Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da sa cumuleze veniturile asa cum au fost ele realizate.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buzzz spune:

Buna tuturor. Am si eu o intrebare poate puteti sa ma ajutati.
Am beneficiat de CIC pana in 1 februarie 2009 apoi m-am intors la serviciu ( copilul avea 8 luni atunci).
Acum s-a hotarat sotul meu sa intre in CIC incepand cu luna viitoare. Problema este ca in in decursul ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului a avut intrerupere pe cartea de munca o luna de zile. ( copilul s-a nascut in 19 mai 2008 si el a avut intrerupere in februarie 2008. ) Exista vreo posibilitate sa poate intra in CIC? Eventual sa cotizeze pentru luna aceea? El are cotizat in luna aceea la CAS si a realizat venituri dar nu a avut contract si nici nu le-a declarat.
Suntem disperati deoarce nu se stie cat mai functiona firma la care lucreaza si asta este ar fi singura solutie sa mai castige niste bani.
Va multumesc,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui buzzz

Buna tuturor. Am si eu o intrebare poate puteti sa ma ajutati.
Am beneficiat de CIC pana in 1 februarie 2009 apoi m-am intors la serviciu ( copilul avea 8 luni atunci).
Acum s-a hotarat sotul meu sa intre in CIC incepand cu luna viitoare. Problema este ca in in decursul ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului a avut intrerupere pe cartea de munca o luna de zile. ( copilul s-a nascut in 19 mai 2008 si el a avut intrerupere in februarie 2008. ) Exista vreo posibilitate sa poate intra in CIC? Eventual sa cotizeze pentru luna aceea? El are cotizat in luna aceea la CAS si a realizat venituri dar nu a avut contract si nici nu le-a declarat.
Suntem disperati deoarce nu se stie cat mai functiona firma la care lucreaza si asta este ar fi singura solutie sa mai castige niste bani.
Va multumesc,
Mihaela

Din cate stiu, s-a mai pus aceasta intrebare, si Marius a raspuns ca, pentru CIC, conteaza doar lunile care figureaza in cartea de munca si pentru care angajatorul - si nu angajatul! a platit contributiile sociale, precum si impozitul aferent.

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioo spune:

Buna ziua, sunt o viitoare mamica, si voi naste in noiembrie.
Daca cineva poate as dori sa ma ajutati si pe mine va rog cu un sfat - am terminat facultatea la zi, si saptamana aceasta sustin licenta.
Intrucat nu nasc in termen de 60 de zile, ce trebuie sa fac pentru a obtine indemnizatia de crestere a copilului?
In somaj am inteles ca nu pot sa intru pentru ca mai sunt inscrisa la inca o facultate, id, pe care o termin anul viitor.
Daca ma angajez de luna aceasta, mai am vreo sansa? Sau daca inchei un contract individual de salariat, urmand sa imi platesc eu contributiile la stat pana in luna in care nasc? Adica, se cumuleaza lunile cat am fost studenta cu cele de cotizare?
Va rog mult, am nevoie de un raspuns urgent si nu stiu cui sa ma adresez. Multumesc

Mergi la inceput

Ai legea 240/2009 pe pagina legislativa in acest sens.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioo spune:

am studiat si eu legea, problema e ca eu am terminat facultatea!
De aceea intreb: se cumuleaza lunile de studentie cu cele in care imi fac contract de asigurat?

Mergi la inceput

Trebuie sa ai venituri impozabile -

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

Am si eu o mica nelamurire.Nu vreau sa stau toate cele 126 de zile de concediu post si pre natalsi am inteles ca trebuie sa stau nimim 42 de zile dupa data nasteriibebitului,dar acum diverse persoane imi zic diverse chestii 42 zile lucratoare sau calendaristice?sa stiu cum imi iau concediul.Va rog sa ma lamuriti daca ati intampinat si voi treaba asta.MKercic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Diana..e vorba de zile calendaristice

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006
Fa un gest umanitar

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

si daca au trecut mai multe pot sa mi-l depun?cu orice data dupa cele 42 obligatorii?

Mergi la inceput