Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 16
marius spune:
Daca mergi din CIC1 direct in CIC2 - nu trebuie.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Daca mergi din CIC1 direct in CIC2 - nu trebuie. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Buna!
Asta e pb ca nu merg din CIC 1 in CIC 2. CIC 1 termin pe 11 Ianuarie 2010 si daca as ramane insarcinata luna aceasta , in Ianuarie as fi insarcinata in 6 luni (practic ar tb sa ma intorc la servici) si vreau sa imi i-au concediu prenatal , bun, mi-l i-au si tb sa am 84 de zile inainte de a naste (adica de pe 11 Ianuarie pana pe 18 Aprilie eu as avea 94+..,cam asa), deci dupa nastere nu as m avea acele 42 de zile. Este vreo pb daca am mai putine zile dupa ce nasc? (eu stiam ca tb sa am 42 de zile)
ALBUM
8
si 4 maselute Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
Ellenuta spune:
buna
vin si eu cu o intrebare .. sunt insarcinata in 29s si de pe 10 august as vrea sa intru in pre-natal. stiu ca indemnizatia este de 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni. timp de minim 6 saptamani, angajatorul trebuie sa compenseze cei 15% pana la 100% brut.
am intrebat la Resurse Umane de compensare si mi-au spus ca se da la salariul de baza .. care salariu de baza la mine e mic ptr ca majoritatea banilor ii iau pe drepturi de autor .... au voie sa nu-mi acorde compensarea de 15%? in lege scrie .. "articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului de maternitate, intreprinderea sa compenseze si restul de pana la 100% din salariul brut."
au dreptate? raman numai cu cei 85%?
din cei 85% mi se mai retine ceva? sau se calculeaza media veniturilor brute pe ultimele 6 luni, se imparte la 6 si se calculeaza 85%?
multumesc anticipat!
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
28+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
bluecarm spune:
buna marius,
sunt intro mare dilema...azi am trimis concediul la servici unde sunt angajata pe perioada determinata pana la 31aug...si contabila mi-a transmis ca trebuie sa ma interesez la somaj nu stiu ce? pe motive ca pana la 31 aug din momentul nasterii copilului nu imi mai raman 42 de zile...ce vrea sa spuna oare ..ca nu mai plateste scoala concediul...eu stiu sigur ca nu au voie sa incheie cartea de munca chiar daca sunt pe peroada determinata...sincer chiar nu stiu ce vrea sa spuna..ce legatura are data nasterii copilului cu concediul mai ales ca din 1 iulie sunt in prenatal deci continuitatea exista...te rog sa ma lamuresti ce vor si mai ales daca ele se insala da-mi argumente pentru lupta...multumesc din suflet
unombun spune:
1.multumesc pentru rabdare si raspunsurile competente primite de fiecare data.
2.eu intru in prenatal in sapt.28,la recomandarea ginecologului.Citesc despre o diferenta de la 85% la 100%in prenatal-de care recunosc,eu stind acasa,prin pat,cu sarcina,habar nu aveam.La mine,se poate solicita acesti bani la inceputul prenatalului din sapt.28,sau cum?Ca trag si eu nadejde,ca omul,sa ajung cit mai aproape de sapt.40.Se poate cere toata perioada prenatalului aceasta diferenta?Ca din sapt.28 pina inspre sapt.40,sint mai mult de 6 sapt de compensare a prenatalului,perioada pe caare o scriu fetele ca fiind legala ptr.a se acorda asa ceva.
Multumesc pentru raspuns si rabdare
Ramonika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioanact Este vreo pb daca am mai putine zile dupa ce nasc? (eu stiam ca tb sa am 42 de zile) |
da, trebuie musai 42 zile dupa nastere. de ce nu te duci la servici cateva luni, in care poate iti iei medical cu risc maternal?
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Ioanact spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
da, trebuie musai 42 zile dupa nastere. de ce nu te duci la servici cateva luni, in care poate iti iei medical cu risc maternal? Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor![]() |
Multumesc pt raspuns!

Nu ma pot intoarce la servici, pt ca stau la o dist de 100 km de locul de munca, tb sa imi caut in alta parte un job.
Acum sa vedem daca raman
(am incercat 4 luni ALBUM
8
si 4 maselute Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008)
unombun spune:
pentru acea compensare de la 85% la 100% din partea angajatorului,explicati-mi va rog,in cazul meu,mura in gura,ca la natintoci,unde sa citesc in legislatie despre acest subiect.
lorellay spune:
am o nelamurire..nu stiu daca postez bine aici...
Termin concediul de ingrijire copil in august.Lucrez la o firma de consultanta in constructii.Lucrarile s-au incheiat dar mai e garantia de 2 ani.Mai sunt cateva persoane pe la firma.Cineva mi-a zis ca toti angajatii au contract part-time pe perioada garantiei, adica 2 ani.Mie mi-au zis ca din momentul in care ma intorc la job..voi fi in preaviz 15 zile. E legal?
A..si pentru prima de nastere..nu am stiut ca se da...mai pot depune acum cererea?Daca da imi puteti spune si articolul si legea cu termenul...?
Multumesc mult
Sorana 
de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
Ellenuta spune:
sorana uite:
CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL 2007-2010
ART. 51
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.
eu stiu ca poti solicita acest salariu pana bb implineste 3 ani. in lege nu scrie un termen limita dar eu asa am auzit la colegele mele.
cat despre preaviz .. dupa ce te intorci la job, sunt obligati sa te tine in functie 6 luni cu conditia ca firma sa nu se desfiinteze sau sa dea faliment sau sa aiba loc o restructurare judiciara. nu am legea la indemna, din pacate.
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
29+ Anna Sophia
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun