Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 16
CosmyB. spune:
Laura
eu mai bine nu scriu programul Mayei, doarme muuult si bine
Poate o doare ceva pe micuta, dintisorii cumva? Ca daca e obosita si nu prea doarme, clar e si agitata si invers, e ca un cerc vicios ![]()
Pozici
Mamica
de
Maya
lala77 spune:
Felicic, si eu sunt cu neuronul defect.
Eu am impresia ca n-o sa-mi mai revin niciodata. Imi aduc aminte lucruri pe care trebuia sa le fac saptamani in urma. Acum vreo 2 luni mi-am pus telefonul in cana cu ceai si apoi il cautam prin casa. Normal ca a trebuit altul ca nu stiu cat a stat in ceai si era si galactogil acolo...sticky.
Cateodata merg la wc, ma asez, stau putin , apoi ma sterg,ma ridic si trag apa; cand ajung la spalatul pe maini ,imi dau seama ca am uitat sa fac pipi. E de la oboseala; o sa treaca. Asa am facut si dupa primul copil vreo cateva luni. Ba atunci chiar am plecat la Bucuresti cu copilul in dresuri si body (era cald in masina si mi-am spus ca o imbrac acolo) ,iar restul de haine le-am uitat acasa. Si era februarie si bb avea 1 luna. Asa am constatat ca nu pateste nimic daca il imbraci cu haine noi nespalate ca pana atunci aveam paranoia sa nu se atinga nici de cearceaful meu de pe pat.
Gaia, haide mai, nu-ti mai face griji! Toate sunt tratate, inlusiv puii. Asta e; nu putem trai despicand firul in 4. Si dupa un an sau doi cand il pui cu tine la masa ce-i mai dai? Ca tot la astea tratate ajungi pana la urma ca asta-i lumea in care traim. Puii la tara nu sunt neaparat o solutie ca mananca furaje tratate si ei. Deci nu prea exista nimic pur. Eu mi-am propus sa nu ma alarmez prea tare din cauza asta. Cei din alte tari mananca tot asa si sunt mult mai sanatosi decat poporul roman, chiar unii uita sa mai moara.
Anna azi n-a vrut mancarica nicicum. Eu o pun pe seama gatului inflamat ca ieri a mancat ok. I-am facut sucde mere si a bautcam 30 ml; mai mult n-a vrut. Offff, nu mai trece raceala asta!!!!!
Mai am o intrebare de blonda: daca ii scot lapticul atunci cand va ajunge sa inlocuiasca o masa cu solide si apoi mai scoatem una si tot asa san cand mai papa? Ma gandesc ca la un moment dat va avea ceva gen 10- fructe/ branzica, 13-legume+carne,17-fructe/branza/iaurt, seara-cereale cu lapte. Si daca nu se mai trezeste noaptea sa pape, ramane doar cu o masa de lapte, cea de dimineata? Stiu casuna stupid dar chiar ma macina.![]()
claudinna spune:
laura, te cred!
nu te ajuta si pe tine cineva? sa te poti odihni macar ziua...
noi avem asha:
trezirea...nu se stie: daca e la 7-8 si nu a mancat de cel putin 4 ore, papa, daca a papat intre timp, se joaca pana pe la 9 cand iar somn pana pe la 10, cand papa
dupa papa se joaca si somn de pe la 12 sau 13, pana pe la 14, cand papa....
14-16/17 joaca, 17-18 somn
18.00-18.30 papa
si apoi joaca....pana la 20.30 cand avem baita, masaj, papa (sau decat ceai) si la 22.00-22.30 maxim se culca, pica de somn, mai ales daca dupa masa de la 18 nu doarme. dar de cele mai multe ori mai trage un somn de la 19-19.30 pana la 20...maxim o ora
daca bea lapte inainte de culcare (nu tot timpul bea), se trezeste pe la 3-4 sa manance, adica cere de mancare, mananca in somn. daca nu bea lapte la culcare, se mai trezeste si la 12...
de ex azi noapte s-a trezit din 2 in 2 ore sa pape...si la 8 era pe baricade...noroc ca am spalat aseara toate biberoanele..ca dimineata erau aliniate goale langa pat...
