Ne-am procopsit!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Dinescu, ieri: "Duda va lua doar trei voturi: al lui, al Margaretei si al soacra-sii. Al regelui Mihai, NU."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

L-am cunoscut pe Radu Duda in vara lui 1989 (aveam pe atunci 12 ani) in timpul unei excursii in fosta URSS. Una dintre excursiile acelea - singurele de altfel - organizate prin ONT, NUMAI in tarile comuniste, la care se facea publicitate in Flacara Iasului. Ca sa pleci in strainatate, stiti bine, trebuia sa fii foarte curat din punct de vedere politic (sau turnator - dar de obicei acest rol il avea chiar ghidul).

Radu Duda calatorea "single", in grup mai erau in aceasta postura un profesor de literatura de la Universitate si o doamna putin peste 40 de ani, al carei nume amintea de cel al unui ministru din guvernul lui Ceausescu - o doamna foarte draguta si stilata careia cei doi i-au facut cavalereste curte tot timpul excursiei). Ah, am uitat sa spun ca eu calatoream cu bunicii, era prima iesire in strainatate.

Pe atunci, m-a impresionat tare Radu Duda (marturisesc ca ma indragostisem de el, cu mintea unei fetite de 12 ani) - motiv pentru care, ulterior excursiei, i-am urmarit o vreme numele in ceea ce se putea numi presa si la televizor. .. Fara prea multe rezultate. O poza in Almanahul Cinema, minuscula de altfel, o relatare despre o piesa in care a jucat pe scena ieseana, "Homo Faber", o interpretare destul de neinspirata daca ar fi sa ma iau dupa mama... pina cind, in decembrie 1989, am parte de un adevarat regal: Radu Duda apare la televizor, recitand o poezie (sau poate o strofa?!) dedicata tovarasei Elena Ceausescu. Si ce patos in aceasta interpretare! Cita recunostinta se revarsa din vocea sa, pentru aceasta mama a noastra a tuturor, tovarasa bla-bla.

Oare au existat si actori care nu au adus osanale Ceausestilor? Care nu au aparut la televizor rostind poezii in onoarea acestora, si care totusi au fost celebri?! Nu stiu, eu in perioada respectiva eram fascinata de.. Radu Duda.

Mai adaug ca la putin timp dupa Revolutie tatal lui, un reputat medic iesean, infiinteaza partidul Liber Schimbist. Care ulterior a fuzionat cu FSN-ul. Dar detalii despre familia lui si despre cum simpatia tatalui sau si prietenia cu Ion Iliescu l-ar fi propulsat in cariera, atit inainte si dupa 1989, gasiti in internet.

AH, si pentru ca nu ma pot abtine - va mai marturisesc o picanterie, aflata de la un fost coleg de liceu de-al "principelui", si anume ca... avea o predilectie pentru femeile mai in virsta...

Cam asta este ce stiu eu despre Radu Duda. Amanunte disparate, poate neconcludente, pe care le adaug in nume personal unui puzzle din care e compusa imaginea lui publica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Omul este hotarit, a studiat amanuntele. La intrebarea despre cum sa i se spuna cind o fi presedinte, a raspuns simplu : "Domnule presedinte" sau "Radu al Romaniei". Am aflat si ce scrie in buletinul de identitate al domniei sale, scrie asa: "Radu al Romaniei Duda".

sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mie mi se pare ca era mai corect Duda de Romania .
Nu vreau sa fiu pricinoasa dar in baza caror acte s-a putut mentiona pe un act oficial de identitate numele de "Radu al Romaniei"?
Imi amintesc ca Regele Mihai a fost oprit sa intre in tara la prima sa initativa, tocmai datorita titulaturii din pasaport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Mie mi se pare ca era mai corect Duda de Romania .

