fara biciclisti si roleri in parcuri
Raspunsuri - Pagina 4
doradora spune:
sigur, il stiu, cum sa nu, doar ca acela e pt copii de peste 3 ani. scarile de la tobogane sunt f inalte, si mi-e frica s-o las pe andra, poate cadea. plus ca exista si o casuta, care nu e fixata in pamant/nisip, ci are o suprafata mare de ciment de jur imprejur.
insa dincolo de acest caz particular, cred ca e o problema general valabila. nu poti veni dintr-o data sa spui ,,gata, pe aici nu ai voie!", cata vreme nici macar un spatiu decent pe trotuar nu am asigurat pt propria mea persoana, nu mai vorbesc de carucior. revolta mea vine din faptul ca cei care iau hotararile astea ,,minunate" o fac din stilou, fara a avea nici o legatura cu realitatea concreta. sunt niste lucruri absurde facute numai de dragul de a spune ,,ia uite ce de masuri am luat eu!", si tare mi-as dori ca vocea celor implicati/afectati sa fie macar ascultata inainte de a trece la lucruri concrete. chiar nu le e rusine sa se laude cu faimoasele piste pt biciclisti?!? nu mai reiau toate aspectele, s-au discutat deja. si exemplele pot continua.
m-as bucura ca toate lucrurile care se schimba sa fie facute intr-un mod responsabil, nu doar pt a da bine pe hartie, pt ca imi doresc sa progresam, chiar daca o facem mai incet, nu sa ne complacem in facaturi.
crinuta spune:
Ceva trebuie facut, asta e clar!
Am obosit sa imi tot feresc copilul de biciclisti, tineri cu role, sa stau mereu cu frica in san.
Eu va spun ce am vazut in Franta recent: loc de joaca pentru copii, doar atat, ingradit, cu gard, fara urma de caini, biciclisti, fara role, doar un loc ( maricel) pentru mamici cu copii.
De ce nu se poate face asta la noi?
Ah, pentru ca romanii trebuie sa distruga orice? Da, se stie asta deja, dar se pot pune amenzi usturatoare.
Langa mine e un parculet, nu stiu ce scop are, deoarece nu este loc de joaca pt copii, este doar verdeata, insa exista un indicator in care se specifica clar ca este interzis accesul cu caini.
Ei bine, doar proprietari cu caini sunt zi de zi acolo...., so, cam asta este tara in care traim, in care fiecare face ce il taie capul.
Cata vreme nu se dau amenzi clare, nu vor invata nimic.
De asemenea, sunt 99% sigura ca daca vor face locuri ingradite pt copii, vom gasi gardul rupt, caini acolo, totul distrus, si asta foarte repede.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
sorana spune:
Crinuta la noi (sect 3) toate parcurile pentru copii (alea mici, dintre blocuri) au gard. Acolo nu-mi las copilul nici cu bicicleta, nici cu rolele. Era vorba de aleile parcurilor mari, gen Herastrau.
In IOR (tot parc mare) sunt locuri de joaca pentru copii clar delimitate (e drept ca multe fara gard, dar cu suprafata speciala pe jos) iar pe alei circula ... toata lumea. Care pe jos, care cu rolele, care cu bicicleta, care cu cainele
Asta era problema - aleile. Daca fuge copilul din suprafata de joaca in alee risca intr-adevar sa fie lovit de un biciclist sau un roller.
Lala - fi-mea prefera rolele. Dar iesim si cu bicicleta. Si mai iesim si "pe jos". Deci eu sunt in toate situatiile cu un singur copil Doar ca e ceva mai maricica si pricepe ca daca iese din suprafata speciala de joaca trebuie sa fie atenta la rolleri si biciclisti. Sa se asigure ca la traversarea strazii.
Acum o supraveghez din afara suprafetei de joaca, nu mai e nevoie sa ma tin non-stop dupa ea, ca la 3 ani.
Practic il inteleg pe Rufus, care probabil s-a saturat de cat "sport" nedorit face el alergand tot timpul dupa propriul copil sa nu cumva sa iasa in alee dar asta e, alearga parintele 2-3 ani apoi creste copilul, intelege ... si eventual ii cumperi bicicleta
Edit: Si Monica face sport de 3 ori pe saptamana in sala. Dar eu vreau sa stea afara macar 2 ore pe zi, vara cate 6 ore pe zi. Sunt zile in care stam in parculetul de langa noi, din comoditatea mea mai mult. Dar macar una din zilele de weekend iesim cu rolele sau bicicleta. Deloc, deloc nu mi-ar conveni ca in loc de IOR (cu pomi si verdeata) sa fim obligate sa mergem doar pe troatuare (printre betoane) ....
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
Ramonika spune:
probabil asa gandesc si biciclistii: "ce au iesit si tancii astia mici prin parc sa ma incurce pe mine? nu puteau sa stea acasa?"
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Practic il inteleg pe Rufus, care probabil s-a saturat de cat "sport" nedorit face el alergand tot timpul dupa propriul copil sa nu cumva sa iasa in alee dar asta e, alearga parintele 2-3 ani apoi creste copilul, intelege ... si eventual ii cumperi bicicleta |
Nici n-ar fi asa rau...mai dau din burta jos.
Problema mea este ca Ana merge in parc si cu bona, sau cu fetele cele mari. Nu pot avea aceleasi pretentii de atentie. Si ar mai fi ca Ana nu prea sta in acelasi loc, ce sa-i fac daca vrea sa iasa afara? Si nu-i corect sa-mi pazesc copilul in parc, de parca ar fi pe strada.
