Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui ADA1974

Buna,
am si eu o intrebare (cred ca Marius m-ar putea ajuta), in venitul net pe ultimele 12 luni dinaintea nasterii se include si "prima din participare la profit"? De la serviciu mi s-a spus ca nu, si as vrea sa-mi depun si eu dosarul luni, dar vreau sa fiu sigura ca adeverinta pe care o am e corecta. Prima de vacanta si cea de craciun au fost prinse in adeverinta.

ada mami de Sophia-Maria (18.03.2009) si Ana-Gabriela (12.02.2005).
http://picasaweb.google.com/mart.apr09/ADA1974?locked=true#

Nu intra.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Poti argumenta de ce nu intra?

Pentru ca in in lege scrie ca in calculul indemnizatiei de crestere a copilului intra toate veniturile profesionale care potrivit Codului Fiscal sunt supuse impozitului pe venit.... Ori prima de participare la profit este impozitata cu impozit pe venit, din cate stiu eu... doar ca e scutita de CAS potrivit Legii 19/2000.

Ma intereseaza si pe mine aspectul.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

s-a promulgat legea pt gemeni..pt cine e interesat
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=9734

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Si pe mine m-ar interesa de ce nu intra, sau unde se specifica in lege sau norme, pt ca mie imi apare pe fluturas ca o prima )fara alte explicatii, deci eu facusem un calcul pe baza fluturasilor de salariu, unde am scris net-ul pe fiecare luna. Mi-a aparut si in fisa fiscala pe anul trecut.
Mai am o intrebare: dividendele se pot lua in calcul? Acestea nu imi apar pe nici o hartie oficiala.

Oricum, merci Marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octopusu spune:

Stiti cumva in ce data intra indemnizatiile si alocatiile pe card?
Niciodata nu stiu, ori ma uit prea devreme, ori prea tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

Citat:

Citat:

Buna,
am si eu o intrebare (cred ca Marius m-ar putea ajuta), in venitul net pe ultimele 12 luni dinaintea nasterii se include si "prima din participare la profit"? De la serviciu mi s-a spus ca nu, si as vrea sa-mi depun si eu dosarul luni, dar vreau sa fiu sigura ca adeverinta pe care o am e corecta. Prima de vacanta si cea de craciun au fost prinse in adeverinta.

Nu intra.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Pentru ca in in lege scrie ca in calculul indemnizatiei de crestere a copilului intra toate veniturile profesionale care potrivit Codului Fiscal sunt supuse impozitului pe venit.... Ori prima de participare la profit este impozitata cu impozit pe venit, din cate stiu eu... doar ca e scutita de CAS potrivit Legii 19/2000.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 16+

"Pentru ca in in lege scrie ca in calculul indemnizatiei de crestere a copilului intra toate veniturile profesionale" - asa cum bine ai redat este vorba de venituri profesionale - iar ceea ce este in discutie Nu este venit profesional. Deci nu discutam despre acelasi lucru.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

Citat:

Citat:

Buna,

Nu intra.

Pagina legislativa

Avalon 16+

"Pentru ca in in lege scrie ca in calculul indemnizatiei de crestere a copilului intra toate veniturile profesionale" - asa cum bine ai redat este vorba de venituri profesionale - iar ceea ce este in discutie Nu este venit profesional. Deci nu discutam despre acelasi lucru.

Pagina legislativa

Pai cum nu sunt venituri profesionale daca in contabilitatea angajatorului ele sunt inregistrate pe cheltuieli cu personalul? si mai sunt si impozitate la sursa ca orice prima salariala, cu CAS, somaj, sanatate si impozit pe venit?

Avalon 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Veniturile profesionale sau asimilate acestora sunt veniturile realizate de o persoana prin prestarea unui serviciu in conformitate cu prgatirea profesionala aacesteia pe baza de contract in conformitate cu legislatia in vigoare in acest sens.

Ceea ce spui tu reprezinta metodologia de contabilizare a profitului net obtinut de o societate si repartizat catre angajati in conformitate cu prevederile statutare si nu reprezinta un venit profesional, -este o repartizare a profitului. Diferentele sunt de fond.

Este si o greseala de fond - Nu reprezinta cheltuieli cu personalul si nu sunt contabilizate ca atare.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Da, Marius inteleg ce spui tu... dar nu mi se pare corect sa nu fie inclusa in baza de calcul a indemnizatiei, atata timp cat doar se numeste "prima de participare bla bla bla" , dar ea nu este decat o prima obisnuita prevazuta in CCM si la care nu se aplica scutirea specifica de CAS prevazuta in Legea Pensiilor pentru acest gen de operatiune, ci este impozitata ca orice prima obisnuita.
Mai mult decat atat, nici macar Codul Fiscal nu o exclude din veniturile asimilate salariilor (asa cum sunt excluse tichetele de masa si alte sume/avantaje primite de salariat si neimpozitate).

Avalon 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

OK, am inteles Marius.
Merci mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Eu am depus actele ptr CIC si astept deocamdata. Intre timp firma stagneaza si am aflat ca nu mi-au fost platite asigurarile integral. Ce se intampla in acest caz?
Mentionez ca alti angajati ai firmei au incercat sa primeasca somaj, dar nu au reusit tot din aceasta cauza,desi si lor le-au fost trase din salariu taxele aferente. Ei urmeaza sa dea firma in judecata. Cu mine cum ramane? O sa ma poarte si pe mine pe drumuri cu copil mic?

Mergi la inceput