fara biciclisti si roleri in parcuri
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lara_c Rufus Chiar nu vad ce te deranjaza pe tine daca zona cu leagane, tobogan, nisip, evenual diverse 'aparate' de catarat, escaladat, etc sunt imprejmuite cu un gardulet? |
Ok, nu ma deranjeaza.
Si ce-i fac Anei daca vrea sa plece dupa 15 minute? (Nu e ceva imaginar, e o realitate- nu are stare absolut de loc)? Ii spun ca mergem acasa, ca in restul parcului umbla biciclistii?
Biclistii trebuie sa fie atenti, zici. Asa e. Si, daca nu sunt, ce fac? Daca Ana e tavalita de un pusti neatent (de, are 8 sau 10 ani), ce-i fac eu aluia? Il dau in judecata? Si cu copilul meu cum ramane?
Va sa zica, tu (ma rog, nu esti singura) crezi ca un copil ori pedaleaza pe bicicleta ori ramane fara farama de miscare. Nu? Am inteles eu bine, sau ai vrut sa spui altceva? Daca renunta la bicicleta, pe jos nu poate sa se miste? Daca copilul meu vrea sa fuga pe o alee, nu sa stea in spatiul amenajat de joaca, ori se risca, ori pleaca acasa? Tu crezi (sincer) ca pe mine ma intereseaza unde ies cu bicicletele tata, mama si copiii de diverse varste, cand ma gandesc ca se intalnesc cu fetele mele prin parc? Ok, sunt paranoic, vad numai pericole, dar cine vrea miscare in parc, eu zic s-o faca pe picioare.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Rufus Vrei o parere sincera...nu pot sa ti-o dau. Dar, pentru ca si fiica mea ajunge des in IOR, poate-mi spui tu parerea ta: cum ar decurge "intalnirea" fiului tau pe bicicleta cu fiica mea de 4 ani, care fuge necontrolat si, evident, neatenta la o bicicleta? Daca nu vezi pe unde s-ar plimba baiatul tau pe toacla, poate imi spui tu pe unde sa circule fata mea? Si vorbim de 8 ani...desi inteleg ca la 14 ani, tot prin parc l-ai vrea pe fiul tau pe bicicleta. Nu? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Nu ai dreptate, imi pare rau. E un punct de vedere total egoist .
Si cel mic al meu la un an si jumatate alearga tot "necontrolat" dar nu ma bazez sa il fereasca nici mamica cu caruciorul, nici piciul cu trotineta, nici altul cu mingea , nici biciclistul ...il feresc EU.
Chiar si de fratele lui biciclist.
Deoarece amandoi sunt copii si amandoi au dreptul de a isi petrece timpul in parc facand ce le place mai mult unul sa alerge pe propriile picioare si unul sa alerge cu bicicleta.
Si da ...chiar si la 14 ani.
Spui ca fiica ta are 4 ani . In vara asta sau in vara urmatoare ajunge la varsta la care invata sa mearga pe bicicleta fara roti ajutatoare .
Unde ?
Pe strada ?
Pe pista biciclistilor ?
Nu cumva normal ar fi sa invete in parc ?
Si nu sunt dispusa deloc sa imi las un copil pe strada.
Chiar cu riscul de a plati amenzi pe care le voi contesta in instanta voi merge cu baietii in parc.
Asta e.
Si voi face plangere scrisa si la primarie.
Lala_D spune:
Si deoarece am scris in acelasi timp revin cu o precizare .
Unui baiat de la 7-8 ani in sus in parc nu ii va place never ever doar sa se plimbe
Sa fim seriosi. Poate doar cand ajunge sa se plimbe cu o fata.
Pana atunci vor sa bata mingea si acum pe iarba nu e voie, o vor bate pe alee printre copii, adulti, varstnici. Vor merge cu role, trotinete sau cu heelys. Nici astea nu-s prea safe la capitolul trantit pe altii.
Sau sunt altii ca al meu care spune daca nu mergem cu bicicleta atunci imi iau gameboy-ul si te astept pe banca .Solutie pe care nu o agreez eu.
O zi excelenta !
Lala.
Rufus spune:
Lala, si eu sunt la al doile copil cu care merg prin parcuri. Evident, nu-l las in voia sortii. La leagane te uiti sa n-o ia prin spate, ca-i zboara capul un "copil" care vrea sa testeze daca leaganul se poate roti 360 grade. Pe alei sunt biciclisti, dupa cum spui, care ce sa faca...daca le place pe bicicleta? Stai pe-aproape, de paza. Aia-i plimbare? Ce o sa faca Ana cand va veni vremea sa invete mersul fara roti ajutatoare? Habar n-am, dar cu siguranta, n-o s-o faca in preajma unor copii mici, in parc. Nu de alta, dar poate-mi iau si vreo chelfaneala ca, evident, nu copilul ar fi de vina.
Vrei sa mergi cu biciclistul tau cel mare in parc, desi nu e voie? Treaba ta. Regulile de aia sunt facute, sa fie incalcate, daca nu ne convin, nu? Reclamatie la primarie oi face tu, dar mie ce-mi spui, daca flacaul tau da cu bicicleta lui minunata peste Ana mea? Scuze, stii, dar baiatului meu ii place asa de mult bicicleta...nu i-o pot refuza...nu?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sorana spune:
In IOR-ul vechi exista si locuri de joaca imprejmuite. Nu cu gard ci cu "gard verde". Eu le consider pe alea super ok. Noi am mai iesit in parc cu "gashca" de pitici de varste 2-10 ani. Cei mici au stat in bucata incercuita cu gard verde, cei mai mari fara accesorii in parcul cu jucarii de copii mari, cei cu role sau biciclete pe alei. Chiar a fost ok, nu au fost accidentari, dar eram si destui parinti cu okii pe prichindei.
