Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din cate stiu eu - da.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cathymoraru spune:

Marius te rog mult sa ma ajuti ca sunt foarte ingrijorata.
Eu sunt insarcinata in 5 luni si lucrez la firma sotului meu din 2007, in februarie 2009 am fost nevoita (din motive financiare) sa ma angajez in alta parte si s-a facut incetare de contract de pe firma sotului meu pe data de 01.02.2009 si am semnat contractul de munca la noua firma la data de 09.02.2009. In acelasi timp, pe 02.02.2009, contabilul m-a reangajat la firma sotului dar cu norma de 2 ore (cu un venit de 720 la care mi s-a aplicat impozit).
Am cerut la ITM o copie de pe CM si din ea reiese k am intrerupere de pe 01.02.2009 si pana pe 09.02.2009. Am intrebat contabilul de ce nu e trecut si acel contract de 2 ore pe cartea de munca si mi-a raspuns ca nu se trece deoarece e un venit (contract) secundar si se trece in CM numai cel principal.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie avand in vedere ca din CM reiese aceata intrerupere desi eu am avut venituri impozabile pe acea perioada.
Multumesc inca de pe acum pentru raspuns!
Numai bine!

Mergi la inceput

Stai linistita. Contabilul a dat un raspuns corect. Ai continuitate este Ok.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cathymoraru spune:

Multumesc mult pt raspunsunsul tau atat de promt, Marius.
M-am mai linistit ca numai de asta nu am nevoie acum. Si mie mi se pare logic sa am continuitate dar mai stii cum analizeaza astia dosarele, cum interpreteaza legea,actele...ca nu vreau sa ma trezesc cu el respins. Intr-un fel depind de banii astia caci in perioada asta sotul meu nu are un venit stabil (deh...criza asta). Daca tu crezi ca pot face ceva ca sa ma asigur de pe acum ca o sa fie OK sunt deschisa la orice sugestie.Multumesc!

Mergi la inceput

Nu am ce sa-ti spun mai mult. Nu vad nicio interpretare.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetita2009 spune:

buna, marius am si eu o nelamurire am un contract pe o perioada determinata.in sept. imi ezpira contarctul si imi lipsesc 6 zile ca sa am un an contribuit . sunt insarcinata si mi-a dat termenul dupa 20 oct. cum se procedeaza ca sa nu am intrerupere si sa beneficiez si eu de prenatal, postnatal si indemnizatia ptr. mamici. astept un raspuns. va multumersc.

Mergi la inceput

Pai daca nasti in oct-nov poti sa intri in prenatal si e OK.Prin lege doar 42 de zile trebuiesa ramana dupa nastere restul pana la 126 pot fi luate inainte. Din ce vad ca ai scris cred ca e Ok asa.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Help!
In cele 12 luni de cotizatie, anterioare nasterii copilului, pot intra 2 fractiuni de luna?

Mergi la inceput

Nu. Insa sa nu se inteleag faptul ca trebuie sa fie 12 luni lucrate. Exista si concediul prenatal in perioada asta.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Da asta am inteles, dar fractiunile de luna ma omoara.

Caz concret: Am fost plecata cu o bursa un an jumatate, perioada in care contractul meu de munca a fost suspendat. Incetarea suspendarii s-a inregistrat in 3 februarie 2009, deci luna februarie intra la categoria fractiune, nu? Asta inseamna ca luna ianuarie 2010 trebuie lucrata complet (sau prenatal cum ai zis), ideea e ca bebelinu' trebuie sa se nasca oricand dupa 1 februarie 2010 ca sa pot beneficia de CIC. Am pricepit bine?

Mergi la inceput