fara biciclisti si roleri in parcuri
Raspunsuri - Pagina 5
Deborah77 spune:
Am si eu un pitic naravas de 2 ani jumate care alearga de bezmetic in toate directiile. N-am avut nici o experienta neplacuta cu rolleri sau biciclisti...nici impingand la carucior, nici manevrand tricicleta cu maner, nici incercand sa tin pasul cu nazdravanul. Si am fost...in Herastrau, in Bazilescu, in Kiseleff, in Titan...Ce prostie este asta, sa nu poti merge pe bicicleta in parc??
Lala_D spune:
Aseara pe Realitatea domnul viceprimar al sectorului 3 a aflat cu stupoare ca in lege - codul rutier- este sti****t interzicerea folosirii bicicletei de catre copii sub 14 ani pe drumurile publice , deci implicit pe acele piste special amenajate in jurul IOR-ului.
Raspunsul dansului a fost ceva de genul : " Da ??? Nu am stiut ! "
Urmarea a fost " atunci copiii sub 14 ani nu vor fi amendati daca merg in parc cu bicicleta ca in alt loc nu au unde ...."
Mda ...pana nu vad ca apare pe celebrul deja panou de la intrarea in parc si asa ceva ( o referire la varsta) ce ar trebui sa fac sa imi inregistrez discutia si sa o arat gardianului ???
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D Aseara pe Realitatea domnul viceprimar al sectorului 3 a aflat cu stupoare ca in lege - codul rutier- este sti****t interzicerea folosirii bicicletei de catre copii sub 14 ani pe drumurile publice , deci implicit pe acele piste special amenajate in jurul IOR-ului. Raspunsul dansului a fost ceva de genul : " Da ??? Nu am stiut ! " Urmarea a fost " atunci copiii sub 14 ani nu vor fi amendati daca merg in parc cu bicicleta ca in alt loc nu au unde ...." Mda ...pana nu vad ca apare pe celebrul deja panou de la intrarea in parc si asa ceva ( o referire la varsta) ce ar trebui sa fac sa imi inregistrez discutia si sa o arat gardianului ??? |
Tipic. N-a stiut. Si de altfel nici n-a gandit la asa ceva. Probabil s-a mirat tot - pai cum, merg pe bicicleta si role sub 14 ani? Pai n-au voie
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera īntr-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
sorana spune:
Rufus - nu-i chiar cum zici tu. Adica un copil 5-14 ani pe role sau bicicleta in parc nu mi se pare deloc tot aia cu stapanul de caine care se ... in nisipul copiilor. Zau ca nu mi se pare ca exista comparatie intre situatii.
Si apropos trec gardienii linistiti pe langa afisul cu "amenda 500 RON" referitor la intratul cu caini in parc si stapanul ca catelul fix sub afis .... nici o treaba n-au ... ei doar se plimba (gardienii adica)
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera īntr-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Si cum sa facem asta? Ai ceva sfaturi, idei??? Ceva concret se poate face? |
Concret, firmele de paza angajate prin parcuri nu au dreptul sa va legitimeze, cu atit mai putin sa dea amenzi. Si daca sint politisti prin parc (si astia au dreptul sa legitimeze) ma cert cu ei (ferm dar civilizat). Adica stapinii de ciini nu primesc amenzi, gastile de huligani sint tolerate "ca vine seara si vin si ne bat" (citat dintr-un gardian platit de noi), toti nesimtitii arunca gunoaie, mucuri de tigari, coji de seminte pe jos si in veci nu s-ar da amenda pentru asa ceva, dar fi-miu nu are voie pe bicicleta sau pe iarba? Are, va spun eu, chit ca asta inseamna sa ajung la politie, sa chem televiziuni daca vreun politist pune mina pe mine (nu au voie sa foloseasca forta). Nu am prea multe solutii, petitiile sint inutile, dar nici nu o sa le permit sa-si bata joc de libertatea mea de miscare. Nu se iau de toti mitocanii care dau manele la maxim si arunca gunoaie, nici de aia care distrug, nici de stapinii de ciini care nu aduna rahatii de pe jos, se iau de mame cu copii si de adolescenti care se plimba. Atita autoritate au politia si primaria la noi!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Rufus - nu-i chiar cum zici tu. Adica un copil 5-14 ani pe role sau bicicleta in parc nu mi se pare deloc tot aia cu stapanul de caine care se ... in nisipul copiilor. |
Nu-i tot aia, asa e. Pentru ca nu copilul e vinovat.
