*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (22)*
Raspunsuri - Pagina 17
mar_ysa_28 spune:
Mamiseli sarutmana esti o dulce...
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea
Ramo2007 spune:
Am facut programare la Dna. Dr. Furnica pt. 14 martie, abia astept s-o duc pe pitica la dansa, sa vedem ce spune, pe 11 mergem la pediatra noastra...
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
spiridusul spune:
am vazut ca va aruncati in diversificari
Diversificarea alimentatiei trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
- orice aliment nou se introduce cand sugarul este sanatos;
- alimentele se introduc progresiv, incepand cu cantitati mici pentru a aprecia toleranta digestiva;
- nu se introduc simultan doua alimente noi, de obicei, un aliment nou pe saptamana;
- diversificarea va fi inceputa prin introducerea primului aliment solid la masa de pranz; urmatoarea masa la care se introduce un aliment nou este masa de dimineata, masa de seara este ultima care va fi inlocuita cu un aliment nou;
- de preferinta alimentul nou, indeosebi cand este in cantitate mica, se da cu lingurita; este bine insa sa se foloseasca lingurita de plastic, pentru ca este mai putin dura pentru gingii;
- se tatoneaza gustul sugarului, unii preferand alimente mai calde sau mai reci, mai sarate sau mai dulci, diversificarea nu trebuie fortata, daca sugarul nu se obisnuieste in 2-3 zile cu noul aliment, se renunta pentru cateva zile dupa care se reia, sau se incearca alt aliment;
- la primele semne de intoleranta (varsaturi, diaree) se suprima alimentul nou-introdus, se reia introducerea lui dupa normalizarea tranzitului intestinal;
- se prefera administratrea alimentelor in stare naturala sau inabusita, fierberea indelungata distruge mineralele si vitaminele, nu se utilizeaza sare (poate afecta rinichii sugarului), condimentele, zaharul sau mierea de albine inainte de varsta de 1 an.)
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi
spiridusul spune:
1. de la 4 luni:
[left][left][left][left][left]
morcov (tolerat si crud si fiert)
cartof (tolerat la borcanel)
yams (tolerat la borcanel)
pastarnac
telina (in supica de legume)
patrunjel (in supica de legume)
fasole verde (tolerat la supa de legume si pasirat si si
la borcanel)
mazare (tolerat la borcanel)
ardei
dovlecel (tolerat la borcanel)
ciuperci
gulie (gaze)
conopida (gaze)
brocoli (incercat numai fiarta in supa de legume si pui
o bucatica extrem de mica cam de 1 cm patrat, de
incercat SINGUR fiert, totusi poate da gaze, nu e o
graba cu el)
spanac (tolerat la borcanel)
salata verde
porumb (incercat Gerber)
2. de la 6 luni:
rosii (alergene)
ceapa verde, numai fiarta si nu se face cu piureul de
legume se fierbe numai cu celelalte legume si se arunca
din supa piure
spiridusul spune:
daca suntetzi cuminti.. a se citi interesate... sudez tzeava la blog si cititi direct acolo
gata, ma duc, pe campiii...ashtia dorm de la 3
spiridusul spune:
alooooooooooo
unde suntezti?
faceti conferinte fara moi?
Otiliav spune:
Sara Buna!
Alra, eu fac bine si kilogramele la fel. Eu sunt la +8 si nu stiu de ce nu se duc.
Azi am colindat cam 5 ore prin oras, mers prin tot Bucur Oborul si 3 statii de tramvai pana acasa. Si cam asta-i programul zilnic. Miscare fac, seara nu pap serios (aseara niste seminte si un Dots mic de 100 calorii
). Ciocolata nu am in casa, inghetata a luat sotul dar saptamana trecuta am papat o portie, saptamana aceasta nimic. Am facut legume cu peste, s-a strambat sotul grav, a decretat s-o las naibii de cura ca el vrea mancare nu sa faca foamea, acum face ficatei cu piure
. A, si painea neagra a aruncat-o ca-i nasoala.
In schimb merge dimineata sa ia paine si vine cu gogosi, strudele, ieri Md-Donalds la pranz. Ma saboteaza, lui nu-i pasa ca are alt metabolism, mananca dublu fata de mine si tot nu-i gras.
Ar mai fi o explicatie, am schimbat cantarul, ca blugii intra mai bine, adica port marimea 40 ca de obicei numai ca se revarsa ceva burta peste talie. Sunt buna de carne, ce sa mai.
Mamiseli, ba da ma intrebam de ce carte vorbesti, dar cuiva i-am cerut o carte si nu mai tin minte cui. Sunt zapacita
.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
ginye55 spune:
Mamiseli Ramo
fetele.
Cu dulciurile si al meu ma saboteaza. Nu mananc o sapt intreaga nica dulce si vine el intr-o seara si se duce de rapa cura mea.Si cand scap greu ma opresc.![]()
ginye
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
mar_ysa_28 spune:
Fetelor am pus pozici de la botez...ce am adunat de colo de colo ca cele de la fotograf vin la sfarsitul saptamanii...vizualizare placuta!
