Copiluti de mai-iunie 2005 (100)
Continuare de la Capitolul 99
Adresa de mail pentru contul comun este copiluti_mai_iunie@yahoo.com (cereti parola pe PM)
Colaj BEBELUSI DE MAI-IUNIE 2005 ( View )
Al doilea colaj BEBELUSI DE MAI-IUNIE 2005 ( View )
Pozele noastre (www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/" target="_blank">View )
INDIFERENT CE SE DISCUTA AICI, TOTUL ESTE ON TOPIC
* Loreen ---
DELIA - 26.04.2005 - Constanta - Comorile lu' mama* Nelia ---
TUDORA - 30.04.2005 - Montreal, Canada - www.dropshots.com/aurice" target="_blank">Agata,Tudora si Lisandru* onixone ---
ALEX - 03.05.2005 - Londra* Cornelia ---
STEFAN - 04.05.2005 - Constanta - poze Stefan* Fran ---
PATRICIA ANNELISE - 05.05.2005 - Bucuresti - Iepurete* TDI ---
ALYSSA - 05.05.2005 - Italia - Album Alyssa* pisik 4ever ---
OLIVIA - 08.05.2005 - SUA* Ada_74 ---
SERGIU-MIHAI - 11.05.2005 - Constanta - Sergiu* Corni ---
TIMEEA - 11.05.2005 - Constanta* tamar ---
ADINA - 11.05.2005 - SUA* Anky ---
CRISTIAN LUCIAN - 12.05.2005 - Olanda* Androix ---
FILIP STEFAN - 13.05.2005 - Bucuresti - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip* Robotzica cucului ---
MARIA MONICA - 14.05.2005 - Ontario, Canada* Simiena ---
ELIAN - 17.05.2005 - Bucuresti* Mygirl ---
ALEXANDRA ELENA - 18.05.2005 - Constanta * Florentina G ---
MAYA MARIA - 18.05.2005 - Bucuresti* corail ---
ALEXANDRA SOPHIA- 18.05.2005 - Germania * lucas ---
MATEI - 21.05.2005 - Bucuresti* Beatriced(patriciaRO) ---
ALEX - 22.05.2005 - Copenhaga, Danemarca - Alex pifos* simona_filipas ---
DRAGOS OCTAVIAN - 23.05.2005 - Timisoara* monu ---
ALEXIA-IOANA - 24.05.2005 - Bucuresti - Poze Alexia-Ioana* gabitzam ---
ANDREI-STEFAN - 25.05.2005 - Bucuresti - Poze mai noi* Babygirl ---
EMA ELENA - 25.05.2005 - Bucuresti* ChrisDun ---
CARINA EMILIA - 26.05.2005 - Bucuresti* Cloreta ---
TEODORA-MARIA - 26.05.2005 - Bucuresti - Teodora* ralwka ---
IULIA-MARIA - 26.05.2005 - Bucuresti* Margott ---
DAVID - 27.05.2005 - Bucuresti* omustata ---
MAYA ILINCA - 28.05.2005 - USA* Andutzy ---
DRAGOS ALEXANDRU - 31.05.2005 - Bucuresti* denisa73 ---
CRISTIAN - 31.05.2005 - Germania* gusta ---
MARA AUGUSTA - 31.05.2005 - Olanda* Ruxel ---
BIANCA TEODORA - 02.06.2005 - Bucuresti - Bianca* Aurasa ---
CATALIN - 03.06.2005 - Bucuresti* Mercedes ---
BIANCA - 03.06.2005 - Oradea*
OlgaTarziu ---
ANTHONY - 04.06.2005 - Canada * Danelutza ---
ISABELLA-ANTONELLA - 05.06.2005 - Elvetia * Tora97 ---
ANA ILEANA - 07.06.2005 - Bucuresti* Iuliana ---
DIANA MARIA - 07.06.2005 - SUA - Fetele mele* Sufletzica ---
SARA - 09.06.2005 - Bucuresti* NewMami ---
PATRICK RYAN - 13.06.2005 - Canada* elisor ---
BIANCA - 13.06.2005 - Brasov - Bianca si Andreas* andreea.a ---
ERIC ANDREI - 16.06.2005 - Bucuresti * monicica ---
ROBERT - 17.06.2005 - Germania - Robert * Mickyyy ---
DARIA MARIA - 22.06.2005 - Bucuresti* ioanailincam ---
ANA ILINCA - 22.06.2005 - Bucuresti - Ana - de la 0 la 6 luni | Ana - de la 6 luni la 1 an| Ana - am 1 anisor
* mynicegirl ---
CATERINA - 26.06.2005 - Singapore* saryta ---
SARA - 27.06.2005 - Iasi* ramyteo ---
