Raspunsuri - Pagina 2
eunice78 spune:
Multumesc frumos! Sa ne spui cum a fost. O sa merg si eu. Inca nu stiu la cine, da o sa merg..
Baietzii mei
eunice78 spune:
Miflore, sa ne spui cum a fost si cat te-a costat. M-am uitat la dr Leventer dar are niste preturi...
Baietzii mei
miflore spune:
Am fost la clinica Polisano in Cuza voda si ma mai duc azi o data tot la Polisano dar in Plaza. Doctorita a fost ok, am stat o ora si mi-a explicat tot ce-am intrebat-o, fel de fel de chestii legate de pielea capului (am un chist seboreic si multa vreme am crezut c-o sa mor), par, alunitele existente, micoze, herpes. Daca tot m-am dus am intrebat toate cele din ultimii 30 de ani. Consultatia m-a costat 800 mii. Chestia este c-a fost rezervata referitor la alunita mea si mi-a recomandat examen cu dermatostopul, nu doar examinare vizuala...ma duc azi, mi-am facut programare. Ce sa mai zic, morcovul e maxim.
Bafta la control!
miflore spune:
Am scapat.
Am fost la doctor Kaleshi din Polisano Plaza care s-a uitat cu dermatostopul la alunitele care prezentau interes. Astea au fost in numar de 3, fiecare examinare costa 50 Ron deci 150 Ron.
Alunita mea vinetie (pentru care de fapt m-am dus) a clasificat-o ca si hemangiom trombozat. Una de pe spate care e normala dar mai inchisa la culoare a spus s-o urmarim. Si a 3-a care e pe soldul stang si pe care eu am tratat-o cu indiferenta (e acolo de cand ma stiu si nu s-a modificat in nici un fel) a clasificat-o ca fiind "nev atipic" deci practic cea mai periculoasa. Mi-a recomandat sa le scot pe cele 2, sa merg maine-poimaine, ca dureaza 5mim hemangiomul si 10 min nevul atipic dupa care urmeaza biopsiile care dureaza 3 saptamani. Mi-a spus ca semnele dupa operatie trec complet dupa aprox. 2 saptamani. Eu nu sunt f. hotarata momentan adica trebuie sa ma obisnuiesc un pic psihic cu ideea, doar n-o sa ma duc maine... Mi-a precizat ca n-are nici o suspiciune la nici unul.
In alta ordine de idei tipul e dragut si pana-n 40 de ani.
Acum imi da mana sa glumesc.
A lucrat niste ani buni la Colentina la dermato.
Xio, spune-mi si mie te rog, dupa excizie o sa simt ceva dureri, o sa schioapat sau nimic din toate astea? E vreo problema daca dupa o luna de la excizie merg la mare si m-apuc de renovat casa?
Eunice, bafta la control!
XIO spune:
Nici nu vei simti cand ti le scoate
Eu am deja ... 4 scoase si mi-am propus sa-mi excizez singura una de pe picior(numai sa ma lase).
Dupa aceea nu vei simti decat o zgarietura mica daca se intinde pielea(asa am simtit la cea de pe abdomen cand faceam miscari ample).
Din cate stiu eu nu este recomandat sa te expui la soare dupa aceea , trebuie sa-ti protejezi zona , dar nu cerd ca e greu sa pui ceva acolo cand mergi la mare
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Mariaa spune:
Xio, tu unde le-ai 'executat' ?! le-ai studiat la dermatoscop inainte?
miflore, huuuhhh...ma bucur ca ai scos morcovu', macar pe jumatate!
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
eunice78 spune:
Pai, in acest context, Miflore, daca ai fost multumita o sa merg si eu tot acolo unde ai fost tu (plus ca e dr dragutz ), dar dupa ce ma intorc de la mare..ca sigur o sa zica (sau cel putin asa sper) ca trebuie scoasa alunita de pe fata.
Baietzii mei
XIO spune:
Eu sunt din Timisoara. O alunita am scos-o la dermatolog , era traumatizata asa ca nu mai avea rost dermatoscopia(am rupt-o partial si a sangerat un strop) , iar celelalte le-am scos una p. ca am confundat-o cu un cos(era pe spate) , am rupt-o si imediat dupa aia m-am pus in solar , iar alte 2 pt. ca erau neregulate si supuse traumatismelor.Astea au fost la chirurgie scoase
Pt. ca nu cicatrizez chiar frumos mi-a recomandat doctorita de la plastica sa fac dermatoscopie , am o alunita pe piept , la vedere si mna...
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
miraklucker spune:
Xio as vrea sa te intreb si eu ceva. Unde e mai bine sa le scoti la chirurgie sau dermatologie? sau chirurgie plastica?
Nu e vorba de mine ci de verisoara mea. Are multe, mari,de toate culorile. e foarte atenta cu ele, dar... Ea si-a scos doua de pe spate, dar i-au ramas cicatrici urate. e si ea medic ( cu diploma cat de carand) dar cand e vorba de ea parca nu mai stie sa gandeasca logic. Poate ai putea tu sa-mi recomanzi pe cineva?
Merci
Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder
nikole spune:
Astazi mi-am scos si eu una, cu laserul.
Era mai jos de ceafa, si o agatam zilnic cu tricourile(etichetele), ba cu lantul, ba mi-o agata fiu-miu in episoadele lui de amor nebun, si tot asa...
nu se marise, nu isi schimbase culoarea, era asa de cand o stiu, insa ma stresa psihic , si mereu aveam grija sa nu o agat, sa nu sangereze, etc.
Am fost azi la dermatolog, s-a uitat la ea cu ochiul liber, apoi cu dermatoscopul, a spus ca nu e din cele periculoase, ca arata ok, dar daca ma deranjeaza intr-atat o putem scoate.
A durat mai putin de un minut, cu anestezie locala...acum ...nu stiu daca am facut bine,am cerut initial indepartarea ei prin metoda clasica, mi-a explicat insa ca nu se mai scot astfel, decat in cazul celor cu aspect suspect.
Cele care arata normal, se scot cu laserul.
D-zeu cu mila, acum, ce sa mai spun...cand o aveam nu puteam dormi noapta de stress , acum ca nu o mai am iarasi...am un stress cat casa , ca nu a fost analizata intr-un laborator, si tot asa...cu mine mereu exista sursa de stress, f obositor...
simt insa intepaturi in locul acela, si usoare mancarimi, e normal oare?
trebuie sa merg peste o saptamana la control, pana atunci mi-a dat un antibiotic sa iau de 2 ori/zi.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec