10 zile CONCEDIU FARA PLATA

10 zile CONCEDIU FARA PLATA | Autor: andruskandu

Link direct la acest mesaj

Sunt o bugetara...

Sunt unul din cazurile fericite in care nu-mi tzatzaie fundul ca raman fara slujba, deocamdata.

Dar, din lipsa de personal, am acumulat, deja, socotit pana la sfarsitul lui August, ore suplimentare cat pentru 30 de zile lucratoare. Adica inca o luna si jumatate de munca in plus. Iar in lunile astea am avut si circa 20 de zile de concediu. Deci, daca scadem o luna, inseamna ca in 7 luni, am avut o luna si jumatate in plus.

Am inteles, de la inceput, ca trebuie sa facem sacrificii, sa fim solidari, etc... si am acceptat. Tineti cont ca nu e primul an asa. Lipsa de personal a fost mereu, si au mai fost ani in care nu s-au platit orele suplimentare.

Buuun, o sa ziceti ca le recuperam, dar nu s-a putut nicicand, si nici n-are cum, pentru ca nu e om care sa ne inlocuiasca atunci cand am fi in recuperare.

Si vine Boc sa ne spuna sa fim solidari??? Inca nu s-au terminat concediile... Si daca stau eu acasa, alta trebuie sa munceasca in locul meu, nu? Alte ore suplimentare.... La fel si eu pentru alta... Fiind 4 persoane, la tura, unde se lucreaza 24 din 24 de ore, pentru ca lucrez intr-un spital, cum poate sta cineva acasa???
Deci, pentru 10 zile, as mai acumula, de fapt inca 80 de ore suplimentare, adunate la acelea 240 de pana acum plus concediile neterminate, ar fi in jur de 400 de ore suplimentare...

Voi ce ziceti???

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Cred ca nu va sta nimeni 10 zile acasa, in concediu fara plata. Se va munci si se vor plati 10 zile lucratoare mai putin, adica
...se va pierde intr-o luna ~ 50% din salariu.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu lucrez intr-o multinationala. La noi poti sa vrei concediu fara plata si nu-ti da nimeni. Abia am reusit sa-mi consum zilele de concediu de anul trecut. Cele de anul asta....poate la anul. Ore suplimentare nu s-au mai platit de 1 an (si inainte ceram aprobari pt plata lor, dar se plateau). Bonusurile s-au taiat. Zile libere in timpul saptamanii au doar cei care lucreaza sambata si duminica.

Nu am scris asta ca sa ma plang. Asta e job-ul si cine nu accepta poate sa-si caute de lucru in alta parte.

Cred ca incepe sa fie si la stat la fel. Pana la urma daca compania (in cazul tau statul) hotaraste sa faca niste reduceri in buget poate sa le faca micsorand salariile (dar asta se vede la pensie) sau cu strategii de genul celor 10 zile fara plata. E clar ca in anumite posturi nu se poate sta acasa (spital, invatamant). De fapt e o reducere de salariu mascata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

