intalnesc in:
- tiroidita Hashimoto cronica, la 90 % dintre pacienti;
- boala Graves, la 70 % dintre pacienti;
- mixedem idiopatic;
- boala Addison;
- tiroidita Riedl.
Descriere
Peroxidaza tiroidiana (TPO) este prezenta in microsomii celulelor tiroidiene si se exprima la suprafata apicala a acestora. Impreuna cu tiroglobulina, aceasta enzima detine un rol cheie in iodarea L-tirosinei, proces esential pentru formarea hormonilor tiroidieni.
Concentratii crescute de Anti-TPO apar in diferite tipuri de tiroidite autoimune. Nivele crescute de anti-TPO se intalnesc la peste 90 % dintre pacientii cu tiroidita cronica Hashimoto si la 70 % dintre pacientii cu boala Graves. Sensibilitatea acestui test pentru diagnostic poate fi crescuta prin determinarea simultana si a altor anticorpi tiroidieni (anti-tiroglobulina, anticorpi anti-receptor TSH: TRAb). Nivelul acestor anticorpi nu poate fi corelat cu gravitatea afectiunii. Titrul initial crescut de anticorpi se poate negativa dupa o lunga perioada de boala sau in cursul remisiunii. Daca dupa remisiune reapar anticorpii aceasta indica o probabila recadere.
Recomandari
Recomandari pentru determinarea Anti-TPO:
- diagnosticul diferential intre hipotiroidism si tiroidite autoimune.
PS: prin anticoagulant Danny a vrut sa spuna heparina sau aspirina microdozata, nu analiza...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
27+ 

lavinia78 spune:
multumesc mult avalon 
cred ca maine sun la cabinet si insist sa ma primeasca dna dr pe 16 sept cand sunt pe lista de asteptare.
o sa caut pe net mai multe despre tiroidita Hashimoto si boala Graves. of of 
multi
luck spune:
lavinia
eu pt ATPO pozitivi am luat incepand cu o luna inainte de stimulare prednison si aspenter si bineinteles le continui si pe perioada stimularii.