fara biciclisti si roleri in parcuri

fara biciclisti si roleri in parcuri | Autor: doradora

Link direct la acest mesaj

mi-e ciuda ca lucrurile se fac fara cap si fara coada in tara asta in care traim! da, teoretic suna bine-fara roleri si biciclisti, pt ca si eu am un copil mic, si de multe ori trebuie sa o feresc pe andra si de unii, si de altii. e adevarat, sa nu nedreptatim pe nimeni, trebuie ferita si de vidanja, si in timpul verii mai intai de masina cu care se fac ca uda iarba, si de cea cu care se fac ca spala bancile de ,,urmele" porumbeilor.

dar hai sa o luam si altfel: ar fi asa o mare nenorocire daca s-ar ingradi spatiile de joaca pentru cei mici? ma refer la acele spatii din parcurile mai mari, cum ar fi in cismigiu, de exemplu. atunci ar fi si copilul mai in siguranta, plus ca s-ar mai limita si accesul cainilor case lasa tot felul de ,,suveniruri". anul trecut au adus un sobolan mort, de exemplu. dragut din partea lor, nu? si ce, va imaginati ca respectivul sobolan a fost luat de cei de la curatenie? nu, nici gand, noroc cu parintii... deschid o paranteza: exista o casuta din lemn, folosita de o persoana ,,civilizata" drept wc-stim ca a fost om si nu animal pt ca a folosit hartie igienica. am sesizat administratia parcului, care e 3 alei mai incolo, si, evident, nu s-a intamplat nimic. a trecut ceva pana s-a curatat locul, si nu stiu daca nu o fi fost tot vreun parinte.

hai ca deviez de la subiect. deci, un prim pas ar fi ingradirea spatiului de joaca. i-am rezolvat pe cei mici. dar ce facem cu copiii mai mari? realist vorbind, cum sa ii spun eu copilului meu de 7 ani, sau de 10, sa mearga in alta parte decat in parc? pot eu sa ii spun ,,du-te in fata blocului"?!? sa avem pardon, stim f bine ca exista foarte multe masini, si trotuarele nu sunt suficient de incapatoare si pt pietoni si pt masini. si atunci ce putem face? solutia ar fi sa stam cu totii acasa, cu ochii in tv sau in calculator, iar ca miscare putem recomanda mersul pana la camara/frigider si indopatul cu diverse. excelent! ce bine ca statul are grija de noi, cetatenii sai!

dupa mine, solutia ar fi destul de simpla la toata povestea asta. da, sa ii lasam pe copii/adulti sa intre in parcuri cu bicicletele/rolele. da, sa facem si niste zone special amenajate, pt cei care se descurca ceva mai bine, dar sa nu limitam totusi accesul exclusiv in zonele respective. iar pt restul cetatenilor, pusi in pericol de categoriile mai sus mentionate, sa se dea voie sa se calce iarba. chiar cred ca biciclistul prefera asfaltul, si cei cu rolele mai mult ca sigur ca nu vor intra pe iarba. iar ceilalti, care doar se plimba, sau alearga, nu vor fi stanjeniti, si toata lumea va fi fericita.

voi cum vedeti ca am putea iesi din situatia asta? pe mine ma deranjeaza enorm ca edilii iau cele mai idioate hotarari, cum ar fi, de exemplu, pistele pt biciclisti de pe chei-daca ar fi sa nu calc deloc pe pista respectiva, eu, ca pieton, nu as putea trece, fiindca sunt copaci plantati chiar pe marginea pistei, si am de ales, pt a inainta - fie pe pista, fie pe carosabil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Din pacate in RO, intai se pun taxe pe servicii care nu ne sunt oferite, se decide sa nu ai voie sa folosesti ceva dar alternativa nu se ofera...Daca ar fi piste de biciclete peste tot nu ar fi o problema. Probabil vor fi piste de biciclete cand copii tai si copilul meu vor fi mari (:

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu iti inteleg frustrarea, in ambele privinte. Nu suport biciclistii in parcuri pentru ca, in general, merg cu viteza, se intrec si, din pacate, nu sund doar copii, ci adolescenti, care sunt un pericol real atunci cand scapa boii. In locuri ingradite, nu sunt de acord sa-mi tin copiii, ca nu-s maimute, decat poate pentru un timp; altfel, Ana mea alearga non-stop si asta trebuie sa o faca pe o alee si, desi am ceva sport la activ, nu sunt in stare sa stau numai langa ea, sa o feresc. Prin urmare sper intr-o lege care sa excluda bicicletele din parcuri. Unde sa mearga? Chiar asa! Nu prea au unde, ca nimeni nu s-a gandit la asta. Pe sosea-pericole, pe trotuar...mai greu, sunt oameni. Si atunci? In parcuri? Nu, pentru ca nu poti rezolva problema cuiva, in detrimentul altora, mai numerosi. Nu-i democratic.
Roleri? Aici nu vad probleme. Pentru viteji sunt amenajate locuri speciale, in rest nu i-am sesizat ca pericol, poate intamplator.