si eu lucrez intr-o institutie de stat, dar cat timp nu a venit nicio hartie oficiala inca sunt optimista. nu ma costa nimic, imi fac griji la fel ca toti bugetarii, ca toti oamneii ce traiesc in romania.
10 zile in concediu fara plata... groaznic. salarii reduse cu 50%, deci ei asta vor...reducerea salariilor. dar vor si salarii reduse si zile fara plata...si cu ce o sa mai traim? dar ce mai conteaza patura de jos, cand cea de sus e asigurata. imi taie mie din salariu de 800??? da ei ca au salarii de 5-6-8 ori mai mari decat al meu??? lor de ce nu isi taie??? ca sunt demnitari? de cati bani au de asta nu gandesc.
nu mai stiu care ministru din cabinetu boc a iesit in presa si a zis ca macar o luna de zile...deputatii si senatorii care voteaza legi pe banda rulanta in defavoarea cetatenilor, sa ia salariu minim pe economie, sa aiba si 3 copii acasa si cheltuieli la stat de platit. ei s-ar descurca? sigur nu.
am vb cu cineva care lucreaza tot la o institutie de stat. si sefu constient de situatia angajatilor a propus ca daca va veni vreo oficioasa cu cele 10 zile fara plata, sa si le ia fiecare esalonat, 2-3 zile/luna, asta daca nu ne vor constrange sa le luam toate odata. caci altfel se va vedea la salar 2-3 zile fata de 10.
e greu. ne e foarte greu, dar nimeni nu ne baga in seama.
ne-am facut-o singuri cu mana noastra. si ce isi face omu cu mana lui lucru manual se numeste.
de ce zic ca ne-am facut-o singuri cu mana noastra? ca noi i-am votat, le-am dat puterea pe mana, ei s-au ales intre ei si acum noi suferim iar ei, bine mersi.
nu spun ca altii vor face altfel. nu stiu. stiu doar ca ne este extrem de greu si nimeni nu are ochi sa ne vada si urechi sa ne auda.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Bazar pt Mihaita

ambitioasa
Infertilitatea este o boala

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sa fiu sincera... la firma la care am lucrat pana in iunie, firma care este sucursala a unei multinationale, in iunie am plecat 30%, in august inca 30% si la sf anului se va inchide si vor pleca acasa toti cei ramasi.

Eu mi-am gasit de lucru, dar o parte din cei care au plecat nu si nici nu sunt sperante. Cand ma gandesc ce impozite platea (pe profit si pe salarii) firma aia... si daca mai sunt si alte firma in aceeasi situatie, imi inchipui cat au scazut incasarile la buget.

Au scazut atat de mult incat se vad si furturile pentru perdele de mii de euro, cearceafuri, scene muzicale si alte traznai, se vad toate cheltuielile nesimtite care au fost facute in ultimii ani si incep incet incet sa se vada si fraudele din sitemul de stat.

Din pacate nota de plata o va achita tot amarasteanul ... iar gaselnita cu 10 zile fara plata este un artificiu, o smecherie facuta in scopul evitarii unei restructurari a aparatului de stat. Asta este... bugetarii trebuie sa fie solidari cu ei insisi si cu restul mediului economic.

Prim ministrul Ungariei lucreaza pe 1 (unu) forint, ai nostri de ce nu sunt in stare de un gest asemanator? Las's ca postii inghit orice...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Din cite am inteles, aceasta masura este, deocamdata, la nivel de propunere.
Eu ma indoiesc ca o vor pune in practica, nu au cadrul legislativ pentru a o face si nici nu cred ca vor sa riste voturile unei parti destul de consistente a electoratului in vederea alegerilor care vin.

Pe de alta parte, remarc si eu ca, in sectorul privat, "urgia" a inceput mai de mult. Acum de abia se abate si asupra sectorului de stat. Dar sub o forma oarecum mai "de catifea". La firmele private ea se resimte din plin, stiu asta din proprie experienta :(.

