Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 12
Ela2001 spune:
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie pe perioada concediului prenatal se ia 85 % din brut sau din net ? De asemenea, se face o medie a salariilor (brut sau net) pe ultimele 6 luni ?
Va multumesc pentru timpul acordat, va rog sa-mi raspundeti deoarece angajatorul mi-a dat 85 din net si nu mi se pare in regula.
De asemenea, care este legea care reglementeaza modul de calcul in acest caz.
Vlad Stefan 04.06.2009
sirimie spune:
a fost votata in senat, dar trebuie vtata si in camera deputatilor.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5856212-senatorii-votat-pentru-majorarea-concediului-sarcina-lauziecu-42-zile.htm
mai dureaza 
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Avalon spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
scrie pe undeva in lege ca se plafoneaza. 7200 = 12 * 600 unde 600 e salariul minim pe economie in 2009. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro Despre Andrei |
merci, si voi la fel

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
18+ 
sirimie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ela2001 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie pe perioada concediului prenatal se ia 85 % din brut sau din net ? De asemenea, se face o medie a salariilor (brut sau net) pe ultimele 6 luni ? Va multumesc pentru timpul acordat, va rog sa-mi raspundeti deoarece angajatorul mi-a dat 85 din net si nu mi se pare in regula. De asemenea, care este legea care reglementeaza modul de calcul in acest caz. Vlad Stefan 04.06.2009 |
se calculeaza cu salariul brut. sint mai sus informatii deespre cum se calculeaza
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
cris.dogarel spune:
Va salut si
pe toate burticile
Eu mai am pana la concediu, dar planuiam sa iau maxim de prenatal (84) pe legea in vigoare acum.Asa ca, din chestia asta proaspata de s-a aprobat la senat nu stiu daca sa ma bucur sau nu. Iata dilema, rog ajutor ca sunt in ceata
:
In cazul in care se aproba acest concediu de 168 de zile, cu modificarea art. 24, alin 1 (63 zile prenatal, 105 lauzie), mai ramane valabil alin.2, care prevedea ca se pot alege/interschimba perioadele de pre si postnatal, dar cu minim 42 postnatal? Ar insemna ca poti alege sa iei 126 prenatal, adica sa ramai acasa din luna a 5-a??
Daca raspunsul ar fi da, ma rog sa il aprobe si deputatii si sa-l dea pana in septembrie
. Daca nu, ma intorc la planul A
.
Multumesc anticipat de orice raspuns
Cris,
9+ si
Ana(04.04.2003)
Avalon spune:
ordonanta data spre aprobare lasa nemodificat alineatul 2, acela care precede compensarea prenataluilui cu postanatlul dar conditioneaza minim 42 zile calendaristice postnatal.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
18+ 

cris.dogarel spune:
Multumesc mult Avalon
In acest caz nu pot decat sa sper ca se aproba rapid, pana in septembrie
. Stie cineva cat e de obicei "pauza" intre intre Senat si CD? Exista vreo perioada "standard" de la aceste prime votari in Senat pana la intrarea in vigoare?
Inca o chestie: am auzit ca vor sa reduca CIC la 1 an. Prin aceeasi ordonanta?
Multam mult, sarcini usoare, bebei sanatosi
Cris,
10+ si
Ana(04.04.2003)
LYLY809 spune:
Dragilor, am si eu o speta, insa numai cineva care lucreaza intr-o alta tara decat Romanica din UE, eventual chiar din Germania, ma poate ajuta...
Tatal este cetatean german si lucreaza in Munchen. Mama este cetatean roman, lucreaza in Romania si va naste curand. Are dreptul tatal la concediu postnatal platit? In baza carei legi? Pot doar sa presupun ca este una germana, armonizata cu vreo directiva UE. La cate luni de concediu postanal platit are dreptul parintele, pentru copil nascut pe teritoriul altei tari UE?
]
Multumesc anticipat pentru raspuns!
marius spune:
Drepturile conferite de legislatia romaneasca se refera asa cum este normal pentru cetatenii care desfasoara munca impozabila pe teritoriul Romaniei.
Sau pe scurt el avand domiciliul si activitatea profesionala in afara teritoriului Romaniei nu beneficiaza de prevederile legilor romanesti in acest sens.
De concediu postnatal bemeficiaza femeile ca doar nu vor beneficia barbatii (poate daca vor fi barbati care vor naste)![]()
Ai toata legislatia aplicabila mamei in acest caz pe pagina legislativa.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
LYLY809 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Drepturile conferite de legislatia romaneasca se refera asa cum este normal pentru cetatenii care desfasoara munca impozabila pe teritoriul Romaniei. Sau pe scurt el avand domiciliul si activitatea profesionala in afara teritoriului Romaniei nu beneficiaza de prevederile legilor romanesti in acest sens. De concediu postnatal bemeficiaza femeile ca doar nu vor beneficia barbatii (poate daca vor fi barbati care vor naste) Ai toata legislatia aplicabila mamei in acest caz pe pagina legislativa. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Multumesc Marius... vroiam sa gasesc legea germana, trebuie sa aiba si ei pe net, la fel ca noi, informatii in acest sens.
Legea romaneasca o stiu... multumesc pentru raspuns.