Pistele de biciclisti au fost amenajate asa, ca chestie. Lasam cheiul, daca nu poti merge pe acolo, treci frumusel strada si mergi pe trotuar, nu-i bai. Dar se vede ca totul e de fatada, pentru ca se parcheaza pe pista linistit. Si pe chei si peste tot. Cred ca ar trai Politia ca sultanul numai din amenzile date celor care parcheaza pe piste. Dar si acolo, ca peste tot, nu-s manageri buni. Doar ifose.

In zilele noastre, oamenii Bucurestiului sun necivilizati, daca ar fi sa o luam la gramada. N-au fost asa, stiu bine, ca aici m-am nascut. Cand eram copil se mergea cu bicicleta in parc fara probleme, se statea pe iarba (jucam fotbal in Herastrau!). Acum nu se poate si, imi pare rau sa o spun, civilizatia se face cu forta. Nu-i vina mea ca sunt de nu stiu cate ori mai multe biciclete sau ca iarba inseamna, unde ar fi ea, gratare, mizerie sau un picnic cat de mic. Deocamdata, ca sa invatam sa traim unii cu altii, trebuie sa ne puna cineva restrictii. Ne place sau nu.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Din situatia asta nu exista iesire. Parcurile sin putine si in continua micsorare, po****tia Bucurestiului din ce in ce mai mare. Primaria nu are niciun gind sa se gindeasca la sanatatea noastra ci doar la buzunarele alesilor. Eu merg cu bicicleta dar ocolesc parcurile pentru ca-s aglomerate. In parcuri stau pe iarba si ma cert cu orice gardian idiot care imi spune ca n-am voie sa calc IARBA. tara absurda cu legi absurde. Ciinii au voie sa-si faca nevoile iniarba, copilul meu nu are voie sa alerge in acelasi loc ca o strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu ma leg de exemplul concret al cismigiului, pt ca acolo ne facem veacul. ar putea lasa biciclistii pe aleile de pe margine, iar zona centrala cu foisorul, precum si parculetul pt copii pana la 3 ani ar fi astfel sigure. au si copiii unde sa alerge, au si biciclistii unde sa pedaleze, si toata lumea e fericita.

si la ideea cu garduletul nu renunt :) ce treaba are cainele comunitar cu nisipul in care se joaca fi-mea?!? nu e vina lui ca e fara stapan si bananaie pe unde nimereste, dar nici andra nu are de ce sa se joace in nevoile lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Eu nu inteleg cum iau onor consilierii de la primarie hotararile astea. E drept, e mai greu sa te gandesti la solutii pentru toata lumea decat sa zici: gata, de azi interzicem accesul cu caini, biciclete, role etc. Sa nu interzica si cu copiii accesul ca deh, strica spatiul verde, se mai strica una-alta la locul de joaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Si mie mi-e frica de biciclisti, chiar si de cei de 10-12 ani... sunt niste pusti teribilisti, sunt absolut sigura ca avand viteza, nu mai vad nimic in jurul lor.
Cu ingradirea parcurilor - DE ACORD. Am o frica organica de masini, de fuga copilului in fata masinii. Un gardulet (fara tzepuse, evident!!!) ar fi suficient. Mie mi se pare stresant sa strig tot timpul dupa Razvan: stai, nu acolo, nuuuuu, nici acolo! stai, ca vine masinaaaaa....
Si treaba cu "nu calcati iarba, amenda ..."... tipic romaneasca... ar putea sa scrie: nu calcati iarba, fiindca e plina de excremente de caini vagabonzi. Adica de ce sa nu calc iarba in parc, le stric gazonul??? S-a mai discutat despre acest aspect, in Marea Britanie iarba este PENTRU stat pe ea, picnicuri etc...
Bleahhhh!!!