Un biciclist e in pericol pe strada, pentru ca cei cu masinile nu-s tocmai atenti. Si atunci, hai cu bicicleta in parc, sa fie copii in pericol, nu? Nu mi se pare corect rationamentul...eu stiu ca, intotdeauna, legea trebuie sa fie in avantajul, in primul rand, al celui slab, obligandu-l pe cel puternic sa-l protejeze, ii place sau nu. Nu asta este dezideratul sistemului legislativ?
Discutia asta n-ar fi avut loc, daca in parc parintii ar fi responsabili si nu i-ar lasa pe copii sa faca chiar tot ce le da prin cap (ca au imaginatie, nu gluma...). Adica daca eu, ca matur, cred ca parcul e "la liber" entru orice traznaie a copilului meu, ca de aia e parc, evident ca apar si cei care au altceva de spus si, atunci, ce facem? Ne luam la cafteala? Nuuu...vine primaria si spune: faceti asa. Unii se bucura, altii nu. Ce face fiecare...treaba lui.
Cati din voi v-ati luat de biciclistii care fac concursuri pe aleile parcurilor? De adolescentii care se dau in leaganele copiilor? De tancii care se catara prin copaci, ca sa rupa o creanga cu mai multe corcoduse? De parintii care-si duc copilul la o tufa, sa lase acolo o amintitre buna de luat pe pantofi? De flacaii care injura in gura mare, cot la cot cu partenerele lor? De "scuipatorii" de seminte? De fumatorul de langa banca voastra? De stapanii cainilor, cu sau fara lesa, cu cacarezele lor cu tot?
A, aici am vrea ca "mana legii" sa fie omniprezenta.
Ei bine, uite ca incepe sa fie, si nu ne prea convine.
Pana la urma, vorba voastra...copiii cresc si nadajduim sa o faca teferi. Daca-i pazeste Dumnezeu, ca noi nu prea suntem de acord sa-i protejam...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ankalaura spune:
Dar daca ai un copil din categoria "mic" si unul din categoria "junior", ce te-ai face?
Unul cu bicicleta, pe pista de biciclete, si mama fuge dupa copilul cu bicicleta, impingand la carut?
Fi-mea e mai "periculoasa" cand alearga pe picioare decat cand "alearga" pe bicicleta... Ca pe role nici nu o dau exemplu, abia a inceput sa se tina pe picioare...
Ieri am fost in Cismigiu si inainte sa ii scot rolele din sac m-am uitat sa vad daca mai sunt alti copii.
Azi incerc sa mergem la noi in Tei Daca iau amenda, va zic. gardienii de la noi din parc sunt foarte zelosi, si n-ar fi exclus sa ma ia de urechi...
ruxandra_sb spune:
Cat au fost/sunt mici si nu au stat in locurile special amenajate pt joaca am fost atenti sa nu-i calce cate unul. Nu e chiar asa mare grozavie, sau poate am avut noroc de oameni priceputi si civilizati.
Nu sunt de acord sa se interzica (cal putin in parcurile din nord in care ne facem noi veacul) bicicletele si rolele. Noi mergem si in gasca.. aia mari si pe role/biciclete, cei mici inca perpedes.
de M (7) si G (2)
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Natasa spune:
Gardienii din Tei sint zelosi cu copii de 4 ani care fug pe iarba. Cu grupurile de golani (tigani in general) care distrug leaganele nu indraznesc sa se puna "ce vreti, doamna, sa ne batem cu ei?". Prin urmare nu va pacaliti sa platiti vreo amenda, mergeti pina in pinzele albe sa va aparati drepturile.
filofteia spune:
Prin urmare nu va pacaliti sa platiti vreo amenda, mergeti pina in pinzele albe sa va aparati drepturile. |
Si cum sa facem asta? Ai ceva sfaturi, idei???
Ceva concret se poate face?
Eu m-am confruntat cu problema asta de anul trecut, cand in parcul din Centrul Pitestiului s-a interzis accesul cu role, biciclete & comp. Am facut un mail la Primarie prin care mi s-a confirmat si ca amenda este de 100 lei si ca sa ma duc in Strand(un alt parc mare) unde exista un spatiu amenajat. Doar ca Strand asta este departe de mine si pana ma duc pana acolo mai bine renunt de la inceput. Le-am propus atunci o banda pentru biciclisti & comp., dar asa a ramas.
Apropo...si Oprescu tot asa a raspuns ca cica ar fi in Tineretului nu stiu ce amenajari.
Norocul nostru ca avem o parcare destul de mare in spatele blocului si inca mai sunt trotuare destul de largi
Oricum in loc sa incurajeze sportul, ei fac tot posibilul sa-l descurajeze.
ankalaura spune:
citat din mesajul lui Natasa Gardienii din Tei sint zelosi cu copii de 4 ani care fug pe iarba. Cu grupurile de golani (tigani in general) care distrug leaganele nu indraznesc sa se puna "ce vreti, doamna, sa ne batem cu ei?". Prin urmare nu va pacaliti sa platiti vreo amenda, mergeti pina in pinzele albe sa va aparati drepturile. |
Pai cu ei sunt zelosi, desigur... Nu cu tiganusii aia care fura de vreo cateva saptamani, si nici cu dihaniile alea patrupede si fara stapan care sar la lume...