Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

eu mi-am luat toata luna iunie fara sa stiu treaba asta am crezut ca 42 de zile lucratoare.pot acum sa imi depun dosarul cu data de 18 iunie si sa nu imi onorez tot concediul medical aferent?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Fiti amabili , am si eu o mica rugaminte.Poate cineva sa ma lamureasca ce si cum in vederea depunerii unui dosar pentru ingrijirea copilului? Incerc sa va explic pe scurt: perosoana in cauza are contract de munca incepand cu 14.07.2008.Copilul s-a nascut pe 21.06.2009. Se poate intra in concediu sau nu? E vorba de un concediu de crestere pe care il ia taticul. De la birou o data ni s-a spus ca da , o data ca nu pe motiv ca nu se incadreaza in cele 12 luni. O data ni s-a dat o adeverinta catre angajator cu 13 luni , o data cu 12 luni.
Va multumesc anticipat.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui d_melli

Fiti amabili , am si eu o mica rugaminte.Poate cineva sa ma lamureasca ce si cum in vederea depunerii unui dosar pentru ingrijirea copilului? Incerc sa va explic pe scurt: perosoana in cauza are contract de munca incepand cu 14.07.2008.Copilul s-a nascut pe 21.06.2009. Se poate intra in concediu sau nu? E vorba de un concediu de crestere pe care il ia taticul. De la birou o data ni s-a spus ca da , o data ca nu pe motiv ca nu se incadreaza in cele 12 luni. O data ni s-a dat o adeverinta catre angajator cu 13 luni , o data cu 12 luni.
Va multumesc anticipat.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Dupa mine raspunsul e DA - stiu ca se iau in considerare la stagiul de cotizare si fractiunile de luna daca zilele lucrate in luna depasesc jumatate - dar mai sigur poate trimite un mail cu intrebarea la relatiicupublicul@mmuncii.ro . Eu am primit destul de rapid un raspuns oficial de la ei.

MONI 33s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

am si eu o intrebare,am nascut in data de 30 aprilie si nestiind ca pot sa intru in concediu pentru cresterea copilului dupa 42 de zile calendaristice de la data nasterii eu am calculat 42 zile lucratoare care s-ar termina astazi.Adeverinta mea este la completat si la fel si decizia trebuie sa mi se aduca intrebarea mea este pot sa imi depun dosarul incepand cu orice data daca am depasit cele 42 zile calendaristice? Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana2242

am si eu o intrebare,am nascut in data de 30 aprilie si nestiind ca pot sa intru in concediu pentru cresterea copilului dupa 42 de zile calendaristice de la data nasterii eu am calculat 42 zile lucratoare care s-ar termina astazi.Adeverinta mea este la completat si la fel si decizia trebuie sa mi se aduca intrebarea mea este pot sa imi depun dosarul incepand cu orice data daca am depasit cele 42 zile calendaristice? Va multumesc anticipat

Poti, atata timp cat nu ai depasit 126 de zile calendaristice in total; prenatalul plus postnatalul se pot compensa intre ele cu conditia ca sa ai minim 42 zile calendaristic dupa nasterea copilului concediu postnatal si maxim 126 zile pre si postnatal . Vorbim numai si numai de zile calendaristice aici.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 18+

Mergi la inceput

completez: dar ai certificat de concediu de maternitate de la medic, nu-i asa?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

are cineva idee dc s-au publicat normele de aplicare pt legea 239/209..pentru mamele de gemeni?Mersi

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006
Fa un gest umanitar

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Stie cineva ce prevede legea in cazul in care mama este inca in CIC dar vrea sa inscrie copilul la o cresa de stat?

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petrean

are cineva idee dc s-au publicat normele de aplicare pt legea 239/209..pentru mamele de gemeni?Mersi

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006
Fa un gest umanitar

POZE

pana acum nu s-au publicat...

Avalon 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linioara spune:

Am si eu o intrebare, la care nu am gasit inca raspuns:

Veniturile obtinute din drepturile de autor se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului?

Mergi la inceput