Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Am uitat....multumesc mult pentru ca ai raspuns asa rapid!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui pianna

Da asta am inteles, dar fractiunile de luna ma omoara.

Caz concret: Am fost plecata cu o bursa un an jumatate, perioada in care contractul meu de munca a fost suspendat. Incetarea suspendarii s-a inregistrat in 3 februarie 2009, deci luna februarie intra la categoria fractiune, nu? Asta inseamna ca luna ianuarie 2010 trebuie lucrata complet (sau prenatal cum ai zis), ideea e ca bebelinu' trebuie sa se nasca oricand dupa 1 februarie 2010 ca sa pot beneficia de CIC. Am pricepit bine?

Da ai "pricepit" bine Insa atunci cand vei administra dosarul pt CIC o sa apara luna feb lucrata complet pt ca este foarte aproape 3 feb de 1 feb si nu o sa reiasa alea doua zile niciunde. Asa ca fii pe pace daca nasti in feb. e Ok daca nasti in ianuarie la sfarsit e Ok nu insa daca nasti in 1-2-...15 ianuarie. Acolo se va vedea pt ca iti ia luna ianuarie ca fractiune de luna si se uita la ianuarie 2009 daca apare. Daca ai luna ianuarie 2010 in calcul se uita direct daca ai pe luna feb. 2009 contract.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

....si se facu lumina!!

Mersi mult pt lamuriri Marius, acum am "pricepit" si eu cum functioneaza "sistemul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Buna seara !!!

Ma intereseaza daca este vreun paragraf de lege prin care dupa finalizarea CIC angajatorul trebuie sa te reincadreze pe acelasi post

Mersi

Mami lui Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are cum sa existe un astfel de paragraf deoarece contractul de munca nu este desfacut deci nu exista reincadrare.
Daca insa te referi la revenirea la serviciu raspunsul este simplu, pe eprioada CIC contractul de munca este suspendat si se reia la revenirea angajatului in aceleasi conditii. Pe perioada suspendarii angajatorul are dreptul sa angajeze un alt salariat pe acea pozitie insa cu contract pe perioada determinata, acest contract incetand de drept la revenirea titularului din CIC.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buluna spune:

Buna tuturor.
Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: Pentru CIC indemnizatia este 85% din salariul brut sau din salariul pe care il luam in mana? Sunt sigura ca ati mai discutat subiectul dar am citit tot capitolul acesta si nu am gasit nimic referitor la asta...
Stiu ca la concediul prenatal si post natal iau 85% din brut.

Va multumesc.

Nu exista lucruri marete, doar lucruri mici cu o dragoste mare.
MAMI DE MIHAI ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

buluna La cic se calculeaza 85% din salariul net, cel pe care l-ai luat in mana.

Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=7" target="_blank">ki1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2

Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne85 spune:

Buna !Sunt noua-nouta pe-aici si probabil o sa vi se para ca sunt tare incuiata, dar vreau sa ma lamuresc neaparat. Nu am decat 5 saptamani de sarcina, dar vreau sa fiu infomata complet in nmomentul in care o saimi anunt sefii. Deci, pt Marius sau cine ma poate ajuta : pt cele care avem salariul minim trecut pe cartea de munca se acorda 600 ron + ce ? 85 % ala ce s-a votat e pt cele care au salariul mai mare, banuiesc, si merita efortul . Buun, asta e prima intrebare, apoi : dosarul pt CIC se depune la inceierea celor 63 de zile de postnatal (respectiv 42 obligatorii ), nu imediat dupa nastere ? Va multumesc deocamdata si scuze pt aparenta mea ignoranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

anne - 600 indemnizatia + 200 alocatia copilului pana la 2 ani. la cealalta intrebare nu stiu sa raspund.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cathymoraru spune:

Dosarul pentru CIC se depune cel mai devreme a 43-a zi dupa ce ai nascut. Asta pentru ca trebuie sa treaca cele 42 de zile obligatorii de post natal.

Mergi la inceput