fara biciclisti si roleri in parcuri
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
Mai bine sa interzica accesul piteonilor in parc, sa nu mai ai voie decit cu masina. Bine, si noi sintem de vina ca acceptam toate aberatiile care le trec prin cap. Abia astept sa vina un gardian/paznic/politist si sa ma intrebe de ce alearga copilul pe iarba!!!!
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Luny si noi prin Ior cu ... rolele. Acum zau ca mie mi se pare total absurd sa nu-mi duc copilul pe role in IOR. Pai unde sa o duc frate??? Undeva unde, evident, sa nu treaca masini. Fi-mea se tine pe picioare da' nu-i la faza de patinat-viteza, asa ca eu ziceam ca in parc e varianta ideala .... dar probabil ca mi s-a parut .... Locurile de joaca in IOR sunt "pe deal" si separate de alei, au chestie de-aia rosie pe jos, deci exclus sa intri cu rolele in loc de joaca. Nu de alta, dar nu ai cum sa patinezi pe chestia aia, poti doar sa mergi. Pe alei insa exista un loc amenajat cu diverse chestii pentru rolleri. Pe alee, acolo unde aleea e mai lata. Deci intrebare intrebatoare: Daca nu cu role in parc atunci unde imi duc copilul de 6-7 ani pe role??? Sau vand si rolele si bicicleta si astept sa ajunga obeza? Sa alerge are voie? Cat despre pistele de biciclisti de pe trotuare ... ce sa zic. Sotul meu a fost de cateva ori cu bicileta la job. Mers pe piste, cand nu e pista pe strada (deci nu pe trotuar). Stii cate persoane au tipat la el, desi el era pe pista pe bicileta (adica regulamentar) si ele, persoanele, pe jos tot pe pista???? Si culmea, tot persoanele respective indignate ca ce cauta el cu bicicleta pe ... pista de biciclisti. Chiar asa .. ce-o cauta? Ca doar e facuta pentru pietoni, nu pentru bicilete? Ei, gata, a renuntat omul la aventura "cu bicileta spre serviciu" ca s-a saturat de injuraturile pietonilor si claxoanele masinilor. Eu nu pot nici in ruptul capului sa pricep atitudinea vehementa anti-sport .... in special a autoritatilor, dar si a oamenilor "de pe strada". Sorana si Monica (6 ani) "Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein |
Si noi tot pe acolo colindam .
Doar ca eu colind cu 2 . Unul in carucior/ tricicleta si unul cu role/bicicleta.
Ce ar trebui sa fac oare sa il trimit pe cel de 8 ani pe strada si eu sa il plimb pe cel mic in parc ???
Sau sa ii trimit pe amandoi la groapa de nisip
Ori varianta cel mic in parc ca el are voie si cel mare acasa sa stearga bicicleta de praf pe balcon
Sau mai bine cel mare sambata la scoala la ora de sport ca sa nu mai aiba chef de parc
In curand nu vom mai avea voie in parc nici cu carucioarele...sau le inchid de tot si le transforma in ...muzee.
luny spune:
sorana nici eu nu-s de acord cu interzicerea intrarii in parc cu role si biciclete, unde naiba sa mearga copii??..dar nu mi s-ar parea aberant ca intr-un parc atat de mare cum e IOR, sa aiba acces in anumite locuri, unde mai exista si amenajari, cum ai spus si tu...copii mici ca al meu, care este intr-o continua fuga si explorare, nu sta mai mult de 20 min la locul de joaca, se plictiseste, apoi o ia pe alei, la sanatoasa...vrea sa mearga, nu-l pot tine locului ingradit...dar totul e facut aiurea in tara asta, de ce s-ar gandi cineva la toate aspectele aste, si l-ar 'aranja' cumva, sa fie bine tuturor?..desi nu-mi pare foarte complicat...
A, si inca ceva...zau ca nu e mare problema si nu ma deranjeaza copii pe biciclete si role, si nu-s ei problema cu siguranta! adevaratele pericole si probleme sunt adolescentii teribilisti si chiar adultii care merg cu viteza mare si fac slalom printre oameni pe alei, astora, DA, le-as da niste amenzi sa-i usture-n
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
kid spune:
http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2009&month=4&day=25&show=stiri_12
Din cate am inteles, nu sunt interzise rolele in parc.
Am vazut si eu, asa cum spune sorana, pistele pentru biciclisti sunt preferate de pietoni. Si am mai observat ca incep sa dispara stalpii pusi langa borduri cu scopul de a impiedica parcarea masinilor pe trotuare.
de
Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita
doradora spune:
se pare ca stirea variaza, inca nu or fi f hotarati
http://www.realitatea.net/mersul-cu-bicicleta-si-cu-rolele--interzis-in-parcurile-capitalei_504452.html
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-5626711-evz-interzis-rolele-bicicleta-parcuri-gardienii-pazesc-iarba.htm?cfat=
lara_c spune:
Cum se face ca in alte parti se poate?
Si nu se plange nimeni de faptul ca anumite zone pt copii mai mici sunt ingradite???
Este pt. protectia lor, nu pt ca sunt tratati ca niste maimute...
Se sta pe iarba ...si culmea ,nu se 'strica'...
Unde vor merge copiii si parintii cu biciclete, role, skate board etc?
Sau vor disparea, usor, usor aceste activitati din viata copiilor (oricum in viata parintilor sunt ff. putin prezente)si vor fi inlocuite cu computerul???
Bine ca au voie cainii, dupa care nu trebuie sa strangi...si asa ajunge doodoo de caine la spatiile de joaca pt copii neingradite...
Rufus spune:
citat din mesajul lui lara_c Cum se face ca in alte parti se poate? Si nu se plange nimeni de faptul ca anumite zone pt copii mai mici sunt ingradite??? Este pt. protectia lor, nu pt ca sunt tratati ca niste maimute... |
Ce sa fac? Am crescut in locuri fara gratii, unde protectia mi-o asigura si bunul simt al semenilor mei. As vrea ca si copiii mei sa aiba spatii larg deschise. Cum sa fie parcul? Intr-un tarc-copiii mici. Intr-altul, copii mai mari-juniorii. Tarcuri pentru caini. Iar aleile, piste pentru biciclisti. Vrei asa? Eu nu. Macar ca, pana la tarcul cu pricina trebuie sa pasesc, cu tot cu copil, pe alee. Ce fac? Cum ajung la tarc?
N-am auzit pe nimeni infricosat de o tricicleta sau un pici pe role. De ce, oare, exagereaza unii?
De ce nu ar fi mai bun un tarc (o zona, etc) pentru biciclisti si roleri? In parc nu au voie si pietoni?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Lala_D spune:
Rufus ok dar in cazul acesta copilul meu de 8 ani cam pe unde ar trebui sa se plimbe cu bicicleta acum cand in parcul nostru nu mai are voie ?
Sincer, ma intereseaza o parere .
In conditiile in care eu sunt o singura persoana ce iese in parc cu 2 copii de varste diferite cum rezolv aceasta chestie?
Lui chiar ii place sa mearga pe bicicleta si abia asteapta vacanta de vara pentru a avea timp de ea.
Din acest motiv eu sunt chiar foarte indignata.
Deoarece in alt parc nu pot ajunge cu amandoi si ar fi chiar absurd in conditiile in care stau vis a vis de IOR
Din punctul meu de vedere puteau sa lase parcul Titan ( IOR-ul vechi ) care este mai putin amenajat liber pentru biciclisti si parcul Cuza ( IOR -ul amenajat ) restrictionat.
Dar nu ...e mai simplu sa trantesti o pancarda si o interdictie.
Sa mai spun ca acest parc este inconjurat de 5 scolii generale ... cam cati copii in situatia fiului meu sunt ?!
De ce un prescolar in momentul asta are mai multe drepturi ca un scolar ?
Nu vroiau biciclisti adulti ? OK . Pui o limita de varsta.
Dar un copil sub 14 ani eu nu l-as lasa singur pe strada cu bicicleta.
Pe al meu in niciun caz.
Rufus spune:
citat din mesajul lui Lala_D Din punctul meu de vedere puteau sa lase parcul Titan ( IOR-ul vechi ) care este mai putin amenajat liber pentru biciclisti si parcul Cuza ( IOR -ul amenajat ) restrictionat. Dar nu ...e mai simplu sa trantesti o pancarda si o interdictie. Sa mai spun ca acest parc este inconjurat de 5 scolii generale ... cam cati copii in situatia fiului meu sunt ?! |
Ar fi o solutie. Cunosc bine IOR-ul. Poane nu toata partea veche, dar o parte din ea, da.
Altfel, respctarea varstei...e dificil, stii bine, pe de o parte nu poti pedala cu buletinul in mana, pe de alta unde ai vazut tu reguli respectate?
Vrei o parere sincera...nu pot sa ti-o dau. Dar, pentru ca si fiica mea ajunge des in IOR, poate-mi spui tu parerea ta: cum ar decurge "intalnirea" fiului tau pe bicicleta cu fiica mea de 4 ani, care fuge necontrolat si, evident, neatenta la o bicicleta? Daca nu vezi pe unde s-ar plimba baiatul tau pe toacla, poate imi spui tu pe unde sa circule fata mea?
Si vorbim de 8 ani...desi inteleg ca la 14 ani, tot prin parc l-ai vrea pe fiul tau pe bicicleta. Nu?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ce sa fac? Am crescut in locuri fara gratii, unde protectia mi-o asigura si bunul simt al semenilor mei. As vrea ca si copiii mei sa aiba spatii larg deschise. Cum sa fie parcul? Intr-un tarc-copiii mici. Intr-altul, copii mai mari-juniorii. Tarcuri pentru caini. Iar aleile, piste pentru biciclisti. Vrei asa? Eu nu. Macar ca, pana la tarcul cu pricina trebuie sa pasesc, cu tot cu copil, pe alee. Ce fac? Cum ajung la tarc? N-am auzit pe nimeni infricosat de o tricicleta sau un pici pe role. De ce, oare, exagereaza unii? De ce nu ar fi mai bun un tarc (o zona, etc) pentru biciclisti si roleri? In parc nu au voie si pietoni? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus
Chiar nu vad ce te deranjaza pe tine daca zona cu leagane, tobogan, nisip, evenual diverse 'aparate' de catarat, escaladat, etc sunt imprejmuite cu un gardulet?Eu am vreo 5 astfel de locuri de joaca in zona unde locuiesc , si nu am auzit pe nimeni sa se planga ca sunt copiii dupa gratii...
In rest sa fie liberi sa 'circule'sa alerge, sa se plimbe, normal, am spus eu 'gratii' pt fiecare categorie in parte????Normal ca biciclistii trebuie sa fie atenti.Si eu cred ca cei care ii alunga pe ciclisti exagereaza, dar si tu exagerezi, daca din imprejmuirea unui loc de joaca (uite cu gard viu, daca vrei tu)ti se pare ca lumea vrea sa iti puna copilul dupa gratii.Cat despre unde ai crescut tu, nu stiu.Eu o buna perioada am crescut la bloc, intr-un oras din Romania.Unde prin bunavointa parintilor inclusiv cu participarea lor la munca efectiva s-a construit un teren de joaca care era imprejmuit cu gard de 2 m.Poate si fiindca era si un teren de fotbal/tenis inclus in acel loc de joaca.Ala era cel mai sigur loc unde ma lasa mama sa ma joc, ca nu saream in fata masinilor.Tu poate ai crescut in Primaverii sau la tara,dar majoritatea nu cred ca au avut cine ce spatii larg deschise incat sa faca alergie la imprejmuirea gropii cu nisip.Plus ca asa cum am mai spus, nu mai intra cainele acolo....sa lase surprize..
Si exact cum spune si Lala, si alte mamici, tot copii sunt si micii biciclisti.Poate ca au 2-3 ani, sau 8 sau 10.Sau o mamica are unul mai mic si unul mai mare.
Ce face, isi ia bona sau pe cel un pic mai mare il lasa pe strada , de capul lui?
Mama tatal si copiii de diferite varste cum faca sa iasa toti pe bicicleta in we,toti printre masini chiar daca cel mai mic are 5 ani?
Va spun eu, vor renunta.Si uite asa raman copiii si fara farama de miscare.