Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Nu stiu daca legea cu 168 de zile (63 de zile prenatal, 105 lauzie) prenatal & lauzie va fi apobata pana in septembrie...poate pana la sfarsitul lui sept.
Aici se poate urmari in ce stadiu e legea:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=10302

24.06.2009 adoptat de Senat
adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(1) din Constitutia;ia Romāniei
Format PDF - 34 kb Forma adoptata; de Senat

CD
29.06.2009 prezentare īn Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
Format PDF - 35 kb Adresa Senatului
īnregistrat la Camera pentru dezbatere
trimis pentru raport la:
Comisia pentru munca; si protectie sociala;
Comisia pentru sanatate si familie

termen depunere amendamente: 09-09-2009
termen depunere raport: 17-09-2009

trimis pentru aviz la:
Comisia pentru buget, finante si banci
Comisia juridica de disciplina si imunitati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

se poate lua maxim de prenatal,84 zile,cum scrie cris dogarel?doctorita mea de fam e de alta parere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

se poate UNOMBUN normal ca se poate.Doctoritza ta sa citeasca legea si sa vada ca se pot lua in functie de necesirtate ramanand obligatotiu 42 de zile dupa nastere.

Exact asa e la mine,asa ca sunt 1000% sigura de ceea ce afirm

Madalina s32Eva-Maria
AMR 42ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

draga vickip,

multumesc mult de detalii ff tehnice si clare. ma voi interesa deci in sept ce mai face legea:), insa ma bazez probabil pe cele 84 de zile actuale:))

unombun,

daca dr. ta de fam. se face ca nu intelege legea, poti sa o schimbi si sa mergi la cineva mai "la curent" cu ce se face si cum se aplica legea asta. e interesul tau, nu da de la ea. de fapt, tu ar trebui doar sa o informezi de cand vrei sa intri (cu bilet de la ginecolog, cu DPN) si ea trebuie sa iti scrie lunar concediul.

Cris, 10+ si Ana(04.04.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

multumesc frumos de ajutor,fetelor,chiar am nevoie sa intru un pic mai devreme de 32 sapt pentru ca ma doare burtica si la serviciu e...cu bizdici din partea unora,chestiunea e ca doctorita mea m-a ajutat pina acum,sintem vecine,nu se punea problema ca nu sunt draguta sau ca are vreun cui...cu ajutorul lui Dumnezeu si al vostru,o rezolv!Daca mai am intrebari,va mai scriu pe mesaje private.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMANICO spune:

Am si eu o intrebare si sper sa poata cineva sa-mi dea un raspuns.

Eu am cartea de munca (contract de 8 ore) la o firma si mai am inca 2 contracte de munca, cu timp partial de 2 ore/zi la alte doua societati. Intrebarea mea e daca prevederile CCMUNN (referitoare la compensarea de catre unitate timp de 6 saptamani, in concediul de maternitate, pana la 100% din brut si acordare unui salariu mediu brut pe unitate la nastere) se aplica si la contractele de munca cu timp partial.
Va rog dati-mi un raspuns.....

Chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

MAMANICO in general se paote lua o singura compensare de la o singura firma nu de la toate.Deci vezi care aplica aceste prevederi dintre ele si dupa decizi...dar tine minte doar o singura data.

Madalina s32Eva-Maria
AMR 42ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Azi mi-au confirmat de la firma ca au sa imi dea diferenta dintre ce am primit acuma (85% din brut plafonat) si salariul brut. Sper sa fie asa...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Am venit sa ma plang si eu pe aici!
Am probleme cu intrarea in cresterea copilului2....
Legea spune ca am dreptul sa intru din cresterea copilului 1 in cresterea copilului 2!
La serviciu(sunt la doctorat cu frecventa-apartin de Academia Romana) am semnat un contract de munca in care e sti****t ca am voie sa intrerup pe o perioada de 2 ani contractul de munca! Cum am luat cei 2 ani pentru David, acum teoretic trebuie sa ma intorc!
Stiind legea am depus cererea pentru continuarea suspendarii contractului de munca si nesimtitii nu au luat nici o decizie timp de o luna (de pe 2 iunie e depusa)! La sfarsitul lunii au trimis-o la Academie sa fie pusa in discutia Prezidiului! Stau ca pe ace sa aflu verdictul! O fi mai "mare" CM decat legea?! Matei e alaptat exclusiv la san-cum sa-l intarc deodata?! Daca ma intorc nu-l mai pot alapta ca lucrez cu substante toxice si in caz ca nu-mi aproba postnatalul nu cred ca ,a vor intelege sa nu lucrez in laborator! Sunt in deriva de la jumatatea lui iunie! Am si bocit bine... Acum m-am mai consolat...
In cel mai rau caz intra sotul in indemnizatie si eu o mai harai cat voi putea cu medicalul...
Ma scuzati ca v-am facut capul mare!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

Matei

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David

David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Am si eu o intrebare ... Mai am putin si o sa nasc (2-3 sapt ) si m-ar interesa ce acte trebuie depuse la dosare si unde trebuie depuse aceste dosare pentru alocatia copilului , maternitate si nu stiu pt mai ce dar am inteles ca trebuie facute 4 dosare .
Va multumesc anticipat .

Mergi la inceput