TEODORA - 29.06.2005 - Deva??? Vrem sa stim de voi si de copiluti, ce mai faceti, daca sunteti bine, cum cresteti, orice
Ianuarie - Mygirl(9), Cornelia(9), Olga Tarziu(20), Monu (30), Mstroie(30)
Februarie - IonanaIlincam(1), Babygirl(9), Nefertari(11), Bolgiumiki(18), Margott(23)
Martie - Ralwka(31)
Aprilie - Fran(5), Androix(27)
Mai - Onixone(4), Blackpanterro(6), Danelutza(14), FlorentinaG(21)
Iunie - OanaC(3), Mercedes(12), Gusta(15)
Iulie - Tamar(12), Beatrice(15)
August - Aurasa(2), Crissu(10), TDI(14)
Septembrie - SimonaFilipas(20), Nelia(22), Loreen(23)
Octombrie - Elisor(7), Corni(17), NewMami(25)
Noiembrie - Omustata(20), GabitzaM(21)
Decembrie - Denisa(14), Pisik4Ever(15), Lucas(17), Andutzy (26)
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Raspunsuri
gabitzam spune:
Am ajuns la capitolul 100
Inca putin si vom trece de la "Clubul scutecelor" la "In floarea copilariei".
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
Tdi spune:
100 de capitole
...la mai mare!
Ne-am intors de la doctor, Alyssa are scarlatina!
Luam antibiotic 10 zile, deja e durere ca ne-am chinuit o ora sa-i dam o linguritza de sirop, si-a facut reflex si vomita instant cand il simte!
ChrisDun spune:
Tdi, imi pare rau sa citesc despre Aly :( Multa sanatate ! Cum v-a pus diagnosticul ? Ati facut exudat sau analiza de sange ? (scuze daca ai scris si n-am fost pe faza
)
Eli, rezultatul exudatului nostru de-abia luni...
Daca maine e frumos afara, vine cineva la www.aeroclubulromaniei.ro/?pg=evenimente&action=view&id=14" target="_blank">mitingul aviatic de la Clinceni ?
Week-end frumos si multa sanatate bolnaviorilor!
Tdi spune:
Chris, i-au pus diagnosticul in baza simptomelor, azi e prima zi de eruptie si se vede foarte clar de unde a inceput si cum se intinde, intai apare in zona inghinala, apoi sub bratz si pe la gat, are fatza rosie si e palida pe la ochi si gura, a avut si mai are inca febra mare, frisoane, tuse puternica plus o durere crunta de gat cu secretii foarte abundente si urat mirositoare din cauza carora a vomitat de mai multe ori. Scuze de detalii dar ma gandeam ca poate folosesc si altora sa-si dea seama daca au de-a face cu scarlatina.
Acuma tocmai se reface dupa un puseu de febra, a avut 39.2 si dupa supozitorul de paracetamol ii scade pe la 37. Imi vine sa plang cum arata saracutza, nici nu vreau sa ma gandesc cum o fi cand i se va coji pielea!
Ah, am uitat sa specific ca au avut mai multe cazuri de scarlatina la gradinita, in plus aici nu se da tratament preventiv daca s-a intrat in contact cu persoane bolnave.
nelia spune:
Oh, Tdi, pina am terminat de citit am si aflat raspunsul, asa ca am sters ce scrisesem, dar asta te intrebam, daca au fost cazuri de scarlatina. Pentru ca asa cum ai scris tu, semana cu ce aau avut copiii mei asta vara, si au fost suspecti pentru ca fusese caz de asa ceva.. Pina la urma la ei s-a dovedit a fi o gripa urita, pe care am luat-o si eu, in plina vara, au avut toate simptomele de scarlatina, mai putin eruptia pe piele. Imi pare rau ca Alyssa ta chiar are scarlatina!
Va trece, dar te inteleg!
Sanatate multa!
Lucas, tu vrei in engleza? Pentru ca in romaneste eu am citeva carticele tare interesante, romanesti, de cind era Agata de 4-5 ani si i-au luat si Tudorei tati si bunica citeva asta vara. Mie mi s-au parut chiar mai interesante decit una in franceza pe care o avem. Daca vrei, iti scriu titlul, autorul si editura, poate mai au inca. Cred ca sint de la editura Compania. Uite, poti sa incerci www.librarie.net/carti" target="_blank">aici sa vezi daca gasesti ceva (cauti carti pentru copii). M-am uitat acum: sint de la Compania, Anteea, Crisan, dar cele mai bunute sint de la www.teora.ro/cgi-bin/teora/libraria/mbshop.cgi?action=view_category&database=16&category=06" target="_blank">Teora.
Monu, Danelutza, sanatate multa si fetelor voastre!
Noi acum am ajuns!
Sint treaza de la 7 si plecati din casa de la 8.30... acum e 4.30. Am fost si am lasat-o pe Agata la patinaj, apoi am dus-o pe Tudora ma gimnastica, mers si luat Agata si dus la wu-shu, cit timp a stat ea acolo am facut si niste cumparaturi (hainute de stat in casa si de dormit pentru Lisandru, ca nu-i mai venea nimic din ce are)... si apoi am venit pe jos, prin parc, unde am mai stat o ora, pentru ca e foarte cald, desi e noroi, zapada murdara... daca nu te uiti in jos, e chiar frumos, 5 grade. Iar bebe Lisandru este cumintenia intruchipata, nu am mai vazut copil atit de cuminte si de rabdator, a si dormit la aer, dar in general, sta si tace sau daca il dau jos merge, cotrobaie, dar nu face, dom'le scandal. Imi place omuletul asta, e singurul din familia noastra care e multumit de viata asa cum este ea si a fost de mic asa!
Ieri am petrecut toata dupa-amiaza la Biodome, e un loc acoperit, in care sint citeva animale, pasari, pesti (si serpi, of, uriti maisint), si pinguini sint, care traiesc in mediul lor. Adica treci din padurea tropicala si vezi pinguini, de exemplu. Frumos, ne-am intilnit si cu o fata de la Sezatoare si fetita ei, care locuiesc in Quebec si au fost in vizita in Montreal. Fetele au fost superincintate, mai ales ca la iesire am trecut printr-un mic muzeu, care se termina cu un magazinas.
Agata a vrut un sarpe lung de plus, de ieri sta cu el in jurul gitului, peste tot l-a luat cu ea, e serpoaica si o cheama Sonia. E prima data cind se lipeste asa de ceva de plus... Tudora si-a ales o punga cu multi serpi de plastic colorati si o rata care macaie, iar Lisandru s-a lipit de un camion dragalas de care nu a mai vrut sa se desparta, si i-am mai luat o masinuta. Agata a mai vrut si un telescop, dar l-a scapat jos si l-a spart, vinzatoarea a zis ca nu-i nimic, dar nici altul nu i-am mai luat. Noroc ca era de jucarie, ca altfel... Si oricum aratania aia lunga ce si-o lua a costat o caruta de bani. Dar le-am adus acasa la 9.30 obosite si fericte, au adormit fiecare cu ce le-am luat, atit de incintate erau. A macait rata aia toata ziua, ca si Tudora si-a luat-o cu ea pe unde am fost.
Cam atit, acum am si eu o pauza binemeritata, sa vad ce se mai scrie, ce se mai spune... dar cred ca trebuie sa-mi fac o cafea, ca sa nu adorm pe undeva si sa las copiii de capul lor in casa.![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
e.a spune:
Am ajuns la capitolul 100 !!! 
La multi ani, doamnelor!
Citesc si aflu ca sunt multi bolnaviori. Urata gripa anul acesta. In toata Europa. Insanatosire grabnica toturor! Ema a scapat usurel, dar, pare-se ca a ramas cu dureri de ureche la apasare, asa ca luni mergem din nou la un control. Eu cred ca m-am ales cu o sinuzita pe care musai trebuie sa o tratez ca sa nu se cronicizeze.
