Pepenasi iulie-august 2008 (100!!)
Raspunsuri - Pagina 14
Ralu79 spune:
Ca sa ma alint si eu- Biri- eu m-am bagat in seama la discutia despre "Nu" de cand a zis Vicky, dar nu m-a bagat nimeni in seama
![]()
Ana- multa sanatate Mariei
Capri, Ooka- hai sa dam mana cu mana. Daca gasiti vreo varianta de hranit copilu' sa-mi ziceti si mie. Miruna nu mai vrea acum decat caise si piersici (azi am reusit sa-i dau si 3 linguri de legume amestecate cu piersica, evident).
Il voi intreba si eu pe dr cu care facem kineeto sa vedem ce parere are ref la papucei ca m-ati facut curioasa. Va anunt marti.
Pupicei tuturor
turturica spune:
ralu, io te-am cetit cu parerea cu NU, da' n-am apucat sa-ti zic ca-s de-acord cu tine 
capri, mersi si tie de orar. Las', bine ca s-au distrat copiii, asta conteaza.
Mami de Mara (19.08.2008)
ooka spune:
Caprioaro, pai nu prea poti sa te tratezi, poti sa disimulezi. Darrr, io de vreo doua zile fac asa: fierb legume, carne, cu o jumatate ii fac piure, cam o lingura de carnita, o lingura cu varf de legume merg in piure, pun si niste unt mixez. Restul legumelor si carnita, pun pe o farfurie si le aduc pe amandoua odata la masa. Doua zile a facut piure cu mana da n'a dus la plisc nimic (desi portocala stie sa manance singura), astazi insa a ros cu dintzu si doamna dintzu, morcov, niste sfecla si inca ceva leguma ( nu mai stiu ce ca am pus sfecla si s'au facut toate rosii
). So, asta e mai mult pentru Ralu, ca pentru tratarea frustrarii nu am solutii.
Totusi, un pui d'asta micu' cica tb sa manance la solide undeva minim 150g. Pai in 150g, intra ditamai bucata de carne si ditamai portia de legume. Mie mi se pare mult. Daca ii fac jumatate portia ajuta la psihic, ca o termina sau oricum mai ramane putin. Sau ma mai consolez, a mancat carne, carnea e satioasa si concentrata deci s'a si hranit chiar daca a mancat putin, la fel si cu oul. Lasa ca daca nu mananca acum, sigur la masa urmatoare haleste cu doua guri
. Atat are nevoie, de sila de mila mai pune ceva pe ea.
Poti sa te gindesti si mai diabolic, daca manca sute de grame de piure si se ingrasa tot 2-300g pe luna, era mai nasol, ca halea ca o haplea si asimila teribil de prost. Asa ca mai bine mai putin si bun.
Ce sa zic si eu, aia e. Ori manca ele intr'o zi.
Mai nasol e ca la mine, e ceva personal. Io una as manca oricind, orice, oricum. Is un porc mare
. Nu inteleg cum poti sa fii scalandiv sau teribil de selectiv. Bag seama ca ii ca ta'su
, sanatoase sa fie ca in rest, ne invata Iriss cum manca Yvo orezul bob cu bob![]()
mami de Sofi
ooka spune:
Biri ia sa te intreb si pe tine ca vazui ca te pricepi: facut la poc analizele la 6 luni, hemoglobina 10 si min 11,8. Cica anemica, dat fier 14 picaturi pe zi, dar pentru ca intr'o sapt jumate a varsat mancarea solida de vreo 4 ori nu le'am mai dat. Sofi a varsat de vreo 6 ori de cind e si cel mai nasol in ultimele 4 episoade de cind cu fierul. Bon, io l'am intrerupt, am trecut'o pe urzici, spanac, carne, loboda, stevie, sfecla. Cit de cit mananca, ce sa zic. Ieri vizita la dofor iara, ca sa dau musai fier ca se da profilactic, ca trebuie musai. 7 picaturi pe zi. I'am dat azi 2, nu a vomitat dar a regurgitat mai nasol decit pana acum (cam asa au inceput varsaturile data trecuta). Bon, intrebarea, e asa musai fierul asta? Chiar nu se poate regla din alimentatie? Siderimia ii iesise buna, da cica fierul din singe e prost. Ma rog, nu ma pricep, da nu vreau sa o chinui daca nu e cazul.
Multam de raspuns, de pe acu
mami de Sofi
Serenity90 spune:
Ankalaura e crima cu copii astia...Radu al meu chiar daca e mort de somn tot se agita ca un nebun..parca si mai rau...mie una daca mi-e somn sunt ca un melc turbat!
Papucei Nu am inteles prea bine care e faza...face cineva comanda de pe bobux?? Ca si mie mi-au placut la nebunie cei cu pepene care i-a aratat Gini...iar de pe siteul de unde i-am luat eu lu bebe nu erauuuuuu 
Deci face cineva?? Ooka??
Acu intrebare: Bebe meu are o pata rosiee pe o falca...si frige...stie cineva de la ce poate fii? e posibil sa se fii lovit cu vro jucarie si sa friga asa?? K de plans nu a plans...deci tare cine stie ce nu avea cum sa se lovesca!
Biribu spune:
Ooka sa zic de fier inti: uite aici nu se da nimic profilactic si au copchii sanatosi si virtosi
da, din alimentatie asimileaza cel mai bine si e stiut ca fierul picaturi e f iritant digestiv, de unde si problemele pe care le descrii. formula de peste 6 luni are fier suficient, sau daca nu bea lapte prea bine aici sunt (sunt convinsa ca gasesti si acolo) cereale imbogatite cu fier. eu asta as face, defapt asta fac. nu am dat nici o vitamina sau Ca sau fier la niciunul si nici nu am de gind decit daca ar avea DD fere vreo treaba mai nasoala. si uite fii-mea e cea mai inalta din grupa la gradi unde-s copii pina la 3 ani juma.
deci despre papuci: mai fetelor nu-i de gluma, nu incorsetati picioarele copiilor in ghete, talonete si alte asemenea ca le faceti tare rau. stiu ca asa va zic doctorii da habar n-au ce zic. nu ma dau eu dasteapta, da logic omul a devenit biped acu vreun milion de ani parca fara ghete in picioare. daca ceva din afara (recte gheata) ii sustine glezna, pai muschii labei piciorului nu se mai intaresc cum ar fi normal ca au proteza, nu?
uite eu am fost copil crescut in ghete si trag de nu se poate, am avut enspe mii de entorse si am cele mai timpite glezne care exista 
Ralu
scuze da eu sunt in asentimentul tau si de-aia nu am zis nika, daca era sa te combat ....![]()
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
dia_filipas spune:
Seara bune fetele!!
Am reusit sa adorm mutza si am zis sa intru sa va salut!
Noi suntem bine, azi am fost in sfarsit afara, am stat vreo 3 ore, a fost suuuper!!
Turtu sunt 100% de acord cu tine despre NU si disciplina! Eu deja i-am facut un dulapior al ei, pt. scotocit, si distreaza super cu el. Am dat la o parte totul de pe rafturile la care ajunge (in afara de un video vechi pe care ii place sa-l analizeze) si ii pun pe rafturile astea jucarii sau chestii de plastic sa se intinda dupa ele si sa stea in picioare...deja merge de la un capat la altul sprijinindu-se de raft.
Papuci nici Miruna nu-i suporta, plange si si scoate singura in 2 secunde...eu nu-i dau decat o pereche de sosete mai groase. Din cate am observat, cand sta in picioare desculta are o pozitie buna a piciorului, isi tine laba piciorului dreapta, la fel si cand merge cu premergatorul, m-am uitat si tine talpa dreapta.
FETELE CARE ATI DAT MAMALIGA CU BRANZA...DE CARE BRANZA ATI FOLOSIT???? ATI PUS SI SMANTANA...DE CARE? CATA GRASIME?? Eu caut retete noi, i-am luat avocado.. asta cu ce il pot combina??? si broccoli, da pt. asta parca a dat cineva o reteta...eu asa am salvat.
Si mai am o problema, care sincer deja ma sperie
: Miruna vomita la un anumit timp dupa mancare (nu imediat dupa masa ci cam dupa 30-60 de minute). E normal?? tare ma sperie chestia asta. Nu o fortez sa manance, ca nici n-as putea, cand nu mai vrea inchide gura si daca insist urla. Nici nu mananca exagerat de mult, oricum nu 200 de gr. De placut ii place, ca deshide gura, si chestia asta cu vomatul e zilnica, cel putin o data pe zi...
Daca stiti ceva despre asta, va rog raspundeti..
Revin ca azi ma rasft cu floricele de porumb, tocmai mi-a facut maica-mea 
Dia
- "Diet" is "die" with a "t"!
si bebe
Miruna
(15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
Serenity90 spune:
Dia Avocado io zic sa il combini cu fructe...k el are gost de legum..e chiar naspa, mie mu-mi place! Si vezi k am eu nijte retete pt bebei pe "blog" unele ii le-am dat si eu lu Radu si chiar i-au placut! La noi brocoliu e succes ! Azi am papat conopida cu morcov si carnita!
Biribu spune:
Denisa cum frige? in jur e ok si doar pata aia frige? ia pune tu ceva rece si vezi ce se intimpla.
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
diarux spune:
Multumesc mult pentru raspunsurile cu painea.

cat despre celebrul NU...cand am citit prima data despre problema aici, mi-am adus aminte instant de jocul ala in care trebuia sa raspunda cineva la o intrebare cat mai adevarat, fara sa foloseasca NU in exprimare. ma gandeam ca e un exercitiu bun pentru mine.![]()
dar chiar voiam sa va intreb, ca tot am fost azi in parc si am vazut un copilutz isteric care alerga dupa o bicicleta, evident, nu a lui. si cand mama l-a luat de acolo explicandu-i ca nu e a lui, a inceput circul. deci, ce facem cand cupilul reactioneaza asa?
BIRI de unde stiam io oare ca ananasul e alergen???

. Deci nu e...
noi tot fara dinti suntem...
am reusit sa il pacalesc sa pape lapte praf din bibe. daca are nevoie cineva de idei...va povestesc.
va pup ca ma duc la treaba la ora asta. maine am doua meditatii una dupa alta si alte o mie de lucruri de facut in timp ce sotu e la o olimpiada. deci...va fi interesant...
mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...