Triunghiul portocaliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

problema nu cred ca e daca se sta sau nu acasa 10 zile in fara plata, ci ce urmeaza dupa? se va redresa economia, vom iesi din criza??? care e de fapt strategia??? facem sacrificii acum, dar cu ce scop? se face economie la buget pentru moment si apoi? ce se va intampla, va urma alta transa de 10 zile fara plata?
cred ca orice om accepta sacrificiul, dar pentru cat timp???
este adevarat ca nici cei care lucreaza la privat nu sunt scutiti de neplaceri, dar zic eu (si aici ma puteti contrazice) ca cei care lucreaza prin multinationale au avut din ce sa-si faca oarece rezerve sa reziste la criza, dar cei din sist bugetar, companii de stat e mai greu, salariile sunt mici...
eu nu cred varianta care se vehiculeaza la tv ca salariile bugetarilor sunt mai mari decat ale celor de la privat (poate doar ale celor privilegiati), astea sunt doar "soparle"...
adevarul e ca guvernul nu are nicio strategie, face o economie mica acum fara e sti ce se va intampla in viitor. eu ma intreb totusi, daca scot atatia oameni la pensie si in somaj, de unde au bani sa plateasca atatea pensii si somaj???
altii ies din criza si noi ne adancim mai tare in rahat.
si daca tot zice basescu sa plece cei incompetenti, ce-ar fi sa fie cei din guvern si parlament primii???
romanie, tara mea de glorii...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Din cite am inteles, aceasta masura este, deocamdata, la nivel de propunere.
Eu ma indoiesc ca o vor pune in practica, nu au cadrul legislativ pentru a o face si nici nu cred ca vor sa riste voturile unei parti destul de consistente a electoratului in vederea alegerilor care vin.

Pe de alta parte, remarc si eu ca, in sectorul privat, "urgia" a inceput mai de mult. Acum de abia se abate si asupra sectorului de stat. Dar sub o forma oarecum mai "de catifea". La firmele private ea se resimte din plin, stiu asta din proprie experienta :(.

Triunghiul portocaliu.

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

da, urgia a fost la firmele private pentru ca nu au fost in stare sa gaseasca parghii ca sa le sustina, sa le ajute sa se mentina pe linia de plutire.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Bine, n-ar trebui ca topicul sa se transforme intr-o antiteza gen: angajatii bugetari versus angajatii in sectorul privat (desi, in treacat fie spus, nu toti "privatii" is prin multinationale ;))).

Practic, problema e asta:

Citat:
citat din mesajul lui capra cu trei iezi

adevarul e ca guvernul nu are nicio strategie, face o economie mica acum fara e sti ce se va intampla in viitor.

Triunghiul portocaliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Mie mi se pare aberant sa faca economii la salarii si nu la cheltuielile pe care le fac anapoda si la toate firmele la care dau lucrari si care sunt conduse din umbra tot de ei.Am lucrat 5 ani in administratie si te ia durerea de cap cand vezi cum cheltuiesc banii si cum primarii, deputatii, etc in cativa ani isi fac niste averi impresionante..

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Pai asta e problema... s-au facut, si se fac in continuare cheltuieli aberante pe prostii. Adica ei au salarii uriase, cheltuiesc banii nostri, si vin tot la noi sa "strangem cureaua".
De ce nu s-au facut aceste economii de la inceput? Adica de ce s-a aplicat numai la unii, adica cei din patura medie si de jos a societatii, iar la ceilalti, cei de sus, care "ne conduc", nu?

Si-apoi se plang ca nu vin bani din domeniul privat??? Dar firmele isi pun salarii mici, cele minime pe economie pe hartie, ca sa nu plateasca impozit, iar salariul adevarat, care intra in buzunarul angajatului, este dublu, triplu, poate, si nu este impozitat...

Aici ar trebui lucrat, dar nu...
Peste 90% din parlamentari, guvernanti, etc. au firme si nu le convine sa plateasca impozit. De-aia nici nu discuta aceasta problema, de parca n-ar exista.

Si se iau de profesori, medici, politisti...

Si mai e si partea asta cu spaga.... "las' ca luam de la ei, ca nu traiesc din salariu". Spaga ar trebui eliminata, e o raie de care greu vom scapa, caci e bine implementata. Conditionarea actului medical... e un fel de genocid: "n-ai bani, nu te faci bine".
Lucrez in sistemul sanitar, sunt asistenta medicala, si vad aceste lucruri, poate nu la noi in spital, dar le "citesc". Iar eu traiesc doar din salariu. Nimic in plus. Nici nu-mi doresc sa primesc ceva in plus. Dar pentru ca altii iau, sunt si eu bagata in aceeasi oala, nu?

Acelasi lucru si in invatamant, si in politie...

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput