Pepenasi iulie-august 2008 (100!!)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

DIA eu i-am dat mamaliguta cu branza facuta din lapte praf cu lamaie sau calciu lactic si cu iaurt mili cu omega 3, mi-e frica inca sa-i pun smantana.AVOCADo il blenduiesc cu ulei de masline si lamaie si il serveste cu branzica.
Revin ca s-a trezit bebe

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Violeta, felicitari pentru mama .

Ooka, am fost acu la Miniblu si am luat cana de la boon - a fost cam 23.5 ron. Acu sa vedem daca om si folosi-o de banii astia. Vad ca ai primit raspuns cu cerealele, deci nu mai cotrobai dupa cutie. Io am fara lapte, una de orez si una cu 7 cereale. Daca totusi mai vrei sa stii ceva despre ele, intreaba-ma, da?

La Miniblu am gasit la promotie, cu 6.5 ron, un set de hranire compartimentat, care cuprinde 3 castronele de plastic cu capac, cu doua compartimente si in mijloc cu loc de tacam, si o linguritza rectangulara . Cica merg la microunde si sunt din plastic non-toxic. Sunt de la First years, by Learning Curve, si se numesc Sava cu a umlaud. Le puteti vedea cum aratawww.kaboodle.com/reviews/the-first-years-take-toss-infant-section-bowl-with-lids&usg=MW906KDGvLV6c_TQJYhGMcuQmnQ=&h=211&w=211&sz=8&hl=ro&start=3&um=1&tbnid=XHh7O2JUSjgOLM:&tbnh=106&tbnw=106&prev=/images%3Fq%3Dthe%2Bfirst%2Byears%2Binfant%2Bsection%2Bbowls%26hl%3Dro%26sa%3DN%26um%3D1" target="_blank"> aici. Si www.drugstore.com/qxp83793_333181_sespider/the_first_years/take_and_toss_infant_section_bowls_with_lids_from_4_months.htm" target="_blank"> aici sunt si detalii.

Iriss, parca tu cautai asa ceva?

pup you all,

In concurs, pozele noastre sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2; daca va plac va rugam sa ne votati

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

Povestea nasterii Ilincutzei
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Biri prietena mea a fost cu fetita la dr in urma unei raceli ca nu respira prea bine si s-a dovedit ca are pneumonie. A fost transferata la Ploiesti, acolo a luat si un rotavirus. I-au spus ca ar trebui ca dupa ce se face bine sa-i faca niste investigatii amanuntite pt ca e cam letargica. In cateva zile fetita n-a mai miscat deloc si a fost suspectata de tetrapareza spastica. Prietena mea spunea ca de cand s-a nascut era cam moale si statea in picioare batz la 2 luni dar i s-a spus ca asa mai fac copiii, fara macar sa vina acasa s-o vada medicul de familie. Dupa ce i-a trecut diareea si pneumonia si-a mai revenit si a inceput sa miste membrele, recunoaste cunoscutii si e atenta cand se vb cu ea. Au asteptat ceva timp ca sa faca RMN ca i-au spus ca nu o baga in anestezie atata timp cat nu respira cum trebuie. In sfarsit i-au facut RMN care in mare arata normal mai putin fraza de care iti ziceam. Asa au spus si ei, ca e posibil sa fie vorba de demielinizare insa mielina este ok. Evident ca suntem in Romania si nu era absolut nimei de garda sa-i citeasca RMNu si au trimis-o acasa fara un raspuns si sa revina peste 6 sapt. De asta intrebam, stiu ca e foarte ambigua treaba cat nu cunosti cazul ezact dar ma gandeam ca ai macar ceva idei ce-ar putea sa insemne.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Referitor al faimosul NU, eu am citit (pe vremea cand aveam doar 1 copil), destul subiecte pe net, precum si multe carti. Conculiza mea, la momentul respectiv, a fost ca vreau o casa care sa fie pentru copiii. nu pentru noi. In concluzie, fiica-mea a mers tars si in 4 labe vreo 4 luni!!! Timp in care eu am dat cu aspiratorul si de 2 ori cu mopul zilnic (o tura cu detergent si a 2-a cu spirt, asta pt ca am multi pitici care tropaie). A avut acces la orice sertar si sifonier a vrut, pentru ca asa mi s-a parut normal, inclusiv la chilotii si ciorapii nostri. Era dara prin casa de chilotii lu' ta-su (aia sunt in sertarul de mai jos), la fel gaseai parfumurile si cosmeticele mele peste tot.
In timp am scos din sertare lucrurile periculoase, acele de cusut, foarfece, medicamente ... etc si in sertarele de la nivelul ei am pus haine sau jucarii. S am luat sigurante doar pt usile unde tin detergenti, la bucatarie si la baie.
Eu consider ca a invatat foarte multe din experienta asta, ating texturi, invata sa scoata capace de la spray, sa manuiasca obiecte, sa deschisa usi, sertare), in concluzie sa isi foloseasca mintea si muschii.
Acum David este pe jos pe un pledulet, dupa ce s-a dat cu capul de parchet de 2 ori, a invatat ca trebuie sa lase capul mai usor.
La fel cu mancarea, Yvo s-a balacit in toate macarile, a bagat in gura singura, cubulete de la 8-9 luni si asta cred ca i-a ajutat, pentru ca la 1 an si 3 luni ea a mancat singura supa cu lingurita.
Toate mancarurile erau pe jos (aruncate voit), deh trebuia testata si gravitatia!

Yvonne un copil foarte independent si pe mine asta ma bucura, nu vreau un copil frustrat, vreau sa aiba initiativa si sa faca ce ii trece prin cap.
Dr Spock spunea ca: daca tu vrei sa citesti o carte si eu iti dau peste maini si iti zic NU, ia mana! Tu ce intelegi? Ca faci un lucru rau si iti vei suprima singur urmatoarele initiative.
Uite, acum fac altceva, pt care probabil ca voi fi blamata de multe mamici, cum de altfel ma critica si maica-mea. Alice este foarte fericita cand o vede pe Yvo (mai mult sta la mama) si cand o vede, se da pe langa ea, o miroase, o linge, maica-mea inebuneste cand o vede, dar amandoua rad si sunt fericite, spune "ubeste, Ais", asa ca eu le las in pace. Alice este un caine deparazitat, vaccinat, asa ca totul e ok

De ce credeti ca este mai importanta ordinea in casa sau un copil armonios psihic? Eu am optat sa spun nu doar la lucrurile periculoase si ea intelege cand ii spun ca ceva este periculos si nu are voie. E drept ca nu stiu exact daca intelege conceptul, dar incerc sa ii explic mereu.

Hai ca m-am lungit ca o pomana! Dar nu am mai scris de mult, ca ma inebuneste plimbatul pana in Berceni

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Hello!
Acum am venit de la bunicii Ralucai unde am primit cadou o toba de jucarie pt primul dintisor aparut.
maria multe fete au renuntat sa mai faca parte din odiseea noastra din pacate pt ca s-au suparat din nimicuri si nu le-a mai trecut supararea nici pana in ziua de azi.
flo mi-a placut mult tot ce ai scris.
kamelya superbi sunt pantofiorii.