Dar nu mai compara copilul de 5 ani pe bicicleta cu cel de 14.
Dupa cate vezi, fiecare critica o lege cand nu-i convine. Poate e normal. Dar, daca vrei (vreti) sa o incalcati, sa nu va supuneti, asta e. M-a amuzat (la inceput) indemnurile de genul: nu va supuneti, mergeti pana in panzele albe...etc. Nu ma mai amuza.
Nu mai comentez, am spus ca nu sunt de acord (n-am fost niciodata) cu bicicletele in parc. Oricat ai fi de atent, si adult de-ai fi, trebuie sa recunosti ca ai destule sanse sa dai peste un copil mic cu bicicleta. Eu nu-mi permit asa ceva. Mi se pare normal ca orice ar reprezenta un pericol sa nu fie permis.
Sper doar sa nu aveti experiente neplacute cu copiii vostri. Si nici cu ai altora, ca ia ghiciti! nu copiii sunt vinovati. Sa vad atunci cum explicati politiei ca copilul vostru vrea numai pe bicicleta, si ce explicati parintelui celalalt.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sorana spune:
Pai nici cainele nu-i vinovat.
Era vorba de "doza" de vina a adultului. Eu una consider vinovat, demn de o amenda, un adult care lasa cainele sa se ... in nisipul pentru copii si mult mai putin (asta asa, ca sa nu zic deloc) vinovat un adult care isi lasa copilul cu bicicleta in parc (sub supraveghere, nu singur, normal).
Sorana si Monica (6 ani)
popescudora spune:
Parcurile sunt facute pentru destindere, petrecerea timpului liber, relaxare pentru toate varstele. Asa greu o fi sa convietuiasca in ele biciclistii, rolerii, mamele cu carucioarele, pensionarii, tinerii iesiti la plimbare si oamenii cu animale de companie? Interdictiile de genul asta mi se par ca depasesc limita bunului simt.
POZE
Deus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu-i tot aia, asa e. Pentru ca nu copilul e vinovat. Dar nu mai compara copilul de 5 ani pe bicicleta cu cel de 14. Dupa cate vezi, fiecare critica o lege cand nu-i convine. Poate e normal. Dar, daca vrei (vreti) sa o incalcati, sa nu va supuneti, asta e. M-a amuzat (la inceput) indemnurile de genul: nu va supuneti, mergeti pana in panzele albe...etc. Nu ma mai amuza. Nu mai comentez, am spus ca nu sunt de acord (n-am fost niciodata) cu bicicletele in parc. Oricat ai fi de atent, si adult de-ai fi, trebuie sa recunosti ca ai destule sanse sa dai peste un copil mic cu bicicleta. Eu nu-mi permit asa ceva. Mi se pare normal ca orice ar reprezenta un pericol sa nu fie permis. Sper doar sa nu aveti experiente neplacute cu copiii vostri. Si nici cu ai altora, ca ia ghiciti! nu copiii sunt vinovati. Sa vad atunci cum explicati politiei ca copilul vostru vrea numai pe bicicleta, si ce explicati parintelui celalalt. RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Am cunoscut niste parinti la care fetita de 3 ani le-a fost lovita in parc de un biciclist a cazut, dat cu capul de alee si avea o cicatrice de vreo 10 cm cum fusese operata si din cate am inteles a stat vreo doua zile in coma. Bicicleta poate sa fie periculoasa, al meu pusti merge ca un dracusor cu ea si daca Doamne fereste ar lovi un copil cred ca ar fi grav!
