O fetita a cazut in fantana
Raspunsuri - Pagina 7
ruxandra_sb spune:
.. din pacate inca un trist eveniment din ciclul "bebelusi si copii mici lasati de capul lor".. mai ales la tara
.. copil de nici 2 ani cazut in WC-ul din fundul curtii ca nu era inchizatoarea prea fest (mort)
.. copil 2 ani muscat de pleoapa si ochi de cainele din gospodarie (din fericire s-a rezolvat chirurgical), altadata misuna in curte si ditamai coasa era la 2 pasi de el.. mi s-a facut rau cand am vazut-o.. bunica-sii si tatalui nici ca-i pasa..
.. apoi inecati in lighean in numai 10 cm de apa, cazuti in oala pusa la racit si ..
.. si nu am auzit ca parintii sa fie trasi la raspundere. Tot copilul este de vina.. n-a stat cuminte.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Ramonika spune:
uneori am impresia ca la sat se merge dupa legea junglei, care e mai tare si mai cu noroc scapa, restul...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
alina023 spune:
Nu gasesc scuze bietilor parinti... Vorba cuiva de aici, isi vor duce oricum durerea si povara vinovatiei pana la sfarsitul zilelor.
Altceva vreau sa va spun.. La tara (stiu de la ai mei care locuiesc intr-un sat de vreo 10 ani) este aproape imposibil sa stai non stop lipit de copil. Daca faci asta in mod sigur nu mai poti intretine cum trebuie o gospodarie. O vad la ai mei. Nu stau locului o clipa de dimineata pana seara.
Din motivul asta eu nu o las pe Ana acolo, desi as prefera sa stea la aer curat. Dar stiu ca nu va putea fi supravegheata cum trebuie.
Sigur, exista metode de a tine copilul langa tine. Insa oamenii simpli de la tara credeti ca sunt constienti si informati cum suntem noi? Credeti ca sunt la fel de grijulii? Cu toate greutatile si grijile pe cap va spun eu sigur ca nu sunt asa. Si nu pentru ca ar fi mai rai decat noi sau mai iresponsabili, ci pentru ca asa i-a facut traiul greu.
Sunt mama, stiu ce inseamna sa ai grija de copii, stiu ce inseamna sa prevezi pericolele...din pacate insa hazardul joaca un rol important, iar daca il favorizam si noi....iata de tragedii ne lovesc.
Sa o odihneasca Dumnezeu pe fetita! Si fereasca Sfantul sa mai fie asa nenorociri!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
abramburika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bertha Prieteni, sa nu dam cu pietre in acest parinte care a gresit, povara pe care o va purta toata viata e mai mult decat suficienta pt a-l mai judeca si noi. Si sa spunem cu totii "Doamne fereste!", pt ca pericole sunt la tot pasul, sa nu spunem nicodata "mie nu mi se poate intampla pt ca-s f vigilent". Datoria noastra de parinti este sa minimizam aceste riscuri, dar numai Dumnezeu le poate elimina. Dumnezeu s-o odihneeasca in pace pe micuta! Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008) poze Cum s-a nascut Ioana |
Cu ceea ce am subliniat in rosu sunt de acord, cu restul, nu. Nu vreau sa fac polemici si nici sa judec pe nimeni.
Insa e otragedie care putea fi evitata. Putea fi evitata punand pe cineva sa supravegheze copilul, putea fi evitata luand pur si simplu copilul de manuta cu el prin vecini, putea fi evitata amenajand putul respectiv astfel incat sa nu fie periculos etc. Nu e judecata, ci e un semnal de alarma pt. alti parinti inconstienti. Pt. ca asta e inconstienta ... o clipa de inconstienta care costa enorm de mult. Si pt. care regretele de dupa nu au nici o valoare.
Sunt asa de revoltata pt. ca nu de mult am citit, aici pe forum, despre o mamica ff relaxata (a treia postare) care isi lasa copilul singur in casa cu orele. Si daca fetele au "scuturat-o" pt. gestul facut, ea le tot raspundea ca i se pare normal, ca are un copil minune pe care unde-l pui acolo sta. Poate din aceast tragedie reuseste sa vada care ar putea fi eventualele pericole ale gestului facut.
Si nu pretind ca daca sunt vigilenta si cu ochii numai pe copil il feresc de pericole. Pot doar sa sper ca asa o sa fie. In rest, numai Dumnezeu stie la ce incercari o sa te supuna ca parinte ...
Si mai cred ca, asa cum spunea cineva mai sus (nu mai retin cine), din aceasta intamplare nefericita nu se vor trage invatamintele care trebuie ... adica mai multa atentie pt. copii si supraveghere, ci tot bietii copii vor avea de suferit prin masuri mai drastice si rudimentare de educatie. Adica mai bine il leg de un stalp ca sa stea locului, decat sa mai zburde prin curte, mama lui de copil neastamparat!!! (desigur e o exagerare, dar se intelege sensul)
anangel_lexi spune:
M-a cutremurat tragedia aceasta. Nu vreau sa-mi imaginez ce e in sufletul parintilor, Bertha a punctat foarte bine.
Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe micuta!
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
AMR 1 zi
anca_a spune:
citat din mesajul lui abramburika [ Sunt asa de revoltata pt. ca nu de mult am citit, aici pe forum, despre o mamica ff relaxata (a treia postare) care isi lasa copilul singur in casa cu orele. Si daca fetele au "scuturat-o" pt. gestul facut, ea le tot raspundea ca i se pare normal, ca are un copil minune pe care unde-l pui acolo sta. Poate din aceast tragedie reuseste sa vada care ar putea fi eventualele pericole ale gestului facut. |
Mi se pare de neconceput ca o mama care scrie pe DC (deci se presupune ca este cat de cat informata) sa fie atat de iresponsabila si de inconstienta.
Daca in timpul in care fetita de un an jumatate e singura (aproape 5 ore!!!) se produce un scurtcircuit si ia foc casa? Sau se ineaca cu ceva? Sau viseaza urat, se trezeste speriata si nu e nimeni sa o linisteasca? Sau daca se produce un cutremur? Sau daca, daca, daca...
Ce m-a socat insa a fost atitudinea relaxata a mamei. Imi pare chiar ca se lauda cu treaba asta, ca vezi doamne ce chestie cool a stiut ea sa faca.
citat din mesajul lui Ioanact Noi aseara am fost si ne-am plimbat pe plaja din Mamaia (eu, sotul si cu un cuplu), Ioana s-a culcat la 19 iar noi am plecat la 19:30 si ne-am intors la 1 noaptea .. este a 3 a seara de cand o lasam pe Ioana singura, bineinteles cand ne-am intors ea dormea. |
Somnul ratiunii naste monstri.
Edit: i-am trimis un PM mamicii respective, sper sa il ia in considerare.
abramburika spune:
anca - tocmai de aia sunt revoltata. Pt. mine e de neconceput. Si au fost destule mamici care au "certat-o" si i-au explicat aceleasi motive pt. care nu se face (incendiu, cutremur, innec, sperietura, un hot in casa etc.). Dam dintr-un sb intr-altul, dar atata vreme cat exista parinti incontienti ca acestia, se intampla si tragedii ca cea de ieri. Da, mamica respectiva "se lauda" ca a facut ceva cool ... si nu e prima oara, deci nu e vorba de o scapare, de o greseala ... ci pur si simplu i se pare normal sa faca asa .
Revenind la cazul de ieri ... nu pot sa ma gandesc la parinti si nici nu le plang de mila acum. Nu am pt. ce. Ma gandesc doar la bietul copil, ce moarte crunta a avut ... infometat, infrigurat, speriat, insetat, singur ... ooofff ...
ariel_7000 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui anca_a
Mi se pare de neconceput ca o mama care scrie pe DC (deci se presupune ca este cat de cat informata) sa fie atat de iresponsabila si de inconstienta. Daca in timpul in care fetita de un an jumatate e singura (aproape 5 ore!!!) se produce un scurtcircuit si ia foc casa? Sau se ineaca cu ceva? Sau viseaza urat, se trezeste speriata si nu e nimeni sa o linisteasca? Sau daca se produce un cutremur? Sau daca, daca, daca... Ce m-a socat insa a fost atitudinea relaxata a mamei. Imi pare chiar ca se lauda cu treaba asta, ca vezi doamne ce chestie cool a stiut ea sa faca.
Somnul ratiunii naste monstri. Edit: i-am trimis un PM mamicii respective, sper sa il ia in considerare. |
anca, ai perfecta dreptate! 1 singura secunda este suficienta pentru a se ajunge la o tragedie! sunt foarte multe lucruri, aparent inofensive, care pot reprezenta pericole.
pacat ca unii nu realizeaza asta! pacat!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
blackgirl0 spune:
Legat de fata de pe DC, cea cu plimbatul la 80 km de casa su sotul la distractie, am aflat cateva lucruri chiar interesante. Sotul ei este preot si cica ar fi facut si 2 ani de Asistenta Sociala Dar asta intra deja la categoria barfa! Citind mai departe postarile fatucii, mai ca nu-mi vine mie sa chem Asistenta Sociala pentru decaderea parintilor din drepturi!
anca_a spune:
Blackgirl0, in mesajul PM i-am dat link inspre subiectul acesta deci eu zic ca nu e barfa.
Dupa ce am scris mesajul am vazut ca plimbarea de la Mamaia era la 80(!!!) km distanta de casa.
Asta asa, ca sa mai adaug la scenariile apocaliptice un accident grav de masina, fara ca cineva sa stie ca fetita a ramas singura in casa...
Horror. Mai ca as face subiect separat.
Somnul ratiunii naste monstri.