Topic ingrijirea copilului - CIC(4)
Raspunsuri - Pagina 5
mariana78 spune:
Buna ziua !
Am o cunostinta care e insarcinata , dar nu are contract de munca . In ce masura ar putea sa fiu angajata retroactiv ? cu 4 luni ? care ar fi amenda care ar trebui sa o suporte firma pt. nedeclararea la timp a unui contract de munca ? Multumesc !
monicabo spune:
As vrea sa revin cu o intrebare, poate intre timp au mai ost persoane care s-au lovit de asta, si as vrea sa stiu concret ce au facut:
Am copii suprapusi, 11 iulie 2007 si 13 nov 2008, sunt in CIC1, pana luna viitoare, cand va trebui sa depun alt dosar pt cic2.
In ianuarie mi-am depus dosarul pt recalculare a indemnizatiei, si de luna trecuta am inceput sa primesc indemnizatia marita (+ diferentele aferente lunilor ian-apr 2009).
Intrand in Cic2, am dreptul la aceiasi indemnizatie ca in cic1? Se merge in continuare cu aceeiasi indemnizatie? Specific ca nu am lucrat deloc intre cele 2 nasteri, am avut doar indemnizatie.
As vrea sa stiu de la persoane care s-au lovit de problema in cauza sa imi spuna ce pasi sa fac, daca am dreptul la indemnizatia de acum (adica 85% din salariul avut in ultimele 12 luni inaintea de nasterea primului bebe). Sau altcineva care e mai incunostinta de cauza.
Cei de pe la Directia respectiva parca dau din colt in colt, cand s-a mai discutat subiectul era la inceputul anului, cand poate erau mai putine informatii
Multumesc anticipat.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
petrean spune:
Eu am fost in situatia asta, si am primit indemnziatie la fel ca la primul copil.
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
Fa un gest umanitar
POZE
malta spune:
Buna! MARIUS, mamicilor, am mare nevoie de AJUTOR. Poimaine este ultima mea zi de postnatal. Sunt titulara in invatamant. Copilul meu nu e alaptat, e tinut de parintii mei. Prin urmare vreau sa ma intorc in activitate, fara sa intru in CCC. Insa directoarea e de parere sa raman acasa pana la 1 septembrie, ca sa nu ii apara intrerupere in cartea de munca la suplinitoarea de pe postul meu. In conditiile in care, sunt singura salariata in familie, copilul e dependent de lapte praf iar banii din indemnizatie vor sosi in cel mai devreme 3-4 luni de la depunerea dosarului, cum ma pot apara cu dreptatea in mana? Eu nu voi avea astfel intrerupere in cartea de munca pe vacanta si voi pierde destui bani (aproximativ 1000ron lunar)? Suplinitoarea isi daduse demisia de pe postul de bibliotecara, deci oricum avea destula intrerupere, deoarece a venit pe postul meu de la 9 februarie 2009. Exista o lege unde arata ca indemnizatia va intarzia sa le pot dovedi, sa le pot confrunta? Nu putem sta fara niciun ban o familie, doar pentru un moft al directoarei, care ma minte ca nu voi pierde nimic la bani, nici la cartea de munca, si se preface ca nu crede ce ii spun eu, bineinteles cu amenintari rautacioase.
marius spune:
Poti sa te intorci in orice clipa dupa implinirea celor 42 de zile de postnatal. Depui o adresa de revenire pe post cu nr de inregistrare si te prezinti la serviciu. Nu conteaza impresiile sau opiniile altor persoane indiferent de pozitia lor. Cand doresti (daca doresti) poti sa intri in CIC daca indeplinesti conditiile prevazute de lege pt a beneficia de CIC sau sa finalizezi postnatalul pt un numar de zile de maxim 126 cumulat cu prenanatalul din care 42 se pare ca deja le-ai efectuat.
Alegerea iti apartine in totalitate prin lege.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
malta spune:
Multumesc, Marius! Joi epuizez toate cele 126 de zile. Am dreptul sa intru o luna in concediul de odihna (6,5 x 5 luni lucrate), apoi imi reiau activitatea.
marius spune:
Ok, si nu va mai luati dupa "binevoitori"
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
malta spune:
M-au ,,convins" sa intru in CCC.
Acum alta intrebare: ce contine dosarul pentru CCC? Intreb sec pentru ca sunt acum la scoala, la directoare in cabinet. Si sa plec maine cu el la judet. Of!
sagetutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui malta M-au ,,convins" sa intru in CCC. Acum alta intrebare: ce contine dosarul pentru CCC? Intreb sec pentru ca sunt acum la scoala, la directoare in cabinet. Si sa plec maine cu el la judet. Of! |
Cum adica te-au convins? Cu ce drept? Suplinitoarea poate sa-si bage concediu medical. Dk nu vrea intrerupere. Tu aparati drepturile tale. Si ce faci 2 luni fara bani?
9+
mihaii spune:
Buna ziua tuturor, sunt nou venita, desi urmaresc de mult site-ul. Aveam si eu o intrebare in legatura cu veniturile care se trec pe adeverinta pentru indemnizatia de 85% pentru copil: eu am reinceput serviciul dupa primul copil pe 15.08.2008(el implinind 2 ani pe 12.09.2008).In 07.04.2009 am nascut al doilea copil. Ce suma trebuie trecuta la venituri pentru luna aubust 2008? Trebuie sa-mi cumuleze si jumatate din cic1 si jumatate din salariu? Maine se termina prenatalul si trebuie sa merg sa depun dosarul. Multumesc.