Strumfi de iul-aug 2007 (133)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Buna!
Am citit partial din urma, insa mai intai de toate, va adresez niste intrebari urgente, daca ma puteti ajuta:
Suntem cam raciti...Andreea a racit, de prin parc, cred, ca bantuie virusi, ii curge nasul, tuseste, e sub tratament, si speram sa-=i treaca cat mai repede.
De ieri m=a cam luat si pe mine....ma simt cam slabita, obosita, si ca simptome ma doare gatul, mai ales cand inghit, si ma doare, furnica pielea, ma doare capul, il simt greu, piciorele cam la fel...Nu tusesc, nu imi curge nasul (deocamdata, si sper sa nu fie cazul).
Intrebarea ar fi: Eu ce pot sa iau, avand in vedere ca alaptez. Am luat aseara si acum niste paracetamol, stiu ca e permis in sarcina si alaptare. Si am facutu n dus fierbinte aseara si m-am bagat la somn. Mai ales pt gat, dar si pt starea generala.
si 2: Cea mica nu are nimic (si sper nici sa nu aibe, sper sa o ajute laptele de mama), eu va intreb pe voi, asa...merge oscillo pt copii asa mici? (4 luni) Normal, o sa intreb si medicul...dar uite nu dau de el fix cand am nevoie, mai dureaza etc etc....

Merci frumos
revin

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

In primul rand multa sanatate.
In al doilea rand, tu poti lua paracetamol, oscillo, stodal, homeogene9, parragripe, tot ce e homeopat plus inca niste maruntisuri si ceaiuri.

Carla, s.27 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

hai ca m-am intors..monica,eu cred ca e un pui de gripa,dupa cum enumeri,eu zic sa bagi multe ceauiuri cu lamaie si miere,multe sucuri de portocala,morcov,dintr'astea de contin vit c si oscilo,iar la nevoi paractemaol.la bb,nu stiu ce sa zic,dar nu scrie pe prospect?eu stiu ca se da,dar nu doza intreaga,parca un sfert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

buna dimineata,

o cafeluta sa va mai treaca supararea?

ieri eram in butoi, azi am mai iesit, ca nu-mi permit sa fiu depresiva
momente in care clacam cred ca avem toate. uneori simt si eu ca nu mai pot dar incerc sa ma remontez ... eu fac acelasi lucru zi de zi, de 4 ani de zile. adica: vazut de copii, mancare, strange dupa ei, plimbare, doctor, spalat, calcat
ajutor am si eu din cand in cand, mama inca lucreaza si e si in alta localitate, vine cand mai are timp liber. soacra e bolnava, o zi e bine, doua boleste, dar mai sta cu copiii daca trebuie sa dau eu o fuga pe undeva si uneori ma mai ajuta la calcat. sotul ma mai ajuta dar nu cu prea multa tragere de inima, cand il aveam doar pe David se implica mai mult, acum parca toate problemele mondiale sunt pe capul lui, cand vine de la servici isi face siesta, ca doar eu am stat toata ziua ... acum daca vine primavara isi va face de lucru pe la gradina, macar poate va lua copiii cu el, sa mai stea la aer
oricum noi cand plecam undeva caram si copiii dupa noi, ca asa ne-am obisnuit

una peste alta, tragand linie, nu as avea de ce sa ma plang dar cu toate astea uneori ma mai satur si eu , mai strig la copii, la Mara degeaba ca ea nu prea pricepe , apoi imi pare rau, pentru ca totusi copiii mei sunt foarte cuminti, am vazut ca se poate si mai rau

vorbind despre betoane si poluare: si noi stam la bloc, m-am chinuit ani de zile cu vecinii "binevoitori" sa intretin un petec de verdeata in fata si in spatele blocului dar mai mult mi-am facut nervi asa ca am renuntat, am semanat iarba iarba si am plantat ferigi
copiii nu au unde sa se joace, decat in parcarea din fata blocului , noroc ca avem o gradina in satul bunicilor, la vreo 6 km si vara stam acolo de dimineata si pana seara. am vrea sa ne facem si noi o casa dar pare un vis tot mai indepartat