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
avem poza la concurs:) daca va place de noi, votati-ne aici
felicic76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andy.p Va rog sa-mi scrieti si mie programul copiilor vostri dintr-o zi ca eu simt ca o iau razna cu Alexia,ori mi se trage de la atate nopti nedormite ori chiar o iau razna,noaptea nu doarme ziua nu ![]() ,va rog .In cat timp adorm ziua ???? laura, andy (07.04.2002) & alexia(14.09.2008)Alexia Andrei |
of,of,of nu te mai necaji, ca o sa doarma cand va trebuisa mearga la scoala
al meu doarme ziua intre 2,5 h-4h, dar noaptea doarme de la 20,30-6, 30 sau 7,30, bustean, poti sa tai lemne pe el.
Nush ce sa-ti spun, ca el a dormit toata noaptea, de pe la 1 luna (nesimtita de mine se plangea ca nu doarme pana la 8
Mamica de
VLAD 19.10.2008minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
CosmyB. spune:
Lumi acum rascolesc pe net, eu i-am dat cereale cele de la 4 luni, nici n-am ajuns la cele de 6 luni. Pe pediatra nu mai indraznesc sa o intreb ca ea m-a sfatuit sa nu-i dau cereale. 
Pozici
Mamica
de
Maya
claudinna spune:
felicic, esti o fericita cu asha copil!
lala, cica tr sa mai bea si cam 500 ml lapte...de foame, probabil ca va bea, poate nu 500, dar se suplimenteaza cu iaurt, branzica
plus ca mai si creste, isi ia din papa ce are nevoie, adica nu mai are nevoie de atata lapte.
si cerealele daca i le faci cu lapte...
Razvan are acum inlociuite 3 mese si bea si cam 500 ml lapte. in unele zile mai mult, in altele mai putin...
e rau la noi ca bea noaptea...dar n-am ce-i face...ideal ar fi sa bea cam 200- 250 ml seara la culcare si tot cam asha dimineata la trezire, dar el imparte cantitatile astea in 3-4 mese...
blog in scutec
Razvan
luminita2008 spune:
offff, imi papa hunii astia urechile, au papat azi numa' din 2 in 2 ore..... puseu scrie pe mine...
Laura, scrisesem un mesaj si l-am pierdut
, reiau....
-la 07.00 trezirea, cel mai tarziu, de regula ne foim impreuna de pe la 06.00, cand ii iau cu noi in pat
-la 08.00 papa
- somn de la 08.30 - 09.00 apoi joaca pana la 11.00 cand iar papa
- adorm pe la 12.30 pana pe la 13.00 cu joaca pana la 14.00 apoi papa
- somn de la 14.30 la 15.00 apoi joaca
- papa la 17.00-17.30, joaca si apoi somn de la 18.30 la 19.00
- joaca, baie la 20.30, papa la 21.00, joaca, somn la 23.00
- noptea avem o trezire la 04.00, sau la 05.00 sau la 06.00, daca avem noroc...
De cand cu diversificarea si puseul asta, caci asta cred ca e, papam muuult mai des si suntem tare maraiti, deci nu mai avem asa program
.... Noaptea e insa noapte, cu somn macar pana pe la 04.00...
Cam 2h de somn pe zi, adunate reprizele, si adorm cam la 2h sau mai mult.... Cam asta.
mult, sper sa fie doar o faza, de fapt, sunt sigura ca asa e.
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
gaia.nevia spune:
Lala, la Teo aveam masa de dimineta (cam la ora 7 daca nu mai devreme) si masa de seara (11
) de san.
Asta pana am pierdut tot laptele... si am avut tot la orele acelea lapte praf... pana la vreo 10 luni cand n-a mai vrut lapte neam.
Am tras de el pana la 1 an, cu forta... si dupa un an l-am lasat in boii lui, daca bea iaurt, mananca branza de vaci si orez, io zic ca e ok...
In "cealalta" ordine de idei, l-am masurat pe individ.
70cm si 9kg. Nu este balerina, v-ati dat seama deja, nu?!
Chiar acum m-am uitat la datele lui Teo, avea 10kg si 80cm la 1 an 

, iar la 6 luni avea 8k100 si 70cm.
Edit: cu programul de somn, stam cam asa: dupa ce pana pe la 4 luni dormea tot timpul (si noaptea, de la 11 seara - ultima masa/ pana la 8 dimineata, si in cursul zilei intre mese, mai putin intre masa de la 7 si cea de la 11 seara).... acum doarme de la 8seara la 7-8dimineata, iar in cursul zilei deloc, sau maxim 2 ore.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
babytza spune:
Nocom pupici pentru Dariuta nervozica si felicitari pentru primul dintisor
Noi inca asteptam sa sparga ![]()
Klemi cand zic fara trezire ma refer ca nu a mai cerut papa asa cum a facut in ultimele 2-3 saptamani. Dar de foit s-a foit o tot face de cand cu intorsul pe burtica
Dar ii dam suzi si adoarme la loc. Azi-noapte cred ca a cerut suzi de vreo 5 ori. Ceea ce oricum e muuuuuult mai ok decat trezirea de la 4 dimineata cu papat un bibe de lapte si facut giumbuslucuri inca o jumatate de ora ![]()
Felicia he he he ..sa va traiasca magarusul
Sa se bucure Falkone de el cand va mai creste 
Paula 
Lumi sper sa fie toti asa de intelegatori cu voi
si poate nu platiti prea mult pagubele produse de teava aia....
Ramonzca mie dr mi-a spus ca poate fi considerata o masa inlocuita atunci cand depaseste 150g la o masa. Acum nu stiu daca era vorba in cazul lui David care bea pe atunci cam 140ml laptic sau daca e o regula generala. Dar daca dupa masa nu iti mai cere si laptic , e clar ca s-a saturat. 
Cuscra ma bucur mult ca Maya e cuminte si papa bine si mai si doarme...ce ne putem dori mai mult ??? 
Daca scapa si nu ia raceala de la mine ma declar cea mai multumita !!!! 
Cereale ii dau asa : de orez simplu in piureul de fructe daca imi iese prea moale. De la nestle burtica sanatoasa in piure de legume. De la nestle somn usor combinat cu nestle orez seara cu laptic. Iar dimineata ii dau de la humana unele cu mai multe fructe.
In piureuri ii pun cam 2 lingurite , e suficient .
Andy noi suntem asa cum programul : trezirea la 7-8 -papam
-la 2 ore dupa ne culcam cam o ora
-la 12 papam si iesim afara-mai doarme 1,5 - 2 ore
-la 16 papam si mai dormim inainte de baita jumatate de ora
-seara la 8 baita si apoi papa si la 9 cel tarziu nani....
Intrebi in cat timp adoarme. Eeee aici e o loterie ca sa zic asa . Daca il prind exact cand i se face somn , adoarme in 3 minute. Daca il iau prea repede sau prea tarziu cand deja e f obosit e posibil sa stau si o ora cu el sa adoarma...asa ca nu te mai speria si nu te mai supara , ca nu e o regula nici macar la acelasi copil , dar sa stai sa te enervezi facand comparatie...

Lala nici al meu nu bea asa mult lapte...de fapt acum ca nu a mai baut la 5 dimineata ,pot sa spun ca nu mai bea deloc. Dar mananca foarte bine in schimb. Cam 230g fructe cu branzica si inca 220g legume Dar fetelor nu se pune si lapticul cu care ii fac cerealele la socoteala ? Ca eu ii fac pe zi cam 300 ml combinati cu cereale.
M-am lungit tare rau 
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
claudinna spune:
gaia, nu e balerina delok:))
Razvan la 7 luni a avut 9200 si 75 cm...si e buflei, nu grasun:) dar aceeasi greutate la 70 cm...se distribuie altfel
sa fie sanatos!!
blog in scutec
Razvan

.
andy (07.04.2002) &