Am vazut destule mamici ca Lala, cu 2 copii, unui 0-4 ani si unul 5-9 ani. Se descurca exact cum zice Lala, unul pe role sau bicileta, cel mic in carut sau la locul de joaca. Daca cel mare n-ar avea voie in parc ... ma intreb ce ar putea face mamicile?
Rufus zau ca fi-mea la cei 6 ani jumate se plictiseste de locurile de joaca foarte repede. Da, sta 30 min intr-un loc de joaca, apoi vrea role sau bicicleta. Nu sunt de acord ca trebuie sa faca miscare doar mergand pe jos, mie mi se pare foarte normal sa mergi pe bicileta sau role.
Acum am vazut si ce spune doradora ca pietonii uneori nu au trotuar pentru ca e doar pista de biciclisti, o banca sau un copac si strada. E perfect adevarat, am vazut si locuri de-astea. Pieton fiind trebuie sa te asiguri, ca la traversare, ca nu vine nici un bicilist si sa o iei pe pista lor, ca alta solutie nu-i. Deh, facute cu cap locurile astea
A, am mai vazut si panouri de-alea mari de afisaj electoral sau reclame fix peste pista de biciclisti. Si nu suficient de sus ca sa poata trece biciclistul pe sub. Probabil sperau sa decapiteze cativa bicilisti ca alta explicatie n-am
Una peste alta eu chiar ma bucuram de numarul mare de biciclisti si rolleri din IOR pe principiul "uite ca face lumea sport". Probabil m-am inselat, nu-i bine deloc ...
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
Lala_D spune:
Rufus cum in 2 ani de zile nu a dat peste nimeni nu o fi fix atat de ghinionist sa dea chiar peste Ana .
Acum lasand gluma la o parte nici juniorul meu nu e tocmai un vitezoman si asa cum stie pe partie sa fereasca alti schiori stie sa fereasca si pietoni.
Cel putin pana acum.
Rufus spune:
Fetelor, ce sa zic? Cu Ana n-am avut probleme, cu Ioana, insa, am avut un eveniment. Nu grav, insa a busit-o un biciclist. Nu era cu mine, era cu fosta nevasta, in parc la 23 August. Mai bine ca n-am fost, poate ca faceam ceva necugetat. Asta mai lipsea.
Nu-mi prea place sa merg pe noroc, cand e vorba de copiii mei, drept pentru care mi-am spus sincer parerea: nu doresc biciclisti in parc. N-am zis de role, de trotinete...hai sa nu exageram. M-am referit la biciclete.
Eu ma tot intreb ce fac cei fara biciclete...care n-au...uite, fetele mele mari n-au biciclete, dar merg cu placere in parc...fac sport pe stadioane...chiar nu exista sport si miscare fara bicicleta? Adica, Sorana, daca fetita ta de 6 ani nu ar avea bicicleta, crezi ca nu si-ar gasi alt mod de a se juca?
Lala_D spune:
Pai eu sincer sunt in situatia Soranei.
Am incercat cu tot arsenalul : are trotineta, role, heelys. Cu astea e chiar mai periculos decat cu bicicleta ca nu le stapaneste foarte bine.
Nimic din toate astea nu il convinge sa stea 2 ore in parc. Cu bicicleta da.
Si Bogdan face sport in cadru organizat de 3 ori pe saptamana. Dar in sala nu in aer liber. Ii trebuie sa stea si la aer
Asa incat prefer eu sa il plimb pe Andrei pe la locurile de joaca sau pe jos pe alee si el sa aibe un cerc de cateva alei in care sa plimbe bicla.
Nu iti inchipui ca il las brambura tot parcul ca imi este teama . La fel de teama ca si cum l-as fi lasat pe strada. Asa incat suntem in contact vizual.
De aceea as prefera chiar o zona in care sa stiu ca sunt admisi si biciclistii iar parintii sa fie avertizati cu un indicator ca pe acele alei sunt permise bicicletele.
Si s-ar impaca si capra si varza.
Nu sunt nici absurda nici irationala. Am si un copil mic si nu mi-ar place nici mie sa fie busit. De nimeni. Dar si cel mare tot al meu este. Si totusi mersul pe bicicleta e foarte sanatos.
Androix spune:
citat din mesajul lui doradora eu ma leg de exemplul concret al cismigiului, pt ca acolo ne facem veacul. ar putea lasa biciclistii pe aleile de pe margine, iar zona centrala cu foisorul, precum si parculetul pt copii pana la 3 ani ar fi astfel sigure. au si copiii unde sa alerge, au si biciclistii unde sa pedaleze, si toata lumea e fericita. si la ideea cu garduletul nu renunt :) ce treaba are cainele comunitar cu nisipul in care se joaca fi-mea?!? nu e vina lui ca e fara stapan si bananaie pe unde nimereste, dar nici andra nu are de ce sa se joace in nevoile lui. doradora+andra |
Am citit fix pana la postul asta si mi-am amintit: in cismigiu exista un parculet pentru copii ingradit. E spre iesirea dinspre biserica de pe schitu magureanu. Ma rog, in zona aia ca nu stiu ce alte puncte de reper sa dau. Oricum daca zici ca mergi frecvent in cismigiu cred ca il stii.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!
Andreea mama de Filip si Georgia
paula2003 spune:
Cu greu imi tin baiatul sa nu intre in parc, dar avem noi unele alei foarte acceptabile si ne descurcam. Multe ne dorim, dar nu se pot face. Imi dorec sa se mai faca un parc in Dr. Taberii dar cine stie cand?