Mergi la inceput

diarux, referitor la bazdacii petru diverse chestii, jucarii, neluat in breate. In cartea "Totul de intampla pana la 6 ani". scria ca snii bisescti sunt ani de dezechilibru. In jurul varste de 2 ai, apar primii bazdaci, aceasta varsta se mai numeste si " terible two's", trebuie sa inveti sa gestionezi situatiile, ca nu o sa functioneze mereu, asta este. A mea, de ex, acum vrea in brate, invatata de ai mei, se aseaza in fata ta, si incepe sa dea din picioare si sa planga, e plans de impresionare, care la mine nu functioneaza, dar la ta-su are efect.
Important este ca tu sa ramai hotarata cand ai luat o decizie, sa nu ameninti cu lucruri pe care nu le pui in practica, gen "iti dau bataie, te dau pe hol, la tigani, caini, etc" Afica, trebuie sa ii spui de 3 ori "Daca mai faci cutare lucru vei fi pedepsit 5 min". Eu o urc in varful patului la noi, sta 5 min in care nimeni nu vorbeste cu ea. Bai, functioneaza al naibii de bine, de cand avea 1 an si 8 luni! Ea si-o ia de cele mai multe ori pt ca o bate pe Alice, o trage de blana sau ne trage noua palme, etc. E drept ca si uia la fel de repedem dar cand o amenint ca o pedepsesc, se executa imediat.
Asta este viziunea mea, parte din carti, parte de la super nanny. O sa incep in curand sa dau si bonusuri, dar nu cred ca pricepe conceptele, o mai las cateva luni. De ex, daca isi strange jucariile primeste un ursulet, daca mananca tot la fel, daca nu mananca primeste un urss trist, etc. La x ursi primeste un cadou, la x ursi tristi, i se ia o jucarie, fara drept de a alege ea.

Si iar m-am lungit, dar daca nu te stiu si de zbir, nu ii mai poti controla mai tarziu.

BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Caprioara

Si poti sa faci cateva poze profesioniste gratis la cupil intr-un studio improvizat. Facut la Ilinca, maine le am si vi le arat.
Deci,concluzia, daca merita sau nu, depinde de ce cauti... Io nu am gasit ce cautam . Dar Matei s-a simtit bine si s-a distrat .

pup you all,

In concurs, pozele noastre sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2; daca va plac va rugam sa ne votati

poze

Capri, la care miniblu ai luat casoletele? Sun ermetice? Daca pui apa in el, curge? Si daca pui chestii diferite lichide in ambele compartimentele, se amesteca?
Unde e standul care face poze la copii?

BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Iriss, castronelele le-am luat azi de la Miniblu de pe Titulescu. Nu le-am testat inca... La Kidex o sa gasesti langa scena un mini-studio de poze. Uite, www.fotoview.ro/kidex/" target="_blank">aici vor apare dupa o zi sau doua. Eu le-am facut ieri si inca nu sunt puse.

pup you,

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

IRISS - vezi ca ai dat un reply la capitolu' trecut.
Anii cu probleme sunt aia PARI, nu aia bisecti Ar fi fost bine sa fie aia bisecti, erau mai rari

Totusi, eu nu sunt de acord in unele puncte cu madam Dolto... De exemplu, la descrierea lu' 5 ANI e pe langa gard tare nene, da' tare...
Noroc ca am mai cautat info si mi-a dat si Madox niste site-uri de UK mult mai realiste, si asa m-am potolit si eu, ca ce zicea Dolto erau povesti frate...

Ma duc sa spal vasele ca mi-a fost lene pana acuma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salutare

Denisa, doar la o recitire mai atenta am vazut ce'ai scris de papuci, sorry, so, io o sa comand din irlanda cred, nu vreau sa complic lumea pentru o pereche de mergatori, lumea o complicam pentru vreun carutz sau vreun tzarc, glumesc.

Flo, Kamelya, Capri, multam de raspunsurile cu cerealele.

Caprioara, daca ai 7 korn bio, au fier? ca astea ar mai fi ramas. Of of cum oi fi nimerit io sa iau taman ce n'are fier, ca pocu s'a obisnuit tare cu ele..Sper sa va foloseasca boon'ul. La noi a mers cel mai bine, da mai mult pe lichide si pe invatat sa bea. Io ii mai pun supa de la carne amestecata cu supa de la legume si bea purcica.

Legat de papucii bobux, eu o sa comand, cindva luna viitoare ca acu is lefter, o sa scriu ce si cum ca vaz ca va intereseaza. In opinia mea, e cam mare deranjul si nici nu avem nici un avantaj daca facem comanda in grup. Io o sa anunt, nu ca is leshinata de cit de frumosi is, ci de costuri, livrare, calitate vs poza&descrieri, etc.

mami de Sofi

Mergi la inceput