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

noi mergem in IOR...in we e lume-lumulita, biciclime, roleri, carucioare, pe alei, pe iarba, peste tot,jale mare..am auzit ca in we, cand e lume multa, ar fi interzis accesul biciclistilor si rolerilor pe la intrarea de la fantani...si ca ar fi mult mai lejer asa...probabil ca au acces prin alte parti...
Dar pe bdul Unirii-Decebal, unde sunt trotuare, neica, largi, ca lumea, iar pista ptr biciclisti amenajata pe trotuar de pe partea cu biblioteca, este mereu gol!! de ce nu se merge pe ea, mama ei de pista?? Mufa mai vrea si pe jos, nu mai sta asa mult in carut, noi p-aici ne plimbam ca asta e situatia...de cateva ori am izbucnit si am urlat la biciclisti sa mearga pe trotuarul cu pista, fiind nevoita sa-mi iau copilul repede in brate, din calea lor, ca doar nu credeti ca merg de voie, nuuu...viteza, nene!! mor de ciuda cand vad ca pe partea cealalta nu e nimeni, lejer, e si pista, iar ei tot pe trotuarul aglomerat gonesc...de cat bun simt e nevoie, frate?..un gram...dar probabil ca o sa ajungem noi sa ne plimbam pe pista, ca sa mearga biciclistii pe trotuar...

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Luny si noi prin Ior cu ... rolele. Acum zau ca mie mi se pare total absurd sa nu-mi duc copilul pe role in IOR. Pai unde sa o duc frate??? Undeva unde, evident, sa nu treaca masini.
Fi-mea se tine pe picioare da' nu-i la faza de patinat-viteza, asa ca eu ziceam ca in parc e varianta ideala .... dar probabil ca mi s-a parut ....
Locurile de joaca in IOR sunt "pe deal" si separate de alei, au chestie de-aia rosie pe jos, deci exclus sa intri cu rolele in loc de joaca. Nu de alta, dar nu ai cum sa patinezi pe chestia aia, poti doar sa mergi.
Pe alei insa exista un loc amenajat cu diverse chestii pentru rolleri. Pe alee, acolo unde aleea e mai lata.

Deci intrebare intrebatoare: Daca nu cu role in parc atunci unde imi duc copilul de 6-7 ani pe role??? Sau vand si rolele si bicicleta si astept sa ajunga obeza? Sa alerge are voie?

Cat despre pistele de biciclisti de pe trotuare ... ce sa zic. Sotul meu a fost de cateva ori cu bicileta la job. Mers pe piste, cand nu e pista pe strada (deci nu pe trotuar). Stii cate persoane au tipat la el, desi el era pe pista pe bicileta (adica regulamentar) si ele, persoanele, pe jos tot pe pista???? Si culmea, tot persoanele respective indignate ca ce cauta el cu bicicleta pe ... pista de biciclisti. Chiar asa .. ce-o cauta? Ca doar e facuta pentru pietoni, nu pentru bicilete?
Ei, gata, a renuntat omul la aventura "cu bicileta spre serviciu" ca s-a saturat de injuraturile pietonilor si claxoanele masinilor.

Eu nu pot nici in ruptul capului sa pricep atitudinea vehementa anti-sport .... in special a autoritatilor, dar si a oamenilor "de pe strada".

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Bicicletele nu poti sa le interzici in parcuri, e absurd. Ok, eu ca adult ocolesc parcul, dar baiatul meu unde sa mearga? Sa nu mearga???? Are dreptate Sorana, la noi sportul e un soi de cenusareasa. Pentru ca autoritatile nu-s capabile sa gaseasca solutii, ne invrajbesc pe noi, acum ne numaram sa vedem care sintem mai multi si minoritatea e trimisa la plimbare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oliviutza spune:

Eu nu am vazut ca in nici o tara civilizata sa fie interzise bicicletele in parcuri. Adevarul e ca acolo si biciclistii sunt civilizati, nu fac concurs de viteza printre carucioare.
Si mie mi-e cam groaza de pustanii teribilisti care trec razant pe langa caruciorul lui Matei. Ar trebui restrictionat accesul biciclistilor pe anumite alei de langa locurile de joaca si trasate benzi pentru ei. Ma gandesc, cand o mai creste Matei si o vrea sa se dea cu bicicleta, unde il trimit, printre masini?
De amenzi pentru masinile parcate pe benzile pentru biciclisti nu am auzit. De fapt asta e o problema mai mica, n-am auzit nici de amenzi pentru masinile parcate pe trotuar de nu mai ai loc sa treci cu caruciorul.
In tara asta totul e cu fundul in sus, vorba lui Deus. Interzici bicicletele dar nu dai nici o alternativa.. ce sa ne mai miram, dupa ce ca in recesiune ar trebui scutit de impozit profitul reinvestit si ei pun impozit pe profit inexistent

Mergi la inceput