Pedichiurista mea are un copil la o gradi unde le-a murit un coleg de doar 4 anisori fiindca s-a ciocnit cu alt biciclist si saracul s-a lovit de ghidon si a facut ruptura de ficat si a murit in drum spre spital de hemoragie. Copii sunt fragili si trebuie sa avem mare grija ca un accident ce pare minor poate avea efecte grave.
Ai dreptate Rufus sunt periculoase si legea ii lege, dar ar trebui alternative ca in oricare alta tara civilizata.Din pacate, inainte de curatenie pe strazi, drumuri bune, piste pt biciclete si multe altele necesare, politicienii au altele de facut mai importante - de exemplu sa fure tot si sa plece in vacante .
www.de-azi.ro
poze familia mea
inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
Alexandra spune:
Cu role sau fara tot pieton te numesti. Ce ziceti de asta:
Statutul roller-ului in trafic (citeste mai multe)
Aveti role si va dati de mult timp dar v-ati pus vreodata intrebarea ce reprezentati in trafic? Si noi am aflat de curand raspunsul. Conform Ordonan#355;ei de urgen#355;#259; a Guvernului nr.195/2002 privind circula#355;ia pe drumurile publice - Modificat#259; #351;i completat#259; prin O.U.G. nr.63/2006 publicat#259; īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr.729/20.09.2006 avem:
"Art.72. - (1) Pietonii sunt obliga#355;i s#259; se deplaseze numai pe trotuar, iar īn lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stāng#259; a drumului, īn direc#355;ia lor de mers. Cānd #351;i acostamentul lipse#351;te, pietonii sunt obliga#355;i s#259; circule cāt mai aproape de marginea din partea stāng#259; a p#259;r#355;ii carosabile, īn direc#355;ia lor de mers.
(2) Pietonii au prioritate de trecere fa#355;#259; de conduc#259;torii de vehicule numai atunci cānd sunt angaja#355;i īn traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate #351;i semnalizate corespunz#259;tor, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
(3) Traversarea drumului public de c#259;tre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate #351;i semnalizate corespunz#259;tor, iar īn lipsa acestora, īn localit#259;#355;i, pe la col#355;ul str#259;zii, numai dup#259; ce s-au asigurat c#259; o pot face f#259;r#259; pericol pentru ei #351;i pentru ceilal#355;i participan#355;i la trafic.
(4) Pietonii surprin#351;i #351;i accidenta#355;i ca urmare a travers#259;rii prin locuri nepermise, la culoarea ro#351;ie a semaforului destinat acestora sau nerespect#259;rii altor obliga#355;ii stabilite de normele rutiere poart#259; īntreaga r#259;spundere a accident#259;rii lor, īn condi#355;iile īn care conduc#259;torul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circula#355;ia prin acel sector.
(5) Sunt asimilate pietonilor persoanele care conduc un scaun rulant de construc#355;ie special#259;, cele care conduc vehicule destinate exclusiv tragerii sau īmpingerii cu māna, precum #351;i cele care se deplaseaz#259; pe patine sau dispozitive cu role.
(6) Se excepteaz#259; de la respectarea regulilor stabilite pentru pietoni poli#355;istul rutier #351;i persoanele care se afl#259; pe platforma drumului public #351;i sunt autorizate, īn exercitarea atribu#355;iilor de serviciu, s#259; īndrume sau s#259; dirijeze circula#355;ia rutier#259;, īn condi#355;iile stabilite prin regulament.
(7) Este interzis#259; ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cānd aceasta este permis#259;, conform indicatoarelor sau marcajelor, l#259;#355;imea minim#259; a trotuarului l#259;sat la dispozi#355;ia pietonilor trebuie s#259; fie de cel pu#355;in un metru."
Eu trag concluzia ca am avea voie cu role in parc. Ce ordonanta, lege, hotarare sau ce e interzice asta?