Chris, sa ne povestesti cum a fost la meetingul aviatic. N-am mai vazut asa ceva din copilarie..Daca n-as fi avut intalnire cu mamicile, as fi venit, dar asa, o duce tati in parc. Cred ca Emei i-ar fi placut avioanele.:)
Andrutzy, cum e la munca? Atmosfera, colegi. Iti place?
Gabitza, la fiecare eveniment am admirat cavalerismul sotului tau. Mereu cate un buchet frumos de flori sau un parfum sau un set de cercei. Tine-l bine..!;)
elisor spune:
Am intrat doar sa va urez LA MULTI ANI MAMICILOR!
Aseara m-a dus Dan la urgente ca aveam 39,5 si mi-era foarte rau, ma durea capul ingrozitor, mijlocul, muschii, o stare foarte nasoala. Am stat in jur de 4-5 ore pana mi-au facut analizele, mi-au pus o perfuzie sa-mi scada febra. Diagnosticul gripa si infectie urinara cu pietricele, colica renala. Am ramas socata de pietricele alea, desi ma tot intepau n-am dat importanta, de fapt nici prin cap nu mi-a trecut.
Mi-a spus dr. ca infectia asta este destul de grava si daca nu se suprapunea cu gripa o duceam bine mersi, poate cu febra mai mica si puteam sa ajung la blocaj.
Sunt intr-o pauza de febra, adica 38 ceea ce e foarte rezonabil, si m-am gandit sa va scriu repede niste randuri.
Bianca e mai bine ca nu mai face febra dar tuseste foarte urat, cred va ramane o perioada cu tusea.
N-am citit nimic, dar sunt convinsa ca sunt multi bolnavi pe-aici si mari si mici asa ca va urez tuturor insanatosire grabnica!
Va pup si aveti grija de voi si de puiuti
!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
gabitzam spune:
Dedicatie speciala de la Andrei pentru voi:
Astazi este ziua mamei, zi frumoasa ca si ea, toate florile din lume ti le-as da, maicuta mea!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
nelia spune:
Da, am ajuns la capitolul 100!!!
Sa o tinem tot asa!
Gabitza, am vazut cerceii, sint foarte frumosi. Si, intr-adevar, raritate sotul tau printre exemplarele masculine din ziua de azi.
A meritat sa-l astepti! Si sa aveti multi ani fericiti de acum incolo, ati facut in cinci ani cit fac altii in 10!
Elisor, imi pare tare rau! Frumos cadou de ziua ta. Of! Sanatate multa iti doresc! Ti-au facut analizele, ti-au spus si cu ce microb esti infectata? In mod normal, ar trebui sa se faca test ca sa se vada la ce anume este rezistent microbul si apoi se prescrie un antibiotic care sa-l invinga. Altfel, se dau degeaba, pentru ca, daca de exemplu, microbul e Klebsiella, asta moare numai la penicilina forte, 7-10 zile, restul nu au efect. Uite, cautind un link ca sa-ti arat de unde am citit eu despre Klebsiella, ca am avut de doua ori infectie urinara cu acest microb, am gasit:
http://www.gustos.ro/forum/infectia-urinara-tratament-t426.html
Beatrice, de asta nu mai dai tu pe aici, bravo, uite ce procupari interesante ai.
Stiu cit de rea este zile, ceasta infectie si da, blocajul renal este spaima mea, de la 22 de ani traiesc cu ea, de cind mi s-a spus sa nu stau daca simt ca rinichii nu functioneaza, dor, am febra, frisoane, sa alerg la orice urgenta, pentru ca cel mai mare risc al pietrelor adunate acolo este sa blocheze rinichii (daca intra urina in singe, se moare in 15 minute! - daca au vrut doar sa ma sperie si lucrurile nu stau chiar asa, au reusit, nu voi uita niciodata fata doctoritei care ma certa ca am ajuns numai cu 41 de grade la spital, pentru ca au chemat colegii salvarea, ca eu nu m-as fi dat dusa, cu rinchii plini de pietre si cu o pielonefrita de toata frumusetea!)
La multi ani de 8 martie, ziua tuturor femeilor! Uite dedicatia mea, insotit de multe, multe
! Sa fiti sanatoase, iubite si rasfate pentru ca meritati!
P.S. Eu am primit cadoul!
Lisandru tocmai ce si-a pocnit buza de marginea unei masute.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU