Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (58)
Raspunsuri - Pagina 13
babytza spune:
Lucia de Claudia ,Andrey de Andy galro , Erik de ramonzca , Sorana de Lacribel
La multe lunite !!!!!!
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
nikolici spune:
Despre Advantan...chiar am intrebat-o pe doctoritza despre cortizon pt ca citisem si eu discutia postata aici pe forum...si a zis ca are cortizon putzin si ca nu face parte din categ. celor periculoase, facem doar o sapt. tratament si pe urma schimbam.
Am incercat mai multe chestii ...dar a ajuns foarte f f iritata.Incerc si asa.
Nikole mami de Karina
gaia.nevia spune:
In afara de iritatiile obisnuite in pliurile de la gat, inghinal si la subrat, care trec cu apa avene si bepanthen unguent in max 2 zile, Radu mai are ceva ce as numi piele aspra in cateva locuri, ca niste pete de piele groasa si sfaramicioasa.
La incheieturi, la glezne si o pata rotunda pe spate chiar ... corespunzator buricului, nu stiu cum sa zic.
Cele de la maini au trecut cu galbenele, am dat de vreo 5 ori si au disparut.
Cele de la glezne, m-am apucat intr-o seara dupa baie si le-am frecat bine. Au cazut! Fara urmari de genul iritatie, roseata, etc. Pur si simplu s-a cojit pielea cea aspra si a ramas curat dedesubt.
N-am mai intalnit asa ceva (adica... la Teo).
Pata de pe spate in schimb, nici nu se descuameaza, nici la galbenele nu cedeaza... pana la urma o sa i-o arat pediatrei.
A, si a avut si pe frunte si in sprancene ceva gen "cruste de lapte" cum sunt in par de obicei. Pentru alea ne-a dat advantan.
Am dat cu el intr-o duminica. Apoi am uitat, pana duminica viitoare, cand i-am dat din nou. Apoi am citit de la voi ca nu e bun... si nu am mai dat decat cu apa avene si iar frecat energic.
S-au dus si alea. Mai sunt doar pe scalp cateva, le culeg dupa baie una cate una si nu dau cu nimic.
V-am spus ca nu sunt adepta substantelor de baie la bebelusi, adica sampoane, creme, bubles, uleiuri...
Apa, si pentru Teo un sampon cap&corp de la Sanosan. Bepanhene cand e cazul, si mai avem de la sanosan o crema de vant si o crema de fund iritat
dar nu m-am atins inca de ele...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
_irina_ spune:
Vad ca iar e pe subiect premergatorul si antemergatorul. Eu va pot spune din prisma adultului care a trebuit sa invete sa mearga din nou. Eu stiam cum se face, picioarele nu ma mai ascultau.
Nu cred ca se poate deforma mersul copilului in mod irecuperabil, chiar daca in premergator copilul mai mult impinge decat paseste cand il scoti de acolo o sa se prinda el ca nu mai merge cu impinsul si o sa se puna pe mers. Din pacate aici nu am spatiu de premergator, ar face copilul cate un pas si ar da de obstacole.
Antemergatorul mi se pare mai mult pentru avansati. Nu afecteaza mersul, dar si mie ca adult mi s-a parut un pic mai greu sa folosesc asa ceva. Copilul trebuie sa se tina de o chestie cu roti, deci care se deplaseaza destul de usor si in acelasi timp sa nu se impiedice de ea.
Probabil in prima faza o sa incerc cu caruciorul, daca merge pe post de antemergator, ok, daca nu, nu.
De mers sigur o sa mearga Deea, eu imi fac acum planuri cum sa o invat sa sofeze.
