O fetita a cazut in fantana

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Doamne, ce tragedie sa vezi atatia oameni care nu au putut face nimic pentru micuta, este ceva atat de neinchipuit

Toate aceste tragedii sunt semnale de alarma pentru toata lumea.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ce nenorocire...am urmarit de dimineata si speram din tot sufletul sa fie in viata...

Sincer...fiecare isi creste copilul asa cum vrea si va suporta consecintele...ma refer la acea mamica...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Ce nenorocire...am urmarit de dimineata si speram din tot sufletul sa fie in viata...

Sincer...fiecare isi creste copilul asa cum vrea si va suporta consecintele...ma refer la acea mamica...

dar copilul ce vina are? mamica poate sa suporte consecintele, dar de ce sa le suporte copilul? de sa plateasca el cu viata sau cu sanatatea faptul ca parintii lui sunt iresponsabili?
chiar ma gandeam ca ar trebui sa se predea meseria de parinte in licee, in facultati, ca ar trebui sa se dea examene teoretice si practice, ca ar trebui sa se faca practica! sunt atatia copii abandonati, carora le-ar prinde foarte bine o astfel de actiune.
sa se dea note si sa se spuna in final,
"ok, poti sa faci linistit un bebe sau din contra", "mai studiaza putin aspectul asta, se pare ca nu l-ai inteles".
curand am fost in situatia de a fi singura cu cei 2 copii si sa trebuiasca sa ajung urgent la spital cu teo. l-am sunat pe fratele meu sa vina sa stea cu alex, pe care nu voiam sa o tarasc dupa mine la babes si la bals, de teama sa nu ia si ea ceva de pe acolo.
el nu a putut sa vina in momentul ala si mi-a zis sa o las la tv, ca vine in 15 min. am refuzat categoric! am dus-o la vecina si am lasat-o cu ea. si alex are 6 ani si este foarte responsabila! niciodata nu si-a bagat nasul aiurea in lucruri care stie ca nu are voie, e atentionata de eventualele pericole si invatata cum sa reactioneze in anumite situatii si cu toate astea nu o las singura in casa sau in parc, in fata blocului! niciodata!
imi amintesc un moment de cand avea alex cam 1 an si dormea singura in camera ei. plangea intr-o noapte si am facut ture din 10 in 10 minute la ea, apoi inapoi in pat. la un moment, spre dimineata, sotul a zis sa o lasam totusi sa planga 5 minute, sa nu mai sarim imediat la ea. i-am zis clar ca acest copil nu plange niciodata aiurea, ca daca plange sigur are ceva! si am fugit la ea in camera si am gasit-o plina de voma, avea nasul si gura astupate! am jurat ca niciodata nu-mi voi lasa copiii sa planga, ca nu au nimic. tocmai, ei plang ca asa exprima ei ca au ceva!
alt exemplu: l-am culcat intr-o seara pe teo. era bine, nu avea nimic. peste noapte l-am auzit ca tuseste putin. m-am dus la el sa vad ce are si mi-am dat seama ca respira greu. imediat l-am sculat pe al meu si am fugit la spital, caci aveam senzatia ca e putin vanat. da...avea laringita! daca ma stateam putin se sufoca!
laringita poate avea o evolutie extrem de rapida. un copil aparent sanatos, in cateva ore poate sa ajunga in stadiul asta.
teo a primit prednison, ne-au dat drumul acasa, caci nu aveau loc in spital si toata noaptea si a 2 a zi l-am supravegheat continuu. nu am dormit nici macar 1 secunda in acele 24 de ore.
Scriu asta ca sa vada acea mamica ca nu e suficient sa ai copilul cuminte, ca sa iei decizia sa te duci la plimbare hai hui pe coclauri, iar el sa ramana singur, inchis in casa!

Scuze ca m-am intins atat, Mi-am promis ca nu ma mai bag in discutii care pot degenera, de mult timp ma abtin sa scriu asta, insa nu am mai putut sa tac. Nu este vorba ca "fiecare mama isi creste copilul asa cum vrea", caci acest copil nu este un bun al nostru personal, de care dispunem cum dorim. Acest copil este o persoana, cu drepturi depline, care atata timp cat depinde de tine dpdv al cresterii, ingrijirii,sigurantei si educatiei, ai obligatia sa-i asiguri toate acestea!
ai obligatia de a-l proteja,de a inlatura si a preveni orice pericol! A-l expune la pericole este o forma de abuz asupra lui. Ii ataci dreptul de a trai in pace si siguranta!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Citat:

Scuze ca m-am intins atat, Mi-am promis ca nu ma mai bag in discutii care pot degenera, de mult timp ma abtin sa scriu asta, insa nu am mai putut sa tac. Nu este vorba ca "fiecare mama isi creste copilul asa cum vrea", caci acest copil nu este un bun al nostru personal, de care dispunem cum dorim. Acest copil este o persoana, cu drepturi depline, care atata timp cat depinde de tine dpdv al cresterii, ingrijirii,sigurantei si educatiei, ai obligatia sa-i asiguri toate acestea!
ai obligatia de a-l proteja,de a inlatura si a preveni orice pericol! A-l expune la pericole este o forma de abuz asupra lui. Ii ataci dreptul de a trai in pace si siguranta!

