de ce nu sunt fericita desi ar trebui sa fiu
Raspunsuri - Pagina 4
Liliana82 spune:
chitosenia eu cred ca tu confunzi notiunea de indiferenta cu cea de liberate. Tu in relatia cu sotul tau nu te simti libera. ai senzatia ca sotul te iubeste conditionat de ce schimbari mai reuseste sa faca cu tine , iar celalt iti da senzatia ca te place asa cum esti.
Eu am impresia ca relatia ta cu sotul are mai multe "hibe" decat cele pe care le constientizezi si le expui pe forum.
Probabil consideri ca relatia e "perfecta" pentru faptul ca si sotul tau are impresia asta si te influenteaza sa vezi asa relatia , fara sa incerci sa ai dorintele tale. daca el tot incearca se te trasforme relatia asta pare un fel de "Pygmalion " asa ca intr-un final tot va ve ti despati.
oricum pot sa ti spun din experienta ca cea mai mare greseala pe care o poate face cineva este aceea de a incerca sa multumesti pe toata lumea. Lucrul acesta este imposibil si intotdeuna se va ridica standardul sau cerintele celorlati. Singura pe care trebuie sa o multumesti esti tu si cam atat.
Eu sunt de parere ca daca tu nu esti fericita in sufletul tau acum cand nu ai un copil , nu vei fi in aceasta caznicie probabil niciodata fericita.
In "filosofia" mea de viata am invatat sa nu ma compromit in relatii. Ca un compromis aduce un beneficu pe termen scurt dar care este foarte scump de platit in viitor. Daca eu as fi in relatia ta acum, eu as face o despartire amiabila, si eventual lasat o portita deschisa inapoi, si as pleca frumos cu celalat.. Dar asta e doar parerea mea si sunt convinsa ca nu toata lumea are capacitatea si placerea de risc pe care o am eu.
giulia71 spune:
Nu-s psiholog, dar am mai citit cate ceva.
Sfatul meu este sa mergi la un psiholog.
Asa din descrierile tale se pare ca se contureaza o personalitate obsesiv-compulsiva (nu, nu-i de rau) cu tendinte spre perfectionism. Esti prinsa in carapacea propriilor emotii si sentimente si cu cat gandesti mai mult , cu atat parca lucrurile se inrautatesc si te adancesc mai mult in depresie. Un psiholog bun te poate ajuta cel putin sa zambesti din suflet.
fecian spune:
Chitosenia eu vad in tine un om tare tare chinuit. Nu de altii, dar de tine insati. Sincer imi e tare mila de tine!
Ai nevoie sa te mai lasi in pace, sa fii in pace cu tine insati. Perfectiunea nu te va face mai fericita ci din contra, mai nefericita. Vei fi ca un balon de sapun care la un moment dat se va sparge sub presiunea propriilor emotii.
Ai nevoie sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti la nimic. Sa traiesti pentru azi...maine nu se stie. Ai nevoie de haos in viatza ta sa cunosti ca a fi om nu inseamna sa fii perfect ci sa stii ca poti si vei gresi.Si mai ales ca asta nu te face un monstru ci doar un om normal. Atat.
Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Noi doi si maimutzica
Exploratoru' Bitzu'
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa
www.TickerFactory.com/weight-loss/w6inu1h/" target="_blank">
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU !
Impreuna vom reusi!!!
chitosenia spune:
Salutari la toata lumea !
Imi pare rau ca nu am mai apucat sa scriu... dar in ultima vreme am fost ca un titirez(multe pe cap )si se pare ca mi-a prins bine sa ies din starea de deprimare in care ma aflam.
Sunt sigura ca si sfaturile voastre m-am ajutat mult si pentru asta va sunt extrem de recunoscatoare.
Nu spun ca totul e perfect dar par sa trec mai usor peste lucruri.
Incerc sa fiu mai toleranta si mai deschisa cel putin cu sotul meu pe care vreau sa ajung sa-l iubesc asa cum ma iubeste si el pe mine.
Stiu ca dc as abandona aceasta casnicie, mi-as fura singura caciula pentru ca nu o sa-mi dispara pur si simplu problemele( intr-o nota personala multumesc lui Dumnezeu pentru ca nu m-a lasat sa o apuc pe o cale gresita si sa-mi las sotu; s-a dovedit ca persoana care imi crea fluturi in stomac nu era atat de minunata pe cat aparea... probabil doar in capu meu era fara nici un defect si ma intelegea).
Incerc sa fiu mai laisse-faire si sa nu cer asa de mult de la mine si de la celalti desi e destul de greu. Sa se mai sparga niste farfurii o sa le repar dc tb reparate sau o sa-mi cumpar altele nu tb sa le prind mereu in jongleriile mele.
