Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (278)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Sabina- e pe iancului, da, in spate la cofetaria Alice Pepas, se numeste gradi nr 16.Rares sta cu bona, mai are pana la 3-4 ani cand il voi inscrie si pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYUMI

Ramanoiani,cu ceva intarziere,LA MULTi ANI!!!

Eu saptamana viitoare ma incumet sa merg cu gemenii in Romania fiind sora mea aici,m-am gandit sa profit de ocazie.Voi ce mancarica le-ati dat in avion?Ce jucarioare le-ati luat?Au dormit?
Noi vom face escala in Helsinki;pana acolo vom face doar 10 ore si ceva dar tot imi fac griji de cum ne vom descurca pe drum.

http://naokisiryuji.blogspot.com

Ayumi, noi am calatorit in octombrie. Am avut un drum de undeva catre 30 de ore o directie. Am zburat 12 ore prima tura, pe noapte.

Cateva idei:
- ia la tine snackurile lor rpeferate si unele surprize. Noi am avut roti de orez expandat, Weetbix (un fel de biscuiti din fulgi de grau), banane, borcane de-a noastre, ca alea pe care ti le dau ei sunt mici si pt bebei de cateva luni, mici si blenduite rau! Unde mai pui ca au gust cu totul nou pt copil si sunt sanse fff mari sa le refuze. Or cu borcane de acasa nu ai cum da gres, ca pe alea le stie. Pui si tu ceea ce prefera ei. Si vezi ca mai papa si de la tine cand primesti mancare (chifle, branza, cartofi, fructe etc). Mai poti pune grisine si ce mai stii ca le place sa rontaie
- am luat cu noi www.onlinetoys.com.au/Fisher-Price-Travel-Doodle-Pro-pr-16448.html" target="_blank">Doodle Pro, cu care nu s-a jucat inainte, asa ca noutatea a facut-o sa stea cuminte.
- am luat si carticele, jucarii preferate, de care insa nu a fost interesata. Au interesat-o mai mult revistele din avion, ecranele cu filme, telecomanda de la sistemul media, bolurile curate de plastic ramase de pe tava cu mancare (au fost hit, si le-a adus acasa si se joaca si acum cu ele!!!!)
- cand nu a dormit, ne-am plimbat cu ea pe la stewards si am mai luat cate o cana de apa, suc, banana, mar etc. Mai un zamber, mai un schimb de impresii.
- nu am lasat-o DELOC pe jos pt a evita nervii cand trebuie sa stea in brate si sa nu trebuiasca sa alerg dupa ea prin tot avionul si pe sub toate scaunele. Nu prea i-a convenit, dar a vazut ca toata lumea sta jos, a stat si ea.
- am cumparat un carrier www.ergobabycarriers.com/" target="_blank">Ergo Baby in care am tinut-o si la aterizare, si la decolare, si acolo a si dormit destul de comod si am reusit sa ma odihnesc si eu!
- noi am zburat cu Emiratele, dar nu stiu daca FInn Air va dau ceva pt bebe, gen borseta cu servetele umede, bavetica, jucarie de plus, zornailei etc. Lisa a fost incantata de borseta respectiva si a tot scos si pus inapoi chestii in ea.
- cand am facut transferuri am lasat-o sa alerge la greu, sa se oboseasca. A impins carutul prin aeroport, s-a catarat pe scaune, a umblat prin magazine.
- sa ai grija sa le dai des sa bea apa, ca sa nu se dezhidrateze. Mie de asta mi-a fost cel mai frica si insistam sa bea cateva guri de apa de fiecare data cand veneau sa ne serveasca ceva de baut sau cand mergeam eu la ei in spate, plus in timpul si dupa masa.

Vezi ca la imbarcare te lasa inainte pt ca esti cu copii mici. Nu merita sa te urci si sa stai in avion pana se urca toti si pana se pregateste toata lumea. Ia o gramada de vreme si copiii isi vor pierde rabdarea. Daca dorm, ai toate sansele sa se trezeasca de la forfota. Eventual stai pana la urma si lasa-i sa zburde. Cand va veti sui, va asezati in scaune si o sa si plecati, va dau de mancare, apoi la somn. Altfel e un chin, se enerveaza etc. Noi la zborul spre Frankfurt am stat in avion 40' in picioare pana s-au suit toti de m-am enervat la culme! - nu puteam sa ne suim bagajele ca era puhai de lume si nu ne puteam aseza ca erau bagajele! Si Lisa si-a pierdut rabdarea, a fost nervoasa, nu a mancat, nu s-a culcat decat fff tarziu, a urlat de m-a innebunit si am fost mai stoarsa dupa un zbor de cateva ore decat dupa ala de 12! Dar apoi m-am invatat minte. Chestia aia e super cand ai bebe mic de tot de il pui in bazinet si gata, dar cand esti cu ei in brate e chin si nervi sa urci printre primii, chiar de te invita .

Cam asta e ce imi amintesc acum, la repezeala. Eventual intra pe net si cauta experiente ale parintilor cu copii mici la sboruri de Finn Air si vezi ce sugestii mai au si ei. Eu de acolo m-am inspirat inainte de zborul nostru.

Drum bun si sedere placuta in tara!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYUMI

De intors ma intorc tot cu sora mea;ca ea vine inapoi in Japonia sa ne aduca pe noi si va mai sta doar 3 saptamani.Escala avem in Helsinki.(ca mergem cu Finnair)

http://naokisiryuji.blogspot.com

eh, atunci va uram drum bun si sedere placuta acasa. Si nu-ti face griji, o sa fie bine..

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

teo- m-am lamurit:)))))))))))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77

Adi, dulce-dulce Lisa ta! Ma bucur ca ai pus poze cu ea, tare dor mi-era sa o vad! Se vede si din poze cat e de activa!

Myral, Piciulika,Sabina eu impartasesc aceeasi filozofie ca si voi in ce priveste educatia! Invatare prin joc si descoperire, nebombardare a copilului cu o sumedenie de informatii, unele mult prea complexe pt varsta lor! Si eu sunt absolventa de liceu pedagogic si tot cu dubla specializare, am si profesat un an, inainte de a da la facultate, am avut clasa 1 si am observat ca cei care veneau de acasa cu literele invatate si toba carte, ajungeau sa fie de foarte multe ori dezavantajati! De ce? Pentru ca erau prea aroganti sa mai fie atenti, ei STIAU deja tot, aveau foarte multe deprinderi gresite, si se stie ca e infinit mai greu de indreptat o deprindere insusita incorect, decat de invatat una noua!

Deci, sunt in asentimentul fetelor, sa tratam fiecare copil individual, sa nu-l incadram in tipare, sa ne jucam cu el, sa-i aratam obiecte, sa-l ajutam sa exploreze si sa descopere lumea, sa se descopere! Sa nu fie nimic fortat, nimic artificial. Exact cum bine zicea Picia, sa le vorbim ca unor egali si sa-i tratam ca atare!
Eu nu-mi permit sa judec pe nimeni si nici sa dau sfaturi, voiam doar sa impartasesc cu voi si punctul meu de vedere!

Gabi, multumim pt aprecieri. Copilul meu e dinamita, pur si simplu. Azi m-a capiat! Isi pierde rabdarea in casa si nu am avut cum sa o scot afara ca inca e cu muci, iar eu tusesc si nu am avut masina, iar cu trenul nu am avut chef sa ma trambalesc.

Dar de maine sunt sofer, ca tati e plecat in SUA si am masina sa ne plimbam in orice parc doreste don'soara!

Pupam Sara cea scumpa .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui papanash
Yaia, baga un papricas original si spre mine .Cum e treaba ?

Doar spre tine, ca eu nu mananc asa ceva...si de la restaurant sper ca accepti,

uite dom'le cum se fac bisericutele.. adica mie mi-ar sta rau la restaurant? Ca sa vezi cum zburatul cu avionul dauneaza la triunghi...

[:)))]
Dar cine pe cine a invitat la restaurant? Am zis ca-i trimit, dar mancare cumparata de la restaurant, nu facuta in casa...si daca iti amintesti bine cum e cu ruma, biata papanasha ramane nemancata!...
Si-apoi nu ca n-as invita-o pe papanasha sau pe oricine altcineva la restaurant...tu ai auzit de 'Cere si ti se va da!'?

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes
Dar tati cum de sta acasa???

Asa-i legea.. daca au mai putin de 12 ani nu poti lasa copii singuri acasa

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Carpatino, stiu legea, ca asa e si aici . Ma intrebgam de ce el si nu tu, par example...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani
mi-a venit cu un buchet mare de frezii acasa ...

Si mie imi plac muuult freziile...

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Celia

Adi, am vazut mica cocheta, ma gandeam ca se pregatise de iesit la plimbare cu prietenele , nu doar pana la gratar la tati.

Celia, atunci s-a pregatit ca tocmai ce le primise si a coincis ca si faceam mancarea. Dar de fiecare data cand plecam afara se pregateste cu atentie - musai si parfum, mai nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Offf,acum am vazut ca trandafirashul e bolnavior! si sanatate multa,la fel si lui Gheo!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii

Mergi la inceput