[/red][/b]

Ariel, din pacate Ramona are dreptate.

De aceea, atata timp cat nu va fi reglementat clar prin lege cum anume trebuie tratat un copil (cu toate ca n-ar trebui sa fie nevoie de legi, ar trebui sa ajunga bunul simt al fiecaruia, dar vezi tu...), fiecare parinte isi va creste copilul cum vrea muschii lui.

Si apoi se va mai si mandri cu treaba asta

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

Asa este .. imi cer scuze ca mi-am bagat nasul in treburile altuia atunci . Aaaa si mai e si aia cu "cum il cresti asa il ai", nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

fetita a murit inecata in propria voma
parintii sint anchetati si ar putea fi decazuti din drepturi

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Am blog si poze in album

Despre Andrei

Care fetita? Despre ce fetita e vorba??

Mergi la inceput

Aaa ... am inteles .. fetita cazuta in put.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Am blog si poze in album

Despre Andrei

Din ce drepturi?
Mai au si alti copii?

Daca da, cu toata durerea pe care o au in suflet si care cred ca e ompedeapsa mai mare decat pot duce- ar trebui sa fie decazuti.
Sau cel putin tatal.Am inteles ca micuta era in grija lui in timp cemama era la munca.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US Around The World Wedding Erinn
Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

[/quote]

Ariel, din pacate Ramona are dreptate.

De aceea, atata timp cat nu va fi reglementat clar prin lege cum anume trebuie tratat un copil (cu toate ca n-ar trebui sa fie nevoie de legi, ar trebui sa ajunga bunul simt al fiecaruia, dar vezi tu...), fiecare parinte isi va creste copilul cum vrea muschii lui.

Si apoi se va mai si mandri cu treaba asta

Somnul ratiunii naste monstri.
[/quote]

anca, poate dpdv legal, are dreptate. legea e chioara si surda in multe situatii. dar dpdv moral...

sa ne imaginam un scenariu. copiii nostri ar merge in tabara cu gradinita, iar noaptea, dupa ce ii duc la culcare, educatoarele si supraveghetoarele ii inchid in camere si pleaca la plimbare, la 80 km departare, lasand copiii singuri! apoi apar aici pe forum si se lauda cu asta.
sunt convinsa, pot afirma cu certitudine, ca toata lumea ar sari in aer! ca ar aparea discutii in presa si la tv, ca parintii copiilor ar acuza acele persoane desemnate sa-i ingrijeasca si sa-i ocroteasca in lipsa noastra, acelor persoane care ne inlocuiesc pe noi in acele momente! sunt mai mult decat convinsa ca si mamica in cauza ar face multe valuri pe aceasta tema!
cu ce ar diferi situatia? ca ar fi vb despre educatoare? pai ele in aceasta situatie inlocuiesc mama in cauza...
indiferent, este un abuz! un copil poate fi abuzat in mai multe feluri: verbal, psihologic,prin izolare, prin neglijare...chiar daca nu lasa urme vizibile pe corp, tot abuz este!
mamica respectiva sa fie fericita ca nu exista ceva legal sa o acuze, insa sa ia masuri de acum inainte sa nu mai repete greselile. ok, toata lumea greseste, e uman. insa perseverarea in greseli este diabolica! cum spune si semnatura ta, in urma cu ceva timp a fost si motto-ul meu: "SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI"
in momentul in care avem copii trebuie sa lepadam tot egoismul, trebuie sa ne dedicam trup si suflet lor, sa punem placerile personale pe locul 2. nu putem? chemam pe cineva in ajutor sa stea cu copilul. nu avem pe cine (rude, vecini)? platim pe cineva! nu se poate? ii luam cu noi...nici asa? renuntam! o sa apara si alte momente in care ne vom putea relaxa...nu apar? acceptam situatia pe care ne-am asumat-o cand am hotarat sa devenim parinti.
repet...pacat ca sufera copiii! pacat ca platesc pentru greselile noastre! pacat ca suntem responsabili de dramele lor ... si pacat ca nu exista legi care sa ne forteze sa luam decizii de bun simt!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput