Pepenasi iulie-august 2008 (100!!)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Salutare si de la noi!
Biribu scuze, da nu prea am timp sa scriu foarte mult si atunci cand scriu mai uit si eu.Sper ca nu te-ai suparat prea tare?
Noi azi am avut o zi incarcata.Am reusit sa iesim afara si am stat 3 ore.
Programu nostru de papa e cam asa:
7.00-7.30 150ml lapte
10.00-10.30 branzica cu fructe
13.00-14.00 legume cu carne/ou/ficat
16.30-17.00 pireut de fructe sau iaurt cu cereale
19.00 150ml lapte
21.00-21.30 300ml lapte cu 2 cupe de cereale
Ceai la greu, cate 300ml, 400ml pe zi
Somn pana in jur de ora 2 noaptea, treziri, iar somn, iar treziri...si tot asa
Nu mai sta fara mine, urla daca plec de langa ea...
Eu prin casa ii dau niste sandalute de panza, in care sta cand o mai pun in premergator, in rest in picioarele goale.Pe afara are adidasi, da mie nu mi-a spus medicu, ca papuceii ar trebui sa-i sustina glezna.
Sare si paine, eu nu-i dau deloc.
Tecky te
dulce
Pentru celulita eu folosesc ceva produse de la Avon si Oriflame si merg ff bine. Am folosit ceva de la plafar si nu a avut nici un rezultat.
Turtu sunt perfect de acord cu tine.
Capri nic fiimea nu prea vrea sa pape, da am observat ca face mutre atunci cand sunt nervoasa si daca mai si tip la ea clar nu rez nimic.
Va dulce pe toate.

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

DIA drept sa-ti zic..nu shtiu ce o fi, da e ciudat...ANDREI nu a vomat decat o singura data cand era mic mic mic si io, aka toanta d ema-sa, l-am fortat sa pape formula ca cica nu mai am lapte (atunci chiar nu aveam). fantana arteziana a scris pe el. de atunci nu am mai patit. nici cu fierul nu am avut probleme...adik il tolereaza bine, vad ca chiar ii place...nu i-oi fi dand io ce trebuie???ca vad ca toate ziceti ca da reactii din astea. io stiu ca nu i-am luat sirop, ci solutie.

cu papuceii...BIRI e foarte logica. chiar, neandertalu cum naiba o fi invatat sa stea erectus fara ghete????

mami Ruxandra, in plina formapentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan

poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story

...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DIA - eu i-am dat mamaliga, da' nu sh' daca sunt eu referinta, ca i-am dat cu branza din frigider si smantana asemenea, si n-am nici habar de cata grasimea avea Nu i-am dat inca o portie completa, dar cateva lingurite bune tot a luat si nu a patit nimic. Daca ii voi face portie completa cre' ca o sa pun la inceput numai branzica de vaci.

MADINA parca zicea de scutecele Wickies. Am luat si noi dupa ce a zis ea. Am terminat un pachet si am mai luat unul azi. Nu sunt chiar la fel de buni ca Pampers dar mi s-au parut mai buni ca Happy. Sunt suficient de buni cat sa spun ca Er nu s-a iritat si nici pe dinafara nu a dat vreun smac. Un pachet de 80 sau 86 de bucati a fost 36 de lei sau asa ceva.

LAPTELE - in urma discutiilor, am investigat:
MCOCA - DA! La noi ESTE alt lapte de la un an.
Deci la Nestle iegzista:
NAN1 - 0-6 luni
NAN2 - de la 6 luni
NAN3 - de la 10 luni
NAN JUNIOR 1+ - de la un an.
Deci da, se poate sa se eticheteze un lapte si pentru DOAR doua luni, la noi.
Turtu, Yael, Madalinele... la voi cum e frate cu laptele asta, ca in Franta nu exista numarul 3, adica mai precis numarul 3 e dupa un an.

Cu NU - eu sunt foarte tare la teorie, si daca as zice din teorie, as zice ca ce incerc eu sa nu zic nu, sa explic, sa bla bla. Realitatea sta nitel altfel, si cand sunt obosita si fara chef, imi ies o gramada de NU din gura.
Cred ca NU este folositor. Cred ca este daunator daca il folosesti in exces. Si nu cred ca iti trebuie neaparat o strategie ... Adica nu e neaparat sa il rezervi pe NU doar pentru traversat strada in fuga sau pentru cuptorul incins sau pentru cataratul pe mobila. Eu ii spun NU cand se intinde sa traga fata de masa cu toate de pe ea, de exemplu... Unde sa ii pun frate scaunul? Si asa e la o distanta considerabila de masa...
Cred ca il poti evita pe NU daca ai conditii suficiente... Spatiu... Mobilitate... Variante... De exemplu, eu nu as putea niciodata rearanja sertarele si nici redecora interiorul.. Orice as face, daca iau un lucru din dreapta e musai sa il pun in stanga. Daca evit sa traga fata de masa, va ajunge inevitabil la prosop.
Deci parerea mea e ca doar excesul dauneaza...
"NU alerga pentru ca o sa cazi"
"NU manca singur ca dai pe tine"
Astia sunt niste NU care zic eu ca dauneaza. Cu astfel de NU ingradesti explorarea copilului. Daca ii spui insa "NU trage fata de masa ca vor cadea toate obiectele pe jos" nu ii ingradesti explorarea.

TURTU - sa nu te superi pe mine, da' eu mai zic una. Sper sa nu se supere nimeni pe mine, zic asta in perspectiva subiectului "doi copii unul dupa altul" si nu in perspectiva cutarei sau cutarei mamici.
Daca tu simti pana in adancul tau ca mai vrei acuma un copil si daca vrea si sotul tau, daca aveti conditiile necesare pentru voi toti patru, nu ezitati. Biri are avantajul programului flexibil. Pe Iriss o ajuta mama ei, practic Yvo sta mai mult la bunici. Departe de mine a vedea in asta niste minusuri!!! E grozav sa ai ajutor, sa ai variante.
Desigur, decizia nu poate fi decat personala... Ce inseamna pauza profesionala mai lunga, ce inseamna schimbat pampersi la dublu, plans la dublu, brate la dublu... Am o amica, a ramas insarcinata cand prima fetita avea 6 luni. In ultimele 3-4 luni ale sarcinii nu o mai putea scoate pe cea mare din casa ca in loc sa mearga, aia mica incepuse sa fuga, iar ea nu putea fugi, gravida, dupa ea. N-avea pe nimeni in ajutor, barbata-su era toata ziua la serviciu... Nu o mai putea ridica in brate, se apleca greu sa o incalte, nu ii facea baie daca nu era barba-su acasa, si tot asa...
Nu se moare dintr-atata, dar pe modelul meu, asta nu merge. Nu pot decat sa felicit pe toata lumea la care merge.

Gata, pup si noapte buna!

Mergi la inceput

Dia sa-ti fie de bine floricelele
Eu avocado ii dau numa in pireu de legume, ca altfel nu-l papa, da acolo il vrea, la fel fac si cu marul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

Birbu Da mai, deci are pe obrazul stang o pata rosie si frigea mai devreme...i-am facut baita si m-am chinuit sa-l adorm...si vad ca acum nu mai frige, dar tot e mai caldut decat celalalt...si culmea e ca doarme pe partea dreapta...cu falca in perna...si tot e mai rece ca cealalta!

Ankalaura si eu am vazut treaba asta cu numerele da cred k e abureala totala...mai rau sa ne bage in ceata...si am vazut k si junioru are en'spe mii de feluri..fiecare cu culoare diferita...da nu m-am uitat care e diferenta intre ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

DIA eu i-am dat mamaliguta cu branzica facuta cu lamaie si smantana Tnuva 12% grasime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DIARUXULE uite aia e o situatie in care nu stiu ce as putea sa ii spun copilului, decat ca nu e bicicleta lui samd...
E un moment destul de nasol prin care trec toti copiii, si, mai nasol, momentul asta tine destul de mult!
Moama a avut Eliza o faza cand daca manca cineva ceva, se uita ca un catel pana primea! Innebuneam!!!! Noroc ca nu a tinut-o mult frate, ca intram in pamant! Nu am nici cea mai mica explicatie, nu a vazut nicaieri cred eu... Nu imi pot da seama ce a putut vedea sau auzi care sa fi declansat comportamentul asta la ea.
Dupa jucariile altora nu prea a plans si nici nu a plans daca altii le-au vrut pe ale ei, cu asta am avut noroc, a impartit mereu cu placere. Subliniez NOROC! Ca asta nu e chestie de educatie... E NOROC CHIOR!
Si cand copilul iti face isterii, nu e ghinoin, ci e STAREA NATURALA DE FAPT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Profa rizi tu rizi da si cind ti-o rasari vreun pitic...
apropo de situatii din alea faine cu cupil urlator, eu am lasat-o sa se tavaleasca pe jos dupa pofta inimii pina i-a trecut. da tre sa ai neuronul tare dar nici sa cumparam tot magazinul zilnic ( toate prostiile le vrea, normal)

Dia da-mi ceva mai multe amanunte ca sa ma pot da cu parerea. cum vomita, indiferent de mincare, daca sta sau cind e activa/ se joaca ??

Maria stai tu linistita ca nu ma supar eu din atita lucru. Doar ca zic ca ar fi chiar periculos sa te apuci sa iei medicamente pt probleme de genul asta din sugestiile noastre de pe net. una e o raceala si alta o depresie postnatala. sa fac asa o analogie, daca ai avea apendicita nu ai intreba aici cum sa-ti tai burta, ei bine problemele de sist nervos sunt chiar mai complicate de atita. eu zic ca merita sa vezi un medic urgent, pt ca imi suna cum ca tu chiar te chinui, nu te plingi doar sa te auzi vorbind ( ca profa de ex ...... nu da!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Biri de vomitat vomita cand e activa. Adica: acuma papa, dupa care o pun pe paturica pe jos si ea incepe sa patruleze sa se joace, sa roada jucarii, iar dupa o perioada in care a fost activa vomita, nu mult, cativa stropi si seamana ca atunci cand vomita de la lapte (cand era bebe mic). A, si vomita si dupa masa de dimineata, cu fructe, si dupa cea de amiaza de legume, iar daca seara primeste si cereale vomita si dupa alea....deci cam dupa fiecare masa!

Dia - "Diet" is "die" with a "t"!
si bebe
Miruna (15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!

Mergi la inceput

Profa, mie tare mie frica de momente deastea, da vorba lu' Biribu tre' sa ai neurou' tare
Biribu' tare faza cu operatiaAsa e ma chinui da si de doftori mie frica, poate ma inchid aia..
Adina mea a vomitat zilele trecute, ca-i dadusem iaurt facut de casa din lapte de vaca, da cred ca a fost si de la faptu ca a mancat cu pofta. Ar manca tone de iaurt.
Dia vezi si tu un medic...
Noi vinerea viitoare mergem sa facem vaccinul de 4 luni

Mergi la inceput