Pepenasi iulie-august 2008 (100!!)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Fetelor, mersi de raspunsurile cu orarul de masa, m-am mai linistit.
xena, multa sanatate Mariei, io cred ca fiind bolnavioara are mai multa nevoie de tine, de-aia probabil se si linisteste cind o iei in brate. Sper sa-si revina cit mai curind.

biri, mersi de impartasit experienta. Deci se poate cu 2 copii apropiati de virsta, vad ca nici iris nu se plinge, asa ca crez ca-mi iau berbantul la o convorbire

Acuma, referitor la NU, parerea mea e ca folosit prea des isi pierde din semnificatie, de-aia o sa incerc sa-l folosesc cit mai putin posibil. Copilul are drepturi egale cu parintii, asta-i parerea mea, asa ca mi se pare normal sa cream un mediu safe si confortabil pentru toata lumea.
Evident c-acuma am o gramada de decoratiuni si minuni prin casa la care ma pot astepta sa atenteza Mara, asa ca pe cind s-o apuca sa musine prin casa o sa reconsideram aranjamentele in asa fel incit sa nu fie periculos pentru ea. Sertarele cu lucruri periculoase o sa le blocam cu sigurante ca sa nu poata sa le deschida, o sa punem aparatori la prize, cablurile deja le-am mascat, iar in rest libertate. Deja planuiesc ca sertarele la care o sa ajunga sa la golesc de cratiti si ce-o mai fi si sa le umplu cu chestii interesante pentru ea, sa facem un fel de vinatoare de comori.
Deci pe nu eu n-o sa-l iau in brate decit la chestiile extrem de periculoase de gen nu alergat pe strada cind vin masini, chestii din astea. Insa si aici o sa incerc sa vorbesc cu ea si sa ii explic de ce e periculos, chiar daca ea n-o sa inteleaga cit e foarte mica.
Insa prefer discutiile interdictiilor care nu pot face decit sa creeze un copil frustrat si marginit.

Iar referitot la disciplina, io pot zice ca vin dintr-o familie cu limite si reguli si treaba asta nu m-a facut deloc sa fiu un copil fericit. Din contra, am fost un copil timorat, lipsit de incredere, timid. Si toate regulile si judecatile alea nu m-au ajutat s-ajung un adult echilibrat, din contra, am dat-o destul in bara, maritat la 20 de ani, divortat oaresce ani mai incolo, plecat la 26 de ani de capul meu in tara straina, ma rog, noroc ca dadu berbatu-meu peste mine si ma mai calma oarescit.
A nu se intelege ca trec in extrema ailalta cu educatia si zic ca las copilul sa faca cum vrea el, nu, ce zic eu e ca am de gind sa tratez copilul cu acelasi respect pe care astept sa mi-l ofere si mie, daca avem vreo problema am de gind sa discutam pina gasim o solutie acceptabila pentru amindoi/amintrei si sper sa ajungem la o relatie parinte-copil de prietenie nu de putere si lupta de care pe care.

Cam astea sint intentiile mele, stiu ca teoria ca teoria da' practica ne omoara, dar sper ca totusi sa reusesc sa nu mai repet greselile parintilor mei. E ciudat cum, atunci cind sintem copii, zicem ca noi n-o sa facem niciodata ca si parintii nostri, iar dupa ce avem copii la rindul nostru ajungem sa repetam aceleasi greseli ca si ei.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mama XENO ce aventura! Cum mai e fata? A mai avut febra? sa se faca bine repejor.

DENISA - exact la fel face si Er. Hai sa zic, poate seara adoarme pe la 9, dar la 6 jumate e fresh. Doarme max doua reprize de cate max juma' de ora si e fresh din nou...

TURTU - de cateva zile ne-am fixat si noi urmatorul program artistic, cu putine variatiuni...
- 8.30 cereale din 150 ml lapte + 3-4 "polonice" pudra keks
- 12.30-13.00 papica de legume si carnite diverse (inclusiv peshte)
- 16.30 - 17.00 fructe cu niscaiva biscuite numai daca pun si suc de portocala. Daca nu pun suc, fructe goale. Sau fructe cu iaurt.
- 20.00 un bibe de vreo 200 ml lapte
- 3.00 un bibe de vreo 160 ml lapte
Ea mai mananca mamaliguta cu branza, cozonac, iaurt si branzica mai rar, si nu i le mai fac in casa de vreo luna...

Iete domne cum apare YAEL din neant Hai ca va asteptam la Romanica!

MADINA - raguseala e LARINGITA si la copiii sub 2 ani e foarte periculoasa pentru ca ei nu stiu sa elimine secretiile, poate duce la dificultate in a respira... Trece prin repaus total de vorbire, da' cum sa taca un copil mic??? Se fac aerosoli, daca e forma grava se face tratament... Eliza a luat Prednison... Aerosol la 6 ore, cam asa ceva, timp de vreo 6 zile a fost la noi, dar era putin mai mare decat Lucian al tau. Arunca o privire pe net, vei mai gasi info. Daca e ragusit tare insa, ar fi mai bine sa il vada un medic.
Vad ca au zis si fetele de ceva cald la gat... Vezi ca exista in farmacii si magazine niste pungute cu gel, speciale pentru incalzit sau racit si pus pe corp. Se incalzesc la microunde, se pun intr-un saculet, cam asa ceva...

ANA - la asa ceva nu ar trebui sa iti dea antibiotic!

DIARUX - Eliza musca singura din paine pe la 10-11 luni. Nu mai stiu daca inainte i-am dat. Dar de ce sa nu ii dai? Ce-are painea? Acuma... cre' ca sunt eu subiectiva... ca mai degraba fac paine decat cumpar... Asta din comert nu prea poti sa stii ce afanatori si alte chestii are, desi.. eu stiu??? Erikai nu i-am dat inca, dar cand o sa incep sa ii dau ciorbita, o sa ii dau si paine.
Adica biscuite mananca, dar paine nu? Biscuitele are mai multe ingrediente decat painea.
Paine are numa' apa, faina, cam o lingurita de sare la juma' de kil de paine, o lingurita de zahar si nitica drojdie. Sa aiba drojdia ceva? La ditai painea, nu cred ca supara...

Cu copiii, eu cred ca nu as fi fost foarte capabila sa il fac pe al doilea la diferenta mica.
Chiar ma gandeam ieri la asta... Aveam febra, parca eram calcata de tanc, nici nu o putema tine pe Er in brate, noroc ca aveam borcanele si am rezolvat-o cu mancarea... Eliza s-a descurcat singura... I-am facut un snitel, s-a jucat singura, s=a uitat la un desen. Pe Er am pacalit-o sa stea langa mine in pat. Daca erau amandoua mici??? Barbatu-miu a putut veni abia pe la 3. Pana la 3, timpul a trecut cumplit de incet! Noroc ca Er nu a facut decat un kk. Eliza se descurca singura la baie. Chiar nu ma puteam ridica din pat!
Deci, pentru astfel de zile, eu am pariat pe o diferenta ceva mai mare intre copii.

BIRI - cu ordinea si cu "NU" revin

XENO - i-a trecut si Elizei adenopatie pe fisa, da' nu avea otita, ci avea un dop pe care i l-a scos orelista si mai are niste polipi. Nu stiu ce va sa zica adenopatia, da' a mea asta a avut.
Otita exista si fara durere. Ba chiar as zice ca e mai bine sa te doara, ca sa stii de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Biri, ooka, ce pantofiori frumosi am vazut pe site-ul din America si la ce preturi! Am ramas cu gandul la www.bobuxusa.com/baby_shoes/specials/Bobux-Mint-Watermellon" target="_blank">astia. Ooka, sa nu ma uiti si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Salutare! N-am citit nimic din urma, am zis sa intru repede, cat apuc sa va zic ce mai facem. Am fost la dr ieri sa o cantaresc si nu a luat decat 100gr sunt un pic suparata, dar asta este. Singura chestie care ma streseaza e sa nu aibe legatura cu infectia urinara. In rest e bine, vioaie, atat mananca ea. Ma gandeam ca poate si din cauza dintisorilor sa ia mai rau in greutate pt ca avem si al 2 dinte. Nu stiu de ce tineam eu minte ca si lui Alex i-au iesit cam la aceeasi varsta ca m-am uitat in agenda lui si abia la 10 luni avea un dinte.

Ne-a zis dr ca daca deja s-a ridicat in picioruse sa o tinem mereu incaltata, dar numai in pantofiori care sa-i tina glezna nu btosei sau alte incaltari moi. A zis chiar si in patut daca sta in picioare sa stea incaltata ca f important acum cat sunt mici.

Pica multumesc pt link, am fost ieri o fuga pana la kidex ca nu era dr la policlinica si daca tot eram in zona ca s pierdem timpul am cascat gura pe acolo. Am gasit castronel din ala la 16 lei, ma declar multumita.

revin mai pe seara, adica dupa ce-i culc si dupa ce citesc tot normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Gini, ia si tu id meu sa ne conversam despre papuci, maramara2004

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Pana la urma care-i adevarul cu papucii astia ca eu nu mai inteleg nimic, trebuie sau nu tinuti in picioare cat invata ei sa mearga? mama lor de papuci si de pareri...De fapt, dupa cum ziceam, Ioana oricum nu-i tine in picioare, asa ca e inutil sa ma mai stresez...

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Anna, mama lor de papuci, ca mie mi-a zis pediatrul invers decat lui Flori, adica sa o las cat mai mult timp fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

referitori la papuci,Maria cand vede obiectul de incaltaminte incordeaza laba si o baga in interior doar doar sa nu intre piciorul,drept pt care avem niste adidasi moi si labartosi,ca altceva nu merge pt maria sa laba incapatanata,asha ca eu am rezolvat problema

Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helau,

La multe lunite sarbatoritilor zilei !

Turtu, iaca programul nostru (incepand de ieri seara si pana acu):
Noaptea: culcat 22 dupa supt san; trezit 23 si papat iar san; trezit 2:20 si papat san; marait de vreo doua ori dar adormit la loc in cursul noptii; trezit 7:30, mutat la mami in pat si papat. Multumitor !
Mancat: pe la 10:30 piersica la borcanel cu branzica de capra, portie normala (adica ceva peste o treime din borcanelul de 190 gr); tati manca pui la rotisor in acest rastimp si ea poftea; asa ca i-am dat o bucata de pui sa o roada si a tot morfolit-o, a taiat-o cu dintzii bucatele; mai dadea si pe jos dar ceva o fi si inghitit . Deci a inceput sa pofteasca la mancarea noastra! La pranz (ora 16) a mancat cescutza ei de tuica cu cartof dulce, morcov si ficatel, dar am mai pacalit-o cu ceva mancare de la Matei ca sa manance tot (iar poftea), si niste iaurt de capra din care a mancat pana la final cam o cescutza (in ultima jumate i-am pus si biscuit).
Si am fost la Kidex si acolo a gustat pe la 13 niste iaurt cu fructe de la Humana, si a mai vrut o portie. I-a placut tare.
Pe la 18 a papat san si a dormit vreo ora.
Seara pe la 20 vom manca lapte muls cu cereale.

Kidex: fost, dar nu am gasit rucsac de pus bb in spate . Am luat niste bodyuri cu maneca scurta, 5 buc la 35 ron, de la standul piticmic. Tot acolo aveau dresuri cu 5 ron. Lui Matei i-am luat cu 150 ron niste adidasi cu rola in talpa - sper sa nu-si rupa ceva maini, picioare cu ei . Matei a fost la atelierul de incondeiat oua, dar numa asta nu au facut . A pictat pe coli cu acuarele si aveau niste ouletze ca de bibilica din polistiren, pe care le vopseau tot cu acuarele. Eu am crezut ca picteaza oua de lemn, ca alea de artizanat, ca asa suna reclama - ca-i invata mesteri popu-lari; asa ca am fost cam desumflata... Dar Matei a fost incantat si a primit si un cadou de participare. Atelierul de modelat lut e maine intre 10 si 12. Si la asta fac ce figurine le trazneste prin cap, nu vase traditionale.
Sunt multe locuri de joaca pentru distrat cupiii mai maricei, scena unde se danseaza si canta.
Si poti sa faci cateva poze profesioniste gratis la cupil intr-un studio improvizat. Facut la Ilinca, maine le am si vi le arat.
Deci,concluzia, daca merita sau nu, depinde de ce cauti... Io nu am gasit ce cautam . Dar Matei s-a simtit bine si s-a distrat .

Xena, sanatate Mariei!

pup you all,

In concurs, pozele noastre sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2; daca va plac va rugam sa ne votati

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

Povestea nasterii Ilincutzei
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Ooka, misto papuceii de-i vrei tu ! Mai nene, ia zi, cum sa ma tratez eu de frustrare cand nu mananca Degetica mea? Ca nu mai rezist . Tu cum mai rezisti? Bine ca azi a mancat mai bine, dar deh, i-am dat aseara Peritol, si cred ca de aia.

pup you,

In concurs, pozele noastre sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=6" target="_blank">ca1 si ca2; daca va plac va rugam sa ne votati

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

Povestea nasterii Ilincutzei
poze

Mergi la inceput