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea
Mirtha spune:
Seara buna mamici !
V-am citit pe diagonala , stiu ca am ramas datoare cu citeva raspunsuri(revin maine) de prin partea I a capitolului dar daca va povestesc ce noapte de cosmar am avut sigur ma veti intelege.
Ieri am schimbat ora de imbaiere a Piticului si anume in loc de 22,30 cum era pina acum , am inceput baita la 21,30 . Booonnnn , toata famelia mobilizata si in consens . Am preconizat ca Piticul va reactiona cumva , adica va da trezirea ceva mai devreme dar am gandit ca e mai bine sa incepem de pe acum , sa facem un efort colectiv si sa incercam stabilizarea pe la ora 21,30.
Boonnn. Facem baitza , papam , ne culcam pe la 22,45.
Pe la ora 02 fara ceva (nu m-am uita la ceas cind m-a trezit)Piticul da semnalul. Ma asteptam asa ca mi-am luat picioarele la spinare si am mers in camera ei , am alaptat-o si a adormit la san.
Ma intoc in camera era ora 02,08. Ma culc , adorm , visez ceva si ma trezesc intr-un sunet asurzitor de obiecte clincanitoare pe parchet. Ce se intimplase ? Soata obisnuita sa doarma la marginea fara noptiera uitase ca acum avea linga pat noptiera si zdranc ii bagase un cap iar tot ce era deasupra , pe noptiera era aruncat pe podea. Am adunat , am pus la loc , ne-am culcat . Era ora 03, ma gandeam ca pina la ora 6,30 cind intuiam ca va da Piticul scularea mai am ceva. Bonnnn.
Iar adorm , iar viserz iar inhrrrr.....barbatu-meu sforaia de zor cu fata in sus. Imi sare mushtucul : "Beiiii...tu esti hotarit sa imi faci noatea alba ?" Soata isi ia jucarelele si se muta in sufragerie.Ora 4 fara 20 , plec sa fumez o tigara . Bonnnnn.Zic hai ca tot mai am vreo 2 ore.
Aiurea la 5,30 tipa fie-mea. Visa . Eu si barbat-meu in no time eram amandoi in camera ei sa vedem ce are. Ii dau tzatza , o ia , maninca bine , adoarme.
Bonnn zic eu hai ca pina pe la 8 cind vrea tzatza mai pot recupera. Hmmmm uitasem un amanut : desteptatorul soatei pus la 6,30 

. Il aud , strig la el : Ceasuulllll, trezeste-te!!!!(are obiceiul sa inchida telefonul si sa adoarma la loc
.
Boonn bag capul la cutie , pina la 8 tot mai e ceva de dormit. Ei as pe la 7,30 fie-mea da semnalul de foame.

O iau linga mine in pat , dam tzatza , ne schimbam , ne hlizim , ne gangurim se freaca la ochi : ura , semn bun ! Adormim amandoua.
Ora 8,31 suna tata : sa nu uiti ca astazi esti programata la primarie sa iei cv. trusoului , sa ma suni cind esti gata !!!
Ma rog pe la 9 ,30 fie-mea vrea iar papa si nu mai adoarme bineinteles cum era obisnuita adica pe la 9,30 -9,45 ci la 10,05 .
Ma apuc incep ciroba de perisoare , pe la 11,30 vine tata : hai !
Eu : Pai stai dom"le ca trebuie alaptat Piticul .
Tata : Aaaa bine . Si cind se trezeste?
Eu : Pai cam pe 12,30 -13.
Tata : Pai nu e bine , trezeste-o ca pe la 13 astia de la Primarie inchid.
Eu : nu imi vine sa trezesc copilu"
Tata : trezeste-o ca altfel pierzi programarea.
Eu : Da-o incolo , renunt la trusou.
Tata : hai ma ca nu se intimpla nimic daca o trezesti un pic mai devreme.
Boonnnnn : o trezesc , o alaptez , vine si mama in procedura de urgenta sa stea cu Pici.
Ajungem la Primarie iau cv. trusoului , plec la Real sa ii cheltuiesc. Iau cite ceva pt. Pici - o jucarie zonaitoare , clema pt. suzi , etc...
Cind eram la casa ma suna pediatra : pot veni astazi sa facem Rotarix-ul !!! Treci sa ma iei ?
Io , dupa ce ma amanase aproape 2 saptamni : daaaa...!!! Hai ca trec.
Ajungem acasa : Pici cam maraita , ciorba la foc mic pe aragaz .Ma rog...
Dam Rotarixul , scoate si putin cu limbuta ca s-a cam grabit pediatra si i-a pus cam mult in ultima inghititura.
Dau tzatziii regulamentar , termin ciorba si ma intorc la Eva unde am stat pina acum - e foarte maraita, nu vrea sa doarma , plinge cind sta in pat , agitata la culme cind suge 
Il astept pe soata....ca sa imi spuna : nu stiu , ciorbei asteia ii lipseste ceva ! 
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0