Ne-am procopsit!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Rufus daca te-ar intreba cineva ce reprezinta pt. tine monarhia, ce raspuns cinstit ai da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Auzi, eu is de acord sa-ti placa sau nu de cineva...

Rufus, dar multa energie ai! Si eu il voi vota.
Ai citit Mesajul Regelui Mihai din 23.04.2009 ?

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Si eu il voi vota. Doua argumente am, care sunt legate unul de altul: nevoia imperioasa de schimbare a regimului neocomunist si faptul ca este candidat independent si am o mica speranta ca nu va fi numai o papusa. In momentul de fata, cu clasa politica actuala, am impresia ca alunecam pe o panta abrupta. Nu imi fac sperante prea mari in ceea ce il priveste, dar in privinta celorlalti candidati nu am absolut nicio speranta.

My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Ca la biliard:il scoate pe Crin Antonescu din finala cand Geoana va lua si voturile lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Rufus daca te-ar intreba cineva ce reprezinta pt. tine monarhia, ce raspuns cinstit ai da?

Buna intrebare...nu m-am gandit niciodata sa o definesc pentru mine, pentru ca ar insemna sa fac exercitii in gol.
Dar, daca ma intrebi, as zice ca reprezinta o garantie pentru traditie, moralitate, competitivitate...ei, imi dau seama ca nu intotdeauna e asa in marile case regale, nici in istorie n-a fost numai lapte si miere...dar de ce sa nu privim partea plina a paharului? Adica de ce sa nu vedem, de exemplu, oameni din toate colturile lumii care voteaza pentru mentinerea Coroanei Britanice, in ciuda noilor tendinte si incercari ale adversarilor? Inseamna ca e chiar un simbol...
Nu stiu daca te-am lamurit...monarhia romaneasca nu o cunosc, doar din povesti si aici le cred pe cele povestite de tatal meu, dar ma uit cu gura cascata la monarhiile altor state si la lumea care le aduleaza...intamplator civilizatia tot pe-acolo si-a gasit salas si, poate, sper sa avem si noi parte de asa ceva.
Interventia mea anterioara, cu tine citata, nu a fost o slava monarhiei si a lui Radu Duda, pentru ca nu vreau sa impun altora ce gandesc eu (desi mi-ar placea...), a fost doar un reflex la un cliseu, sau mai multe (coloana vertebrala, constiinta poporului)...cuvinte mari pe care le auzi de la multi, doar ca sfaturi. Asa ca sa nu te superi.

Da, Cristina, am auzit discursul. Mi-a placut urmatoarea fraza: am fost toata viata in slujba tarii si ne-am dorit sa o vedem puternica, bogata si mandra in Europa. Cati dintre cei care-si flutura promisiunile gurilor noastre cascate se pot lauda cu asa ceva?
A, si Regele i-a lamurit si pe sceptici: nu este ceva obisnuit pentru un membru al familiei regale, dar viata ne-a pus in fata multor situatii neobisnuite. Poate cineva sa-l contrazica?

Pentru mine, reactia la candidatura principelui a multora imi aduce aminte de iritarea lui Iliescu la incercarile, din 1990, ale taranistilor, liberarilor, studentilor de a-si face vocile auzite. Si atunci Coposu era tradator, ca a mers prin tari straine, Ratiu era era culmea nesimtirii cu averea lui iar Marian Munteanu un golan, cu toata gasca lui de studenti. Radu Duda? Un impostor, un oportunist, egalul lui EBa, tradator al monarhiei...
Inseamna ca, asa cum Bunicuta sesiza clar ca "prostimea" e pe cale sa se destepte daca nu-i pune talpa pe cap, tot asa posibilele structuri pomenite de Mitrea, care-si faceau calcule in sistemul metric, isi vad calculele date peste cap si nu stiu cum sa se descurce cu un alt sistem, pe care ei, parintii si poate si bunicii lor nu l-au cunoscut.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nici eu nu tin mortis sa-mi impun punctul de vedere altora (desi si mie mi-ar placea :), insa asta:

Citat:

Pentru mine, reactia la candidatura principelui a multora imi aduce aminte de iritarea lui Iliescu la incercarile, din 1990, ale taranistilor, liberarilor, studentilor de a-si face vocile auzite.

e o dovada ca fie n-ai inteles ce se intimpla atunci, fie nu intelegi ce se intimpla acum. Nu intelegi ratiunea pentru care a fost parasutat Duda in cursa prezidentiala.

A-l compara, fie si in treacat, fie si doar ca reactii stirnite, pe consortul impostor cu Corneliu Coposu, asta e deja o cumplita impietate!!!!!!!!
Urme din mostenirea lui Corneliu Coposu (conduita, morala, atitudine fata de politica) mai poti regasi azi, dar in alta parte.

