O fetita a cazut in fantana

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

edit ca am trimis mesajul de 2 ori si nu l-am mai putut sterge.

si inca o precizare. sa nu se inteleaga ca acuz pe cineva sau ca vreau sa fie cineva pedepsit! NU!
mi-e mila de parintii fetitei moarte, mi-e mila de toti care trebuie sa traiasca in acest cosmar.
dar sper, ca poate, cei ai caror copiii inca nu au patit nimic sa inteleaga ca "ulciorul nu merge de multe ori la apa" si ca nu isi pot forta norocul la nesfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

ariel, 100% de acord cu tine !
(o sa ma apuc sa citesc legea 272, legea drepturilor copilului, sa vad exact ce scrie acolo)

poate sunt eu exagerata, dar si acasa, inainte sa merg la baie,dau o tura prin apartament sa verific daca sunt toate geamurile inchise,etc... (si oricum nu stau mult la baie, oricum las usa intredeschisa si vorbesc in continuu cu fii'mea)...

am inteles ca mai aveau o fetita (o sora care ramasese cu micuta in curte, sau asa ceva... nu tin bine minte)... daca da, sper sa fie decazuti din drepturi. si nu ma pricep eu la legi, dar ... nu'i cumva si omor din culpa ? sau ceva de genul asta ? aberez acum, dar... nimic nu poate justifica ce s'a intamplat...
iar treaba cu "sufera si e suficienta pedeapsa" nu pot fi de acord... un copil e mort din vina parintelui care nu a avut grija de el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Dincolo de tragedia intimplata, pentru care clar parintele care avea copilul in grija este vinovat, chiar credeti ca decaderea din drepturile parintesti ar fi solutia ?? Chiar credeti ca primul copil al familiei ar fi mai fericit si mai aparat de sistemul social ?? Ca asta inseamna decadere din drepturi, nu ? Copilul este luat de la parinti si dat in grija statului roman !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

da, in unele situatii, in care se dovedeste clar ca parintele nu este capabil sa aiba grija de copil, consider ca acelui copil ii va fi mai bine altundeva (macar pentru o perioada de timp, in care familia sa fie consiliata, etc). daca deja un copil a murit din cauza neglijentei parintelui... sa stam sa vedem daca va fi mai atent cu celalalt copil ?
e vorba totusi de viata unui copil...
una e sa faci o greseala ca parinte (sa uiti cutitul pe masa, de exemplu, si sa il ia copilul sa se intepe in degetel, sau sa pui un ibric pe foc cu coada inspre exterior si sa il traga copilul si sa se opareasca la picior de exemplu), si alta e sa lasi copilul nesupravegheat si sa cada in fantana si sa moara...
(ma rog, ar trebui trase la raspundere si autoritatile, ca nu au un plan bine pus la punct pentru situatii de urgenta, si nu au utilajele necesare...)
poate sunt eu mai drastica... sigur sunt subiectiva (si nu am cum sa fiu altfel, dupa cati ani am petrecut la "aspirante")... dar viata (si siguranta) unui copil mi se pare mai presus de absolut orice pe lumea asta...

(s'acu sa vina porodicile )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa Ioana
una e sa faci o greseala ca parinte (sa uiti cutitul pe masa, de exemplu, si sa il ia copilul sa se intepe in degetel, sau sa pui un ibric pe foc cu coada inspre exterior si sa il traga copilul si sa se opareasca la picior de exemplu), si alta e sa lasi copilul nesupravegheat si sa cada in fantana si sa moara...

Greseli putem face oricare dintre noi, sa nu uitam ca sintem totusi oameni, la urma urmei, si oricit ne-am stradui de tare sa fim perfecti, ajunge o secunda de neatentie, din varii motive, pentru ca prichindelul din dotare sa faca vreo nefacuta ... parca mai sus spunea cineva despre accidentul petrecut in baia proprie, chiar sub ochii parintelui respectiv !
Eu fac parte din categoria mamicilor over-protective, recunosc, stau cu ochii pe baietelul meu ca pe butelie, de multe ori am primit atentionari ca facind asta, copilul nu va fi asa de sigur pe el in viata, ca deh, stie ca mama e mereu in urma ...
Eu astept ancheta in cazul acesta, fie de ne place sau nu, traim intr-un stat de drept, guvernat de niste legi ! Imi pare nespus de rau pentru fetita mica, sper sa fie inconjurata de ingeri acum, intr-o lume fara durere si pericole !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sint foarte multe familii in aceeasi situatie
sarace, faca educatie, care isi neglijeaza copiii - sa nu zic mai rau

exista un asistent social care aparent ii vizita, ar trebui controlat si el ca nu a vazut pericolul - desi nu asistentul social e de vina

multa saracie, si asta inseamna multe tragedii

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mie nu mi se pare problema decaderii din drepturi a parintilor foarte importanta; ce ziceti de faptul ca, desi este al n-spelea copil (persoana) cazuta intr-un put, se pare ca nimeni nu stie cum sa actioneze ca sa-i scoata repede si in viata? Pe aia cine-i decade din drepturi?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

alice aici nu e vorba de o gresala, ci de neglijenta, este o mare diferenta. E adevarat ca oricine, ca parinte a facut greseli, dar erau indicii ca se putea intampla o nenorocire - fetita deja aruncase in acel put jucarii si lucrusoare (fapt declarat, parca, de un unchi ce scosese obiectele din fantana). Si toata lumea recunoscuse ca fetita facuse o pasiune pentru acel put. Si totusi semnalul de alarma nu l-au vazut parintii, ca sa acopere ca lumea nenorocitul de put?

Plus ca din cate a aratat la tv (asta daca reporterii nu s-au inselat), putul era la nivelul solului, putea cadea accidental, trecand prin zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Mie nu mi se pare problema decaderii din drepturi a parintilor foarte importanta; ce ziceti de faptul ca, desi este al n-spelea copil (persoana) cazuta intr-un put, se pare ca nimeni nu stie cum sa actioneze ca sa-i scoata repede si in viata? Pe aia cine-i decade din drepturi?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

corect, exact asta a fost problema, intarzierea salvarii, s-au miscat in pasi de melc, eu mi-am ros unghiile vazand cum se miscau, fetita era lucida si a comunicat cu parintii in primele 2 ore. si cu mainile daca sapau ajungeau mai repede. parintii si rudele au fost sedati si tinuti la distanta, au venit "competentii" care, de frica sanu li se reproseze ceva, s-au miscat ingrozitor de incet .

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nici eu nu intzeleg cum de dureaza atitea ore pentru a salva pe cineva?De ce sunt atit de dificile aceste interventzii?

Dana

Mergi la inceput