fericita de
Andreea-Maria
simodina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nikolici Despre Advantan...chiar am intrebat-o pe doctoritza despre cortizon pt ca citisem si eu discutia postata aici pe forum...si a zis ca are cortizon putzin si ca nu face parte din categ. celor periculoase, facem doar o sapt. tratament si pe urma schimbam. Am incercat mai multe chestii ...dar a ajuns foarte f f iritata.Incerc si asa. Nikole mami de Karina |
Nikolici dupa consultarea a 2 dermatologi si 2 pediatri in cazul lui Serban am inteles ca acest cortizon este un rau necesar ca sa zic asa in cazuri deosebite ( iritatii care se transforma intr-un fel de rani aproape) insa mie mi se pare cam mult o saptamana - toti mi-au spus 2-3 aplicari. La noi s-au vazut rezultatele dupa 2 aplicari, apoi am reusit sa nu se mai agraveze asa. Si da, nu trateaza cauza iar problemele reapar, nu este decat o solutie de moment. Dar zonele de care vorbesti tu sunt zonele care pastreaza umezeala mare si care se irita si la bb fara DA din cauza suprapunerii pielii ( vestitele pliuri). Nu stiu daca ai incercat dar dupa ce rezolvi iritatia aceasta urata incearca sa tamponezi zonele respective in fiecare dimineata si seara ca sa elimini umezeala si apoi sa folosesti bepanthene.Solutia de bicarbonat este iar testata si cu rezultate dar si aceea trebuie tamponata cu un servetel pt a nu lasa zona umeda, apoi dat cu bepanthene sau cu o crema ft emolienta. Pentru pielea uscata din nefericire tre' sa incerci mai multe pana vezi ce se potriveste la voi..La Mara am incercat mai multe ( am fiert apa si am pus tarate de grau,clatit cu solutie de musetel, vreo 3-4 solutii pentru baie si tot atatea creme de corp care din cele deja numite de fete dar e mult mai bine de cand am inceput sa nu mai folosesc solutii de spalat la baie decat de 2 ori/ sapt ( mustella stelatopia folosesc in continuare ), in rest o spal cu apa si atat.Pe fata folosesc apa termala dar o tamponez cu servetel uscat sa nu ramana umeda. Pentru creme trebuie sa vezi ce merge la voi, noi acum suntem pe crema de galbenele si atat de vreo 2 saptamani, deocamdata e ok. Zonele ingrosate si noi le-am frecat bine dupa baie si cremuiala si s-au dus dar reapar din cand in cand - aplic acelasi tratament. Crustele de lapte de pe sprancene am fost sfatuita sa le las in pace - sa frec putin cu prosopul si atat - s-au dus si acelea in cateva saptamani si nici n-au mai aparut. Cele de pe cap le-am dat cu ceva de la mustella dar niciodata n-au disparut complet asa ca nu le mai dau cu nika, frec bine cand o samponez cu peria aceea moale de bebelus - are acelasi efect. Oricum am inteles ca pana la urma tot trec...
Ada zici ca n-ai folosit creele pentru vant/ger? Inseamna ca n-ai avut nevoie, eu daca uit sa le dau cand e vant sau temp sub 0 grade si lui Serban si Marei in juma' de ora au obrajii rosii si uscati ca o scoarta si trece tampenia asta intr-o saptamana. La Serban e chiar rau, Mara mai e protejata de landou cred. LA mine cold cream-ul deja sta in geanta mea, langa portofel ca sa nu uit sa o iau daca schimb geanta...
ramonzca79 spune:
salutare fetelor!!!!
nu am mai scris de ceva timp ...am mai citit dar nu sunt la curent cu toate....
pana sa recuperez eu din urma am o intrebare....a luat cineva pana acum indemnizatie???daca da...cat sau de fapt cum....cei 6 mil sau calculat cu 85% din media ultimelor 12 venituri nete????
ce sa va spun despre noi...crestem....crestem...azi facem 5 lunite...avem 7,5 kg si am stat pt prima data in scaunelul de servit masa....ba chiar si in premergator(dar doar l-am incercat)...papamsuc de fructe amestecat cu fulgi de orez....f putin piure de legume(nu prea ne place) si seara cereale de la humana....am terminat deja 2 cutii din cele cu mar si acum le incercam pe cele cu banana, mar , maracuja...dar nu suntem f incantati de ele...eh...tot mai buna e tzitzi...
cateva pozulici
de la 5 la 6 luni
prima data in premergator
prima cina la masuta mea
cerealeeeee
multumim de urari!!!
pupam toti boboceii....somnic usor!!!
POZE...POZULICI
puiutul meu...
Erik
Nally spune:
bunaaa....
Am vazut ca vobiti despre DA si cojite la bebei... Pentru cojitele din cap noua ne-a recomandat dr. noastra un unguent ce se prepara in farmaciile cu laborator "unguent cu acid salicilic 1%" Am dat cu acest unguent in cap pe acele cojite am pus o caciulita si am asteptat o ora pana la baita unde, cu o periuta de dinti mai aspra am dar in raspar ... s-au luat foarte usor si nu au mai aparut deloc! ![]()
Noi in schimb ne chinuim cu o alergie la care nu i-am dat de cap... initial ne-a zis dr. ca e intoleranta la proteina din laptele de vaca.... ne-a recomandat Nan Hipoalergenic, Zirtec picaturi si Advantan Milk. Din greseala sotul a luat Nan fara lactoza si cu picaturile si crema au disparut bubitele de pe fata si urechi... au reaparut imediat cum am terminat tratamentul cu picaturi si crema!
Am dat hipoalergenic dupa... poate poate...nika!
Intrebare... daca e intoleranta la proteina si cum ei papa lapte fara.... de ce au aparut? Asa ca m-am hotarat ca saptamana viitoare sa merg sa imi dea trimitere undeva... nu stiu unde sa facem un set de analize sa vedem ce avem... acum le dau lapte din soia de la Milupa... asta e primul lapte, dupa Humana (de care au mancat de mititei) pe care l-au mancat cu o poftaaaa
Duminica avem botezul! Am emotii...au crescut asa de repede... Criss se intoarce singur pe burtica si e un vobaret de numa! Alex e mai puturos dar si mai galagios!
In general sunt foarte cuminti, cand le e foame... afla tot blocul in schimb!
Lumi
nu stiu cum ai asa multa energie... pe mine ma topesc!