Mergi la inceput

Rufus si iileana sustine punctul meu de vedere, dar daca vrei sa te convingi, urmareste reactia PSD-istilor la candidatura lui Duda.
Poate vor face manevre fumigene, dar inofensive;cel putin pana acum nu s-au aratat deranjati serios, asa ca in cazul lui Basescu.

Mergi la inceput

b.nica, eu sustin numa' prima parte a ipotezei tale, si anume ca, daca se pastreaza datele din acest moment, Duda va "agata" citeva procente din voturile lui Antonescu, ashea, cam cit e necesar sa intre Geoana in turul 2 si nu Crin (care ar fi un adversar mult mai incomod pentru Base).
Nu cred ca, intr-o confruntare Geoana-Basescu, cel dintii are vreo sansa. Nici nu-s prea sigura ca vrea sa aiba vreuna :))).

Totusi, mai e vreme berechet sa avem tot felul de surprize-surprize pina la inscrierea propriu-zis in cursa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

e o dovada ca fie n-ai inteles ce se intimpla atunci, fie nu intelegi ce se intimpla acum. Nu intelegi ratiunea pentru care a fost parasutat Duda in cursa prezidentiala.

A-l compara, fie si in treacat, fie si doar ca reactii stirnite, pe consortul impostor cu Corneliu Coposu, asta e deja o cumplita impietate!!!!!!!!
Urme din mostenirea lui Corneliu Coposu (conduita, morala, atitudine fata de politica) mai poti regasi azi, dar in alta parte.

N-am, desigur, pretentia ca le stiu eu pe toate. Am spus ca mie asa imi suna. Imi e clar, dupa orientarea ta, ca tu crezi altfel, dar nu-i bai. In mod sigur, nu noi doi vom schimba istoria.
"Parasutarea lui Duda" dovedeste ca tu crezi ca Regele Mihai a initiat ceva comploturi politice, care sa hotareasca soarta altor candidati. Tu crezi ca discursul lui este o minciuna, Casa Regala nu doreste decat sa-l buseasca pe Antonescu, sau pe mai stiu eu care. Asta este in cumplita contradictie cu "parerea" ta despre Coposu, care l-a venerat pe Rege toata viata lui. Ori Coposu era mincinos, ca sprijinea un monarh ticalos, ori este adevarat ce spui despre el, lucru pe care, insa, tu nu-l crezi, ca altfel n-ai pune la indoiala moralitatea Regelui Mihai, in aceasta actiune inedita.
Oricum, indiferent care ar fi varianta corecta, nimic nu dovedeste ca l-as compara pe Coposu cu Duda; dar e usor sa fluturi vorbe mari, ca sa iei ochii. O noua reactie a ta (pe care eu nu mi-o explic deloc) ce se incadreaza in ceea ce eu am spus: o frica viscerala, de tip iliescu, la schimbarea atitudinii "oamenilor de rand". Da, se prea poate ca Duda sa nu ajunga presedinte dar, cu siguranta, va strica cateva planuri.
Anii 90 au apus, dar mirajul lor dainuie in sufletul multora. Atunci, ca si acum, a fost o cotitura in politica Romaneasca. Atunci a fost facuta cu bata. Ce crezi, iileana, ca se inventeaza acum?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Citat:

O noua reactie a ta (pe care eu nu mi-o explic deloc) ce se incadreaza in ceea ce eu am spus: o frica viscerala, de tip iliescu, la schimbarea atitudinii "oamenilor de rand".

In conditiile in care tu consideri ca cine circoteste azi la candidatura lui Duda ar fi fost, in anii '90 de partea lui Iliescu si, eventual, chiar a minerilor, , eu deja consider ca, poate, ar trebui sa-mi gasesc ceva mai bun de facut decit sa-ti dau tie replica.
Si, dat fiind felul in care mi-am petrecut io anii '90, am sa iau aprecierea ta exact ca ceea ce este: o insulta!

In treacat: Regele Mihai nu a complotat nimic. E, in acest caz, doar victima. A anturajului, a familiei, a proastei sfatuiri, nu stiu.
E foarte trist ca, acum, in amurgul vietii, a ales rolul de mascota a sotului fiicei sale. E trist pentru el ca personaj istoric dar si pentru imaginea monarhiei in Romania.

Pentru detalii, as sugera un loc in care-s ceva mai coerent exprimate:
http://portocala.wordpress.com/2009/04/22/candidat-la-tronul-prezidential/ , http://portocala.wordpress.com/2009/04/23/intoarcerea-unei-pagini-de-istorie/ , http://portocala.wordpress.com/2009/04/24/vedenii-pe-termen-lung/ , etc

A, si vezi ca-i dai lui Duda mai multa importanta decit merita. Vorbind despre cotituri istorice legate de numele lui

Edit:
da' oare Duda, Dl. Duda, cum si-o fi petrecut anii '90? Sub aripa caror simpatii politice? . Ia incearca sa afli :))).

Mergi la inceput