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Referitor la treburi casnice, copil, si tot ce este extraserviciu, ma enerveaza si pe mine ideea de "datoria femeii". Consider ca atata timp cat fiecare muncim, ne ocupam de cateceva (la locul de munca sau acasa, adica cu serviciu sau cu copiii), la restul treburilor trebuie sa colaboram. Macar fiecare cu ce poate. Dar sa zici din start datoria femeii este sa: mearga la serviciu, sa ingrijeasca de copil, sa faca mancare, sa faca curatenie, sa fie ordine tot timpul, sa strangi tot timpul dupa cineva, sa calci sa speli, sa nu fii niciodata obosita, mi se pare, nesimtire curata. Pai asa cum am zis mai sus, mi se pare un dezechilibru curat in defavoarea femeii.. Eu una nu as putea face fata (si nu fac fata) la ingrijire 2 copii mici (cu tot ce prespunune asta - spalat, schimbat, scos afara, jucat in casa, facut mancare pt ei, sculat noapte daca e cazul etc), curatenie, spalat, calcat, facut mancare, facut ordine non stop etc.
Asa ca, dupa cum probabil am mai spus, treburi casnice (grele) eu nu prea fac. Este adevarat, si sotul meu munceste la serviciu, uneori si acasa, vine obosit...dar si mamicile sunt obosite dupa o zi petrevuta cu copiii, nu este numai distractie aici(cum au impresia persoanele care nu au copii - ca pui copilul sa se joace, tu iti faci treburile, cand ai chef sa te distrezi te joci si tu cu el etc).
Asa ca la noi solutia e ca avem o femeie care vine 1 data pe saptamana la curatenie, spalat pe jos, aspirator, stres praful, frecat prin baie cada, chiuveta, wc, + calcat. Asta e, nu pot, nu fac. Mai ales curatenia pt mine e un mare efort fizic, apleaca-te, strerge pe jos cu carpa, da-i prin toate colturile, baga aspiratorul care e si ala greu etc. Prefer sa ma menajez si eu pt copii si pt mai tarziu. Prefer sa ma doar spatele ca m-am jucat cu copiii, i-am luat in brate, am stat aplecata dupa ei, decat sa ma doara ca am stat sa frec toata ziua pe jos. Asta poate face si o menajera, pe cand de timpul petrecut cu copiii (cand se poate) este bine in general sa se ocupe (si) parintii.
De gatit, gatesc numai pt copilul mare (deocamdata - ca cea mica e pe lapte de la mama). Mancare pt noi ne fae soacra. Nu am timp sa gatesc ceva laborios, sa stau sa murdaresc o gramada de vase... Pt Andreea e mai simplu, ca fac cam totul fiert sau la cuptor, nu prajesc nimic (mie mi se cam face rau si de mirosul respectiv de prajeala), fac in cantitati mici etc.
Cred ca multe din chestiile legate de datoria femeii, s-au transmis din vechime, de la generatiile anterioare, atunci cand barbatul avea un statut superior femeii (aveau dreptul de invete, sa voteze, sa lucreze etc - pe cand femeile nu). Un barbat daca isi batea sotia, era un lucru normal (sotia nu l-a ascultat si asa i-a trebuit, si a incasat-o), la fel cu inselatul, un barbat are dreptul sa aibe sa se mai duca la femei, ca deh, e barbat (de femei care sa se duca la barbati, in afara de c...ve nu se auzea)....deci respectul pt femei era cam zero. Acum in zilele noastre nu prea mai e cazul, s-au mai schimbat mult lucrurile, si probabil se vor mai schimba, si cu timpul vor mai disparea reminiscentele astea...poate chiar la generatia copiilor nostri, ai nepotilor...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Hello.

Apropos de pedepse. Si mie mi-e f greu cand ii inchid usa in nas 40-60 sec. si il aud cum plange! apoi ii explic de ce a stat acolo si il pup, sa nu creada ca nu-l iubesc sau chestii de-astea! eu am ajuns la asa ceva din disperare! nu il pedepsesc cand nu e cuminte sau cand nu asculta, il pedepsesc NUMAI cand ne loveste sau loveste pe cineva si repeta gestul a2a sau a3a oara dupa ce i-am explicat ca nu e voie! nu vreau sa ma justific , dar si eu cred ca e devreme pt educatie de genul asta, insa sunt efectiv stresata de faptul ca loveste copiii si pe noi, dar mai ales copiii si nu vreau sa ramana cu impresia ca e normal sa faca asa ceva! cat despre bataie, nu pot nici sa aud de asa ceva, cu atat mai putin sa pun in practica! mi-am si anuntat neamurile, ca daca ridica vreunul vreodata mana la copilul meu, iese cu scandal mare!

Carla, of, imi inchipui ca ti-e tare greu! nu vrei sa incerci sa fii mai putin perfectionista? sa-l lasi pe-al tau sot sa te ajute chiar daca nu face totul perfect, sa mai dai naibii treburile si gandurile si ce zic unii si altii si sa incerci sa te odihnesti ? e important pt tine, pt Sabi si pt bebe din burtica! si pe mine ma enerveaza groaznic cand cineva ii strica programul lui FIlip (adica socrii mei, ca ei stau cu el mai mult) sau ii dau ceva ce nu ar trebui sa manance, dar ma tot gandesc ca n-am ce sa fac, asta e situatia!ma enervez rau pe moment, zic ca fac si dreg, le atrag atentia, si apoi imi dau seama ca oricat as incerca sa fac sa mearga totul cum as vrea eu, e imposibil, atata vreme cat nu depinde de tine 100% sa iasa cum vrei tu! din cand in cand trebuie sa mai inchizi ochii la unele lucruri, ca sa nu ajungi cu creierii varza si cu nervii si mai si!

Violeta, cata dreptate ai! imi place ca esti optimista! vorbele tale imi mai ridica si mie moralul.

MOnicabo, pt gat, homeopat- Homeogene 9 , f bun si in sarcina si alaptare e permis, si Oscillo. La bebe mic Ana-Maria nu mai tin minte si nu ma risc sa-ti dau sfaturi! sanatate multa tie si Andreei!

Panda , felicitari pt bebe 2 ! sa fiti sanatosi si fericiti in familia extinsa!

Vorbind despre tati si responsabilitati: cred ca sunt putini aceia care se implica total sau ff mult, majoritatea muncesc pana la 5.00-6.00 si cand ajung acasa mai apuca vreo 2 ore cu copilul si in week-end. SI al meu e la fel, daca ii cer, sta cu Filip sa fac eu de mancare sau sa fac un dus, dar daca nu ii spun nu s-ar oferi! noaptea tot eu ma scol, ca deh, la el plnage ca vrea cu mami, dimineata imi zice mereu ca si el il aude, deci nu doarme bine, insa, una e sa nu ridici capul de pe perna si alta e sa faci drumuri intre dormitoare si pauze de 1 ora- 2 de somn! In we ma mai ajuta cu treburi prin casa, dar din nou, daca ii zic eu, el nu are initiativa!
Eu am insa o alta problema : Filip parca nu il iubeste indeajuns cat as vrea eu! de obicei se bucura ca-l vede pt 2 minute , ii da fruntea de pupat cateodata, insa f des ii zice: "Tati, nu!" sau "Tu, nu, iesi!" Dimineata la fel, cand vine la el , de cele mai multe ori il respinge sau il pocneste!sau ii smulge ochelarii de la ochi! sau il zgarie! se joaca putin impreuna si apoi fuge la mine. NU vrea sa doarma cu el, rar accepta sa manance de la el..si tati nu e nici violent, nici dur, se poarta frumos, il pupa, se joaca cu el..si vad ca il afecteaza purtarea lui Filip. Noi mereu ii zicem : Tati te iubeste cel mai mult! pupa-l pe tati, etc. Ma gandesc ca o fi gelos pe el..insa niciodata tati nu ma pupa pe mine pana nu-l pupa si pe el, si eu fac la fel! Sincer , nu stiu ce am putea face! Arata mai multa afectiunea pt socru-meu sau pt maica-mea decat pt taica'su!
Vad alti copii ca sunt innebuniti dupa tatii lor tocmai pt ca ii vad mai putin, cu al meu e invers!

Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

ioanaiub, am scotocit prin pozele voastre si am vazut asta!!! daca eram gravida ma aveai pe constiinta!!!

"mai avem nevoie si de iarba......"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

ioanaiub, am scotocit prin pozele voastre si am vazut asta!!! daca eram gravida ma aveai pe constiinta!!!

cu asta ma "indeletniceam" cand am avut familia bolnava de varicela, sa-i mai inveselesc ... internetul e de vina, ca acolo gasesc asa retete

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

monik, imi iesti asa de draga ca-mi vine sa te poop! imi place razvratirea ta impotriva nesimtirii barbatilor! ai mare dreptate in tot ce zici!

andicu, si pe mine m-a "socat" faptul ca andrei nu e asa atasat de tatsu'. parca acu, de ceva vreme, de cand a crescut e mai sociabil , ca sa zic asa. cand era mai mic, sotzul nu-l prea lua in brate, nu-l pupa, nu pt ca ar fi o fire rece sau ca nu l-ar iubi, ci pt ca asa e el. nici cu mine nu se manifesta foarte afectuos, dar cand am avut nevoie, a fost langa mine!!! de o vreme, de cand andrei stie sa "cerseasca" afectiune si dragoste, parca s-au mai atasat unul de altul. sotzul e de parere ca: e baiat, de ce-l pupi atata?". cum adik de ce-l pup? pt ca-l iubesc, bre!!!!....asa ca, andicu, eu zic ca e normal sa fie mai atatsati de noi. ei sunt ca niste animalutze mai mici: le iubesti si le mangai, iti raspund la fel, nu???????? si apoi eu am mai zis: mama nu-i ca tata!.

eu am observat ca de o vreme incoace, parca a dat strechea in copiii nostrii! n-ati observat ca parca i-au apucat pandaliile pe toti odata? cred ca e o faza, nu??????? sper........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

eu am observat ca de o vreme incoace, parca a dat strechea in copiii nostrii! n-ati observat ca parca i-au apucat pandaliile pe toti odata? cred ca e o faza, nu??????? sper........

Si eu zic ca e o faza, si cred ca e normal sa-i apuce pe toti odata, ca doar sunt nascuti in aceeasi perioada, nu ?!
Pt mine e anti-depresiv sa stiu ca toti fac la fel, asa ma mai calmez si eu ca trece totul..imi da rabdare pt inca o perioada..

Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/135721.birthday.png" target="_blank">Asa cresc

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arhdy spune:

V-am citit in fiecare zi, dar nu am avut nici timp si nici stare ca sa scriu. Dar acum nu am putut sa ma abtin si sa nu scriu. Carla te rog ai mare grija de tine. Si sfatul meu este sa asculti doctora si sa te internezi. Nu cred ca iti doresti sa se intample ceva cu cea mica din burtica pe ultima suta de metri. Te roooooog .
In rest noi suntem bine. Cristiana are kaki putin mare si pe mine vrea sa ma incerce o raceala. Sa speram ca o pacalesc.

Va pup pe toate si va citesc zilnic.

Diana si Cristiana Maria (30.07.07)

poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/

Mergi la inceput