Copiluti de mai-iunie 2005 (100)
Raspunsuri - Pagina 8
nelia spune:
Danelutza, daca o doare pieptul, transpira si are febra atit de mare, sa nu fi dat in pneumonie (sau bronsiolita, ca si asta are aproape aceleasi simptome). Sper din tot sufletul ca nu, abia astept sa vad ce zice pediatrul.
Andutzy, aici vad altfel lucrurile decit doctorii din Romania sizau daca mai stiu cum e mai bine
. Eu ii scot cind sint bolnavi, dar nu sint de acord cu dusul imediat la gradinita sau in alte locuri cu oameni. Ii scot fie si numai cit aerisesc bine apartamentul, ca sa fugaresc virusii din casa. Ei spun ca daca un copil bolnav sta in casa, unde, oricit ai aerisi, aerul e tot inchis, mai ales aici, unde din cauza incalzirii electrice, aerul din casa devine insuportabil, devine mai vulnerabil cind iese din casa decit daca ar iesi cite putin in zilele in care e bolnavior. Nu sint de acord cu dusul in colectivitate, parcuri, magazine, desi unii medici nu interzic acest lucru, ba chiar il recomanda, dar sint pentru scos nasul afara o data sau de doua ori pe zi, bine imbracat si daca nu are febra mare. Sanatate si sa scapati repede de boala!
Revin... ca si-a tras Lisandru o tava plina cu apa in cap.
A inceput sa traga de tot ce gaseste pe masa, pe dulap, aseara si-a tras un robot, vina a fost a mea, ca am sters dulapul si l-am mutat un pic si nu am vazut ca firul atirna un pic pe marginea dulapului. Noroc ca e mic si nu e chiar greu, desi nici usor nu e. Asta e noua lui distractie, sa traga tot ce e deasupra capului, se ridica pe virfuri ca sa apuce si trage... de multe ori reuseste sa fuga, dar alteori si le pune direct in cap.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Am citit si ce ati mai scris, bineinteles ca m-am distrat cu Androix, mi-o si imaginam cu mina pe mouse-ul in forma de inimioara.
Si pina la urma, cum a fost cu cadoul, s-a prins educatoarea ca nu era pentru ea?
Obraznicii si la noi, la Tudora vreau sa spun. Creste fata si a prins glas, nu face cine stie ce fata de cite a facut si face Agata inca... dar oricum, cind te obisnuiesti cu un copil cuminte si ascultator si acesta iti spune scurt nu vreau sa fac asta, mami si cind incepe sa se ratoiasca la tine... parca nu-ti pica bine.
Aseara m-am bagat in pat la 10 fara un sfert si pina la 12 am citit... Dr. Thomas Gordon - Parinti eficace. A citit-o careva? Cind mai citesc din ea, va fac un rezumat, imi place metoda lui, fara pedepse, responsabilizarea copilului in functie de virsta etc. Pare atit de simplu ce scrie el acolo, dar stim cu toatele ca practica omoara... E experimentata cu grupuri de parinti, in mai multe tari, ma uit acum sa vad daca e tradusa si in romaneste, eu o am in franceza. Da, cred ca asta este: http://www.cartea-mea.ro/carte/manualul-parintilor-eficace--i18303 . Eu renuntasem sa mai pierd vremea cu carti, am citit citeva mari si late la vremea lor, in rest instinct, rabdare si... adica fara tutun. Asta mi-a picat fara sa vreau aseara in mina, dar mi-a placut ce am citit din ea, cu atit mai mult cu cit metoda lui se bazeaza cam pe acelasi gen de concluzii la care ajunsesem in ultima perioada referitoare la cresterea si educarea copiilor.
Si am mai citit doua materiale interesnate, care mi-au picat in mina, adica nu le-am cautat... Un articol despre folosirea timpului, tot legat de copii, familie, nebunia de dimineata, de seara... cind am un pic de timp, voi face si de acolo un rezumat, ca trebuie tradus, este intr-o revista in franceza despre cum ne crestem copiii. Si ieri, de la gradinita am primit brosura scoasa de ministerul sanatatii cred, despre alimentatia canadiana. Sint citeva tabelase acolo care merita aduse la cunostinta, pentru ca eu cred ca sint facute in urma unor lungi studii si analize.
Danelutza spune:
Am fost la pediatru, multumesc lui Dumnezeu ca nu are bronsita. Are rosu in amindoua urechile, rosu in git
, cica o doare pieptul ca are rosu in git
. Mi-a dat sa-i pun supozitoare de voltaren, unul seara, altul dimineata pentru doua zile, iar daca mai face febra, am si reteta pentru antibiotic, asta daca nu-i trece pina simbata. Sper totusi sa-i treaca, ca prea mult antibiotic a luat in ultimul timp. Acum sta culcata, incepuse sa tremure ca-i este frig, semn sigur ca apare febra
.
Sanatate la toti puiutii mici si la puii mai mari.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

simiena spune:
Buna seara!
Imi pare tare rau sa vad atatia bolnaviori - ii
pe toti si le urez multa,multa sanatate!
Va pupam.
Ada_74 spune:
Daca tot e joi, ne "laudam" si noi cu o bronsita de primavara. M-au sunat azi de la gradinita ca a facut o criza urata de tuse, de s-au speriat educatoarele. L-am dus direct la dr si cica are bronsita. I-a dat antibiotic si ventolin. Acum stau sa caut ce-i cu ventolinu' asta, ca de la farmacie au spus ca nu trebuie oprita brusc administrarea.
Acasa a mai facut inca o criza nasoala, cu voma si sufocare, iar acum vad ca a inceput sa-i creasca si temperatura.
monu spune:
Buna
noi inca bolim.
Ada ce fel de ventolin ti-a dat. ca sunt asa - sirop, spray pt baby haler si substanta pt aerosoli. ventolinul ajuta la relaxarea cailor respiratorii. adica, daca are probleme de respiratie / sufocare se da ventolin ca in caz de mai rau se da altceva. probl de oprire brusca nu am auzit. e o probl de asa ceva dar la alt tip de cortizon dar nu e ventolin. atat de mult am urat cortizonul ala ca mereu uit cum il cheama.
Tdi spune:
Vai ce de copilasi bolnaviori!
Imi pare foarte rau, le doresc multa sanatate si un pupic pentru fiecare in parte!

Alyssa e bine, scarlatina a trecut de tot, tusea inca nu dar e mult mai bine dupa 2 zile de cortizon. Azi am dus-o si in parc, e soare si frumos la noi, sper sa fie tot asa si zilele urmatoare ca am innebunit in casa iar atomica e plina de mofturi si plictiseala si m-a dus la exasperare.
Chiar daca e joi nu ma apuc sa ma plang ca nu mai termin, azi m-a lasat rau "pisicu" si abia mi-am revenit, cred ca ar trebui sa recurg la ajutor de specialitate pana nu e prea tarziu
. Nu mai pot scrie ca a ajuns sotzer-musafir (deci vedeti la ce ora termina serviciul
).
Cornelia spune:
Danelutza, multa sanatate si voua!
Lili, sanatate lui Sergiu! Nu stiu ce sa iti spun de ventolin, ca noi nu am ajuns acolo, in schimb i-am dat tratament cu prednison Mariei
intr-o faza urata cu sufocare. Tusea asta ma dispera.
Ieri l-am intrebat pe Stefan despre un coleg daca mai vine la gradinita. Mi-a zis ca nu stie, dar apoi a intrebat ingrijorat: "Dar Sergiu?"
. I-am spus ca a plecat la alta gradinita. Pana acum m-am abtinut sa comentez asta cu el.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
nelia spune:
Cornelia, Ada, dar ce s-a intimplat la gradinita voastra, ca nu am prins discutia!?!
Gabitzam, astazi cind veneam de la curs, m-am gindit la tine... asa, pur si simplu. Si dupa aceea mi-am dat seama ca nu te-am vazut in ultimele zile, sper ca sinteti bine!
Am luat A la al doilea examen!
Ada_74 spune:
Neata
Monu, multumesc mult pentru clarificari. I-a dat ventolin sirop, o lingurita la 12 ore. Nu stiam ca substanta e un cortizon, dar cand am auzit treaba cu intreruperea brusca, mi-l si inchipuiam pe Sergiu intrand in sevraj
. M-a sunat aseara Oana si mi-a spus ca si tu, si ea a folosit ventolin pentru copii, asa ca m-am linistit.
Si Alex e bolnavioara, cu o seara inainte facuse 39.9, dar aseara se simtea mai bine.
Cornelia, am fost in sfarsit sa-l retrag oficial. Acum sunt 100% linistita. Cum a fost la Tulcea? Merita sa faci drumul?
Nelia, nu s-a intamplat nimic deosebit acolo, numai ca eu adunasem ceva nemultumiri. Cea mai mare era numarul de copii din grupa, adica 31, si oricat s-ar fi straduit educatoarele, nu aveau cum sa-i tina pe toti in frau. De ex., Sergiu a venit de 3 ori cu lovituri destul de zdravene acasa, odata avea un ditamai cucuiul in frunte pt ca i-a aruncat un copil un cub de lemn in cap, a venit cu botul julit si umflat, dar ce m-a speriat cel mai mult a fost cand a venit cu o zgarietura exact sub ochi, din cauza unui bat manuit de un coleg. Ori daca pe partea de educatie mai pot sa las de la mine, si crede-ma, am lasat, (poate va spune si Cornelia o poveste, a busuiocului
) pe partea care priveste siguranta copilului nu sunt dispusa sa cedez.
Sanatate multa mamicilor si copiilor bolnaviori. Danelutza, voi ce faceti acolo? Cred ca se face o luna de cand o tot trageti cu bolile.