Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna. Am sunat si eu la Directia pt protectia familiei si am intrebat pentru fina mea, ce isi doreste un copil dar acum termina facultatea. Si mi s-a spus ca ar fi o lege in discutie, dar care nu e promulgata inca, care spune ca se va considera si facultatea vechime pt indemnizatie, asta in cazul in care nasti in timpul facultatii sau te angajezi sau intri in somaj in 60 de zile de la luarea licentei. Stie cineva despre ce lege e vorba, sau mai multe detalii? Am dori sa urmarim evolutia lucrurilor, mai ales ca finii mei isi doresc cat mai repede un copil.
A...si ca raspuns pentru o intrebare ce am vazut-o mai sus...se poate sa fi angajat si cu contract de 2 ore lucrate / zi, si sa beneficiezi de indemnizatie, sau sa fii in somaj si sa beneficiezi de indemnizatie, asta bineinteles daca ai 12 luni lucrate sau lucrate + somaj ianinte de nasterea copilului.

diana de IANIS STEFAN 14 mai 2007

Varsta lui Ianis
Torturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Legea nu a aparut dar probabil o sa apara
2. Daca ai 12 luni anterior datei nasterii copilului (chiare si cu 2 ore) este Ok.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Pentru mamele care au depus sau depun in curand dosarul pentru CIC (nu pt recalculare) as vrea sa stiu cam cat vi s-a spus ca dureaza?
Am auzit ca sunt sufocate de cereri doamnele de acolo pt recalculare... Oare pt cazurile simple tot asa 2-3 luni va dura?

Si inca ceva, de la Directia alocatii la sectorul 6 unde am mers pt alocatie mi s-a dat o lista cu documentele necesare pt dosarul de CIC. Acum, aflu de la firma de payroll ca se mai cer si altele (gen decizia de suspendare a CIM si operarea in cartea de munca...)
Oare asa este?

Cine a fost de curand, poate imi spuneti si mie...
Va multumesc!

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Da asa este poti sa ceri.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Cica nu avem dreptul la compensarea in bani, ca nu mai e in vigoare ordinul ala! Am primit raspuns in scris la cererea mea in care scria asa: "referitor la cererea dvs......conform CAP. III, art. 140, alineatul 4 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii)- "compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului de munca".
Deci noi, cele aflate in CIC, nu avem dreptul. Da' ce m-a mai umilit, ce mi-a mai dat peste nas dna secretara...ca ea lucreaza dupa legi, nu se ia dupa ce scrie niste babe bete pe internet, sau unul care are un pahar de vin in plus la bord...Na, mi-a trebuit, mi-am luat-o!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Ok la urma urmei vei primi zilele de CO deci tot aia e, nu?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Asa e, dar stii cum e in invatamant, preferam sa nu-mi dea zilele de CO ci banii, ce mare lucru era sa ma duc in vacantze la scoala sa frec menta, sa inscriu elevi la liceu, chestii de-astea simple...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui annablue

Pentru mamele care au depus sau depun in curand dosarul pentru CIC (nu pt recalculare) as vrea sa stiu cam cat vi s-a spus ca dureaza?
Am auzit ca sunt sufocate de cereri doamnele de acolo pt recalculare... Oare pt cazurile simple tot asa 2-3 luni va dura?

Si inca ceva, de la Directia alocatii la sectorul 6 unde am mers pt alocatie mi s-a dat o lista cu documentele necesare pt dosarul de CIC. Acum, aflu de la firma de payroll ca se mai cer si altele (gen decizia de suspendare a CIM si operarea in cartea de munca...)
Oare asa este?

Cine a fost de curand, poate imi spuneti si mie...
Va multumesc!

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Eu sunt "caz simplu", cum spui tu. Dosar depus la Primarie pe 22 aprilie, trimis la Agentie la inceputul lui mai. De la Primarie mi s-a spus ca banii vin dupa 4 - 5 luni.

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Buna,
am si eu o intrebare (cred ca Marius m-ar putea ajuta), in venitul net pe ultimele 12 luni dinaintea nasterii se include si "prima din participare la profit"? De la serviciu mi s-a spus ca nu, si as vrea sa-mi depun si eu dosarul luni, dar vreau sa fiu sigura ca adeverinta pe care o am e corecta. Prima de vacanta si cea de craciun au fost prinse in adeverinta.

ada mami de Sophia-Maria (18.03.2009) si Ana-Gabriela (12.02.2005).
http://picasaweb.google.com/mart.apr09/ADA1974?locked=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Corect.
Noutati legislative: mamicile de gemeni tripleti etc vor primi penrtu fiecare copil cate 600 RON

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

mda..dc va promulga basescu legea..insa vad ca e tare dezinteresat..din 29 mai i-a fost trimisa la promulgare si niciun rezultat...mie deja mi-a venit decizia cu indemnizatie doar pt un copil

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ADA1974

Buna,
am si eu o intrebare (cred ca Marius m-ar putea ajuta), in venitul net pe ultimele 12 luni dinaintea nasterii se include si "prima din participare la profit"? De la serviciu mi s-a spus ca nu, si as vrea sa-mi depun si eu dosarul luni, dar vreau sa fiu sigura ca adeverinta pe care o am e corecta. Prima de vacanta si cea de craciun au fost prinse in adeverinta.

ada mami de Sophia-Maria (18.03.2009) si Ana-Gabriela (12.02.2005).
http://picasaweb.google.com/mart.apr09/ADA1974?locked=true#

Nu intra.

Pagina legislativa

Mergi la inceput