Am citit multe in ultima vreme despre tot felu de lucruri care mi-au deschis ochii .
Va pup si va tin la curent
buflea spune:
Eu cred de fapt ca tu erai "nefericita" din cauza persoanei care iti crea fluturi in stomac. Cam asa se intampla, cand apare cineva, cel de langa tine devine insuportabil si situatia in sine, oscilarea intre a ramane cu sotul sau a-l lasa pt cel nou , o sursa de nefericire ... acum ca situatia s-a clarificat, a mai trecut si nefericirea.
kristinutza spune:
eu as risca sa pun un pariu cum ca si in cazul in care ai fi fost cu altcineva, tot nefericita ai fi fost. privind la rece postarile tale, eu vad un singur lucru: te-ai obisnuit ca in toata copilaria si adolescenta ta sa fii nefericita (de fapt te-au obisnuit parintii tai). si atunci asta a devenit un fel de a doua natura a ta. daca pana la 25 de ani ai fost nefericita, esti nefericita in continuare... maritisul n-a putut face sa dispara fantomele trecutului.
cred ca fericirea este o problema de optiune, insa sunt de acord ca poate fi extrem de greu sa alegi sa fii fericita cand te-ai obisnuit atat de mult sa fii nefericita. iar o terapie psihologica implica efort psihic si determinare. e un drum greu.
iti doresc din tot sufletul sa-ti gasesti cumva calea de a accepta, de a vedea mai... "barbateste" lucrurile. "barbateste" reprezinta, in mintea mea, o gandire lucida, care lucreaza mai mult cu datele concrete imediate, in care variabile necunoscute, nedefinite si total neclare nu prea au ce cauta. ia fiecare zi asa cum vine si nu mai cauta sa-ti complici viata inutil. s-ar putea ca dupa ce faci proba asta sa observi ca te poti obisnui sa traiesti si fara sa rumegi la nesfarsit traumele trecutului.
Cristina, mama Radului (3 ani jumatate)
galactica spune:
Abia acum in septembrie am citit acest subiect sper sa nu fie prea tarziu dar mi s-a parut de maxima importanta pentru familisti, ca unii care cu totii trecem prin situatii de criza, care poate duce chiar la divort.
Ceea ce am observat este ca nimeni nu a pomenit nimic de lumea spirituala nevazuta,in care ne miscam si care(credem sau nu) conduce lumea noastra materiala. Adica exista Dumnezeu,Satana si ingerii buni si cei decazuti(demonii). Exista un razboi spiritual intre acestia spune Biblia, si miza este sufletul fiecaruia din noi.
Lucrurile acestea nu sunt nascociri ale mintii omenesti, poate fi probat in mod personal si intim, lucru care ne indeamna si Biblia.Exemplu: in intimitatea mea, cand sunt doborata de vr-un necaz sau obosita de truda zilnica( sau in orice moment) pot pune pe Dumnezeu la incercare. Nu se va supara, daca sunt sincera si gata sa implinesc tot ce-mi va zice. Poti zice : Doamne daca existi cu adevarat sa-mi faci asta; poti repeta experimentul ca sa te convingi ca nu este o intamplare.El o sa-ti raspunda intr-un mod in care vei intelege fara dubiu ca El este. Deasemenea raspunsuri la multele nostre probleme sufletesti,de familie sau pur si simplu intrebari de viata, le gasesti in Biblie. Experimenteaza intimitatea cu Dumnezeu, eu asa imi regasesc zilnic echilibrul sufletesc si familial atat cand apar furtuni, cand este monotonie sau cand pur si simplu cominicare cu sotul meu sau alta persoana este in declin .
Cat despre copilul pe care il am de un an m-a facut sa experimentez trairi si sentimente noi, m-a fericit si m-a umplut de dragoste.
Guestus spune:
galactico.....dar daca incerci sa te apropii de satana si de demoni...sa-i intelegi mai bine...si in felul asta sa incerci sa eviti anumite lucruri..oare nu iti este mai usor in viata de zi cu zi?
Ca de dumnezeu se apropie toti...dupa cum vad yo...deja e ca o placa rasuflata.
hellene_n spune:
zicea bine hilde - trebuie sa faci pace cu tine!!!!!!!!!!!!!!!!!
indiferent pe cine vei avea langa tine, nu vei fi fericita pana cand nu te vei impaca cu toate cele din trecut, le vei intelege de ce si cum s-au intamplat. asta poti face doar tu sau eventual cu ajutor de specialitate. cand te vei fi eliberat......vei fi cu adevarat fericita si implinita!!!