Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ivanoiuadela9

Am si eu o intrebare ... Mai am putin si o sa nasc (2-3 sapt ) si m-ar interesa ce acte trebuie depuse la dosare si unde trebuie depuse aceste dosare pentru alocatia copilului , maternitate si nu stiu pt mai ce dar am inteles ca trebuie facute 4 dosare .
Va multumesc anticipat .

scrie in maternitate

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alynta27

Am venit sa ma plang si eu pe aici!
Am probleme cu intrarea in cresterea copilului2....
Legea spune ca am dreptul sa intru din cresterea copilului 1 in cresterea copilului 2!
La serviciu(sunt la doctorat cu frecventa-apartin de Academia Romana) am semnat un contract de munca in care e sti****t ca am voie sa intrerup pe o perioada de 2 ani contractul de munca! Cum am luat cei 2 ani pentru David, acum teoretic trebuie sa ma intorc!

eu nu sint expert
in cic contractul de munca e suspendat, nu intrerupt. ai semnat ca poti avea max 2 ani in cic?

daca nu te duci ce se intimpla? te dau afara? cred ca poti sa ii reclami, ei nu te pot da afara din cic

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Cred ca nu m-am exprimat bine ... ma refeream la dosarele care treb. depuse dupa iesirea din spital ... pentru indemnizatia de nastere de la primarie , pentru alocatia copilului si pentru plata concediului pentru cei 2 ani de stat acasa .
Numai bine tututror .

Mergi la inceput

Citat:

Cred ca nu m-am exprimat bine ... ma refeream la dosarele care treb. depuse dupa iesirea din spital ... pentru indemnizatia de nastere de la primarie , pentru alocatia copilului si pentru plata concediului pentru cei 2 ani de stat acasa .
Numai bine tututror .

majoritatea datelor sint scrise in maternitate
daca nu scrie, intreaba in spital cind declari copilul. trebuie sa mergi pe la primarii sa depui dosare, vad ca esti din tg jiu

dupa ce nasti trebuie sa iti iei cel putin 6 saptamini concediu de maternitate, pe care ti-l da medicul de familie si il plateste firma. abia pe urma aplici pentru concediul de ingrijire al copilului pina la 2 ani

Am blog si poze in album

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

va rog sa ma ajutati si pe mine , daca stie cineva: eu primesc indemnizatia pe card la brd , vreau sa fac un credit si mi-au cerut cei de la banca ultimii 3 fluturasi (taloane), dar eu nu stiu de unde sa le iau, cei de la posta au zis ca nu sunt la ei, cei de la banca la fel...are ineva idee unde stau taloanele astea?

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Citat:

Numai bine tututror .

1.dosarul pt trusou nou-nascut
-cerere tip
-copie xerox dupa cert de nastere a copilului si original
-copie si original al buletinelor ambilor parinti

2.dosarul pt obtinerea alocatiei pt noul nascut
-cerere tip
-certif nastere copie si original pt copilul nascut acum,cat si pt cel nascut anterior daca este cazul
-negatie de la primarie unde a avut loc inregistrarea noului-nascut(pt cei nascuti in alta localitate)
-dupa caz : sentinta de divort,cerificat de casatorie,copie dupa cert de nastere al mamei in cazul in care nu este casatorita,livret de familie copie xerox sau declaratie pe propia raspundere privind rangul copilului

3.dosarul pt obtinerea alocatiei de stat
-certif de nastere al copilului-original si xerox
-buletin de identitate al unuia dintre parinti
dupa caz:sentinta de divort,certificat de casatorie,hotararea de incredintare a copilului,decizie(dispozitie) de instituire a curatelei sau tutelei

4.dosarul de indemnizatie de crestere a copilului pana in 2 ani
-Cerere(copie xerox) privind aprobarea de catre angajator a concediului pt cresterea copilului
-cerere tip privind acordarea indemnizatiei
-adeverinta tip ce urmeaza sa fie completata de catre angajator
-actul de identitate al solicitantului precum si al celuluilalt sot/ie(copii xerox)
-livretul de familie sau copii xerox dupa cert de nastere ale copiilor si certif de casat al sotilor
-alte acte doveditoare privind componenta familiei,filiatia copiilor si situatia lor juridica(adptie,tutela,plasament etc)
-adeverinta din care sa rezulte ca a fost platit concediul de maternitate
-copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca
-ultimul certificat medical

sper sa-ti fie de folos

Mony 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

acum am si eu o intrebare.....Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului?

Daca pe cartea de munca ai un anumit salariu si in ultimele 3 luni din cele 12 iti micsoreaza la minimul pe economie,cum o sa calculeze indemnizatia?

Si a doua intrebare:
In cei 2 ani in care esti in CIC cartea de munca nu mai merge,adica cei 2 ani nu-i mai ai inclusi pe cartea de munca ca si ani munciti?????

Mony 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mony08

acum am si eu o intrebare.....Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului? Media salariilor nete pe ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii copilului.
Daca pe cartea de munca ai un anumit salariu si in ultimele 3 luni din cele 12 iti micsoreaza la minimul pe economie,cum o sa calculeze indemnizatia? Asa cum am precizat mai sus.
Si a doua intrebare:
In cei 2 ani in care esti in CIC cartea de munca nu mai merge,adica cei 2 ani nu-i mai ai inclusi pe cartea de munca ca si ani munciti????? In perioada in care te afli in concediu de ingrijirea copilului pana la 2 ani contractul de munca este suspendat, fara a fi insa vechimea in munca afectata (cu alte cuvinte nu se intrerupe si vechimea in munca).

Mony 33+

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui burtika

va rog sa ma ajutati si pe mine , daca stie cineva: eu primesc indemnizatia pe card la brd , vreau sa fac un credit si mi-au cerut cei de la banca ultimii 3 fluturasi (taloane), dar eu nu stiu de unde sa le iau, cei de la posta au zis ca nu sunt la ei, cei de la banca la fel...are ineva idee unde stau taloanele astea?

multumesc

lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)http://community.webshots.com/user/lacramioaraD

Dar de ce nu le e suficient extrasul de cont impreuna cu conventia potrivit careia ti se vireaza indemnizatia pe card? Poate ar trebui mers acolo unde e depus dosarul pentru indemnizatie sa iti elibereze o adeverinta cu indemnizatiile primite pe ultimele e luni...

Intrebare: se ia in considerare pentru credit indemnizatia de crestere a copilului?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Mony 08 - iti multumesc din suflet pt tot .
In legatura cu cea de a 2 intrebare a ta ,in cei 2 ani de CIC cartea de munca iti merge in continuare si se considera vechime in munca .

Adela 38 sapt

Mergi la inceput