Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 15
burtika spune:
Multumesc pt raspuns, Avalon. Am sa merg astazi unde am depus dosarul, sa intreb. Da , se ia in calcul pt credit dar nu la toate bancile, la BRD se ia.
Mony08 spune:
ivanoiuadela9 multumesc pt raspuns si ma bucur ca team putut ajuts
Avalon multumesc pt raspuns,dar as vrea sa stiu ce medie,media aritmetica,dc poti sa-mi spui putin mai clar,sau sa-mi dai un exemplu dupa care mi-as calcula sa vad cam cat as lua pe luna ,ca vreau sa vad cum e mai rentabil,sa ies eu sau sotul.
Mony
33+
Avalon spune:
Media aritmetica, normal.
Exemplu: venitul net (salariul net=ceea ce iei "in mana") pe fiecare din lunile din perioada decembrie 2007-noiembrie 2008 este 1000 ron.
Nasterea are loc luna ianuarie 2009.
Conform normelor metodologice, venitul din luna anterioara nasterii nu se ia in calculul indemnizatiei (in cazul nostru venitul net pe luna decembrie 2008), ci se ia in calcul venitul net din luna precedenta de 2 ori (adica venitul net al lunii noiembrie 2008).
Media inseamna 1000 ron*12 luni/12=1000 ron
85% din 1000=850 ron
am fost clara?
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
19+ 

Mony08 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Avalon Media aritmetica, normal. Exemplu: venitul net (salariul net=ceea ce iei "in mana") pe fiecare din lunile din perioada decembrie 2007-noiembrie 2008 este 1000 ron. Nasterea are loc luna ianuarie 2009. Conform normelor metodologice, venitul din luna anterioara nasterii nu se ia in calculul indemnizatiei (in cazul nostru venitul net pe luna decembrie 2008), ci se ia in calcul venitul net din luna precedenta de 2 ori (adica venitul net al lunii noiembrie 2008). Media inseamna 1000 ron*12 luni/12=1000 ron 85% din 1000=850 ron am fost clara? ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** Avalon 19+ ![]() ![]() |
mai mult decat clara mersi frumos

Mony
33+
ivanoiuadela9 spune:
Mie astazi mi-a intrat concediul prenatal pe luna iunie 30 zile ... adica concediul medical . Am brut 1000 lei si mi-au bagat 797 lei . Cum or fi calculat oare ca nu e nici 85% nici 75% din brut ? Pe fluturas am vazut ca nu au oprit decat CAS - 10,5% - 63 lei , in rest nimic altceva , si pe fluturas la brut e 860 lei si net 797 lei .
dimoi spune:
Buna ziua ,
am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva:pt ca nu prea este de lucru firma ne obliga sa intram in somaj tehnic cateva zile pe luna ceea ce pt mine inseamna ca brutul scade destul de mult,asta inseamna ca plata concediului prenatal va scadea din moment ce brutul e mic.M-am gandit sa imi iau concediu medical.Ma poate lamuri cineva sa-mi spuna daca prin concediu medical voi fi mai avantajata sau cum sa procedez ca sa ies in avantaj?
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ivanoiuadela9 Mie astazi mi-a intrat concediul prenatal pe luna iunie 30 zile ... adica concediul medical . Am brut 1000 lei si mi-au bagat 797 lei . Cum or fi calculat oare ca nu e nici 85% nici 75% din brut ? Pe fluturas am vazut ca nu au oprit decat CAS - 10,5% - 63 lei , in rest nimic altceva , si pe fluturas la brut e 860 lei si net 797 lei . |
La concedii medicale se iau in calcul salariile brute din ultimele 6 luni,deci ti s-a calculat 85% din media lor dupa care ti s-a scazut CAS-ul.
MONI
34s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."
dimoi spune:
buna tuturor,iar revin cu o intrebare daca stie cineva sa-mi raspunda.Are voie firma sa ma trimita pe mine in somaj tehnic daca ceilalti colegi,inclusiv colegii de departament,lucreaza?
unombun spune:
nu rideti de intrebarea mea ca sunt acasa,in pat in conc.medical si nu am cum sa umblu prin lume.Banii pe prenatal se vireaza tot pe cardul pe care primeam banii de la serviciu?
Ioanact spune:
Buna!
Am si eu o intrebare: sunt in concediu de cresterea copilului, iar pe 11 Ianuarie, Ioana face 2 ani..as vrea sa raman
si sa beneficiez de CIC 2, si daca as ramane luna aceasta, as naste 18 Aprilie, voi avea m mult de 84 zile inainte de a naste, tb sa am dupa nastere cele 42 de zile?
Va multumesc pt raspunsuri!
ALBUM
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)