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Omul este hotarit, a studiat amanuntele. La intrebarea despre cum sa i se spuna cind o fi presedinte, a raspuns simplu : "Domnule presedinte" sau "Radu al Romaniei". Am aflat si ce scrie in buletinul de identitate al domniei sale, scrie asa: "Radu al Romaniei Duda".
[

Glumesti nu?Pe ce baza i-au trecut numele asta in buletin ma?
Sunt curioasa,pe regina Spaniei o cheama in buletin Sofia a Spaniei?Nu ca s-ar compara el in vecii vecilor cu distinsa doamna amintita mai sus!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Uite ca m-am enervat!
Daca doresc sa mi se precizeze in buletin numele de Bombonica a Romaniei, ce acte imi trebuiesc?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Am aflat si ce scrie in buletinul de identitate al domniei sale, scrie asa: "Radu al Romaniei Duda".

Glumesti nu?Pe ce baza i-au trecut numele asta in buletin ma?

Cum sa glumesc cu asemenea kestiuni serioase? Dadusem si link-ul.

Robert Turcescu: [...], cum ar trebui sa vi se adreseze la un moment dat cineva care vine la Palatul Cotroceni?
Principele Radu: Domnule presedinte, bineinteles.
Robert Turcescu: Domnule presedinte Radu Duda.
Principele Radu: Sau Radu al Romāniei, cum scrie in buletinul meu de identitate.
Robert Turcescu: Asta voiam sa intreb, cum scrie?
Principele Radu: Scrie Radu al Romāniei Duda , adica cele doua nume pe care le am prin identitatea mea, unul cu care m-am nascut, si...
Robert Turcescu: Hohenzollern-Veringen.
[...]
Principele Radu: Hohenzollern-Veringen este un titlu, pe care l-am primit in prealabil si care este acum surclasat de titlul romānesc. Titlul Hohenzollern ramine īn subsidiar. Primul si cel mai important, īn conformitate cu ...
Robert Turcescu: Nu tine cumva de acea disputa, pe care ati avut-o cu Casa de Hohenzollern, cind s-a spus ca nu va poate...
Principele Radu: Statutul Casei Regale precizeaza ca titlul romānesc precede orice alt titlu si asta de 143 de ani. Deci, acela nu a disparut, dar el este subsidiar, acoperit ca importanta de titlul romānesc.
Adrian Ursu: De stare civila.
Principele Radu: Dar acestea sunt toate chestiuni de identitate a persoanei. Asta nu inseamna ca ele ajung in mediul institutional romānesc, fiindca Constitutia Romāniei nu prevede nimic despre Casa Regala.

Din script-ul emisiunii "Ora de Foc" - 09.04.2009 - invitati: Principele Radu de Romānia, Robert Turcescu

Cred ca e perfect legal.
Numele de familie figureaza corect, iar prenumele si-l poate schimba oricare dintre noi cum pofteste, e o cale oficiala de urmat, niste cereri, ceva hirtogarie si se rezolva.
Daca vreau, si eu am posibilitatea de a-mi schimba prenumele din buletin. Pot sa schimb "Ileana" cu ... cu ce? dl. Duda cu ce si-a schimbat prenumele?... a, da, cu titulatura, of corz. In cazul meu, o pot folosi pe aia de pe DC :))).

Edit: ... si, desigur, voi avea pretentia ca asa sa mi se adreseze lumea!

Mergi la inceput

Uraaa!Eu datorita faptului ca pot surclasa vechiul nume pot sa ma declar in buletin Bombonica de Romania!
Va rog sa ma notati la nick asa:Bombonica!
Sunt curioasa daca regulamentul DC va fi de acord?
Rog onor conducerea acestui Forum respectabil si pe membrii DC sa-mi
ofere posibilitatea sa folosesc nick-ul Bombonica in loc de B.nica.
Daca la identitatea cetateanului Radu Duda s-a putut,la mine de ce nu?

Mergi la inceput

Nu, pe DC nu-ti poti schimba numele.
Pe DC, daca Radu Duda te cheama la inceput, Radu Duda ramii pe veci.

Mergi la inceput