Nu stiu cum sa le mai cuprind pe toate ca sa fie in regula si casa si cupii si soatza!
Pupa trupa ca nu stiu cand apuc sa mai intru si la gemenei!
Nally
si
Sebastian (14.04.2004) -
Petru Alexandru &
Pavel Cristian (19.09.2008)
Poze cu Sebi!
Poze Gemeni 
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!* ![]()
simodina spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui Nally bunaaa....Am vazut ca vobiti despre DA si cojite la bebei... Pentru cojitele din cap noua ne-a recomandat dr. noastra un unguent ce se prepara in farmaciile cu laborator "unguent cu acid salicilic 1%" Am dat cu acest unguent in cap pe acele cojite am pus o caciulita si am asteptat o ora pana la baita unde, cu o periuta de dinti mai aspra am dar in raspar ... s-au luat foarte usor si nu au mai aparut deloc! Nally si Sebastian [font=Comic Sans MS][b](14.04.2004) - [purple] Petru Alexandru & Pavel Cristian (19.09.2008)Poze cu Sebi! Poze Gemeni ![]() * Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!* |
Nally si mie mi-a zis dr de unguentul asta dar uitasem
Merci ca mi-ai reamintit.
anca81 spune:
'neata!
Va salutam din mers, mergem la vaccin ![]()
Eva, Andy.p, Khristin 

Eva, m-ai dat gata cu citatul din Calinescu 

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
felicic76 spune:
na dimineatza!
Ieri a fost dr pediatru la noi pentru bilanti ne prezentam asa: 65 cm si 7400 gr, sanatos tun si guraliv![]()
Pediatru are mustata si Vladutz a fost fascinat de ea, asa ca Rotarix-ul l-a inghitit cu mainile in mustata doctorului
La masuratori, mai ales la masurarea cutiei toracice, radea in hohote: se gadila. La vaccinul din piciorus nici macar nu s-a prins de durere, doar cand a scos acul a dat sa maraie un pic, dar i-am aratat-o pe Roza si s-a inveselit brusc. (Roza este o testoasa/ albina (bondar) fosnitoare si roz, este preferata lui ptr moment. Daca nu ar avea niste antene, sigur as zice ca-i testoasa, dar asa, nu mai stiu
. Cert este ca fi-miu se iubeste si se cearta cu ea in permanenta, daca i-o las in patut, nu mai adoarme, se converseaza cu ea.)
L-am pazit toata noaptea, initial l-am luat in pat cu mine, dar nu se odihnea, se foia, se rasucea si atunci l-am dus la el in patut, unde s-a linistit imediat. M-am culcat eu pe canapea si l-am urmarit. La 4 dimineata mi s-a parut ca arde, l-am trezit, i-am pus termometru, avea 38 cu 4, i-am pus un supozitor, i-am dat un bibe fiindca tot l-am deranjat, pe care, baiat binecrescut, nu l-a refuzat.
Acum este bine, are 37 cu 1, preventiv ii mai pun un supozitor.
Diversificar:
I etapa masa de la ora 10 :mar blenduit+fainade orez simpla, fara lapte, crestem cantitatea pana ajungem la 100-120 gr+2 masuri de faina de orez.
(pana ajungem la cantitatea respectiva, dam lapte completare)
a-II-a etapa masa de pranz:supadi legume: cartof, morcov, patrunje, dovlecel
20 ml supa+ lapte completare, apoi 40 ml+ lapte, apoi incepem sa blenduim legumele, pana vom ajunge sa obtinem un piuree, pe care il dam cu lingurita. Carnea o sa i-o introduc cam pe la 5 luni si jumatate, piept de pui sau manzat, introdusa treptat in piuree, 2 lingurite, apoi 4, in asa fel incat in cantitatea pe care o mananca el sa fie cel putin 2 lingurite de carne. La fel, adaugat ulei de masline, se incepe cu 5 picaturi, pana ajungem la 15 picaturi in piuree. Se poate umbla la legume in functie de scaunul copilului, se creste sau descreste cantitatea de morcov sau cartof.
a-III-a etapa masa de la ora 17|: ptr ca nu are tendinta de constipare si nu ia supliment de Ca, branza calcica, fcuta din 1/4 l lapte de 1,5% grasime +2 pastile de Ca, se obtine cantitatea de la o masa. Se introduce treptat si marul in combinatie.
lumi: si noi zgaraiem canapeaua

nu stiu cand mai intru, maine am un proces in care eu sunt martor dinspre partea vatamata si pentru ca nu m-am dus la prima infatisare (am fost citata la vechea adresa) maine ma duce nenea sectoristul de manuta, ca pe infractori
Si el, saracul, cand m-a vazut a scoteam flacari pe nas de nervi, ma consola: lasati, doamna, ca maine sigur va audiaza daca sunteti martor "adus"!

edit: scuzati greselile, nu mai am timp sa editez, sunt cu Vladutz calare pe tastatura
Mamica de
VLAD 19.10.2008
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei